Nascholing Dental Education

Sinds 2015 organiseert Dental Education samen met VvAA QualityTime nascholingen voor tandheelkundigen. Na twee keer in Zuid-Afrika en een keer Tanzania, is voor 2018 gekozen voor een bestemming in het Midden-Oosten, het prachtige Oman. 
Inschrijven

Dental Education Oman

Sinds 2015 organiseert Dental Education samen met VvAA QualityTime nascholingen voor tandheelkundigen. Na twee keer in Zuid-Afrika en een keer Tanzania, is voor 2018 gekozen voor een bestemming in het Midden-Oosten, het prachtige Oman. De bevlogen docenten Dick Barendregt (parodontoloog en implantoloog) en Joerd van de Meer (endodontoloog) verzorgen de cursus.

Tijdens de reis - van 18 t/m 24 november – verblijft u in eersteklas accommodaties in Muscat en in de omgeving van Nizwa; in de Wahiba woestijn overnacht u geheel in stijl  in een luxe ingerichte bedoeïenentent.
Ook dit keer hebben we weer een paar mooie verlengingsarrangementen samengesteld naar o.a. het prachtige hotel The Chedi in Muscat en naar Dhofar, het zuiden van Oman. Wilt u liever naar Dubai of heeft u andere wensen? Laat het ons weten. Wij verzorgen uw verlenging ook graag op maat voor u.

Inhoudelijke programma

Meer informatie over het inhoudelijke programma van de cursus vindt u op de website van Dental Education; www.dental-education.nl. Neemt u voor vragen over de cursus contact op met Frank Bergshoeff op 06  - 22 49 44 20.
 

Sprekers

Wij stellen graag de sprekers aan u voor:

Dr. D.S. Barendregt MSc
Dick Barendregt studeerde in 1988 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit van Groningen.  In 1991 startte hij met zijn Post Academische opleiding in de parodontologie aan het ACTA. Deze opleiding rondde hij in 1994 af en werd erkend als Parodontoloog (NVvP). 
In 1996 werd door hem de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam opgericht. Daar houdt hij zich naast de parodontologie bezig met de implantologie als Implantoloog (NVOI). Hij is initiator van de Proclin Rotterdam. Deze verwijsmogelijkheid in de mondzorg is ontstaan uit de in de afgelopen 18 jaar sterk groeiende patiënten behandeling binnen interdisciplinair teamverband met collega tandartsen zoals orthodontisten, endodontologen, restauratieve tandartsen, kaakchirurgen en tandtechnici. 
Op 4 november 2009 promoveerde op zijn proefschrift “Probing around teeth” aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende postacademische cursussen en doceert binnen de Post Graduate opleiding voor Parodontologie. Hij is sinds 2013 actief binnen het landelijke kwaliteitsbeleid voor de mondzorg en in die hoedanigheid vanaf begin 2017 voorzitter van de Richtlijn Advies Commissie (RAC) bij het Kennisinstituut Mondzorg (KiMo).Joerd van de Meer studeerde in 1989 af aan de Rijksuniversiteit Groningen als tandarts. Na het vervullen van de militaire dienstplicht bij de Koninklijke Marine, werkte hij 4 jaar op het centrum voor orale implantologie in Drenthe. 
In 1995 begon hij als parttime medewerker in het Centrum Bijzondere Tandheelkunde te Assen. Van 1996-2002 werkte hij, eveneens parttime als medewerker van de tandheelkunde opleiding van de RUG. Daarnaast werkte hij als onderzoeker bij de afdeling Endodontologie van de Universiteit van Nijmegen. Hier bleef hij werkzaam tot 2002. Vanaf 2002 ging zijn dienstverband bij de RUG over in een dienstverband bij het UMCG (toen nog AZG) . De afgelopen jaren heeft  hij zich voornamelijk bezig gehouden met 3D technologie zoals cone-beam CT, 3D scanners en de klinische toepassing van 3D technologie. In 2015 is Joerd  gepromoveerd op de toepassing van “3D workflows” in de Orthodontie en de Kaakchirurgie. Vanaf 2009 is hij tevens “Honorary Research Associate”  bij het University College of London Eastman Dental Institute. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Inschrijven

Vluchtschema

KL 421             Zon. 18 november         Amsterdam       Muscat            10.05 –  22.00 uur
KL 422             Zat.  24 november         Muscat             Amsterdam       23.25 – 06.30 uur*

 

Heen en terug wordt er een stop gemaakt in Dammam

* vlucht KL422 komt aan in Nederland op zondag 25 november

KL = KLM 

 


Helaas heeft KLM de terugvlucht van zaterdag 24 november geannuleerd. Er wordt wel gevlogen door KLM op 25 november (aankomst 26 november).

Dagindeling

Als u naar Oman reist, dan reist u naar een bestemming die aanvoelt als een Arabisch sprookje. Onaangetast door de bouwwoede van een buurland als Dubai, heeft Oman haar pure karakter van een zuiver Arabisch land weten te behouden met haar prachtige forten, uitgestrekte woestijnen en verborgen wadi’s. Tel daarbij de uitermate gastvrije bevolking en u verblijft in een totaal andere, exotische wereld.

Dag 1 Zondag 18 november: Amsterdam – Muscat 
Dag 2 Maandag 19 november: Muscat 
Dag 3 Dinsdag 20 november: Muscat
Dag 4 Woensdag 21 november: Muscat 
Dag 5 Donderdag 22 november: Muscat – lunch Wadi Shab- Wahiba Sands
Dag 6 Vrijdag  23 november: Wahiba Sands – lunch Nizwa – Anantara Al Jabal Al Akhdar 
Dag 7 Zaterdag 24 november: Anantara Al Jabal Al Akhdar - Muscat – Amsterdam
Dag 8 Zondag 25 november: Aankomst Amsterdam
 

Reisschema van dag tot dag


Dag 1: zondag 18 november

10.05 uur Vertrek vanaf Amsterdam per KL 421 naar Muscat (stop in Dammam)
22.00 uur Aankomst en aansluitend transfer naar hotel (transfer ca. 45 minuten).

Dag 2: maandag 19 november (halve dag cursus)
09.00-12.00 uur Facultatief kunt u zich inschrijven voor de Citytour Muscat. U bezoekt onder andere de adembenemende Sultan Qaboes Moskee, het Bait al Zubair museum en de souk.
12.30-13.30 uur Lunch in hotel voor cursisten. Partners kunnen zich apart aanmelden voor lunch.
14.00-17.00 uur Start 1e cursusmodule (incl. 1 x koffiepauze)
18.30-19.30 uur Welkomstborrel in hotel 
Diner op eigen gelegenheid 

Dag 3: dinsdag 20 november 2018 (hele dag cursus)
09.00-12.00 uur Na het ontbijt start de 2e cursusmodule (inclusief 1 x koffiepauze)
12.30-13.30 uur Lunch in hotel voor cursisten. Partners kunnen zich apart aanmelden voor lunch.
13.30-15.30 uur 3e cursusmodule
De rest van de dag is ter vrije besteding en diner is op eigen gelegenheid.
16.00-18.00 uur Facultatief kunt u zich inschrijven voor een boottocht met een traditionele dhow langs de kust.
Diner op eigen gelegenheid.

Dag 4: woensdag 21 november (halve dag cursus)
09.00-12.00 uur Na het ontbijt start de 4e cursusmodule (inclusief 1 x koffiepauze)
12.30-13.30 uur Lunch in hotel voor cursisten. Partners kunnen zich apart aanmelden voor lunch.
13.30 uur Rest van de middag ter vrije besteding.
Diner op eigen gelegenheid 

Dag 5: donderdag 22 november
Na het ontbijt vertrekken we per 4WD’s richting de woestijn Wahiba Sands. Onderweg bezoeken we Wadi Tiwi. Wadi’s zijn rivierdalen in droge gebieden met spectaculaire oases en natuurlijke jadegroene meertjes. De lunch onderweg is inbegrepen. Aankomst in de middag waar u geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de duinen. U overnacht midden in de woestijn in Desert Nights Camp. ’s Avonds geniet u van een diner onder de sterren.

Dag 6: vrijdag 23 november
We vervolgen  vroeg onze weg naar Nizwa. Misschien dat we nog een korte glimp opvangen van de geitenmarkt die hier iedere vrijdag heel vroeg plaatsvindt. U bezoekt het fort en de souk van Nizwa en u heeft vervolgens vrije tijd om zelf het mooie stadje te bekijken. We lunchen iets buiten Nizwa en vertrekken daarna naar Anantara Al Jabal Alkhdar voor de laatste overnachting.  Dit prachtig hotel met een spectaculair uitzicht op het Jabal Akhdar gebergte ligt op ca. 2000 meter hoogte. 
Het diner is op eigen gelegenheid.  

Dag 7: zaterdag 24 november
Deze laatste ochtend kunt u genieten van de faciliteiten en de mooie omgeving van het hotel. Na de lunch in Anantara Al Jabal Al Akhdar vertrekken we naar Muscat. U krijgt de gelegenheid om u op te frissen (dagkamer met toeslag te reserveren) en te dineren (inbegrepen) in een mooi hotel dicht bij de luchthaven voordat u ’s avonds  wordt afgezet op de airport  voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Uiteraard is het ook mogelijk om uw reis te verlengen in Anantara Al Jabal Al Jakhdar of 
kijkt u bij de andere opties die wij nog bieden: hotel Chedi in Muscat en hotel Anantara Al Baleed Resort in Salalah.

Dag 8: zondag 25 november
Aankomst Amsterdam
Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Inschrijven
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime
Oman - een sprookje wordt werkelijkheid VvAA QualityTime

Programma Oman 2018

Endo en Paro: van Basis tot Gecompliceerd


Maandag 19-11-2018

09:00 tot 12:00 .... Endo en Paro: van Basis tot Gecompliceerd (Dick en Joerd)

09:00 -10:30 De tandarts met een probleem: “Eenvoudige casuïstiek, eenvoudige uitdagingen” 
Ondanks onze preventieve maatregelen, dienen onze patiënten zich dagelijks aan met cariës en parodontale problemen. Sommige problemen zijn eenvoudig op te lossen terwijl andere elementen ons met uitgebreide uitdagingen opzadelen. Daarbij proberen we de de gezondheid van de weefsels te herstellen en  de schade aan het parodontium en pulpa bij behandelingen te minimaliseren. Tijdens deze presentatie bespreken we de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden en de behandelstrategieën die ons ter beschikking staan om met de eenvoudige uitdagingen om te gaan en tot een voorspelbaar eindresultaat te komen. 

10:30 - 11:00 koffie / thee

11:00 – 12:00 omgaan met de uitdagingen 
Soms hebben we dubbele uitdagingen, waarbij zowel sprake is van een endodontische als van een parodontale uitdaging. De dubbele uitdagingen kunnen lastiger zijn in de diagnose en de behandeling en in deze presentatie wordt gekeken hoe om te gaan met dit soort dubbele uitdagingen. 

Dinsdag (halve dag)  20-11-2018

09:00 tot 12:00 ........... de patiënt met een probleem: van eenvoud naar gecompliceerd

09:00 – 10:30 Pijn, pus, er zit iets los ? (Dick en Joerd)
Behoud van een eigen dentitie is de kern van de endodontologie en parodontologie. Wat zijn de grenzen wat we nog kunnen met eigen gebitselementen? Wanneer patiënten komen met ogenschijnlijk eenvoudige vragen kan daar een ingewikkelde problematiek achter liggen. En naast de klacht van de patiënt dienen wij deze achterliggende problematiek dan ook zien op te lossen. In deze presentatie wordt getracht om handvatten aan te reiken zodat dergelijke problemen eenvoudiger zijn op te lossen.

10:30 – 11:00 koffie / thee

 11:00 – 12:00 Orthodontie en parodontologie vullen elkaar aan. (Dick)
“… Sinds ik samenwerk met een orthodontist, doe ik veel minder paro….”. Het is prettig indien je een probleem kunt vereenvoudigen. Bij de endodontologie en de parodontologie kan dat door samen te werken. Niet alleen met elkaar, maar ook met andere delen van de tandheelkunde, zoals de orthodontie. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wordt duidelijk gemaakt wat deze twee vakgebieden voor elkaar kunnen betekenen in behandelingen.

Woensdag (halve dag) 21-11-2018

09:00 tot 12:00 ......... de tandarts en de patiënt hebben samen een probleem.....

09:00 – 10:30 ……... Pijn, diagnostiek en pijnbestrijding… (Joerd)
Bij zeer gecompliceerde pijnklachten kan een beroep gedaan worden op medicamenteuze bestrijding van de pijn. Daarbij moet  gestructureerd te werk worden gegaan om het daadwerkelijke probleem vast te stellen zodat gericht met de toepassing van de pijnmedicatie kan worden omgegaan. 

10:30 – 11:00 koffie / thee

11:00 – 12:00 Teamwork bij uitgebreide behandelingen. (Dick)

Door het toenemen van de mogelijkheden in de tandheelkunde wordt teamwork steeds belangrijker om het maximale resultaat te bereiken. Dergelijke (interdisciplinaire) samenwerking heeft wel uitdagingen niet alleen voor de patiënt maar ook voor de betrokken behandelaren. Aan de hand van individuele planningen van verschillende patiënten zal vanuit de verschillende disciplines aangegeven worden wat hun aandeel kan zijn bij uitgebreide behandelingen. 
Daarnaast worden de nieuwe ontwikkelingen besproken op het gebied van endodontologie en parodontologie als computerplanning bij behandelingen en de mogelijkheden van weefselregeneratie. 

Donderdag (halve dag) 22-11-2018

09:00 tot 12:00 .........omgaan met lastige problemen en behandelplanning.....

09:00 – 10:30 ……... Behandelplanning van lastige behandelingen (Joerd)
Er zijn behandelingen waarvan je tevoren al ziet aankomen dat ze lastig zullen worden. Daarbij gaat het dan vooral om gebitselementen waarvan op de foto al te zien is dat er sprake is van een uitdaging in de vorm van kanalen of het ontbreken van zichtbare kanalen. Maar het kan ook gaan om extreme krommingen van de wortel of de mogelijkheid van afwijkende anatomie. Hiervoor hebben we tegenwoordig de CBCT die onsnieuwe mogelijkheden geeft voor diagnostiek en behandelplanning. In deze workshop worden de mogelijkheden van de endodontische behandelplanning doorgenomen om problemen te voorkomen en een behandeling soepel te laten verlopen.

10:30 – 11:00 koffie / thee

11:00 – 12:00 Omgaan met parodontale complicaties. (Dick)
Ook bij parodontale behandelingen kun je tegen de biologische grenzen van de weefsels aanlopen. Problemen als gingivarecessies kunnen een uiting zijn van dergelijke grenzen. In dergelijke gevallen zal het soms mogelijk zijn om de grenzen van wat mogelijk is wat op te rekken. Aan de hand van enkele klinische voorbeelden wordt een overzicht gegeven van wat er nog mogelijk is op het gebied van de behandeling van dergelijk casuïstiek.  

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Inschrijven

Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa (locatie: Al Bandar hotel) 5* Muscat 

18 - 22 november: 4 nachten

Ligging: direct aan het 450 meter lange privéstrand met de bergen als achtergrond. Op ca. 45 minuten van de luchthaven en ca. 30 minuten van de Sultan Qaboes Moskee.

Faciliteiten: Het Shangri La Barr Al Jissah Resort & Spa bestaat uit drie naast elkaar gelegen luxe resorts namelijk hotel  Al Bandar, hotel Al Waha en hotel Al Husn. U verblijft in hotel Al Bandar waar ook de nascholing plaats vindt maar u mag daarnaast ook gebruik maken van de faciliteiten van hotel Al  Waha. Hotel Al Husn (6*) is exclusief voor de gasten die daar verblijven (afgezien van de restaurants).
Naast een 24-uurs receptie bieden beide hotels een groot zwembad en apart kinderbad. Tussen Al Bandar en Al Waha stroomt een ‘lazy river’ waardoor u van het ene naar het andere hotel kunt zwemmen. In ‘Chi, the Spa’ kunt u terecht voor diverse schoonheidsbehandelingen en massages en treft u een sauna, stoombad, jacuzzi en het fitnesscentrum aan. In totaal zijn er 19 verschillende eetmogelijkheden en diverse bars verdeeld over de drie hotels waarvan u gebruikt kunt maken zoals bijvoorbeeld Shahrazad, een fantastisch Arabisch specialiteitenrestaurant (reserveren wordt aanbevolen). Er rijdt een shuttlebus tussen de hotels en ook rijdt er 1 á 2 x per dag een gratis shuttle naar de Muttrah souk en de Oman Avenue Mall.

De Luxe Sea View Room:
alle in Arabische stijl ingerichte kamers zijn voorzien van een balkon of terras met uitzicht op zee, gratis wifi, airconditioning, badkamer met ligbad en aparte douche, badjas en slippers, föhn, thee-& koffiezetfaciliteiten, kluisje, telefoon, satelliet TV, strijkplank + strijkijzer en minibar.
Hotelkamers Al Bandar: 198

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Inschrijven

Desert Nights Camp– Wahiba Sands 5*

22 - 23 november: 1 nacht

Ligging: Desert Nights Camp heeft een unieke locatie op circa 250 kilometer van Muscat en 11 kilometer van het dorpje Al Wasil. Het kamp ligt te midden van de Wahiba Sands woestijn omgeven door zandduinen die soms wel 200 meter hoog zijn. Dit afgelegen gebied met een oppervlakte van ca. 16.000 vierkante kilometer is zeker een indrukwekkend landschap te noemen. De Wahiba Sands worden bewoond door nomadische Bedoeïenen en zijn uitsluitend per 4WD te verkennen.

Deluxe tent: alle in bedoeïenen-stijl  gebouwde tenten hebben stenen muren en witte daken van tentdoek. Ze zijn sfeervol en comfortabel ingericht met een complete slaapkamer met airco, een zithoek met koffie- en theefaciliteiten, minibar, badkamer met badjas/slippers, föhn en een eigen terras met uitzicht over de Wahiba Sands.

Faciliteiten: Desert Nights Camp beschikt over een lounge, restaurant, telescoop om sterren te kijken, live entertainment in de avond en quad verhuur. Er is wifi bij de receptie en in het restaurant.
Aantal: 39 tenten 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Inschrijven

Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort 5**

23 - 24 november: 1 nacht

Ligging: deze plek is een paradijs voor reizigers die van luxe houden en van de natuur. De omgeving biedt spectaculaire uitzichten, verlaten dorpjes, diepe kloven en steile ravijnen. De stenen waarmee het hotel is gebouwd zijn afkomstig uit de bergachtige omgeving zelf. Het schitterende resort is volledig geïntegreerd in de natuur. Anantara Al Jabal Al Akhdar is geopend sinds oktober 2016 en  is het hoogstgelegen luxe hotel in het Midden-Oosten. Het ligt op 2000 meter hoogte op een rotsachtig plateau van het gebergte Jabal Akhdar, oftewel de ‘Groene Berg’. Het resort biedt een panoramisch uitzicht over de canyon vanaf de infinity pool, dat op de rand van de klif ligt.  De rijafstand vanaf Nizwa bedraagt ca. 1 uur

Faciliteiten: verwarmde infinity pool met  2 hot tubs, een kinderbad, een ultramodern fitnesscentrum en een tennisbaan. De luxe Anantara Spa biedt een Arabische sfeer, compleet met een hammam, binnenzwembad, jacuzzi en sauna. In de hele accommodatie is gratis wifi beschikbaar. U heeft de keuze uit diverse restaurants en bars.

Premier View Room:
 de kamers zijn sfeervol ingericht met Arabische details en voorzien van een luxe badkamer met regendouche, apart bad, dubbele wastafel, badjassen en slippers, föhn, minibar, kluisje. airconditioning, inloopkast, interactieve tv, Nespresso apparaat en theezetfaciliteiten
N.b. er zijn ook luxe villa’s te reserveren elk met een eigen (verwarmd) privé zwembad. Toeslag op aanvraag.
Hotelkamers: 82 premier view rooms en 33 villa’s met privé zwembad

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Inschrijven

Verlenging Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort 5**

Reissom 24-25 november:
Prijs per nacht €   375,- per persoon

Inclusief:

 • overnachting in Premier Canyon View kamer inclusief ontbijt 
 • individuele transfer per 4 WD naar luchthaven Muscat op dag van vertrek

 • Exclusief:
 • vluchttoeslag i.v.m. latere terugreis KLM (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien
 • toeslag eenpersoonskamer
 • Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Inschrijven

  Verlenging The Chedi –Muscat 5**

   
  Ligging: The Chedi Muscat is een zeer stijlvolle accommodatie, gelegen direct aan het strand van Muscat.  De simpele elegantie en het originele design zijn kenmerkend voor de traditionele architectuur van Oman. Het behoort tot één van de meest unieke resorts in het Midden Oosten.

  Faciliteiten: het resort heeft naast een privéstrand een prachtige palmentuin,  3 zwembaden en diverse restaurants met een fantastische cuisine waar u zich tegoed kunt doen aan Arabische, Aziatische en fusion-gerechten. Vanuit het romantische beachrestaurant, gelegen direct aan zee,  kunt u genieten van het schitterende uitzicht. De spa van The Chedi Muscat biedt een scala aan massages en schoonheidsbehandelingen. Er zijn 2 tennisbanen en een moderne healthclub.
  Chedi De luxe kamer: ruime kamer (39m2) met kingsize bed, aparte zithoek, douche en toilet. Gelegen in de Chedi vleugel.  De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv aan, een eigen espressoapparaat, minibar.
  Aantal kamers: 158

  Reissom 24 -  27 november: €   860,- per persoon

  Inclusief:
  3 overnachtingen in Chedi Deluxe kamer inclusief ontbijt 
  transfer van Anantara Al Jabal Al Akhdar naar The Chedi
  transfer Muscat luchthaven op dag van vertrek

  Exclusief:
 • vluchttoeslag i.v.m. latere terugreis KLM (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien
 • toeslag eenpersoonskamer
 • Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Inschrijven

  Salalah (regio Dhofar gelegen in het zuiden van Oman)

  Een compleet andere kant van Oman is te vinden in het verre zuiden van het land. Uitkijkend over de Arabische Zee vindt u hier een echt tropisch paradijs, met schitterende zandstranden, kristalhelder water en groene palmbomen. In de stad Salalah vindt u tropische fruitplantages en kraampjes met een overvloed aan kokosnoten, bananen en mango’s. Dit is de perfecte plek om in alle rust te ontspannen.
  De regio Dhofar is het beginpunt van de beroemde wierookroute die in de tijd van Romeinen voor het eerst het Arabisch Schiereiland met de Middellandse zee verbond. De grote historische en culturele waarde is erkend door UNESCO, die in 2000 vier bezienswaardigheden - samen het Land van Wierook – heeft toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Vandaag de dag wordt in de regio nog steeds wierook geproduceerd en de aromatische stof wordt in heel Oman te koop aangeboden, onder andere in de Al Husn Souk in Salalah.

  Verlenging Al Baleed Resort by Anantara – Salalah 5*

  Ligging: het nieuwe Al Baleed Resort ligt op een schitterende locatie tussen het strand en een zoetwaterlagune naast het Al Baleed Archeologisch Park, een UNESCO World Heritage Site. Het resort wordt omgeven door hoge palmbomen, tropische tuinen, weelderige waterpartijen en ligt aan een parelwit ongerept zandstrand van 250 m lengte. De omgeving is tevens toegangspoort tot een aantal van Oman’s grootste culturele schatten. Op ca. 20 km van de luchthaven en 90 minuten vliegen van Muscat. Een echte aanrader.

  Faciliteiten: Imposante entree, lounge en bibliotheek. De infinity pool aan het strand biedt een prachtig uitzicht op zee. Fitnessruimte met persoonlijke trainers, yogalessen, 2 (verlichte) tennisbanen, volleybal, basketbal, tafeltennis en badminton. Gemotoriseerde en niet-gemotoriseerde watersporten aan het strand. Er worden begeleide tochten georganiseerd voor fietsen, wandelen en vissen. Spice Spoons Cooking School verzorgd kooklessen met de nadruk op Thaise en Omaanse gerechten. Tevens de ‘Mixology Cocktail Class’ voor het maken van de perfecte cocktails o.l.v. een deskundige barman. Salalah is tevens het eldorado voor sportvissers en diepzeevissers. Het resort heeft een PADI-duikschool. Er zijn meer dan 25 duikplaatsen in de omgeving.
  De schitterende Anantara Spa beschikt over 5 luxe behandelkamers, hamam, binnen- en buitenpaviljoens en is gespecialiseerd in ayurveda en andere signature schoonheidsbehandelingen.

  Premier Seaview Room: de ruime kamers (53m2) zijn sfeervol ingericht in Omaanse stijl en voorzien van een luxe badkamer met regendouche, apart bad, dubbele wastafel, badjassen en slippers, föhn, minibar, kluisje. airconditioning interactieve tv, Nespresso apparaat en theezetfaciliteiten.
  N.b. er zijn ook luxe villa’s te reserveren de meeste met een eigen privé zwembad. Toeslag op aanvraag.

  Hotelkamers: 40 kamers en 96 villa’s 

  Reissom 24 -  27 november: €   705,- per persoon

  Inclusief:
 • 3 overnachtingen in Premier Seaview kamer inclusief ontbijt 
 • transfers luchthaven Salalah - hotel v.v.

 • Exclusief:
 • vliegreis Muscat-Salalah per Oman Air v.v. indicatie ca. € 175,- per persoon (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • vluchttoeslag i.v.m. latere terugreis KLM (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien
 • toeslag eenpersoonskamer
 • Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Inschrijven

  Prijs per persoon

  Verblijf in tweepersoonskamer € 2.595,- per persoon 
  Verblijf in eenpersoonskamer € 3.595,-  per persoon

  Inbegrepen

  • economy vliegreis per KLM, Amsterdam – Muscat v.v. 
  • bagagevrijdom  23 kilo per persoon
  • 6 overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van logies ontbijt
  • welkomstborrel  
  • lunch voor cursisten op ma/di/wo
  • 2 x diner 
  • transfer airport-hotel op dag 1
  • vervoer per 4WD van donderdag t/m zaterdag inclusief lunch en gids
  • reisleiding VvAA QualityTime
  • boekingskosten

  Niet inbegrepen

  • Eventuele extra hotelnacht i.v.m. annulering terugvlucht KLM op 24 november
  • cursuskosten Dental Education:
  • tandarts € 1.350,-
  • mondhygiënist/assistent €   750,-
  • Bij inschrijving voor 1 mei ontvangt u een korting van € 100,- per cursist
  • overige maaltijden
  • 3 x lunches voor partners in Shangri-la Al Bandar à € 150,- per persoon
  • drank tijdens maaltijden
  • visum ca. € 45,- per persoon 
  • optionele excursies en verlenging
  • fooien
  • standaard Economy Class stoelen zijn op steeds meer vluchten niet langer gratis beschikbaar bij KLM in de periode voordat de check-in open gaat, behalve voor loyale klanten (Flying Blue Platinum, Gold en Silver deelnemers). Deze stoelen worden voortaan aangeboden als een betaalde service in de periode voor check-in. De kosten bedragen € 20,-  per geselecteerde stoel per enkele reis.
   U kunt zelf de gewenste stoel reserveren en betalen op de website van KLM. Wij kunnen dit ook voor u regelen maar dan betaalt u € 8,- administratiekosten per stoel per enkele reis. U kunt ook wachten tot de check-in opengaat, vanaf 30 uur voor vertrek dan zijn alle standaard Economy class stoelen gratis te selecteren. Wij kunnen in dat geval niet garanderen dat de gewenste stoel/stoelen naast elkaar beschikbaar zijn. 
  • individuele toeslag voor Economy Comfort of Businessclass
  • VvAA QualityTime behoudt het recht om de reissom tot uiterlijk 1 juli aan te passen in verband met de fluctuatie van de US dollar. De prijzen zijn gebaseerd op de huidige koers van januari 2018 en dus onderhevig aan wijzigingen.
  • reis/annuleringsverzekering
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

  • Facultatief:
   Maandag: Stadstour Muscat € 30,- p.p. (min. 15 personen)
   Dinsdag: Dhow cruise € 45,- p.p. (min. 25 personen)
   Zaterdag: dagkamer Muscat op dag van vertrek € 65,- p.p. voor 2 pers.kamer
   3 x lunches (excl. Drank) voor partners in Shangri-la Al Bandar € 150,- p.p.

  Voorwaarden

  Inschrijving:
  U boekt deze reis bij VvAA QualityTime. Deelnemen aan deze reis kan alleen indien een volledig reisarrangement bij VvAA QualityTime wordt geboekt (inclusief vliegticket). De inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

  Minimum aantal deelnemers:
  Belangrijk: ***voor deze groepsreis geldt een minimum aantal deelnemers van 20 cursisten***
  Bij het niet behalen van het minimum aantal deelnemers brengen wij u uiterlijk 1 juli a.s. op de hoogte.

  Paspoort & visum:
  Uw Nederlandse paspoort dient nog minimaal 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn. Er is voor Oman een visum vereist indien u de Nederlandse nationaliteit bezit. De kosten bedragen 20 Rial (ca. € 45,-) per persoon.

  BELANGRIJK:
  Let op: Met ingang van 21 maart 2018 dient u als u naar Oman reist te beschikken over een goedgekeurd e-visa. Per deze datum worden er geen visa's meer verstrekt op de luchthavens of grensovergangen.
  U dient het visum online aan te vragen via https://evisa.rop.gov.om/

 • Ga naar de website https://evisa.rop.gov.om/
 • Klik op "register as user"
 • Maak een account aan
 • Login met uw gebruikersnaam (email adres) en wachtwoord wat u net aangemaakt heeft
 • Vul de gevraagde paspoort gegevens in en upload een kopie van uw paspoort en een foto
 • Voldoe de betaling van 20 OMR (visa voor 30 dagen) met uw visa of mastercard

 • Kijk voor de meest recente informatie op www.rop.gov.om , of neem contact op met de ambassade van Oman in Nederland per:
 • e-mail: info@embassyofoman.nl
 • tel: 070-3615800

 • Vaccinaties & gezondheid: 
  Er gelden voor Oman gezondheidsbepalingen. Wij adviseren u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090 ca. € 0,70 p.m.) of http://www.lcr.nl/ of uw plaatselijke GG&GD te raadplegen, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies. 

  Tijdverschil:
  In Oman is het gedurende onze wintertijd  3 uur later dan in Nederland. 

  Klimaat:
  Tijdens de winter (van oktober tot april) ligt de temperatuur overdag tussen de 25 en 30 graden aan de kust en op de vlakten. Hotel Anantara Al Jabal Al Akhdar ligt hoger waardoor het daar koeler is, tussen de 15 en 25 graden.

  Kledingadvies:
  Tijdens een reis in Oman valt het op dat de bevolking zelf heel divers gekleed gaat; van traditionele disdasha’s & abaya’s tot jeans en t-shirts. Vrouwelijke toeristen hoeven niet gesluierd gekleed te gaan. Luchtige zomerkleding volstaat.
  Wel wordt vrouwen aangeraden zich niet te bloot te kleden. Dus schouders, hals en knieën bedekt. De Sultan Qaboos moskee is de enige plek waar vrouwelijke toeristen zich geheel moeten bedekken tijdens een bezoek. Voor mannelijke toeristen volstaat luchtige zomerkleding, maar liefst wel gecombineerd met een lange broek. 
  Voorwaarden:
  De ANVR boekingsvoorwaarden zijn op dit programma van toepassing. De wijzigings-/ annuleringsbepalingen zijn voor groepsreizen afwijkend van de ANVR reisvoorwaarden. 

  Annulering:
  Bij annulering tussen het moment van boeken en 1 juli bedragen de annuleringskosten 40% van de reissom. Bij annulering vanaf 1 juli bedragen de annuleringskosten 100% van de totale reissom.

  Betaling:
  Binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur/bevestiging dient u 40% van de totale reissom te hebben voldaan.  Uiterlijk 1 juli dient u de totale reissom te hebben betaald.

  Verzekeringen:
  Bent u in het bezit van de VVAA doorlopende reisverzekering dan hangt het van uw verzekeringspakket af of de verzekering voldoende dekking geeft. Een eenmalige aanvulling op de dekking is 5% van het bedrag boven de dekking. Voor niet-leden van VvAA is de premie van de annuleringsverzekering 5,5% van de reissom (exclusief assurantiebelastingen en poliskosten).

  Belangrijk: de VvAA doorlopende reis,-/annuleringsverzekering biedt dekking voor zowel vakantie als zakelijke reizen. Checkt u s.v.p. of uw eigen reis,-/ annuleringsverzekering ook dekking biedt voor nascholingsreizen/congresreizen in het buitenland. Mocht dit niet het geval zijn dan moet u wellicht een extra verzekering afsluiten. 

   

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Inschrijven