Marokko in vogelvlucht

Ontdek in acht dagen deze fascinerende bestemming waar al uw zintuigen optimaal geprikkeld worden.

Boek reis

Marokko in Vogelvlucht

Marokko is een fascinerende bestemming op slechts een paar uur vliegen vanaf Nederland. Wanneer u landt in Marrakech, stapt u in een compleet andere wereld, een sprookje van 1001 Nachten. Al uw zintuigen worden optimaal geprikkeld. De geuren en kleuren in de souqs van Marrakech, prachtige paleizen en koranscholen en de hectiek van het altijd bruisende Djema el Fnaa met haar muzikanten, slangenbezweerders en waarzegsters. Hoe anders is het als u de Hoge Atlas met haar besneeuwde toppen over rijdt op weg naar de kasbahroute. Hier lijkt de tijd stil te staan. Verstilde dorpjes met lemen burchten (kasbahs) die helemaal opgaan in het indrukwekkende berglandschap. In de Sahara ervaart u wat echte stilte is. Waarschijnlijk heeft u nog nooit zoveel sterren gezien als u s’avonds met de bedoeïenen rondom een vuurtje voor uw tent zit in de zandduinen. In het witte vissersplaatsje Essouira geniet u van een mediterrane sfeer en uitstekende visrestaurants.

U overnacht in sfeervolle heel verscheidene accommodaties. In Marrakech hebben wij een riad geselecteerd (een stadpaleisje in de oude binnenstad). Ook in Aït ben Haddou slaapt u in een sprookjesachtig riad. In Zagora verblijft u in een authentiek hotel dichtbij de duinen van de Sahara op de oude karavaanroute naar Timboektoe. In Taroudant, een van de meest Middeleeuwse stadjes van Marokko, hebben we gekozen voor een mooi stadsriad. Tot slot geniet u ook in Essaouira van een sfeervol riad in de oude binnenstad, de mdina.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Marokko in Vogelvlucht VvAA QualityTime
Bruisend Marrakech VvAA QualityTime
Bruisend Marrakech VvAA QualityTime
Marokko in Vogelvlucht VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1   aankomst Marrakech
Dag 2   Marrakech
Dag 3   Marrakech - Aït Ben Haddou
Dag 4   Aït Ben Haddou - Zagora
Dag 5   Zagora - Taroudant
Dag 6   Taroudant - Essaouira
Dag 7   Essaouira
Dag 8   Essaouira - vertrek Marrakech

Dag tot Dag

Dag 1     aankomst Marrakech
Transfer naar een sfeervolle riad (een klein paleisje) in de oude medina. U kunt dineren in de riad en dan nog even proeven van de couleur locale op het  Djemaa El Fna plein, het kloppend hart van de stad. U overnacht in de sfeervolle riad.

Dag 2      Marrakech
In Marrakech vindt u een prachtige mix van broeierig Afrika en de Arabische mystiek van Duizend-en-een-nacht. Op het Djemaa-el-Fna kijkt u uw ogen uit bij de slangenbezweerders en verhalenvertellers of kunt u plaatsnemen aan één van de eetkraampjes. Marrakech is een heel geschikt om zelf te ontdekken maar u kunt ook een gids nemen om de vele bezienswaardigheden te bezoeken en u wegwijs te maken in de wirwar van straatjes in de oude Medina (oude stad) en de souqs. Bezoek in ieder geval het Palais Bahia, de Medersa Ben Youssef (een van de mooiste koranscholen van Noord-Afrika) en een ‘pharmacie Berbère’ (een typisch Marokkaanse berber-apotheek). U kunt ook een rondrit maken in een calèche door de chique wijk Hivernage en de zakelijke wijk Gueliz. Of een bezoek brengen aan de Jardins Majorelles, een van de vele tuinen in Marrakech die door Yves Saint Laurent is gerestyled en waar het huis van de inmiddels overleden couturier zich bevindt  en het recent geopende Berbermuseum. Kiest u voor de avond uit een van de vele fancy restaurants die Marrakech rijk is in een oud paleisje of bijzonder riad of neem plaats tussen de Marokkanen bij de openlucht restaurantjes op het Djemaa-el-Fna.

Dag 3     Marrakech - Aït Ben Haddou (2,5 uur)
Dwars door het Atlas-gebergte rijdt u richting Aït Bin Haddou.De route voert over de indrukwekkende Tizi-n-Tichka met prachtig uitzicht op de altijd besneeuwde toppen van het Hoge Atlas gebergte. Aït ben Haddou, is een oude ksar (lemen vesting) uit de tijd dat kamelen-karavaans dwars door de Sahara trokken. Al vele malen werd deze ksar als decor gebruikt voor  verschillende Hollywood films, zoals ‘Lawrence of Arabia’, ‘the Gladiator’ en ‘Babel’. Wie wil kan naar de top klimmen voor een prachtig uitzicht. Heeft u tijd over dan kunt u in het nabij gelegen Ouarzazate de kasbah (versterkte lemen burcht in het centrum) bezoeken. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Atlas filmstudio’s, de grootste en bekendste studio’s in Noord-Afrika. Diner en overnachting in een sprookjesachtige kasbah nabij Aït Bin Haddou.

Dag 4     Aït Ben Haddou – Zagora (3 uur)
Vandaag rijdt u langs verstilde kasbahdorpen en valleien naar het Zuiden naar Zagora. Zagora is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de zandduinen van de Sahara. In Zagora zelf kunt u op zoek naar het bordje dat de de karavaanroute naar Timboektoe wijst per kameel. U overnacht in een traditionele 'Dar'. Vergeet u vooral niet een kamelenritje te maken.

Dag 5      Zagora  - Taroudant (5,5 uur)
Vandaag staat een lange autorit op het programma. U kunt deels dezelfde weg terugrijden naar Agdz maar u kunt er ook voor kiezen de route onderlangs via Tata te nemen. Beide mooie routes maar de route naar Tata neemt een dik uur langer in beslag. Taroudant is misschien wel een van de meest authentieke stadjes van Marokko. Met haar dikke lemen muren die constant veranderen van kleur door het zonlicht, lijkt het een onneembare vesting. Een bezoek aan de oude Medina en de souqs lijkt hier wel een reis terug in de tijd. Levendiger dan deze vindt u ze niet. Met een calèche kunt u een ritje rondom de 7 km lange stadsmuren maken waar ook een kleine leerlooierij te bezoeken is. Het is vooral de sfeer in dit stadje die uw hart zal stelen.

Dag 6     Taroudant – Essaouira (3,5 uur)
U laat de weelderige valleien achter u en rijdt naar de kust. Onderweg raden wij u aan bij een argan-distilleerderij te stoppen. Deze wonderbaarlijke olie bevat negen keer zoveel anti-oxidanten als olijfolie en wordt al eeuwenlang door Berbervrouwen gebruikt ter verzorging van hun huid, en in het eten. Het idyllische kustplaatsje Essaouira, het oude Mogador, thuishaven van vele zeerovers, heeft veel te bieden. Prachtige stranden met mogelijkheden van windsurfen en zonnebaden tot kameelrijden en flaneren over de boulevards, leuke galeries en souvenirwinkeltjes, heerlijke terrasjes en een levendig vissershaventje. Ook de stadsburcht waarvan u vanaf de muren uitkijkt over ze, zijn zeker een bezoek waard evenals de groente- en fruitsouqs. Hier hoeft u zich geen moment te vervelen. Essaouira vormt de perfecte afsluiting van een indrukwekkende reis.

Dag 7     Essaouira
Dag ter vrije besteding in Essaouira.

Dag 8     Essouira – vertrek Marrakech
U vertrek naar Marrakech voor uw vlucht naar Nederland (2 uur naar de luchthaven).

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bruisend Marrakech VvAA QualityTime
Marokko in Vogelvlucht VvAA QualityTime
Marokko in Vogelvlucht VvAA QualityTime
Marokko op recept VvAA QualityTim

Prijs per persoon

 • vanaf € 669,- bij twee personen
 • vanaf € 629,- bij drie personen
 • vanaf € 626,- bij vier personen

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in sfeervolle en authentieke accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • diner in Ait Ben Haddou en Zagora
 • transfer vanaf de luchthaven naar het riad in Marrakech
 • huurauto categorie C (vanaf Marrakech - dag 3 - tot en met de laatste dag)
 • reisboek Marokko

Niet inbegrepen

 • internationale retourvlucht Amsterdam - Marrakech (vanaf ongeveer € 200,- met Transavia o.b.v. beschikbaarheid inclusief luchthavenbelastingen, exclusief ticketingkosten)
 • brandstof huurauto
 • persoonlijke uitgaven
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€2,50)

Bijzonderheden

Verlenging en aanpassing van het programma is mogelijk.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis