Mongolië en China

Na drie dagen Beijing reist u de nomadische leegte van Mongolië tegemoet. De moderne wereld wisselt hier moeiteloos af met oude tradities. 

Boek reis

Mongolië en China

Keizers en nomaden
Met een start in een van de meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld, Beijing, kan uw reis eigenlijk al niet meer stuk. Beleef de historie en ervaar ook de vooruitgang in de Chinese wereldstad. Na drie dagen reist u de nomadische leegte van Mongolië tegemoet. De moderne wereld wisselt ook hier moeiteloos af met oude tradities. Indrukwekkend is het verblijf bij de laatste nomadische beschaving ter wereld waar u in een ger (mongolische yurt) overnacht.

Keizerlijke hoofdstad tussen hemel en aarde
Hoewel Beijing in heel rap tempo moderniseert en steeds meer een ‘moderne’ stad is als alle anderen, biedt het indrukwekkende bezienswaardigheden waar u niet omheen kunt. U bezoekt het uitgestrekte tempelcomplex van de Tempel van de Hemel waar de Chinezen zich vermaken in de omliggende tuinen, maar ook de Tibetaans-boeddhistische Lama tempel. U loopt over hét symbool van modern China, het Tianmenplein, het op drie na grootste plein ter wereld. Daarachter ligt de Verboden Stad, het keizerlijke paleis dat 5 eeuwen bewoond werd. Hier voelt u de keizerlijke historie waaraan in 1911 een einde kwam. U verlaat Beijing natuurlijk niet voordat u Peking eend heeft gegeten in het beste Peking eend diner in de stad. En natuurlijk kunt u zelf op de Donghuamen nachtmarkt afvalsoep, gebakken krekels, duizendpoten, schorpioenen of zijderupsen proberen. 

Dzjengis Khan
Op de vierde dag stapt u in de wereld van ‘s werelds bekendste nomade: Dzjengis Khan. In Ulaanbaatar bezoekt u het Dzjengis Khan plein, in 2013 vernoemd naar hem als eerbetoon aan de stichter van de Mongoolse natie. In de daarop volgende dagen verkent u de stad maar ook de omgeving. In de omgeving van het Ugii meer verblijft u een eerste nacht in een traditionele ger en kunt u in de ochtend een duik nemen in het meer. Van hieruit bezoekt u Karakorum, de vroegere hoofdstad van het grootste rijk ooit en het boeddhistische Erdene Zuu klooster. Ook het belangrijke bedevaartsoord Zanazabar staat op het programma en een wandeling naar een klooster in de Orkhon Vallei.

Leven als een nomade
Het welkom van de nomadenfamilies is hartverwarmend. Het vuur wordt gestookt, u wordt wegwijs gemaakt in uw eigen ger. Help mee de dieren te melken, het vee te hoeden of rijdt kameel. Proef airak, een gefermenteerde melk of khuushuur, een typisch Mongolisch pasteitje. Tel de sterren aan de immens heldere sterrenhemel en wordt wakker van de schapen rondom uw ger in de ochtend. U verblijft op verschillende locaties in deze comfortabele gers.
Het landschap varieert van gouden zandduinen, groene weiden en stenige steppen. Wat nooit verandert is de enorme gastvrijheid die u als een ander mens de reis in Ulaanbaatar terug zullen doen keren. In Ulaanbaatar gaat u ter afsluiting naar een traditioneel concert en de laatste dag brengt u ter door in Beijing met een bezoek aan de Hutongs per riksja, een bezoek aan de antiekmarkt en een laatste diner aan het Houhai meer.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Mongolië - VvAA QualityTime
Mongolië - VvAA QualityTime
Mongolië - VvAA QualityTime
Mongolië - VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing – Ulaanbaatar
Dag 4 Ulaanbaatar
Dag 5 Ulaanbaatar  - Ugii Lake
Dag 6 Ugii Lake – Karakorum – Orkhon vallei
Dag 7 Orkhon vallei – Tövkhön vallei
Dag 8 Orkhon vallei – Bayan Gobi
Dag 9 Bayan Gobi - Ulaanbaatar
Dag 10 Ulaanbataar – Beijing – Amsterdam
Dag 11 aankomst AmsterdamDag 1 Beijing
Vandaag vliegt u naar Beijing waar uw gids u ophaalt. Wanneer u vroeg arriveert, wordt er een vroege incheck voor u geregeld in het hotel in het centrum dat ongeveer 45 minuten van de luchthaven ligt.
Tot de lunch heeft u tijd om even uit te rusten van de vlucht. Na de lunch gaat u met uw gids Beijing ontdekken. U bezoekt o.a. de 15e-eeuwse Temple of Heaven omgeven door tuinen en historische dennenbossen. De tempel symboliseert de relatie tussen de hemel en de aarde. De tempel is een populaire en belangrijke plek voor de Chinezen die u hier dan ook volop kunt ontmoeten. U bezoekt op het tempelcomplex o.a.  de Echomuur (met een heel bijzondere akoestiek) een een speciaal paviljoen gebouwd voor de verjaardag van keizer Qianlong’s moeder.

Overnachting in Novotel Peace Beijing lunch, diner.

Dag 2 Beijing
Op het ochtendprogramma staat een bezoek aan het Tiananmenplein. Het wereldberoemde plein ligt in et hart van Beijing en is het op drie na grootste plein ter wereld. Het is vernoemd naar de hoofdingang van de Verboden Stad die achter het plein ligt. Mao Zedong riep op 1 oktober 1949 hier de republiek uit. Het plein staat symbool voor het moderne China.
Een van de hoogtepunten van de reis is ongetwijfeld het bezoek aan de Verboden Stad. Met een audiosysteem kunt u in uw eigen tempo door het indrukwekkende verblijf van de keizers lopen.
Na de lunch in een restaurant in het centrum kunt u een keuze maken voor een museum in Beijing dat u graag wilt bezoeken. Uw gids assisteert u met de keuze en het bezoek. In de avond dineert u in een restaurant in het bruisende stadscentrum.

Overnachting in Novotel Peace, ontbijt, lunch, diner.

Dag 3 Beijing
In de ochtend bezoekt u het zomerpaleis, het paleis waar de Chinese keizers eeuwenlang in de zomer verkoeling zochten. Het Zomerpaleis is een van de meest indrukwekkende paleizen in heel China. Gelegen op de Heuvel van het Lange Leven aan een kunstmatig aangelegd meer bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. Het Zomerpaleis kent de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin in deze stijl en het staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Na de lunch bezoekt u de sfeervolle Lamatempel. Naast een tempel is dit ook een klooster van de Gelug school die Tibetaans boeddhisme onderwijst. 
In de late middag kan er een acrobatische show bezocht worden in het Chaoyang theater. 
U kunt dineren in het hotel en mogelijk wilt u in de avond nog de Donghuamen nachtmarkt bezoeken waar u de vreemdste dingen kunt proeven zoals zijderupsen, gefrituurde schorpioenen en hagedissen.

Overnachting in Novotel Peace, ontbijt, lunch, diner.

Dag 4 Beijing – Ulaanbaatar
In de vroege ochtend rond 08:35 uur is er een vlucht van Beijing naar Ulaanbaatar waar u in de late ochtend aankomt. U wordt daar verwelkomd door onze gids in Mongolië. In Ulaanbaatar bezoekt u het Dzjengis Khan plein, in 2013 vernoemd naar hem als eerbetoon aan de stichter van de Mongoolse natie. In de daarop volgende dagen verkent u de stad maar ook de omgeving.
U luncht in een restaurant in het stadscentrum. In de middag bezoekt u het Nationaal Historisch Museum van Mongolië. Het diner vindt ook plaats in het stadscentrum.
U overnacht in een sfeervol pastelkleurig kleinschalig hotel op 5 wandelminuten afstand van het plein.

Overnachting Corporate Hotel, ontbijt, lunch, diner.

Dag 5 Ulaanbatar – Ugii Lake
U start de dag met een ontbijtbuffet waarna u naar het Gandan klooster vertrekt. Hier wordt u warm verwelkomd door de boeddhistische monniken. Het klooster is in Tibetaanse stijl gebouwd en is in de communistische tijd gespaard gebleven. Het is een van de meest bijzondere gebouwen in de hoofdstad met een 26 meter hoog beeld van Avalokitesvara. Er wonen ongeveer 150 monniken in het klooster.
U luncht in het centrum van de stad en vertrekt dan richting het Ugii meer. Het meer ligt op 1300 meter hoogte en beslaat 25 vierkante kilometer met een diepte van ongeveer 15,5 meter. Rondom het meer bevinden zich vele ganzen en pelikanen. Het meer wordt door de bewoners als heilige plaats beschouwd.
In de middag checkt u in in uw kamp. U verblijft in een ger. U heeft geen eigen douche en toilet. Er zijn een aantal eco toiletten in het kamp aanwezig. Er zijn geen douches, u krijgt iedere ochtend en avond warme handdoeken in uw ger. U heeft vrije tijd tot aan het diner.

Overnachting in ger aan rand van het meer ontbijt, lunch, diner.

Dag 6 Ugii meer, Karakorum, Orkhon vallei
Het is heerlijk rustig ontwaken in het ger-kamp. U kunt als u wilt even een duik nemen in het meer. Daarna gaat u op pad en bezoekt onder andere bij Karakorum. Karakorum was de hoofdstad van het Mongoolse rijk, voor ongeveer dertig jaar. De stad werd gesticht door Dzjengis Khan en werd door Ögedei en diens opvolgers bewoond. Dzjengis heeft de stad nooit afgewerkt gezien. Uiteindelijk verplaatste Koeblai Khan de hoofdstad van zijn rijk naar Peking. De ruïnes bevinden zich in de ajmag(provincie) Övörhangaj, nabij de stad Harhorin en het klooster Erdene Zuu in de Orchonvallei.
U bezoekt tijdens uw rondrit vandaag de verschillende ruïnes en ook het historisch museum.
In de middag, na de lunch,  bezoekt u het klooster dat oorspronkelijk 108 stupa’s had waarvan er nu nog 20 overgebleven zijn. In de Orkhon vallei, hét paradijs voor de yak-herders, checkt u in in de Ursa Major lodge. U krijgt uw sleutel en gaat op zoek naar uw eigen ger. U krijgt uitgebreide uitleg over de houtbrander, de service van het host-team, koken in een yurt, melken van de dieren, het hoeden van de dieren etc.. waardoor u zich al snel helemaal thuis voelt in uw eigen kamp en ger. In dit kamp aan de rand van het Khanghai Nurru nationaal park, heeft u alle gelegenheid het nomadenleven echt mee te maken. Vanzelfsprekend brengt u een bezoek aan enkele nomadenfamilies in de nabije omgeving waar u o.a. de typische airak zult proeven.
De ger waar u overnacht is gemaakt van hout en staat in principe in slechts 20 minuten. Om dit voor elkaar te krijgen moet er volgens een specifiek plan gewerkt worden. 
U dineert vanavond in een ger-restaurant.

Overnachting in Ursa Major lodge, ontbijt, lunch, diner.

Dag 7 Orkhon Vallei- Tövkhön klooster
Vanochtend vertrekt u na de lunch naar één van de meest belangrijke pelgrimsplaatsen in Mongolië: het Tovkhon klooster, gesticht in 1650 door Zanabazar, één van de meest gerespecteerde religieuze leiders uit de Mongoolse geschiedenis. De houten gebouwen van het klooster zijn prachtig geïntegreerd in het omringende landschap. Op de top vinden we een ovoo: een stapel stenen om de god van deze berg te aanbidden. Door de Orkhon vallei loopt een 10 meter dikke laag lava afkomstig  van een vulkaanuitbarsting van 20.000 jaar geleden. Door deze laag zoekt de gelijknamige rivier haar weg en stort 20 meter naar beneden bij de Orkhon waterval. De rotsen bij de watervallen kunt u beklimmen, daarnaast is het mogelijk om te zwemmen aan de voet van de waterval. De Orkhon vallei met de watervallei zijn onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Tövkhön klooster ligt op 2300 meter hoogte. Het klooster is niet heel groot maar idyllisch gelegen op een bergtop met prachtig uitzicht. De beelden en gebedsmolens zullen zeker indruk maken. Zo ook om te zien hoe de lokale bevolking met haar geloof omgaat.

Overnachting in Ursa Major lodge, ontbijt, lunch, diner.

Dag 8 Orkhon Vallei – Bayan Gobi
Ontbijt in het kamp en vertrek naar Bayan Gobi.  Op weg naar Bayan Gobi bezoekt u het Shankh klooster. Dit is een van de oudste kloosters in Mongolië en was origineel door Zanazabar opgericht.
U checkt in in Sweet Gobi Geolodge in het Bayan Gobi gebied. Gouden zandduinen, heuvels and stenen steppes en granieten beregen wisselen elkaar hier af. In dit gebied wonen de meeste nomaden in Mongolië. U geniet van uw lunch samen met de herders en proeft typische Mongoolse gerechten. Daarna maakt u kennis met de kameeldrijvers en maakt u een tocht per kameel door de zandduinen van Elsen Tasarkhai. 
In de avond staat er een diner klaar bij kaarslicht en kunt u duizenden sterren bewonderen.

Overnachting in Sweet Gobi ger – ontbijt, lunch, diner.

Dag 9 Bayan Gobi – Ulaanbaatar
Na het ontbijt maakt u een tocht rondom het tara meer en ontdekt de Mongoolse flora en fauna. Het landschap is adembenemend en de leegte overweldigend. Bij het meer wordt een pcknick lunch verzorgd. Na de omgeving in de ochtend ontdekt te hebben, rijdt u na de lucht terug naar Ulaanbataar. Hier heeft u vrije tijd om door de stad te slenteren, inkopen te doen of nog iets te bezoeken zoals de traditionele show in het Red Theatre. 

Overnachting Corporate Hotel, ontbijt, lunch, diner.

Dag 10 Ulaanbaatar – Beijing – Amsterdam
Na het ontbijt vliegt u per ochtendvlucht terug naar Beijing waar u de middag en avond nog heeft om met een riksja de hutongs te bezoeken, een korte excursie naar de Muurt te maken of de antiekmarkt van Panjiayuan te bezoeken. In de nacht rond 00:50 uur vertrekt uw vlucht naar Amsterdam na een laatste diner in Beijing.

Overnachting in het vliegtuig – ontbijt, lunch (in vliegtuig), diner (Beijing).

Dag 11 Aankomst Amsterdam
In de vroege ochtend landt u weer in Amsterdam naar een indrukwekkende en bijzondere reis.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Mongolië - VvAA QualityTime
Mongolië - VvAA QualityTime
Mongolië - VvAA QualityTime
Mongolië - VvAA QualityTime

Prijs per persoon

vanaf € 2.575,-  (bij 2 pers.). 

Reisdata

dagelijks van mei tot september 2017

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen in middenklasse hotels en comfortabele gers en lodges
 • ontbijt, lunches en diners volgens programma vanaf dag 1 – dag 10
 • excursies volgens dagprogramma
 • privévervoer per auto/landrover
 • Engelstalige gids

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten 
 • luchthavenbelastingen
 • visumkosten
 • bemiddelingskosten €35,- per boeking
 • ticketingkosten (€ 45,- per ticket)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per boeking

Bijzonderheden

Het verblijf in de gers is ‘back to basic’ en is zoals de nomaden ook leven. U heeft geen eigen toilet, er zijn een aantal gemeenschappelijke ecologische toiletten. Er zijn geen douches, u krijgt iedere ochtend en avond warme handdoeken waarmee u zich kunt wassen. In de kapsalon kunt u uw haren laten wassen.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis