Midden en Zuid-Portugal

U rijdt met uw huurauto door afwisselende landschappen in Portugal en verblijft in historische paleizen en kastelen.
Boek reis

Midden en Zuid-Portugal

Logeren in paleizen en kastelen


Wat is er heerlijker dan logeren op niveau op de route van Lissabon naar de zonnige Algarve. U rijdt met uw huurauto door afwisselende landschappen in Portugal. U verblijft in historische paleizen en kastelen en bezoekt naast het bruisende Lissabon ook de Alentejo, ook wel de korenschuur van Portugal genaamd en het nog heel authentieke Beiras. Tot slot kunt u genieten van het heerlijke milde zonnige klimaat van de Algarve. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Pousada specials Portugal VvAA QualityTime
Pousada specials Portugal VvAA QualityTime
Pousada specials Portugal VvAA QualityTime

Start aan de kust


U start in Palmela, waar u twee nachten verblijft in een middeleeuwse kloosterburcht. Vanuit Palmela kunt u Lissabon bezoeken, het vissers/badplaatsje Sesimbra of het schiereiland Troia met de Romeinse opgravingen. Er is keuze genoeg voor deze eerste dagen.

Glooiend Alentejo


Van daaruit rijdt u de Alentejo binnen, Portugal's meest onontdekte provincie, waar u zich zult verbazen over de rust en de ruimte, het glooiende landschap en de middeleeuwse vestingstadjes op de heuvels. Onderweg kunt u stoppen in Montemor-o-Novo, waar u vanaf de ruïnes van het kasteel een prachtig uitzicht heeft over het weidse landschap. U overnacht in een pousada aan de rand van het historische dorpje Arraiolos, beroemd om haar eeuwenoude tapijtindustrie, die dateert uit de tijd van de Moorse overheersing.
De volgende dag moet u zeker op weg naar Vila Viçosa een bezoek brengen aan Estremoz. Vergeet niet vanuit de benedenstad omhoog te klimmen naar het ommuurde bovenstadje om te genieten van het uitzicht. Uw Pousada in Vila Viçosa ligt naast het schitterende Paleis van de Hertogen van Bragança, tegenwoordig een museum.

Werelderfgoed


Évora mag u zeker niet overslaan. Maak een wandeling door dit unieke, witte museumstadje, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Vanuit Évora kunt u via het oude stadje Viana do Alentejo of langs het uitgestrekte stuwmeer van Alqueva naar Beja rijden. Aan de rand van Beja ligt de imposante Torre de Menagem een 13e eeuws, 36 meter hoog bouwwerk, waarvan de beklimming (186 treden) wordt beloond met een fantastisch uitzicht.

Volg de zon


Na uw overnachting in de pousada in Beja rijdt u naar Portugal's meest zuidelijke provincie de Algarve. We raden u aan om via het historische stadje Mértola te rijden vanwege de prachtige vergezichten.
De laatste twee nachten verblijft u in een 18e-eeuwse paleis in rococo stijl, dat opvallend veel weg heeft van een paleis uit een sprookjesboek.

Dagindeling


Dag 1 Luchthaven Lissabon - Palmela (ca. 47 km)
Dag 2 Palmela
Dag 3 Palmela - Arraiolos (ca. 90 km)
Dag 4 Arraiolos - Vila Viçosa (ca. 70 km)
Dag 5 Vila Viçosa - Beja (ca. 156 km)
Dag 6 Beja - Estoi (ca. 150 km)
Dag 7 Estoi
Dag 8 Estoi - Luchthaven Faro (ca. 18 km)
 

Dag tot dag


Dag 1-2: Lissabon - Palmela (ca. 47 km)
Het startpunt van deze Fly-drive is Palmela, waar u 2 nachten verblijft in een middeleeuwse kloosterburcht. Vanuit Palmela behoort een bezoek aan de Portugese hoofdstad Lissabon, het vissers/badplaatsje Sesimbra of aan het schiereiland Troia met de Romeinse opgravingen behoort tot de vele mogelijkheden.

Dag 3: Palmela - Arraiolos (ca. 90 km)
Op de derde dag verlaat u de kuststreek en rijdt al snel de Alentejo binnen, Portugal's meest onontdekte provincie, waar u zich zult verbazen over de rust en de ruimte, het glooiende landschap en de middeleeuwse vestingstadjes op de heuvels. Onderweg kunt u stoppen in Montemor-o-Novo, waar u vanaf de ruïnes van het kasteel een prachtig uitzicht heeft over het weidse landschap. U overnacht in de Pousada aan de rand van het historische dorpje Arraiolos, beroemd om haar eeuwenoude tapijtindustrie, die dateert uit de tijd van de Moorse overheersing.

Dag 4: Arraiolos - Vila Viçosa (ca. 70 km)
De volgende dag kunt u op weg naar Vila Viçosa een bezoek brengen aan Estremoz. Klim vanuit de benedenstad omhoog naar het ommuurde bovenstadje om te genieten van het prachtige en wijdse uitzicht. Uw Pousada in Vila Viçosa ligt naast het schitterende Paleis van de Hertogen van Bragança, tegenwoordig een museum.

Dag 5: Vila Viçosa - Beja (ca. 156)
Op dag vijf moet u zeker Évora bezoeken. Parkeer net buiten de stadsmuren en wandel door dit unieke, witte museumstadje, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Geniet van een kopje koffie op een terrasje aan het centrale plein en loop door de nauwe straatjes naar de kathedraal en de ruïne van de Romeinse tempel. Vanuit Évora kunt u via het oude stadje Viana do Alentejo of langs het uitgestrekte stuwmeer van Alqueva naar Beja rijden. Aan de rand van Beja ligt de imposante Torre de Menagem een 13e eeuws, 36 meter hoog bouwwerk, waarvan de beklimming (186 treden) wordt beloond met een fantastisch uitzicht.

Dag 6-8: Beja - Estoi (ca. 150 km)
Na uw overnachting in de Pousada in Beja rijdt u naar Portugal's meest zuidelijke provincie de Algarve. Naast de normale weg kunt u er voor kiezen via het historische stadje Mértola te rijden. Deze laatste weg neemt wel wat tijd door de vele bochten maar biedt onderweg ook vele prachtige vergezichten. De laatste twee nachten verblijft u in Pálacio de Estoi, een 18e eeuwse paleis in Rococo stijl, dat opvallend veel weg heeft van een paleis uit een sprookjesboek.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Portugal Pousada Special 2 VvAA QualityTime
Pousada specials Portugal VvAA QualityTime
Pousada specials Portugal VvAA QualityTime

Pousada Castelo de Palmela - Palmela


Binnenin een 15e eeuws ridderklooster is Pousada Castelo de Palmela gevestigd. Vanaf de top van de heuvel - waar de pousada ligt - heeft u een adembenemend uitzicht. Deze pousada is een ideaal verblijf voor mensen die van rust houden en willen genieten in een historische atmosfeer. Er is een lift en airconditioning. In de pousada is een klein archeologisch museum gehuisvest en er is de mogelijkheid tot het spelen van gezelschapsspelletjes.

Pousada Convento Arraiolos - Arraiolos


Deze Pousada werd in 1996 geopend en was van oorsprong een 16e eeuws klooster. De architect die de restauratie begeleidde mag met recht trots zijn op het resultaat, dat een voorbeeld is van perfecte harmonie tussen traditionele en moderne architectuur. De Pousada ligt in de vallei van de bloemen even ten noorden van het historische dorpje Arraiolos, inmiddels wereldberoemd om haar eeuwenoude tapijtindustrie, die dateert uit de tijd van de Moorse overheersing. Er is een zwembad.

Pousada Vila Viçosa - Vila Viçosa


Oude verhalen en legendes behoren bij deze Pousada, van oorsprong het nonnenklooster Das Chagas de Cristo, dat in 1532 werd gebouwd. Het ligt in het centrum van Vila Viçosa aan hetzelfde plein als het indrukwekkende Paleis van de Hertogen van Brangança. Tijdens de restauratie zijn kloostercellen en de gebedsruimtes volledig hersteld. De omgeving van Vila Viçosa is van oudsher een jachtgebied. Tijdens uw verblijf moet u zeker de heerlijke wildgerechten proeven, begeleidt door een wijn uit Borba (5km), de beste van Portugal. Deze pousada beschikt over een zwembad.

Pousada Convento Beja - Beja


Volgens historici was het de burgemeester van Beja, die in 1268 de orde van de Franciscanen stichtte. Deze monniken waren hier een sterke gemeenschap tot de afschaffing van de religieuze orden in de 18e eeuw. De kapel, gebouwd door Koning Dinis en enkele zalen, is alles wat overbleef van het oorspronkelijke klooster. De architecten konden bij de opening in 1994 met recht trots zijn op het resultaat: een prachtige Pousada, gebouwd op en rond de ruïnes en gelegen midden in het historische centrum van Beja. De pousada heeft 36 kamers en beschikt over een zwembad.

Pousada Pálacio de Estoi - Estoi


Dit 18e eeuwse paleis, in Rococo stijl lijkt opvallend veel op een paleis uit een sprookjesboek met romantische verhalen uit vroeger tijden over prinsen en prinsessen. Het ligt tussen São Brás de Alportel en Faro in het dorpje Estoi met huisjes in de bouwstijl, die zo typisch is voor de Algarve. De Pousada is omgeven door prachtige tuinen, aangelegd in Versailles stijl, sinaasappelboomgaarden en palmbomen. Het paleis werd in 1977 geclassificeerd als Nationaal erfgoed.
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Portugal Pousada Special 2 VvAA QualityTime
Portugal Pousada Special 2 VvAA QualityTime
Portugal Pousada Special 2 VvAA QualityTime

Prijs per persoon

vanaf € 595,- (bij 2 pers), vertrek op bv 10 sep met Transavia upgrade cat C. auto vanaf
€ 920,-
De prijs voor de verlenging is op aanvraag.

 Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk.

 Inbegrepen

 • vliegreis Amsterdam - Lissabon, Faro - Amsterdam per Transavia  (o.b.v. de voordeligste boekingsklasse*)
 • luchthavenbelastingen
 • 7 overnachtingen in genoemde pousada's in standaard kamers 
 • 7x 24 uur huurauto in de gekozen categorie inclusief all inclusive service

 Niet inbegrepen

 • evt. vluchttoeslagen en brandstoftoeslagen
 • brandstof huurauto
 • overige maaltijden
 • evt. tol- en parkeergelden
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) 

Bijzonderheden

Deze reis kan niet worden gewijzigd, maar kan wel verlengd worden.
De vliegreis is gebaseerd op de voordeligste klasse van Transavia. Indien deze is volgeboekt zijn toeslagen voor andere boekingsklassen of andere luchtvaartmaatschappij  van toepassing (op aanvraag).
Er gelden voorwaarden en ter plaatse bijkomende kosten voor de autohuur. De uitgebreide voorwaarden voor autohuur zijn op aanvraag beschikbaar.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis