Reis naar kunsteiland

In deze reis merkt u hoe traditie en moderniteit in Japan harmonieus samengaan. 
Boek reis

Japanse kunst en cultuur

In Japan staat de esthetiek hoog in het vaandel. U ziet het terug in oude tempels en paleizen, in hypermoderne architectuur, in de stijl en zorg waarmee eten wordt opgediend, en zelfs aan hoe een cadeautje wordt ingepakt. In deze reis merkt u hoe traditie en moderniteit in Japan harmonieus samengaan.

In Tokyo, de moderne hoofdstad, vindt u klassieke tempels, maar ook tieners gekleed in fantastische outfits.
Stap op de trein naar Nikko, uit de tijd van de shoguns.
Het platteland rond Takayama en Shirakawago in de Japanse Alpen, verkent u het beste wandelend. U overnacht er in een traditionele boerderij. Via Kanazawa, met zijn mooie geisha-wijk, reist u naar het kunsteiland Naoshima. De musea hier zijn van wereldformaat!
Hiroshima’s Peace Memorial Park maakt de gevolgen van de atoombom pijnlijk zichtbaar.
Bijzonder is de overnachting in het boeddhistische klooster hoog op de berg Koya. Kyoto, met zijn tempels, tuinen en geisha-wijk Gion, is een waardige afsluiting van uw reis.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime

Dagprogramma

Dag 1 Aankomst in Tokyo
Dag 2 Tokyo en het stadhuis van architect Tadao Tange
Dag 3 Mori Art museum en lunchen in een Japanse Izakaya 
Dag 4 Tokyo of dagtocht naar de shoguns in Nikko
Dag 5 Per trein naar Takayama in de Japanse Alpen
Dag 6 Wandelen en fietsen in Takayama 
Dag 7 Per bus naar Shirakawago in het hart van de Japanse Alpen
Dag 8 De bergen uit naar de klassieke Kenrokuen landschapstuin in Kanazawa
Dag 9 Per trein naar Uno en overvaren naar museumeiland Naoshima
Dag 10 Bewonder de waterlelies van Monet in het Chichu Art Museum op Naoshima
Dag 11 Per trein naar Hiroshima en het tempeleiland Miyajima 
Dag 12 Van het Hiroshima Peace Memorial Park naar de zen-monniken op Mt.Koya 
Dag 13 Mediteren op Mt. Koya en per trein naar Kyoto
Dag 14 Kyoto of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara 
Dag 15 Kyoto, of een dagtocht naar het futuristische Miho Museum
Dag 16 Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen
Dag 17 Van Kyoto per trein naar Osaka Kansai Airport

Van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Tokyo (overnachting Tokyo) 
Uw reis begint bij aankomst op de luchthaven van Tokyo. Per shuttle bus gaat u naar uw hotel. Na de incheck kunt u zelf op verkenning uit. Tokyo is een dynamische metropool met 35 miljoen inwoners, en bestaat uit verschillende centra die met elkaar verbonden zijn door een uiterst efficiënte ringlijn per trein. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van het metrostelsel.

Dag 2 Tokyo en het stadhuis van architect Tadao Tange (overnachting Tokyo) 
Wilt u kriskras door Tokyo reizen, dan is een dagkaart voor de metro het overwegen waard. Neem een kijkje in Shinjuku, het ‘Manhattan van Tokyo', en ga naar het opvallende stadhuis, ontworpen door Tadao Tange. Vanuit het observatorium van het stadhuis heeft u een fantastisch uitzicht. Iets verderop liggen het Yoyogi Park en de wijk Harajuku, populair bij extravagant uitgedoste jongeren.

Dag 3 Mori Art museum en lunchen in een Japanse Izakaya (overnachting Tokyo) 
Maak vandaag zelf een mooie kunstwandeling langs de Roppongi Kunstdriehoek, naar het Mori Art Museum, Tokyo Midtown, met het Suntory Museum of Art en het National Art Center. Tip: gebruik de lunch in een nabijgelegen typisch Japanse Izakaya. In dit grand café in traditionele Japanse stijl kunt u in een gemoedelijke sfeer heerlijk lunchen of dineren.

Dag 4 Tokyo of dagtocht naar de shoguns in Nikko (overnachting Tokyo)
Gebruikmakend van uw Japan Rail Pass kunt u op eigen gelegenheid een dagtocht naar Nikko maken. Nikko ligt 150 km ten noorden van Tokyo. Hier vindt u de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen va Japan. NB: de Rinnoji en de poort van de Toshugu Schrijn worden momenteel gerenoveerd.

Dag 5 Per trein naar Takayama in de Japanse Alpen (overnachting in minshuku iWatakan)
Vandaag reist u met een van de prachtig vormgegeven 'bullet' treinen van Tokyo via Toyama naar Takayama. Takayama is een authentiek stadje in de Japanse Alpen en staat bekend als ‘Klein Kyoto'. U verblijft er in een traditioneel Japans ingerichte kamer in een familiepension, een minshuku. Er is een gemeenschappelijke badruimte. Na een warm kruikje sake slaapt u heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold.

Dag 6 Wandelen en fietsen in Takayama (overnachting in minshuku iWatakan)
De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kunt u het beste te voet of per fiets verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen. Elke ochtend is er een markt waar boeren uit de wijde omgeving hun bloemen en groenten te koop aanbieden. In het plaatselijke openluchtmuseum zijn traditionele boerderijen uit de omgeving te zien.

Dag 7 Per bus naar Shirakawago in het hart van de Japanse Alpen (overnachting in minshuku Kidoya)
Per bus bereikt u het traditionele boerendorpje Shirakawago (ook bekend als Ogimachi), in een afgelegen vallei midden in de Japanse Alpen. Het was lange tijd van de buitenwereld afgesloten, en ontwikkelde een unieke bouwstijl: grote houten boerderijen, met dikke rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (gassho-zukuri). Er staan in Shirakawago nog 59 goed geconserveerde boerderijen. In de Minshuku waar u verblijft, is een diner met lokale specialiteiten uit de Japanse Alpen inbegrepen.

Dag 8 De bergen uit naar de klassieke Kenrokuen landschapstuin in Kanazawa (overnachting in Resol Trinity Hotel) 
Met de Nohi Expressbus reist u in vijf kwartier van Shirakawago naar Kanazawa. Kanazawa is een oude stad met geishawoningen en mooie tuinen. U kunt de middag gebruiken om de Geishawijk, de Kenrokuen Tuin of om het 21st Century Museum te bezoeken.

Dag 9 Per trein naar Uno en overvaren naar museumeiland Naoshima (overnachting in Tustsuji-so)
Gebruikmakend van de Japan Rail Pass reist u dwars door het land langs de dichtbevolkte kustlijn zuidwaarts naar Uno. U neemt zelf de veerboot (niet inbegrepen) naar het eiland Naoshima. Aan het eind van de dag komt u aan op dit verstilde museumeiland, waar u verblijft in een traditionele minshuku, een familiepension.

Dag 10 Bewonder de waterlelies van Monet in het Chichu Art Museum op Naoshima (overnachting in Tustsuji-so)
Het museumeiland Naoshima ligt in de Japanse Binnenzee, omringd door het grote hoofdeiland Honshu en het kleinere eiland Shikoku. Op Naoshima is in opdracht van de stichting Benesse is het prachtige Naoshima Contemporary Art Museum gebouwd door de bekende architect Tadao Ando. U vindt er werken van onder meer Andy Warhol en David Hockney. Bezoek ook het nieuwe Lee Fan Museum en het Chichu Art Museum waar de waterlelies van Monet te zien zijn.

Dag 11 Per trein naar Hiroshima en het tempeleiland Miyajima (overnachting in New Hiroden Hotel) 
In de ochtend verlaat u het eiland en pakt u de trein naar Hiroshima. Met uw Japan Rail Pass kunt u vanuit Hiroshima de boot nemen naar het eiland Miyajima. U vindt er de beroemde Utsukushima Schrijn met de Tori (toegangspoort) die bij vloed in zee lijkt te drijven. Het autoloze eiland is goed te voet te verkennen en er zijn volop restaurantjes waar verse oesters aangeboden worden.

Dag 12 Van het Hiroshima Peace Memorial Park naar de zen-monniken op Mt.Koya (overnachting Muryokoin gastenverblijf)
Bezoek in Hiroshima het Peace Memorial Park, dat herinnert aan de atoombom die de stad in 1945 verwoestte. Neem daarna met de Japan Rail Pass de trein via Osaka naar Namaba of Shinimamiya station, en vanaf daar de Nankai trein en kabelbaan (beide niet inbegrepen) naar Mount Koya, waar de monniken u van harte welkom heten. Als een echte pelgrim verblijft u in het eenvoudige gastenverblijf van een tempel, inclusief zen-vegetarisch diner.

Dag 13 Mediteren op Mt. Koya en per trein naar Kyoto (overnachting Karasuma Kyoto hotel)
In alle vroegte wordt u uitgenodigd voor de zen-meditatie met de monniken, daarna volgt het ontbijt. Neem de tijd om de verschillende tempels op Mt. Koya te verkennen. U daalt af en reist per trein naar Kyoto. Kyoto is het culturele hart van Japan, en een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar u kunt ook een fiets huren.

Dag 14 Kyoto of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara (overnachting in Karasuma Kyoto Hotel)
Gebruikmakend van uw Japan Rail Pass kunt u vanuit Kyoto een leuke dagtocht te maken naar Nara. Nara was in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan, en wordt daarom beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. Wandel door het bosachtige gebied van de Kasuga Schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel, de grootste houten tempel van Azië.

Dag 15 Kyoto, of een dagtocht naar het futuristische Miho Museum (overnachting in Karasuma Kyoto Hotel)
Gebruik makend van uw Japan Rail Pass kunt u vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Miho. Dit pareltje van moderne architectuur ligt in een bergachtig natuurreservaat en is toegankelijk via een futuristische tunnel. De collectie beslaat naast Japanse aardewerk, topstukken uit landen langs de zijderoute.

Dag 16 Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen (overnachting in Karasuma Kyoto Hotel)
Vandaag kunt u lopend of op de fiets Kyoto verkennen. U kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel. Of loop via het ‘Filosofenpad' van de Zilveren Tempel naar het centrum van de stad. Verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel of ga op zoek naar tweedehands kimono's of andere ludieke souvenirs in het Teramachi shopping district. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion.

Dag 17 Van Kyoto per trein naar Osaka Kansai Airport

Met uw Japan Rail Pass reist u per trein van Kyoto naar Kansai Airport bij Osaka, het eindpunt van deze tour. Van Osaka kunt u uw vlucht terugnemen naar Nederland.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime

Shiba Park hotel Tokyo

Shiba Park Hotel ligt op slechts 2 minuten loopafstand van het metrostation Onarimon.
Alle ruime kamers hebben een flatscreen-tv en WiFi is gratis in het hele hotel.

Het JR-treinstation Hamamatsuchō is op 8 minuten loopafstand te bereiken. De Tokio-toren en de tempels Zōjō-ji en Atago bevinden zich op 10 minuten loopafstand. Het personeel is heel behulpzaam en u kunt hier genieten van een ontspannen traditionele shiatsu-massage.

Het stijlvolle restaurant Peking serveert een Chinees menu. In de eetgelegenheid Hanasanshou kunt u Japanse specialiteiten bestellen. Er is ook een bar.
Tot slot kunt u in  Shiba Park Hotel genieten van  een westers ontbijtbuffet. Op verzoek vooraf kunnen er Japanse gerechten worden opgediend. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Minshuku Watakan- Minshuku Kidoya- Minshuka Minatoya

Door te overnachten in een minshuku ervaart u het echte Japan. Een overnachting in een minshuku is een unieke ervaring die u enkel in Japan kunt beleven. Een minshuku is een traditioneel Japans pension  U slaapt er op futons (speciale Japanse matrassen) in een kamer met tatami matten en vaak ook rijstpapieren raambedekking. De bedden worden veelal traditioneel voor u opgemaakt.  Er zijn Minshuku’s met eigen badkamer en en minshuku’s waar de badkamer of Japans traditioneel bad gedeeld wordt. Er worden traditionele maaltijden geserveerd.

New Hiroden Hotel

Hotel New Hiroden ligt tegenover het treinstation van Hiroshima, op 15 minuten lopen van het Kasteel van Hiroshima. Het heeft drie eetgelegenheden, gratis WiFi u kunt er massages Buffetrestaurant Kasuga heeft zowel lokale als westerse gerechten op het menu staan. Lounge Flower serveert westerse lekkernijen. Voor snacks en drankjes kunt u terecht in Bar Etoile.Het New Hiroden Hotel ligt op 2 km van het Hiroshima Peace Memorial Park. Het hotel ligt in een favoriete wijk van Hiroshima.
 

Muryokoin gastenverblijf

Dit is een zeer bijzondere plek om te overnachten. U slaapt namelijk in het gastenverblijf van een tempel. Het is een must om in Kyasan in een tempel te verblijven. U beleeft hier het mystieke Japanse leven. De maaltijden zijn traditioneel vegetarisch en boeddhistisch. Er is een stilte-tuin met vijver. Hoogtepunt van dit verblijf is de ochtendceremonie.

Karasuma Kyoto hotel

Het eigentijdse Hotel Karasuma Kyoto is gemakkelijk bereikbaar en ligt een traditionele  buurt met traditionele huizen en tempels. Het heeft een restaurant en een bar en u kunt gebruik maken van gratis internet.Het Kyoto Karasuma Hotel bevindt zich op minder dan 5 minuten lopen van de stations Karasuma en Shijo, op 10 minuten lopen van de centrale wijk Shijo-Kawaramachi en op 20 minuten van Kasteel Nijo. De gezellige kamers hebben airco en zijn comfortabel ingericht. Restaurant Toh Lee serveert authentiek Chinese gerechten. Er is een gewone bar en een koffiebar. Voor veel reizigers is de wijk waar u verblijft favoriet.

Reissom per persoon

vanaf € 2.565,-

Inbegrepen

 • overnachtingen in 3* hotels
 • 4x ontbijt en 4x diner
 • transfer Tokyo airport – hotel
 • bus Takayama - Shirakawa - Kanazawa
 • treintrajecten op basis van een 14-daagse Japan Rail Pass, 2e klasse

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • bemiddelingskosten € 37,50 per boeking
 • bijdrage CGR (Calamiteitenfonds) € 2,50 per boeking
 • overige maaltijden
 • excursies
 • fooien
 • verzekeringen
 • overige persoonlijke uitgaven

Bijzonderheden

Deze reis kan naar wens op maat gemaakt worden wat betreft de route maar ook als u luxere hotels wilt boeken.  
In de Japanse vakantieperioden zijn de prijzen hoger.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis