Natuurparken & Fjorden

Deze 15-daage autorondreis voert door de imposante hoogvlakten en langs onpeilbaar diepe fjorden van Noorwegen.

Boek reis

Autorondreis Noorwegen - Natuurparken & Fjorden

Deze 15-daagse reis voert door de imposante hoogvlakten en langs onpeilbaar diepe fjorden van Noorwegen. Met uw eigen auto rijdt u langs prachtig Noors hooggebergte en de legendarische fjorden en verblijft u in comfortabele hotels.

Tijdens deze reis heeft u ruim de tijd om de natuur te verkennen. U voelt zich klein naast hoge, met sneeuw bedekte bergtoppen, en in de fjorden met steile bergwanden. Naast de imponerende natuur bezoekt u ook de Jugendstil stad Ålesund en de havenstad Bergen. De ferryovertocht naar Oslo en vanaf Bergen zijn voor u bijgeboekt.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1:  ferryovertocht Kiel-Oslo 
Dag 2:  aankomst Oslo, vrije dag 
Dag 3:  naar Beitostølen 
Dag 4:  Jotunheimen 
Dag 5:  naar Oppdal 
Dag 6:  Dovrefjell 
Dag 7:  naar Ålesund 
Dag 8:  naar Geiranger 
Dag 9:  Geirangerfjord 
Dag 10:  naar Sognefjord 
Dag 11:  naar Hardangerfjord 
Dag 12:  Hardangerfjord, hoogvlakte Hardangervidda 
Dag 13:  naar Bergen 
Dag 14:  ferryovertocht Bergen-Hirtshals 
Dag 15:  aankomst Hirtshals, terugreis naar huis


 

Van dag tot dag

Dag 1: ferry van Kiel naar Oslo
U rijdt naar Kiel in Duitsland waar u aan boord gaat van de cruiseferry van Color Line naar Oslo. U vertrekt om 14.00 uur en overnacht aan boord van de ferry.

Dag 2: vrij te besteden dag Oslo
Om ca. 10.00 uur in de ochtend komt u met de ferry aan in Oslo waar u een nacht in het centrum verblijft. De sfeer in Oslo is prettig door het vele groen, een overdaad aan cultuur, de ligging aan het Oslofjord en de omringende bergen. Er zijn veel musea, o.a. het Munch-museum en musea met moderne kunst, over de historie en het Vikingverleden. Op het museumeiland Bygdøy liggen musea over poolreizen en scheepvaart. U kunt er komen door vanuit de haven een ferry te nemen. In het centrum van de stad bezoekt u het Rådhus, de Domkirken en kunt u bij het Koninklijk Paleis de wisseling van de wacht zien. Ook heel bekend is het Vigelandspark met beeldhouwwerken van de beroemde kunstenaar Vigeland. Aker Brygge is een voormalige scheepswerf, die in de jaren '90 geheel is opgeknapt en nu een zeer populair winkel- en uitgaansgebied is. 

Dag 3: rit naar Beitostølen (ca. 225 km)
De eerste stop van deze rondreis door Noorwegen maakt u in het bergdorp Beitostølen waar u twee nachten verblijft. Beitostølen wordt ook wel de poort naar het Jotunheimen gebergte genoemd. 

Dag 4: Nationaal park Jotunheimen
Ten noorden van Beitostølen ligt het nationaal park Jotunheimen. Wandelingen in het park starten vaak vanaf de parkeerplaats bij Gjendesheim of op de hoogvlakte Valdresflye. Een aanrader is een dagwandeling over de bergrug Besseggen die u kunt combineren met een boottocht terug naar Gjendesheim over het Gjende meer. Een wandeling naar de top van de Bitihorn is ook een aanrader. De Bitihorn ligt op korte afstand van Beitostølen.

Dag 5: rit naar Oppdal (ca. 225 km)
U gaat op pad en rijdt over de hoogvlakte Valdresflya, door het Sjødal en het nationaal park Dovrefjell naar Oppdal waar u de komende twee nachten verblijft. Onderweg naar Oppdal is het een aanrader om een stop te maken bij het uitkijkpunt Snøhetta, ca. 30 km ten noorden van Dombås. Vanaf de parkeerplaats is het 1,5 km wandelen naar het uitkijkpunt vanwaar u de berg Snøhetta ziet liggen. Tijdens de wandeling leest u van alles over de geschiedenis van het nationaal park Dovrefjell.

Dag 6: nationaal park Dovrefjell
Oppdal ligt tussen de bergen van de Dovrefjell en de Trollheimen en biedt veel excursiemogelijkheden in de omliggende natuur. Zo wordt er een muskusossafari georganiseerd in het nationaal park Dovrefjell. U kunt ook op eigen gelegenheid een wandeling maken op de Dovrefjell op een van de vele gemarkeerde wandelpaden. In het Åmotsdalen wordt een begeleide wandeltocht georganiseerd langs watervallen en over hangbruggen.

Dag 7: rit naar Ålesund (ca. 340 km)
Vandaag rijdt u over de zogenaamde Trollstigen naar Ǻlesund. U gaat elf haarspeldbochten tegemoet die u naar een hoogvlakte brengen en de 850 meter hoge bergpas Stigrøya. U passeert watervallen en boven aangekomen heeft u schitterend uitzicht over het dal. Van boven af ziet u ook hoe knap de elf lange haarspeldbochten tegen de noordkant van de berg zijn aangebouwd. Deze weg is ’s winters gesloten en gaat normaal gesproken in mei open. Ǻlesund is volgens velen één van de mooiste steden van Noorwegen vanwege haar bijzondere ligging en Jugendstil architectuur. In 1904 werd vrijwel de hele stad verwoest door een grote brand. Tussen 1904 en 1907 is de stad weer opgebouwd in de destijds populaire stijl Jugendstil of Art Nouveau. Voor een mooi uitzicht over stad beklimt u een trap met 418 treden naar de top van de heuvel Aksla. U kunt ook met een toeristentreintje of de auto omhoog. De meeste bezienswaardigheden liggen in het centrum rond de haven. U verblijft een nacht in de omgeving van Ålesund.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Noorwegen Natuurparken & Fjorden VvAA QualityTime
Noorwegen Natuurparken & Fjorden VvAA QualityTime
Noorwegen Natuurparken & Fjorden VvAA QualityTime
Dag 8: rit naar Geiranger (ca. 110 km)
Vandaag rijdt u naar de omgeving van Geiranger waar u de komende twee nachten gaat verblijven. Onderweg neemt u twee ferry overtochten. Met name de tweede overtocht van Hellesylt naar Geiranger is erg indrukwekkend. Het smalle Geirangerfjord met de bijna loodrechte wanden en sierlijke watervallen is misschien wel het mooiste fjord van Noorwegen. Sinds 2005 staat het zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. De overtocht duurt ongeveer een uur. Onderweg vaart u langs kleine boerderijen aan het fjord en afgelegen zomerboerderijen op kleine terrassen hoog boven het fjord, waarvan u niet begrijpt hoe hier zich ooit mensen hebben kunnen vestigen. Ook zult u zich vergapen aan de watervallen die langs de loodrechte rotswanden naar beneden storten en waarvan de Zeven Gezusters een hele bekende is.

Dag 9: Geirangerfjord
Geiranger is een kleine plaats met ongeveer 240 inwoners, die grote aantallen toeristen trekt. Vandaag heeft u tijd om er met de auto of te voet op uit te gaan. Vlak voor Geiranger bevindt zich het uitzichtspunt Flydalsjuvet, een overhangende rotspunt waar mensen zonder hoogtevrees een spectaculair uitzicht hebben hoog boven het fjord. U kunt te voet ook de twee uitzichtpunten, Vesteråsfjellet of Skageflå bereiken waarbij u neerkijkt op het fjord.

Dag 10: rit naar Balestrand, Sognefjord (ca. 260 km)
Van Geiranger rijdt u vandaag naar de omgeving van Balestrand, gelegen aan het Sognefjord, voor een overnachting. Het Sognefjord is niet alleen het langste, maar ook het diepste fjord van Noorwegen. Onderweg passeert u enkele uitlopers van de grote ijskap Jostedalsbreen. De laatste 25 kilometer rijdt u langs het fjord en passeert u Leikanger. In de lente staan de fruitbomen hier in bloei en kleurt het landschap roze en wit. Het pittoreske dorp Balestrand ligt op een mooi punt waar verschillende fjordarmen samenkomen. Er staan veel buitenhuizen in Zwitserse stijl van rond 1900. U treft hier ook diverse musea die een goed beeld geven van het leven rond het fjord.

Dag 11: rit naar Lofthus, Hardangerfjord (ca. 150 km)
Per ferry steekt u het Sognefjord over om de reis te vervolgen richting Lofthus. U verblijft er twee nachten in een hotel en heeft de tijd om het nationaal park Hardangervidda en de omgeving van het Hardangerfjord te ontdekken.

Dag 12: Hardangerfjord, hoogvlakte Hardangervidda
De Hardangervidda is de grootste hoogvlakte van Europa. Het centrale deel ligt op een hoogte van 1200 - 1400 meter en aan de noordkant rijzen de bergen op tot 1900 meter. Vanuit Lofthus is er de pittige maar prachtige ‘monnikentrap’, een pad met honderden stenen treden naar Nosi op 950 meter hoogte, waarmee u aan de rand van de Hardangervidda komt. De Hardangervidda is rijk aan flora en fauna en hier leeft de grootste kudde wilde rendieren van Noord-Europa. Er zijn volop wandelpaden. Het gebied telt ook een paar schitterende watervallen waaronder de Vøringsfossen, waar het water 180 meter omlaag stort. Er voert onder andere een pad over de top dat uitzicht biedt op de waterval. In Eidfjord vindt u het Hardangervidda Natursenter met tentoonstellingen over de hoogvlakte.

Dag 13: rit naar Bergen (ca. 165 km)
Onderweg van Lofthus naar Bergen komt u net na Norheimsund de waterval Steindalsfoss tegen. Het bijzondere aan deze waterval is dat u er achterlangs kunt lopen. U vervolgt de weg naar Bergen, dat bekend staat als de toegangspoort tot de fjorden. Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen met ongeveer 240.000 inwoners. Het is een levendige stad met een universiteit en veel cultuur. In de zomer is het dan ook gezellig druk bij de haven Vågen en de Bryggenkade met zijn oude handelshuizen. Eén van de pakhuizen is het Hanze museum en is ingericht in 18e eeuwse stijl. Breng ook een bezoek aan de kunstenaarswijk en neem de tandradbaan Fløybanen voor een mooi uitzicht over de stad vanaf de berg Fløyen. Op de vismarkt is altijd wat te doen en u kunt er heerlijke broodjes met garnalen of zalm kopen. U verblijft een nacht in Bergen.

Dag 14: ferry van Bergen naar Hirtshals
In de ochtend heeft u nog tijd om de laatste typische Noorse souvenirs aan te schaffen voordat u vroeg in de middag aan boord gaat van de ferry van Fjord Line naar Hirtshals in Denemarken. U vertrekt om 13.30 uur en overnacht aan boord van de ferry. Tot de avond vaart u langs de kust van Noorwegen en geniet u van mooie uitzichten op de kustlijn.

Dag 15: aankomst Hirtshals, terugreis naar huis
U komt om ca. 8.00 uur aan in Hirtshals waarna u uw weg vervolgt door Denemarken en Duitsland terug naar Nederland.
Noorwegen Natuurparken & Fjorden VvAA QualityTime
Noorwegen Natuurparken & Fjorden VvAA QualityTime
Noorwegen Natuurparken & Fjorden VvAA QualityTime

Prijs per persoon (bij 2 pers.)

Periode 

   Binnenhut  

   Buitenhut  

15.05.2018 - 30.05.2018

€ 1.545,-

€ 1.595,-

31.05.2018 - 21.06.2018

€ 1.715,-

€ 1.765,-

22.06.2018 - 04.08.2018

€ 1.825,-

€ 1.875,-

05.08.2017 - 26.08.2018

€ 1.735,-

€ 1.775,-

27.08.2018 - 30.09.2018  € 1.625,-   € 1.665,- 

 

Reisdata

 

Vertrek is dagelijks mogelijk van 15 mei t/m 30 september.

Inbegrepen

  • ferryovertochten Kiel-Oslo met Color Line en Bergen-Hirtshals met Fjord Line inclusief 1 binnen- of buitenhut en 1 auto (max. 1,95m hoog en 5 m lang) op basis van logies
  • 12 nachten in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
  • informatiepakket

Niet inbegrepen

  • overige maaltijden
  • lokale veerdiensten
  • eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
  • reis- en annuleringsverzekering
  • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
  • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis