Sprookjesachtig Oman

Reis af naar Oman met haar pure karakter van een zuiver Arabisch land: uitermate gastvrij, exotisch, een totaal andere wereld.

Boek reis

Oman - een sprookje wordt werkelijkheid

Reist u af naar Oman, dan reist u af naar een Arabisch sprookje. Onaangetast door de bouwwoede van buurlanden als Dubai, behoudt Oman haar pure karakter van een zuiver Arabisch land: uitermate gastvrij, exotisch, een totaal andere wereld. Oman verwent u met haar mystieke cultuur maar ook met haar overweldigende natuur: prachtige oases, broedplekken voor zeeschildpadden en natuurlijk de uitgestrekte woestijn. En dat alles in een prettige en relaxte atmosfeer. Laat u verwennen door Oman!

Deze 9-daagse individuele rondreis door Oman laat u kennismaken met dit betoverende land in al haar facetten. U reist vanuit Muscat met een Engels sprekende privéchauffeur/gids in een rustig tempo langs alle highlights waarbij culturele hoogtepunten en indrukwekkende natuur elkaar afwisselen. Een van de mooiste moskeeën ter wereld, sfeervolle oosterse souqs, de broedplaats van zeeschildpadden, overnachting in de Wahiba woestijn, rondlopen tussen honderden geiten en hun handelaren op de veemarkt, indrukwekkende woestijnburchten en een kijkje achter de schermen in het fabriekje waar s’werelds duurste parfum ‘Amouage’ gemaakt wordt. Onderweg is er volop gelegenheid om de uitermate gastvrije bevolking te leren kennen. U gaat het beleven in deze reis!

U verblijft in eersteklas hotels en in de Wahiba woestijn in een ingerichte bedouïnentent. U wordt rondgereden in een comfortabele auto en in de woestijn met een 4WD.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1  Aankomst Muscat
Dag 2  Muscat
Dag 3  Muscat - Sur
Dag 4  Sur - Wahiba Sands
Dag 5  Wahiba Sands - Nizwa
Dag 6  Nizwa - Bahla - Jabreen - Nizwa
Dag 7  Nizwa - Muscat
Dag 8  Muscat
Dag 9  Vertrek Muscat

 

Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Muscat
U wordt opgewacht door onze vertegenwoordiging in Oman en naar het hotel gebracht. Afhankelijk van de vlucht waarmee arriveert, geniet u in de avond van een traditioneel diner in Bin Ateeq Restaurant dat op korte afstand ligt van uw moderne hotel. Overnachting in hotel Crowne Plaza/Park Inn in Muscat (d).

Dag 2: Muscat 
Na het ontbijt bezichtigt u de Sultan Qaboos Grote Moskee. Met de bouw van deze prachtige moskee werd begonnen in 1995 en er is plaats voor meer dan 16.000 gelovigen. Het is een van de grootste moskeeën in het Midden Oosten. Ook bezoekt u het oude gedeelte van de stad waar u tevens de collecties van het Nationaal Historisch Museum kunt bewonderen. In de namiddag maakt u een (foto)stop bij het Al Alam Paleis, de residentie van Zijne Koninklijke Hoogheid Sultan Qaboos en de forten van Mirani en Jalali. ’s Avonds bezoekt u de kleurrijke Muttrah souq waar handgemaakte souvenirs en kruiden worden verkocht (o).

Dag 3: Muscat - Sur
Na een vroeg ontbijt laat u Muscat achter zich voor een avontuurlijke tocht per four wheel drive naar Sur. Onderweg maakt u diverse stops. U rijdt door het grillige gebergte dat evenwijdig aan de kust loopt en waar u kunt genieten van schitterende rotsformaties, diepe wadi’s en pittoreske vissersdorpjes. Prachtig is het contrast tussen de bruinrode bergen, de groene oases en de diepblauwe wateren van de Golf van Oman. Dit beeld is adembenemend, een prachtige tocht die u niet snel zult vergeten. U bezoekt onder andere Bimah Krater, het prachtige Fins Beach en de wadi Tiwi. Onderweg geniet u van een picknicklunch onder de palmbomen. Na het diner kunt u naar Turtle Beach gaan. Daar aangekomen kunt u de kleine schildpadden bewonderen die in de kraamkamer zitten. Vervolgens kunt u onder begeleiding van een ranger het strand op. Afhankelijk van het seizoen komen dagelijks de grote groene zeeschildpadden hier aan land om hun eieren te leggen in de diepe kuilen die ze graven. U zult zich verbazen over de grootte van de schildpadden, de eieren zo groot als pingpongballen en de babyschildpadden die hun tocht naar de zee maken. Overnachting in Sur Plaza in Sur (o, l)

Dag 4: Sur - Wahiba Sands
Vanochtend rijdt u via Wadi Bani Khalid, een prachtige oase temidden van de bergen, richting het rustige en stille Wahiba Sands. Nomadische Bedoeïenen en kamelen zijn de enige bewoners in dit fascinerende zandlandschap dat telkens weer verandert van kleur door de lichtval. U bezoekt  een bedoeïenen familie. Daarna maakt u een spectaculaire rit per four wheel drive dwars door het woestijnlandschap. Een ritje op een kameel is ook mogelijk. U overnacht te midden van de zandduinen in comfortabele bedoeïenententen. In de avond staat een BBQ-diner op het programma met dans en zang.
Overnachting in bedoeïenenkamp Sama A Wasil in Wahiba Sands (o,d)

Dag 5: Wahiba Sands - Nizwa
U reist vandaag naar Nizwa, ooit de hoofdstad van Oman en vooral bekend om haar handwerk van goud en zilver en potten. In Nizwa bezoekt u onder andere het fort van Nizwa, het mooiste fort van Oman en Al Hamra, een van de oudste dorpjes van Oman. Hier is een uniek irrigatiesysteem van 400 jaar oud te bezichtigen. Overnachting in Golden Tulip hotel in Nizwa (o)

Dag 6: Nizwa
In de ochtend bezoekt u de traditionele souq en de fameuze veemarkt waar vee uit het diepe zuiden van Oman verhandeld wordt. Het is een waar schouwspel waarbij de bevolking in hun mooiste kleding compleet met kromdolk het vee van eigenaar laat wisselen. ’s Middags gaat u naar Bahla, een stad die destijds werd beschermd door één van de meest prachtige forten die Oman nog rijk is. In Bahla is een souq, gespecialiseerd in aarde- en zilverwerk. Ongeveer 8 kilometer buiten Bahla bezichtigt u het 17e eeuwse Jabrin Fort met opvallend pleister- en houtsnijwerk en geschilderd plafond. Overnachting in Nizwa (o)

Dag 7: Nizwa - Muscat
Via Nakhl en Rustaq reist u tenslotte terug naar Muscat. U rijdt door schitterende valleien langs een van de mooiste wadi’s, Wadi Bani Awf. Dichtbij Muscat krijgt u de gelegenheid om een wel heel bijzonder souvenir te kopen tijdens een bezoek aan de Amouage ‘fabriek’, een klein fabriekje waar 's werelds duurste parfum ter wereld wordt gemaakt uit de beste wierook bomen uit het zuiden van Oman. Staatslieden over de hele wereld kopen hier hun parfum in voor relaties. U krijgt er uitleg over het hele proces. Een bijzondere ervaring en slechts voor weinigen weg gelegd. In de avond bezoekt u een traditioneel Omani familie waar u het diner gebruikt en ervaart hoe gastvrij de Omani zijn. Overnachting in hotel Crowne Plaza/Park Inn in Muscat  (o, d)

Dag 8 Muscat
Dag ter vrije besteding. Vanuit Muscat, is er vroeg in de ochtend de mogelijkheid optioneel een dolfijnentocht te maken. Natuurlijk kunt u deze laatste dag in Oman ook gebruiken om even lekker te relaxen en alle opgedane indrukken te verwerken. Overnachting in Muscat (o)

Dag 9 Muscat - Amsterdam
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

o=ontbijt
l=lunch
d=diner

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime

Prijs per persoon

Op basis van verblijf in Crowne Plaza in Muscat vanaf € 2.776,- *
Op basis van verblijf in Park Inn by Raddison in Muscat vanaf € 2.526,- *
Op basis van verblijf in Crowne Plaza in Muscat vanaf € 2.676,- **
Op basis van verblijf in Park Inn by Raddison in Muscat vanaf € 2.511,- **
 
* vertrek tot 30 april
** tussen 1 mei en 30 september
 

Inbegrepen

 • luchthaventransfers
 • overnachtingen in eerste klasse hotels op basis van logies en ontbijt (2pk)
 • 1 overnachting in Wahiba Sands in een sfeervol kamp in een sultantent
 • vervoer volgens programma in 4x4
 • diensten van Engels sprekende privéchauffeur/gids voor het gehele verblijf
 • diner in restaurant op dag 1, picknick lunch op dag 3, diner bij Omaanse familie op dag 7
 • entrees volgens programma
 • reishandboek

Niet inbegrepen

 • visumkosten
 • vliegreis Amsterdam-Muscat (retour) luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • drankjes en fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • niet genoemde maaltijden
 • facultatieve programmaonderdelen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • ticketingkosten
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • ** Om de veemarkt in Nizwa bij te wonen dient u op zondag aan te komen in Oman. De veemarkt in Nizwa is op vrijdag.
 • Uw Nederlandse paspoort dient bij aankomst in Oman nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Een visum voor Oman is verplicht en kan bij aankomst op de luchthaven worden verkregen (ongeveer € 15,- per persoon).
 • U kunt deze reis eventueel ook verlengen met Dubai. Prijzen hiervoor op aanvraag.
Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse prijs- en koerswijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis