Best of Namibia

Tijdens deze 17-daagse reis ontdekt u niet alleen de hoogtepunten van Namibië, er zijn ook een aantal bijzondere ontmoetingen en belevenissen inbegrepen.
Boek reis

Namibië - autorondreis 'Best of Namibia'

Rijd met uw huurauto dwars door het ruige en onbedorven landschap waar de term 'ruimte’ betekenis krijgt. Tijdens deze 17-daagse reis ontdekt u niet alleen de hoogtepunten van Namibië, er zijn ook een aantal bijzondere ontmoetingen en belevenissen inbegrepen.

Ontmoeten, ontdekken, beleven
Samen met traditioneel geklede jagers struint u tijdens een ‘bushman walk’ door de Kalahari bush en leert u alles over het ‘overleven’ in de natuur. Per 4-wheeldrive maakt u hier ook een tocht door de duinen en geniet van een van de mooiste momenten van de dag: de echte Afrikaanse 'sundowner'! In Sossusvlei logeert u midden in het nationale park (deluxe rondreis), waardoor u als eerste bij de duinen bent en hier het bijzondere moment van zonsopgang meemaakt, een absoluut hoogtepunt! Tijdens een woestijntrip bij Swakopmund leert de enthousiast gids u over de bijzondere flora en fauna. Tot slot krijgt u kans om heel dichtbij cheeta's te komen. U verblijft onderweg in prachtige accommodaties, bij boeking heeft u de keuze uit een variant met 'comfort' (C) of 'deluxe' (D) accommodaties.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Namibie Best of VvAA QualityTime
Namibie Best of VvAA QualityTime
Namibie Best of VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1    Begin rondreis Windhoek
Dag 2    Windhoek – Kalahari (ca. 285 km)
Dag 3    Kalahari – Fish River Canyon (ca. 480 km)
Dag 4    Fish River Canyon
Dag 5    Fish River Canyon – Aus (ca. 250 km)
Dag 6    Aus – Sossusvlei (ca. 400 km)
Dag 7    Sossusvlei
Dag 8    Sossusvlei – Swakopmund (ca. 415 km)
Dag 9    Swakopmund
Dag 10  Swakopmund – Damaraland (ca. 420 km)
Dag 11  Damaraland – Etosha
Dag 12  Etosha
Dag 13  Etosha – Etosha Oost (ca. 390 km)
Dag 14  Etosha Oost – Waterberg Plateau Park (ca. 380 km)
Dag 15  Waterberg Plateau Park
Dag 16  Waterberg Plateau Park – Windhoek (ca. 300 km)
Dag 17  Einde rondreis

 

Van dag tot dag

Dag 1: begin rondreis Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u naar uw hotel gebracht. De Namibische hoofdstad werd ruim een eeuw geleden gesticht door de Duitsers en de gebouwen in het centrum hebben dan ook een Duits-koloniaal karakter. Windhoek is een kleine en rustige stad.
U verblijft een nacht in The Elegant Guesthouse (C) of The Olive Grove Guesthouse (D) op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Windhoek – Kalahari (ca. 285 km)

Vanaf Windhoek reist u met uw huurauto zuidwaarts naar de Kalahari, een van de oudste woestijnen ter wereld. Dit mooie gebied is enorm uitgestrekt en het rode zand wordt af en toe vergezeld door een eenzame kokerboom of woestijnstruik. In de namiddag gaat u met een gids/chauffeur per 4-wheeldrive de Kalahari in. U rijdt door de duinen en ziet onderweg talloze acacia bomen, grassen, wild en vogels. Dan is het tijd om te genieten van een van de mooiste momenten van de dag: de echte Afrikaanse 'sundowner'!

In de Kalahari wonen ook de bosjesmannen (San) die zich al vele eeuwen hebben aangepast aan het extreme landschap en klimaat. U maakt een bushwalk met hen. De trotse jagers leren u in kliktaal (de gids vertaalt) alles over de natuur als apotheek en supermarkt en u maakt kennis met eeuwenoude stamtradities. Gekookte bladeren helpen bijvoorbeeld tegen hoofdpijn, bladnerven worden gebruikt als garen en sprinkhaan is een delicatesse. Hoewel de grashutten tegenwoordig verruild zijn voor stenen huisjes en traditionele kleding plaats maakt voor een spijkerbroek; tot op de dag van vandaag worden de natuurtradities van generatie op generatie doorgegeven. U overnacht in Intu Africa Camelthorn Kalahari Lodge op basis van halfpension (ontbijt en diner) (C) of in Bagatelle Kalahari Game Ranch (D) op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 3 en 4: Kalahari – Fish River Canyon (ca. 480 km)
Vandaag zakt u naar het zuiden van Namibië af voor een bezoek aan de Fish River Canyon. De kloof van 550 meter diep en 161 kilometer lang is na de Grand Canyon de grootste ter wereld. Hij is niet zozeer bekend om zijn wild- of plantenrijkdom, maar om zijn bijzondere geologische eigenschappen: een wildernis van immense omvang die het beste te voet te verkennen is. Naast de Fish River Canyon treft u hier ook de Ai-Ais warmwaterbronnen. U verblijft twee nachten in Canyon Roadhouse (C) of Canyon Lodge (D) op basis van logies en ontbijt.

Dag 5: Fish River Canyon – Aus (ca. 250 km)
U rijdt naar Aus en verblijft in de Klein Aus Vista Ranch. Deze ligt op een landgoed van 10.000 ha op de grens van het Sperrgebiet in het Namib Rand Nature Reserve. Klein Aus Vista is een ideale plek voor wie dit fascinerende gedeelte van Namibië wil ontdekken. De accommodatie bevat verschillende type onderkomens waaronder kamers in de Desert Horse Inn (C) en bungalows Eagles Nest (D). Op de ranch zijn drie verschillende wandelingen uitgezet, variërend van 3 tot 6 uur. Verder worden er paardrijdtochten en begeleide excursies georganiseerd naar het gebied waar de wilde Namib Feral woestijnpaarden leven. U verblijft in de Desert Horse Inn (C) of in Eagles Nest (D) op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 en 7: Aus – Sossusvlei (ca. 400 km)
Na het ontbijt rijdt u naar de karakteristieke zandduinen van Sossusvlei. Met een hoogte van 300 meter zijn het de hoogste zandduinen ter wereld. De wereldberoemde oranjerode zandduinen die scherp aftekenen tegen de blauwe hemel is een geliefd plaatje bij fotografen. Breng ’s ochtends vroeg een bezoek aan Sossusvlei, de opkomende zon werpt dan een prachtig licht op de duinen en de schaduwen zorgen voor een indrukwekkend contrast. Ook de temperatuur is dan aangenaam voor het beklimmen van de duinen. En wat dacht u van een ballonvaart over de duinen? Neem ook eens een kijkje bij de Sesriem Canyon, door eeuwenlange erosies is er een smalle kloof ontstaan van een kilometer lang. U verblijft twee nachten in Sossusvlei Lodge o.b.v halfpension (ontbijt en diner) (C) of Sossus Dune Lodge (D) op basis van logies en ontbijt. Het unieke van Sossus Dune Lodge is dat u in het nationale park verblijft, hierdoor hoeft u ‘s ochtends niet te wachten tot het hek opengaat en kunt u als eerste met zonsopgang op de duinen zijn, een bijzondere ervaring!

Dag 8 en 9: Sossusvlei – Swakopmund (ca. 415 km)
Nadat u uitgecheckt bent raden we u aan om even te stoppen bij het benzine station Solitaire, de eigenaar Moose bakt hier dagelijkse verse Nederlandse appeltaart. Tip: lees van te voren het boek ‘Solitaire’. Via Walvisbaai, waar u de lagunes met flamingo’s kunt bekijken, rijdt u naar de kustplaats Swakopmund. Het plaatsje heeft een koloniaal karakter en sierlijke architectuur. De opschriften en bouwstijl verwijzen naar het Duitse verleden. U vindt er veel koloniale huizen en gebouwen.
U maakt de woestijntrip ‘living desert tour’, u gaat met een gids per 4-wheeldrive de woestijn in en maakt kennis met de flora en fauna die zich op bijzondere wijze hebben aangepast aan de ruige leefomstandigheden van de woestijn. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor excursies. Tijdens een cruise kunt u dolfijnen zien, u kunt Quadbiken en sandboarden in de Namibische duinen of de lokale bevolking leren kennen middels een townshiptour. U verblijft twee nachten in Cornerstone Guesthouse (C) of Organic Square Guesthouse (D) op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Swakopmund – Damaraland (ca. 420 km)
Uw eindbestemming van vandaag is Damaraland. Onderweg kunt u bij Cape Cross een bezoekje brengen aan de beroemde pelsrobben kolonie. De populatie varieert tussen de 80.000 en 200.000 robben, het is de grootste kolonie ‘Cape Furs’ ter wereld. Na Cape Cross verlaat u de kust en rijdt landinwaarts naar Damaraland, een semi-woestijn met bijzondere geologische formaties en karakteristieke granieten heuvels. U passeert onder andere de Brandberg Mountain, het hoogste bergmassief van Namibië. Bij Twijfelfontein kunt u de door de Bosjesmannen gemaakte rotstekeningen bekijken. Vlakbij liggen de Organ Pipes, een rotsformatie die aan orgelpijpen doet denken en de Burnt Mountain, een zwart massief dat eruit ziet alsof het ooit in brand heeft gestaan. Tevens de moeite waard is een bezoek aan het Petrified Forest, waar eeuwenoude boomstammen in de loop der jaren zijn versteend. Ook het maken van een nature drive, waarbij u onder andere woestijnolifanten kunt tegenkomen, behoort tot de mogelijkheden. U verblijft een nacht in Twijfelfontein Country Lodge (C) op basis van logies en ontbijt of in Mowani Mountain Camp in een standard tent (D) op basis van halfpension (ontbijt en diner). Bij Mowani Mountain Camp is een begeleide middagwandeling inbegrepen.

Dag 11 en 12: Damaraland – Etosha
U reist naar Etosha National Park, dit wildrijke park beslaat een enorme oppervlakte en kent een landschappelijke verscheidenheid. Het Etosha National Park is het oudste natuurpark in Namibië. In dit gebied komen grote kuddes wild voor en u heeft een goede kans de ‘Big Five’ te spotten (de olifant, de neushoorn, de luipaard, de leeuw en de buffel). Daarnaast zijn er zo’n 340 verschillende vogelsoorten. U kunt het park per eigen auto verkennen. U verblijft twee nachten in het Okaukuejo Resort in een bush chalet (C) of in een waterhole chalet (D) op basis van logies en ontbijt.

Dag 13: Etosha – Etosha Oost (ca. 390 km)

Vandaag gaat u vroeg op pad naar het oostelijke deel van het nationaal park. Onderweg komt u langs de Etosha Pan, een doorgaans droge, vlakke en verblindend witte vlakte. Aan de rand van de pan zijn bronnen die grote groepen vogels en wilde dieren gedurende de droge wintermaanden aantrekken. U verblijft een nacht in Onguma Etosha Aoba Lodge (C) op basis van logies en ontbijt of in Onguma Tented Camp (D) op basis van halfpension.

Dag 14 en 15: Etosha Oost – Waterberg Plateau Park (ca. 380 km)
U verlaat de omgeving van het Etosha National Park voor een verblijf bij het Waterberg Plateau, een indrukwekkende rotsmassa die 200 meter boven de vlakte uittorent. In dit park kunt u wandelen of een game drive maken, er leven diverse wildsoorten waaronder verschillende antilopen. U verblijft twee nachten in Waterberg Resort (C) op basis van logies en ontbijt of Waterberg Wilderness Lodge (D) op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Dag 16: Waterberg Plateau Park – Windhoek (ca. 300 km)
U rijdt terug naar Windhoek en verblijft een nacht Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary op basis van halfpension (ontbijt en diner) (42 km ten oosten van Windhoek). De lodge heeft zes luxe chalets en vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht over het omliggende savannegebied langs de rivier. U kunt relaxen bij de lodge, tijdens een ‘nature drive’ leeuwen, luipaarden en cheeta’s spotten o f uw handen uit de mouwen steken en helpen met het vrijwilligersprogramma in het Wildlife Sanctuary. Zij houden zich bezig met het verzorgen van gewond en verweest wild, waarbij het doel is ze weer uit te zetten in de natuur. Wat u ook besluit te doen, deze overnachting is een unieke ervaring en u draagt een steentje bij aan het behoud van de omgeving. Alle opbrengsten uit de activiteiten van de lodge komen direct ten goede aan diverse projecten van omliggende ‘bushman’ gemeenschappen. Tijdens uw verblijf krijgt u een rondleiding over het reservaat en krijgt u de kans om heel dichtbij de cheeta's te komen, ook ziet u leeuwen.

Dag 17: einde rondreis

Einde van de autorondreis. U levert de huurauto in op de luchthaven van Windhoek, voordat u terugvliegt.

(C) = Comfort
(D) = Deluxe

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Namibie Best of VvAA QualityTime
Namibie Best of VvAA QualityTime
Namibie Best of VvAA QualityTime

Prijs per persoon

O.b.v. Comfort accommodaties vanaf € 1.795,- (hoogseizoen)
O.b.v. Deluxe accommodaties vanaf € 2.675,- (hoogseizoen)

Op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag. 

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk

Inbegrepen

 • 16 overnachtingen in genoemde accommodatie in een 2-persoonskamer
 • transfer van de luchthaven naar het eerste hotel
 • maaltijden volgens programma
 • game drive in de Kalahari
 • bushman walk in de Kalahari
 • living desert adventure
 • lions & cheetahs feeding tour
 • meet & greet op de luchthaven van Windhoek
 • routebeschrijvingen
 • wegenkaart
 • reishandboek

 

Niet inbegrepen

 • vluchten (informatie bij VvAA Quality Time)
 • huurauto (informatie bij VvAA Quality Time)
 • overige maaltijden
 • excursies en entreegelden
 • entrees nationale parken
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • ticketingkosten
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

 

Bijzonderheden

 • Vertrek is dagelijks mogelijk.
 • De prijs is gebaseerd op verblijf in de genoemde accommodaties. Indien één van de genoemde accommodaties is volgeboekt zoeken wij een passend alternatief.
 • Gedurende het regenseizoen is een 4-wheel drive absoluut noodzakelijk. In de overige periodes is een auto die hoger op zijn wielen staat geen overbodige luxe.
 • Wie Namibië bezoekt moet zich voorbereiden op lange afstanden.
 • Er gelden voor Namibië gezondheidsbepalingen. Wij adviseren u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090 ca. € 0,70 p.m.), raadpleeg www.lcr.nl of uw plaatselijke GG&GD, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies.
 • Uw Nederlands paspoort dient nog 6 maanden tot na uw verblijf geldig te zijn.
 • Naast een geldig Nederlands rijbewijs is een internationaal rijbewijs verplicht. U dient beiden bij u te hebben.
 • U dient bij het afhalen van uw huurauto een geldige creditcard te overleggen die op naam staat van de hoofdbestuurder.

 

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis