Pousadatour door Portugal

  Geniet van het authentieke binnenland, de mooie cultuurschatten en de melancholische klanken van de fadomuziek tijdens deze 8-daagse autorondreis door Portugal.
Boek reis

Pousadatour langs kloosters, paleizen en kastelen

Rijden door het authentieke binnenland, genieten van mooie cultuurschatten, slenteren door de smalle straatjes, een glaasje port op een verscholen pleintje en luisteren naar de melancholische klanken van de fadomuziek. Dat is Portugal!

Deze 8-daagse autorondreis begint en eindigt in Lissabon. U maakt onder andere kennis  met het uitgestrekte, golvende landschap van de Alentejo, de universiteitsstad Coimbra en het middeleeuwse ommuurde stadje Óbidos. Onderweg verblijft u in pousada’s gevestigd in prachtige kloosters, paleizen en kastelen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1 vliegreis Amsterdam – Lissabon, Lissabon – Palmela (ca. 47 km)
Dag 2 Palmela – Beja (ca. 140 km)
Dag 3 Beja – Estremoz (ca. 122 km)
Dag 4 Estremoz – Crato (ca. 65 km)
Dag 5 Crato – Condeixa-a-Nova (ca. 195 km)
Dag 6 Condeixa-a-Nova – Óbidos (ca. 130 km)
Dag 7 Óbidos – Queluz (ca. 90 km)
Dag 8 Queluz – luchthaven Lissabon (ca.  17 km)

Van dag tot dag

Dag 1: vliegreis Amsterdam – Lissabon, Lissabon – Palmela (ca. 47 km)
Deze reis begint even ten zuiden van Lissabon met een overnachting in Palmela, een voormalig klooster binnen de muren van een middeleeuwse burcht. De regio rondom het kleine bergstadje Palmela is beroemd om haar wijnproductie. In september wordt altijd het eerste druiven plukken gevierd met verschillende festivals. In het westen van Palmela ligt het Arrabida Natural Park dat is uitgestrekt tot de Atlantische Oceaan. Zes kilometer van Palmela ligt de stad Setubal, Portugal's 3e grootste port- en visveiling dat iedere ochtend plaatsvindt in de haven.

Dag 2: Palmela – Beja (ca. 140 km)
U reist meer naar het oosten in het uitgestrekte golvende landschap van de Alentejo. Niet zo bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder aantrekkelijk. Talloze kurkeiken en olijfbomen, boerenlanderijen en witgekalkte huisjes bepalen het beeld van de Alentejo.

Dag 3: Beja – Estremoz (ca. 122 km)
Uw eindbestemming is vandaag Estremoz. In dit witte stadje wordt op grote schaal marmer gewonnen. U treft hier bijzonder veel mooie gebouwen en woonhuizen aan. Verder vinden hier veel traditionele ambachten plaats. Liefhebbers van aardewerk, leren artikelen en houtsnijwerk moeten hier beslist eens gaan winkelen of een bezoekje brengen aan een traditionele markt.

Dag 4: Estremoz – Crato (ca. 65 km)
U reist naar Crato. Ongeveer 20 km naar het oosten, bij de Spaanse grens, ligt de ommuurde stad Portalegre dat bekend staat om zijn wandtapijten en geweven zijde.

Dag 5: Crato – Condeixa-a-Nova (ca. 195 km)
U vervolgt uw weg naar Condeixa-a-Nova. Deze plaats ligt op 15 km van Coimbra tegen een steile heuvel die oprijst uit de rivier de Mondego. Bezoek de oude universiteit met haar schitterende bibliotheek, de oude Romaanse kathedraal, verschillende historische kloosters en een botanische tuin waarin veel zeldzame tropische bomen te zien zijn. U kunt ook een bezoek brengen aan de Romeinse ruïnes van Conimbriga.

Dag 6: Condeixa-a-Nova – Óbidos (ca. 130 km)
Vandaag staat Óbidos op het programma. Bezoek dit charmante stadje bij voorkeur laat in de middag of ’s morgens vroeg, omdat veel bussen het stadje ook aandoen. Binnen de stadsmuren ligt een indrukwekkende stad met een doolhof aan nauwe keienstraatjes en witgekalkte en blauw omrande huizen. U kunt het beste lopend op ontdekkingstocht gaan, omdat Óbidos zoveel mogelijk autovrij wordt gehouden. Interessant is verder nog de Igreja de Santa Maria.

Dag 7: Óbidos – Queluz (ca. 90 km)
Uw laatste overnachting is in de klokkentoren Pousada Dona Maria I, tegenover het Nationale Paleis van Queluz, even ten noorden van Lissabon. Queluz is een perfecte uitvalsbasis om Lissabon te verkennen.

Dag 8: Queluz – luchthaven Lissabon (ca.  17 km), vliegreis Lissabon - Amsterdam

In Lissabon eindigt uw reis. U rijdt naar de luchthaven van Lissabon voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Pousada’s

Tijdens deze autorondreis verblijft u in pousada's, historische overnachtingsadressen op unieke plaatsen waar u kennis maakt met regionale gerechten en gastvrijheid. Tijdens deze autorondreis verblijft u in de volgende pousada’s:

Dag 1: Castelo de Palmela - Palmela
Binnenin een 15e eeuws ridderklooster is Pousada Castelo de Palmela gevestigd. Vanaf de top van de heuvel - waar de pousada ligt - heeft u een adembenemend uitzicht. Deze pousada is een ideaal verblijf voor mensen die van rust houden en willen genieten in een historische atmosfeer.
Er is een lift en airconditioning. In de pousada is een klein archeologisch museum gehuisvest en er is de mogelijkheid tot het spelen van gezelschapsspelletjes.

Dag 2: Pousada de Beja - Beja
Volgens historici was het de burgemeester van Beja, die in 1268 de orde van de Franciscanen stichtte. Deze monniken waren hier een sterke gemeenschap tot de afschaffing van de religieuze orden in de 18e eeuw. De kapel, gebouwd door Koning Dinis en enkele zalen, is alles wat overbleef van het oorspronkelijke klooster. De architecten konden bij de opening in 1994 met recht trots zijn op het resultaat: een prachtige pousada, gebouwd op en rond de ruïnes en gelegen midden in het historische centrum van Beja. De pousada heeft een zwembad en beschikt over 35 kamers.

Dag 3: Pousada Castelo de Estremoz - Estremoz
Deze pousada, in 1970 geopend en gevestigd in het imposante Kasteel van Estremoz, voert ons terug naar vervlogen tijden. Ooit woonde hier Koning Dom Diniz en Koningin Isabella (13e eeuw). De beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger Vasco da Gama (15e eeuw) ontving hier voor zijn vertrek naar India de Koninklijke Standaard en geschenken voor de Heerser van Calcutta. Er is een zwembad.

Dag 4: Pousada Mosteiro do Crato - Crato
Flor da Rosa is een combinatie van een kasteel, een klooster en een paleis, dat in de loop der eeuwen diverse malen werd verwoest en herbouwd. Het oorspronkelijke kloosterfort dateert uit 1356 en behoorde tot de Orde van de Maltezer Ridders. In 1910 werd het tot nationaal monument verklaard en de reconstructie vond plaats in 1940. In 1995 opende het als pousada zijn deuren. Het resultaat is een meesterwerk van architectuur met moderne aspecten. Er bevinden zich 11 kamers in het originele gebouw, waarvan 3 in de toren. De kamers in de nieuwe vleugel kijken uit op de mooie tuinen. Deze pousada beschikt over een zwembad.

Dag 5: Pousada de Condeixa – Condeixa-a-Nova
Geopend in 1993 en gelegen in het centrum van het stadje Condeixa-a-Nova. Ideaal voor een bezoek aan Coimbra (15 km), terrasgewijs gebouwd tegen de oever van de Mondego rivier en sinds de 14e eeuw de universiteitsstad van Portugal. De magnifieke Romeinse ruïnes van Conimbriga liggen 2 km ten zuiden van de pousada. De pousada beschikt over een zwembad.

Dag 6: Pousada Castelo de Obidos - Óbidos
Geopend in 1951. Dit kasteel dat sinds de Moorse tijd diverse keren herbouwd en verbouwd werd, was het eerste Nationale Monument dat werd gerestaureerd. Het ligt binnen de eeuwenoude stadsmuren van Óbidos , een stadje dat in 1282 door Koning Dinis werd geschonken aan zijn 8-jarige bruid Isabel van Aragon. Het stadje zelf behoort tegenwoordig tot het Portugese Nationaal Erfgoed. Pousada do Castelo is uiterst geliefd en gezien het geringe aantal kamers is vroege reservering noodzakelijk. In het kasteel bevinden zich slechts 9 kamers; 8 kamers zijn ondergebracht in de nieuwe vleugel. U verblijft in de nieuwe vleugel. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om in het kasteel te verblijven.

Dag 7: Pousada Palacio de Queluz - Queluz
Deze Pousada, in 1995 geopend, ligt even ten noorden van Lissabon (5 km) en is gehuisvest in de klokkentoren, waar vroeger de Koninklijke Garde van het tegenover gelegen 18e eeuwse Paleis van Queluz was ondergebracht. Dit paleis staat ook wel bekend als het Portugese Versailles. Het restaurant Cozinha Velha beroemd om de uitstekende keuken is gevestigd in de oude keuken van het paleis.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

Vanaf € 729,- o.b.v. verblijf in een 2-pk
Prijs 1-pk: op aanvraag

Let op: vanafprijzen in juli en augustus zijn ca. € 995,- per persoon afhankelijk van de gekozen vluchten.

Inbegrepen

 • vliegreis Amsterdam - Lissabon met TAP Portugal (o.b.v. de voordeligste vluchtklasse)
 • luchthavenbelastingen
 • 7 overnachtingen in de genoemde pousada’s
 • 7x ontbijt
 • 7x 24 uur huurauto cat. C (Renault Clio of gelijkwaardig)

Niet inbegrepen

 • evt. vluchttoeslagen en brandstoftoeslagen
 • transfer
 • brandstof en eventuele bijkomende kosten huurauto
 • overige maaltijden
 • evt. tol- en parkeergelden
 • excursies en entreegelden
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • Vertrek is dagelijks mogelijk.
 • De vliegreis is gebaseerd op de voordeligste klasse van TAP Portugal. Indien deze is volgeboekt zijn toeslagen voor andere boekingsklassen van toepassing (op aanvraag).
 • Op dag 6 verblijft u in een kamer in de nieuwe vleugel van Pousada Do Castelo in Obidos. U betaalt een toeslag als u in het kasteel wilt verblijven (op aanvraag).
 • Eventuele toeristen/eco-belasting dient u ter plaatse aan de accommodatie(s) te betalen. Deze belasting geldt voor diverse steden in Portugal en varieert per stad vanaf EUR 1,- p.p. pernacht, meestal met een maximum van EUR 7,- p.p. per verblijf.

 • Programma-, hotel- en/of routewijzigingen voorbehouden.

Voorwaarden autohuur

 • Er gelden voorwaarden en ter plaatse bijkomende kosten voor de autohuur.
 • De hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard die gebruikt wordt als borg voor het betalen van eventuele extra's.
 • De uitgebreide voorwaarden voor autohuur zijn op aanvraag beschikbaar.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis