Bezoek aan Midden-Aarde

U reist over het Noorder- en Zuidereiland langs de prachtige filmlocaties van The Hobbit en The Lord of the Rings.

Boek reis

Nieuw-Zeeland - In de sporen van de Hobbits

Dankzij de verfilmingen van Lord of the Rings en The Hobbit heeft Nieuw-Zeeland een compleet nieuwe identiteit gekregen. Het is even vliegen, maar Midden-Aarde bestaat echt! Welkom in het spannende woonoord van hobbits, dwergen, orks en elven.

VvAA QualityTime heeft een ‘In de sporen van de hobbits’- arrangement samengesteld. In 18 dagen reist u per huurauto langs locaties op het Noorder- en Zuidereiland die als decor dienden voor The Hobbit en Lord of the Rings. Op het programma staan o.a. een tour door het idyllische Hobbiton en het duistere Mordor (Tongariro National Park). U bekijkt boerderijen uit Middle-Earth en hoort alle ins en outs over de film van een gepassioneerd filmliefhebber en gids.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland

Dagindeling

 

Dag 1    Auckland
Dag 2    Auckland - Rotorua
Dag 3    Rotorua
Dag 4    Rotorua – Waitomo
Dag 5    Waitomo
Dag 6    Waitomo – Whakapapa
Dag 7    Whakapapa
Dag 8    Whakapapa - Wellington
Dag 9    Wellington – Picton
Dag 10  Picton
Dag 11  Picton – Nelson & Abel Tasman
Dag 12  Nelson – Fox Glacier
Dag 13  Fox Glacier
Dag 14  Fox Glacier – Queenstown
Dag 15  Queenstown – Mt Cook
Dag 16  Mt Cook – Christchurch
Dag 17  Christchurch
Dag 18  Christchurch - Amsterdam

Van dag tot dag

Dag 1: Auckland
Bij aankomst op de luchthaven van Auckland International wordt u opgehaald door Green Cabs en naar uw hotel gebracht. U blijft vannacht in the City of Sails zoals men Auckland ook wel noemt.

Dag 2 en 3: Auckland en Rotorua
Deze ochtend wordt u opgehaald en naar het depot gebracht waar u uw huurauto in ontvangst neemt. U rijdt naar Rotorua, waar u bij aankomst al de zwavel van de vele thermale bronnen ruikt. Breng een bezoek aan Wakarewarewa, een door Maori beheerd geiser park. Naast actieve geisers en kokende modder kunt u hier ook de traditionele levenswijze van de oorspronkelijk bewoners leren kennen. De tweede dag gaat u naar Hobbiton. U wordt opgehaald bij uw hotel en reist via de Kaimai Ranges naar Matamata. Hier bezoekt u een Waikato boerderij die geheel getransformeerd is in The Shire van Middle-Earth.

Dag 4 Rotorua – Waitomo
In ongeveer twee uur rijdt u van Rotorua naar Waitomo. ‘Wai’ betekent water en ‘tomo’ betekent ingang in Maori. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor bezoekjes aan watervallen, grotten met honderden ‘glowworms’ en spectaculaire rotsformaties. Vlakbij de Waitomo Caves zijn er bovendien opnames gemaakt voor The Hobbit. De filmcrew verbleef daarvoor in de huizen van de locals.

Dag 5 en 6 Waitomo – Whakapapa
Vandaag zal u het voorbij trekkende landschap zien veranderen. Tongariro National Park is de thuisbasis van 3 actieve vulkanen, Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en Mount Ruapehu. De laatste staat ook wel bekend als Mordor uit de (Lord of the Rings) LOTR trilogie. Hier kunt u de Tongariro Crossing doen, waar u een spectaculair uitzicht heeft op het vulkanische landschap. Deze wandeling staat in de top 10 van de mooiste dagwandelingen ter wereld.

Dag 7 en 8 Whakapapa - Wellington
Het is vandaag een vrij lange rit naar Middle-Earth, met eindoel de hoofdstad Wellington. Uiteraard heeft u de tijd om een kijkje te nemen in het historische parlementsgebouw, het nationale museum Te Papa en de Victoria. De tweede dag maakt u onder begeleiding van een gids een halve dag toer naar verschillende filmlocaties ten noorden en zuiden van Wellington. Ook is het mogelijk om een ‘Full Day’  toer te maken waarbij u o.a. naar locaties gaat zoals de Outer Shire, Hobbiton Woods, Dunharrow en van de Hutt Valley naar Kaitoke Regional park, de locatie van Rivendell.

Dag 9 Wellington – Picton
Vandaag levert u de huurauto in en maakt u als voetganger op de ferry de overtocht naar het Zuidereiland. De Cook Straight gaat bij het Zuidereiland over in de Marlborough Sounds. Door velen wordt de overtocht ervaren als een minicruise. U vaart door een prachtig gebied, dat het midden houdt tussen de Noorse Fjorden en Griekse eilanden met azuurblauw water en met een beetje geluk ziet u ook nog dolfijnen onderweg.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime

Dag 10 en 11: Nelson & Abel Tasman
Deze ochtend vertrekt u naar Nelson, van oudsher een kunstenaarsplaatsje waar onder andere de goudsmid Jens Hansen de Ring uit the Lord of the Rings heeft gemaakt. Het plaatsje kent vele art shops. Nelson is tevens de zonnigste plek van Nieuw-Zeeland. Ten westen van Nelson na Takaka Hill ligt het Chetwood Forrest dat ook diende als een van de filmlocaties. Op de tweede dag gaat u een dagtocht maken naar het Abel Tasman National Park. Hier kunt u per watertaxi door het bijzonder mooie gebied varen en wandelen over de bountystranden en door het ruige bos.

Dag 12: Nelson – Fox Glacier
De komende dagen staan in het teken van de westkust. Vandaag staat er een lange rit op het programma, maar er zijn ook vele interessante stops onderweg. De blowholes in Punakaiki zijn indrukwekkend. Wist u dat u nergens anders in de wereld een gletsjer kunt zien uitmonden in een regenwoud? Hier kunt u het meemaken! Bij Fox Glacier heeft u de kans om met een deskundige gids de gletsjer te beklimmen. Speciale spike schoenen en een stevig stok met punt zijn vaste prik. Wilt u een minder gladde confrontatie dan kunt u per helikopter naar de top van deze ijsmassa. In de buurt ligt ook Lake Matheson, waar u het mooiste spiegelbeeld van de Nieuw-Zeelandse Alpen kunt zien in het water.

Dag 13 en 14: Fox Glacier - Queenstown
U rijdt verder naar het zuiden en na 'Haast' verlaat u de ruige westkust. Het groene landschap wordt verruild voor een ruiger berggebied. Onderweg kom u langs Wanaka, gelegen aan het gelijknamige meer. Wanaka is gebruikt als locatie voor Zuid-Rivendell. In een uur rijdt u naar Queenstown, de ‘Adventure Capitol’ van Nieuw-Zeeland. Hier is de bungee jump uitgevonden, waarvan de AJ Hackett Kawarau brug de eerste was. Er zijn hier tal van avontuurlijke sporten te doen. In de directe omgeving zijn talrijke Hobbit filmlocaties te vinden. De tweede dag gaat u er dan ook de hele dag op uit. Deze dag staat geheel in het teken van Middle-Earth. Naast talloze scenes krijgt u ook de kans om de kostuums en wapens uit de film te bekijken. De gepassioneerde gids brengt u op de hoogte van het laatste nieuws en roddels over de films en laat u de meest spectaculaire Middle-Earth locaties zien.

Dag 15: Queenstown – Mt Cook
Vertrek vroeg in de ochtend zodat u de hele dag heeft om te genieten van de Aoraki Mount Cook regio. Onderweg komt u langs Twizel, waar de grootste 'battle scene' uit de film is opgenomen. De meeste van de 200 inwoners zijn voor een maand in dienst genomen voor het maken van de film. Dit gebied staat bekend om de heldere nachten en de sterrenhemel, de zonnige dagen, turkooizen meren, emerald groene valleien en besneeuwde bergtoppen. Ga hier dan ook zeker een gletsjer cruise maken in de middag.

Dag 16 en 17: Mt Cook – Christchurch
De laatste dagen brengt u in Christchurch door. In de LOTR zijn de hoogland boerderijen Erewhon en Mt Potts Station voor de film veranderd in Edoras. Het duurde maar liefst 11 maanden om dit decor te creëren. Ten zuiden van Christchurch ligt Akaroa. Wilt u even weg uit de stad dan is dit een leuke dagtrip. U kunt hier ook met dolfijnen zwemmen.

Dag 18: Christchurch - Amsterdam
Vandaag levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt u terug naar Nederland. Het einde van een onvergetelijke reis.

Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime
Nieuw-Zeeland in de sporen van de Hobbits VvAA QualityTime

Rondreis Best of New Zealand

VvAA QualityTime biedt ook een zeer complete 22-daagse autorondreis - 'Best of New Zealand' - die u het beste van het Noorder- en Zuidereiland laat zien.

 

 

Congresbezoek combineren met vakantie

In Nieuw-Zeeland vinden diverse medische congressen plaats. Combineer uw vakantie Nieuw-Zeeland met een bezoek aan een congres.

U heeft bij deze reis de keuze om te verblijven in standaard hotels of bijzondere Bed & Breakfast's. U overnacht in de volgende accommodaties (of gelijkwaardig bij onvoldoende beschikbaarheid):

 

 

Middenklasse hotels

 • Dag 1 Auckland: Ascotia Off Queen
 • Dag 2 & 3 Rotorua: Ibis Hotel (Lakeview room)
 • Dag 4 Waitomo: Waitomo Caves Hotel (Balcony room)
 • Dag 5 & 6 Ruapehu: Skotel Alpine Resort (Superior Double room)
 • Dag 7 & 8 Wellington: Bay Plaza Hotel (Standard double room)
 • Dag 9 Picton: Beachcomber Inn Hotel (Standard room)
 • Dag 10 & 11 Nelson: Grand Mercure Nelson Monaco
 • Dag 12 Fox Glacier: Rainforest Motel
 • Dag 13 & 14 Queenstown: Aspen Hotel Queenstown (Superior Room)
 • Dag 15 Mount Cook: Mount Cook Lodge & Motels
 • Dag 16 en 17 Christchurch: Ashley Hotel (standard room)

Let op: de hotels kunnen afwijken van bovengenoemde hotels.

 

 

Bijzondere Bed & Breakfast's

 • Dag 1 Auckland: Great Ponsoby B&B (Courtyard double studio)
 • Dag 2 & 3 Rotorua: Mokoia Downs Estate B&B
 • Dag 4 Waitomo: B&B Abseil Inn B&B (Queen ensuite)
 • Dag 5 & 6 Ohakune: B&B Powderhorn Chateau
 • Dag 7 & 8 Wellington: Carlton Gore B&B (Akaroa Queen room)
 • Dag 9 Picton: Grandvue B&B (Grandvue Ensuite room)
 • Dag 10 & 11 Nelson: (Mikonui B&B)
 • Dag 12 Fox Glacier: Fox Glacier Mountain View B&B (Double Ensuite room)
 • Dag 13 & 14 Queenstown: Chalet Queenstown
 • Dag 15 Mount Cook: The Hermitage
 • Dag 16 en 17 Christchurch: Belmont on Harewood B&B

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

  Vanaf € 1899,- per persoon

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk

Inbegrepen

 • 17 overnachtingen in bijzondere middenklasse hotels of B&B's
 • 2x ontbijt indien u kiest voor verblijf in middenklassen hotels / 17x ontbijt indien u kiest voor verblijf in B&B's
 • aankomsttransfer naar 1e hotel in Auckland
 • digitaal Nederlandstalig welkomstpakket
 • Hobbiton toer vanaf Rotorua
 • LOTR toer in Wellington en omgeving
 • ferryovertocht (passagiers) van Wellington naar Picton
 • Abel Tasman excursie (zelf naar Abel Tasman rijden)
 • Fox Trail Half Day Walk op Fox Glacier
 • Trail of Middle Earth Full Day toer, inclusief lunch in Queenstown

Niet inbegrepen

 • vluchten (meer informatie bij VvAA QualityTime)
 • huurauto (meer informatie bij VvAA QualityTime)
 • brandstof huurauto
 • overige excursies, maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 • ticketingkosten (€ 35,- per ticket)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • U heeft bij deze reis de keuze uit standaard hotels of bijzondere Bed & Breakfast’s. U kunt ook kiezen voor een combinatie hiervan.
 • Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Optionele excursies

 • Wellington: Supplement voor ‘full day LOTR toer’
 • Waitomo: Two Cave Guided Tour (glowworms)
 • Waitomo: Black Labyrint (3 uur Black Water Rafting Company)

Lord of the Rings & Hobbit locaties

 • Matamata Hobbiton en de Gouw
 • Taupo regio - Mordor, Emyn Muil en Mount Doom – Vulkanen Tongariro NP
 • Wellington regio - Rivendell, de Auduin River, de Gardens of Isengard, Buckland Forest en Lothlorien
 • Nelson regio - Chetwood forest, Rivendell en Dimrill Dale  slechts vanuit de lucht te bezichtigen, maak een helikopter vlucht
 • Canterbury regio - Edoras – met de 'zuidelijke alpen' als mooi film decor met ook de Lindis Pass  en haar Misty Mountains
 • Wanaka en Queenstown region - Golden Plain, Lothlorien
 • Te Anau – de Death Marshes
 • Milford Sound – Fangorn Forest – de indrukwekkende beukenbossen in de buurt van Takaro
 • Ford of Bruinen in Central Otago
 • Wanaka met uitzicht op River Anduin, Pillaren van Argonath en Dimrill Dal

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis