Alle hoogtepunten van Lapland in één reis! Een zeer afwisselende reis, die u het gevoel geeft heel lang op pad te zijn geweest in winters wonderland.
Boek reis

Lapland - avontuur in winterwonderland

Tijdens deze avontuurlijke korte trip verblijft u het gezellige hotel Herkko. U heeft twee volle dagen en deze worden goed benut. Een dag maakt u een huskysafari, na een korte uitleg en kennismaking met de enthousiaste husky's gaat de natuur in bij Taivalkoski. De sneeuwscootersafari gaat over bevroren meren en door besneeuwde bossen en met een beetje geluk komt u onderweg rendieren tegen. De lunches worden bereid bij een kampvuur midden in de natuur waar u geniet van de rust en de eindeloze stilte. 

Kortom alle hoogtepunten van Lapland in één reis! Een zeer afwisselende reis, die u het gevoel geeft heel lang op pad te zijn geweest in winters wonderland.
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Lapland Shortbreak VvAA QualityTime
Lapland Shortbreak VvAA QualityTime
Lapland Shortbreak VvAA QualityTime

Dagindeling


Dag 1 Vlucht naar Kuusamo (via Helsinki), transfer naar Herkko in Taivalkoski
Dag 2 Huskysafari (4-5 uur, 15-20 km)
Dag 3 Sneeuwscootersafari (40-60 km, 4-6 uur)
Dag 4 Transfer en terugvlucht Kuusamo – Amsterdam (via Helsinki)

Kaart

Van dag tot dag

Dag 1: vlucht naar Kuusamo, transfer naar Herkko in Taivalkoski
Vanaf Schiphol vliegt u via Helsinki naar Kuusamo. Vanaf de luchthaven wordt u naar Hotel Herkko gebracht, de afstand vanaf Kuusamo is ongeveer 60 kilometer en de transfer duurt ca. 1 uur. U wordt ondergebracht in de voor u gereserveerde accommodatie en u schuift aan voor het eerste diner.

Dag 2 -  huskysafari (4-5 uur, 15-20 km) 
Na het ontbijt wordt u naar de huskyfarm gebracht, waar u de sledehonden ontmoet. U krijgt informatie over het omgaan met de husky's en het besturen van een slede. Vervolgens start de schitterende tocht van 15-20 km door het prachtige bosrijke en heuvelachtige landschap. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Onderweg kunnen de musher en de passagier van plaats wisselen. Tijdens deze fantastische ervaring genieten we van een lunch rond het kampvuur. Daarna wordt u weer teruggebracht naar het hotel. Hier is de sauna warm gestookt, dit zal elke dag het geval zijn.

Dag 3 -  sneeuwscootersafari (40-60 km, 4-6 uur) 
U krijgt instructie voor het besturen van de sneeuwscooter en maakt dan met twee personen per scooter een rit van 40-60 km. Een geweldige tocht met een lunch bij het kampvuur, waar we worstjes kunnen roosteren. Onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. 

Dag 4 -  transfer en vlucht Kuusamo - Amsterdam 
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld in Kuusamo gebracht en vliegt u via Helsinki naar Amsterdam.

Vervoer

 • U vliegt met Finnair en u vertrekt u vanaf Schiphol en u bent u in 2,5 uur in Helsinki en vervolgens in ruim 1 uur in Kuusamo, in het midden van Finland. Terug heeft u ook een overstap in Helsinki.
 • Vanaf de luchthaven wordt u als groep naar uw accommodatie gebracht (soms moet u wachten op andere gasten die arriveren, maar maximaal 2 uur). De laatste dag wordt u weer als groep teruggebracht naar de luchthaven in Kuusamo en vliegt u terug naar Amsterdam. Eventuele transfers naar de activiteiten zijn eveneens inbegrepen.
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Lapland Shortbreak VvAA QualityTime
Lapland Shortbreak VvAA QualityTime
Lapland Shortbreak VvAA QualityTime

Hotel Herkko

Taivalkoski, een voormalige handelsdorp, ligt in midden Finland in de provincie Ostrabotnia aan de poort van Lapland. U verblijft aan de rand van het dorp Taivalkoski, afhankelijk van uw keuze in hotel Herkko of een vakantiewoning bij Hotel Herkko. Het hotel ligt naast een klein alpine skicentrum, een netwerk aan langlaufloipes en sneeuwscootersporen. Vanaf de voordeur kunt u direct de natuur in voor een actieve dag.

Faciliteiten

Het hotel serveert maaltijden naar lokale recepten in het restaurant dat plaats biedt aan 150 gasten en in de weekenden is er live muziek. Verder is er een bar, sauna met zwembad en internet. Het hotel heeft 30 gezellige tweepersoonskamers, die voorzien zijn van douche en toilet, TV, telefoon en droogkast. Enkele kamers zijn voorzien van een klein keukenblok.

 

Ligging
Op circa 300 meter afstand van het hotel liggen moderne vakantiewoningen. Deze zijn voorzien van een eenvoudige keuken, was- en droogfaciliteiten, badkamer, een eigen sauna en houtkachel. Het zijn geen vrijstaande huisjes, maar meerdere appartementen van verschillende grootte in enkele gebouwen. Het geheel is niet grootschalig en geeft toch een gevoel van ruimte en privé gebruik.

 

Maaltijden

Bij deze reis zijn alle maaltijden van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 4 inbegrepen. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en diner worden in hotel Herkko geserveerd. De lunch is een picknick lunch tijdens de activiteiten bij het kampvuur.

 

Reisleiding

De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon (bij 2 pers.)

Periode                       Hotelkamer / 2-persoonshuisje
09/12/17 – 15/12/17    € 1.225,-
16/12/17 – 16/12/17    € 1.365,-
06/01/18 – 04/02/18    € 1.245,-
05/02/18 – 04/03/18    € 1.365,-
05/03/18 – 10/04/18    € 1.245,-

Vertrekdata

Vertrek is bijna dagelijks van 9 december t/m 31 maart ( niet mogelijk tussen 23 december tot 6 januari).

Inbegrepen

 • retourvlucht Finnair Amsterdam-Helsinki-Kuusamo in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 160 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • vervoer vliegveld v.v.
 • verblijf in een tweepersoonskamer met douche en toilet of 2-pers.vakantiewoning met sauna
 • volpension
 • gebruik zwembad en sauna van het hotel
 • genoemde excursies (2 personen per huskyslede en 2 personen per sneeuwscooter)thermo-overall, schoenen, handschoenen en muts tijdens de safari’s
 • verzekering van de sneeuwscooter
 • Engelssprekende gids tijdens de safari’s
 • Informatiepakket

Niet inbegrepen

 • evt. toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25,- p.p. 
 • reis- en annuleringsverzekering
 • eigen risico sneeuwscootertocht bij schade
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)

 • Bijzonderheden


  De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.
  De vliegreis is gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse. Indien deze is volgeboekt zijn toeslag voor andere boekingsklassen van toepassing.
  In de vakantieperiodes zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag. 
  Voor de sneeuwscootersafari heeft u eigen risico per schadegeval van € 800, indien u door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Wanneer de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit is het eigen risico gedekt. Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis