Deze reis geeft u een kijkje in de Japanse manier van leven en wonen. U overnacht in verschillende typisch Japanse pensions, de minshuku’s. Boek reis

Japan - Minshuku tour

VvAA QualityTime biedt een unieke 20-daagse rondreis op individuele basis door Japan per (uitstekend) openbaar vervoer. U overnacht afwisselend in westerse hotels en in typische Japanse pensions als een Minshuku of Ryokan. U verblijft er in een kamer met schuifdeuren en tatami vloer en slaapt op een futon (matras) die ’s avonds wordt uitgerold. Een Ryokan is duurder en stijlvoller (ook westerse bedden). Een Minshuku is eenvoudiger en kan getypeerd worden als een Japanse stijl familiepension. Er worden heerlijke Japanse streekgerechten geserveerd, kortom een bijzondere manier om het Japanse leven te ervaren.

De reis start in het moderne Fukuoka en voert onder meer langs VOC-handelspost Dejima in Nagasaki, Beppu met zijn hete bronnen, het tempeleiland Miyajima en de tempelstad Kyoto. Via traditionele plaatsjes in de Japanse Alpen eindigt de reis in Tokyo.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Aankomst Fukuoka
Dag 2-3  Nagasaki
Dag 4-5 Beppu
Dag 6-7 Hiroshima
Dag 8-10 Kyoto
Dag 11-12 Takayama
Dag 13-14 Matsumoto
Dag 15-18 Tokyo
Dag 19 Vertrek TokyoVan dag tot dag

Dag 1: Aankomst Fukuoka
Aankomst Fukuoka. Fukuoka is een havenstad, waar ook dagelijks vele veerboten uit Zuid-Korea aankomen. De Koreaanse invloed is duidelijk zichtbaar in het straatbeeld, overal zie je naast Japanse en Engelse bewegwijzering ook Koreaanse aanduidingen. Fukuoka is een moderne stad met hypermoderne architectuur en winkelcentra waar mensen graag komen shoppen, zoals in de wijk Tenjin met zijn ondergrondse winkelcentrum, of in Canal City langs de Nakagawa rivier. 's Avonds kunt u buiten eten aan een van de vele mobiele eetstalletjes in Nakasu, de uitgaanswijk. Er worden, voor weining geld, eenvoudige gerechten zoals noodle soep of gebakken bami aangeboden.

Dag 2: Fukuoka - Nagasaki
Het is circa 2 uur reizen per trein van Fukuoka naar Nagasaki. Gedurende 400 jaar had de Nederlandse VOC een vestiging op het eilandje Deijima in Nagasaki. Nagasaki was daardoor eeuwenlang het venster van Japan op het westen. Het eilandje Deijima met de warenhuizen van de VOC zijn op de oude fundamenten weer opgebouwd. Deze historische plaats is zeker een bezoek waard.

Dag 3: Nagasaki
U kunt de bijzondere relatie en de wijze waarop Japan en Nederland elkaar beïnvloed hebben, terugzien in het hypermoderne historische museum. Ga vervolgens lunchen op een van de terrasjes aan de boulevard. In de middag kunt u het hooggelegen Glover Park met zijn 19de eeuwse westerse huizen bezoeken, hier heeft u een mooi uitzicht over de stad en de haven. Loop van hieruit geleidelijk door smalle steile steegjes terug richting het centrum. Lekker eten doet u in Chinatown.

Dag 4: Nagasaki - Beppu
Vanaf vandaag maakt u gebruik van uw 14-daagse Japan Rail Pass. Vanuit Nagasaki reist u in circa 4 uur per trein naar Beppu.
Beppu is dé stad van de heetwaterbaden. Het is een populair Japans kuuroord met meer dan 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegewezen.

Dag 5: Beppu
Laat u zich een dagje verwennen in een van de badhuizen waar u zich kunt laten ingraven in het hete zwarte vulkanische zand. U kunt ook een passe-partout kopen voor een bezoek aan de verschillende heetwaterbronnen, Jigoku genoemd. De letterlijke vertaling van Jigoku is "hel". Elke Jigoku is verschillend en heeft zijn eigen vorm, kleur en geur.

Dag 6: Beppu - Hiroshima
Vandaag reist u per trein in 2:15 uur van Beppu naar Hiroshima. Iedereen is bekend met de tragische geschiedenis van Hiroshima. De atoombom die op 6 augustus 1945 de stad verwoestte markeerde het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn het Peace Memorial Park en het bijbehorende A-bom museum opgericht.

Dag 7: Hiroshima / Miyajima
Vanuit Hiroshima kunt u een bezoek brengen aan het eiland Miyajima, één van de drie klassieke landschappen van Japan. U vindt er de beroemde Utsukushima Schrijn met de Tori (toegangspoort) die bij vloed in zee lijkt te drijven. Het autoloze eiland is goed te voet te verkennen en er zijn volop restaurantjes waar verse oesters aangeboeden worden. Voor het vervoer naar Miyajima, per trein en boot, kunt gebruik maken van de Japan Railpass.

Dag 8: Hiroshima - Kyoto
Per hogesnelheidstrein (shinkansen) reist u in minder dan 2 uur van Hiroshima naar Kyoto, de voormalige hoofdstad van Japan en het culturele en historische centrum van het land. Kyoto is een absolute must voor elke Japan-reiziger. Kyoto is bijna 1000 jaar de hoofdstad geweest (Kyoto betekent ‘hoofdstad'). De stad was de zetel van de keizerlijke macht en de vestigingsplaats van vele boeddhistische sektes. De stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard gebleven en daarom zijn hier de fraaiste tempels, villa's en tuinen van het land te vinden. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de gehele stad en langs de buitenrand vormen de tempels oases van rust. Kyoto heeft voor ieder wat wils, er is goed openbaar vervoer, maar de stad leent zich er ook goed voor om per fiets te verkennen.
U verblijft in een typisch Japan pension waarvan de kamer voorzien is van schuifdeuren en tatamivloerbekleding.

Dag 9: Kyoto
De Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) is één van de bekendste tempels van Kyoto, zo niet van heel Japan. Het fraaie en vooral uiterst elegante paviljoen is bedekt met bladgoud en wordt prachtig weerspiegeld in de vijver die er omheen ligt. Een bezoek aan het Gouden Paviljoen is goed te combineren met een bezoek aan de Ryoanji Tempel, met de bekende Zen-tuin. Maar er is nog veel meer: loop eens langs het ‘Filosofenpad', geniet van het uitzicht vanaf de Kiyomizu Tempel, verken de steegjes rond deze tempel of bezoek het Nijo Kasteel. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion en heeft u de kans een glimp van een geisha of maiko (leerling-geisha) op te vangen. Voor culinaire hoogstandjes moet u beslist een bezoek brengen aan de Nishiki foodmarkt. Hier treft u allerhande seizoensproducten.

Dag 10: Kyoto / Nara
Wij raden u ten zeerste aan om met gebruik van uw Japan Rail Pass, vanuit Kyoto een dagtocht te maken naar een andere oude hoofdstad, Nara. Nara was in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Nara wordt daarom beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. Wandel door het bosachtige gebied van de Kasuga Schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel, de grootste houten tempel van Azië.

Dag 11: Kyoto - Takayama
Het is van Kyoto naar Takayama een treinreis van iets meer dan 3 uur. Takayama is een stadje in de Japanse Alpen en staat bekend als ‘Klein Kyoto'. Het heeft zijn authentieke karakter weten te bewaren.
In Takayama verblijft u in een traditioneel Japans familiepension, een minshuku. Op slippers en gekleed in een eenvoudige katoenen kimono (yukata) proeft u de Japanse binnenhuisarchitectuur, met zijn tatami matten en papieren schuifdeuren. Naar Japanse gewoonte zijn de badfaciliteiten niet aan de kamer verbonden. In een gemeenschappelijke badruimte wast, boent en schrobt iedereen zich eerst uitvoerig, alvorens men het snikhete bad betreedt. Na een warm kruikje saké slaapt u heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgespreid.

Dag 12: Takayama
Takayama is een rustiek plaatsje, met nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes, die u het beste te voet of per fiets kunt verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Elke ochtend is er een markt waar de boeren uit de wijde omgeving hun bloemen en groente te koop aanbieden. In het openluchtmuseum van Takayama zijn traditionele boerderijen uit de omgeving samengebracht in een parkachtige omgeving.

Dag 13: Takayama - Hirayu Onsen - Matsumoto
Van Takayama reist u per bus naar Hirayu onsen, een kuuroord in de Japanse Alpen. Voor de liefhebbers van een typisch Japans bad is dit een ideale locatie. Maar ook voor wandelaars biedt dit gebied uitgebreide mogelijkheden. Over de hoge bergwegen wordt de reis per bus voortgezet richting Matsumoto. Verblijf Matsumoto in centraal gelegen hotel.

Dag 14: Matsumoto
Uw hotel is gelegen bij het station en vormt een goede uitvalsbasis om een van Japans mooiste samurai kastelen, het zwarte "Kraai" kasteel, te bezoeken. In de gerenoveerde binnenstad van Matsumoto zijn veel galeriën en leuke winkeltjes te vinden. Per bus kunt u naar het hooggelegen Utsukushigahara, waar een grote moderne beeldentuin te vinden is.

Dag 15: Matsumoto - Tokyo
Het is circa 3 uur per trein van Matsumoto naar de Japans hoofdstad Tokyo. De grote metropool Tokyo bestaat uit vele centra, met elkaar verbonden door een ringlijn. Elk centrum heeft zijn eigen karakter en sfeer. De Ginza is vanouds her het bekendste winkeldistrict, Akihabara kenmerkt zich door de elektronica markten en in Ueno zijn de bekendste musea gevestigd, Shinjuku is het zakendistrict met eraan grenzend de uitgaanswijk Kabuki-cho.

Dag 16: Tokyo / Nikko
Vanuit Tokyo kunt u per trein een dagtocht maken naar Nikko. Een vermiljoen rode brug vormt de entree tot het park waar de praalgraven van de eerste en meest invloedrijke Shoguns van Japan liggen. In dit bosachtige gebied staan eeuwenoude imposante cederbomen die het park een mysterieuse sfeer geven. De kleurrijke en rijkversierde Toshugu Schrijn is de belangrijkste bezienswaardigheid hier.

Dag 17: Tokyo
Voor vroege vogels is er de visafslag van Tsukiji. De toegang tot de veiling is aan banden gelegd, maar in de praktische reisinformatie, die u bij de reisbescheiden wordt toegestuurd, leest u hoe u toch een kans kunt maken. Rond de visafslag treft u vele stalletjes en restaurantjes waar fantastische sushi wordt geserveerd. Op loopafstand van de Tsukiji ligt de Ginza, van oudsher de chique winkelwijk van Tokyo. Hier is ook het geheel gerenoveerde Kabuki Theater gevestigd (op verzoek kunnen wij tickets voor u aanvragen). In de middag kunt u in het westelijk deel van de stad de Meiji schrijn, gewijd aan keizer Meiji bezoeken met aansluitend een wandeling over de Omotesando, de PC Hooftstraat van Japan.

Dag 18: Tokyo
Bezoek ook de wijk Asakusa, deze wijk is nieuw leven ingeblazen met een nieuw toeristenbureau en design hotels. Centraal gelegen in de wijk vindt u de Senso-ji Tempel, ook wel de Asakusa Kannon Tempel genoemd. De tempel dateert uit de 7de eeuw, en hoewel de tempel vaak herbouwd is, is dit de oudste en meest populaire tempel van Tokyo. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heeft u een fantastische uitzicht over Tokyo. Bij helder weer kunt u van hieraf Mount Fuji zien. Vanaf Asakusa kunt u een boot nemen over de Sumida-rivier richting de Hamarikyu Tuinen, waar u in het paviljoen in alle rust kunt genieten van een kommetje groene thee alvorens u zich weer in het stadsgewoel begeeft.

Dag 19: Vertrek Tokyo
Einde tour.

 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime

Optionele verlenging

Wilt u een bijzondere verlenging op uw Japanreis; bezoek dan de snow monkeys in Yudanaka en verblijf in het dorpje Shibu Onsen in een traditioneel hotel. Shibu Onsen is een dorpje met een tiental publieke onsens (Japanse badhuizen) waar u gebruik van kunt maken. De sneeuwapen zijn inmiddels wereldberoemd geworden door natuurseries op National Geographic. U overnacht over het algemeen in grote traditionele kamers met zitgedeelte voor 2 persoonsgebruik. 

Accommodaties optionele verlenging:

Senshinkan Matsuya
Traditionele Japanse kamer met gedeeld toilet en bad.

Inclusief ontbijt en diner:
Maandag t/m vrijdag + zondag: €150,- p.p.p.n.
Zaterdag en de dag voor nationale vrije dagen: €180,- p.p.p.n.

Inclusief ontbijt:
Maandag t/m vrijdag + zondag: €105,- p.p.p.n.
Zaterdag en de dag voor nationale vrije dagen: €135,- p.p.p.n. 

Shibu Hotel
Traditionele Japanse kamer met eigen bad en toilet.

Inclusief ontbijt en diner:
Maandag t/m vrijdag + zondag: €215,- p.p.p.n.
Zaterdag en de dag voor nationale vrije dagen: €240,- p.p.p.n.

 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

Vanaf € 1.975,- (o.b.v. 2 personen) *

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk t/m 30 november 2018.

Inbegrepen

 • overnachtingen in eenvoudige hotels, ryokans of minshukus (familiepensions) op basis van logies
 •  treintrajecten op basis van een 14-daagse Japan Rail Pass, 2e klasse
 • busticket Takayama - Hirayu onsen - Matsumoto

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • transfers
 • maaltijden
 • excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige persoonlijke uitgaven
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
 • ticketingkosten
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)

Bijzonderheden

 • * In Japanse vakantieperiodes zijn de prijzen hoger.
 • Wilt u de Sumo worstelaars aan het werk zien? Zes keer per jaar is er een toernooi. Informeer naar de mogelijkheden.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis