Familiereis Japan

Deze reis is een leuke reis voor het hele gezin naar de mooiste plekjes van Japan.
Boek reis

Familiereis Japan

Deze reis is een leuke reis voor het hele gezin naar de mooiste plekjes van Japan.
Japan is het land van de kimono, de geisha, serene boeddha’s en tempels, maar ook het land van de jongerenculturen als cosplay, lolita’s, pikachu en anime. Tegelijk is Japan goed georganiseerd, veilig en schoon. Een ideale en bijzondere bestemming voor het hele gezin.
 
De route start in Osaka en voert langs Himeji, het grootste samoerai kasteel van Japan, naar Hiroshima. In Hiroshima is een bezoek aan het Peace Memorial Park een must. Een korte treinrit brengt u naar Kurashiki met zijn prachtige rijstpakhuizen. Huur een fiets om vanuit Kurashiki het Japanse platteland te verkennen. In Kyoto kunt u het Nijo paleis bezoeken, met zijn nachtegaalvloeren bestemd tegen indringende Ninja’s, of u laten verkleden als geisha. Huur een fiets of verken de stad te voet, slenterend door kleine straatjes langs de vele tempels. In Tokyo mag een bezoek aan de manga en anime winkeltjes in de wijk Akihabara niet ontbreken.
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime

Dagprogramma


Dag 1 Aankomst Osaka 
Dag 2 Osaka 
Dag 3 Himeji en Miyajima 
Dag 4 Hiroshima 
Dag 5 Kurashiki 
Dag 6 - 8 Kyoto 
Dag 9 - 12 Tokyo 
Dag 13 Vertrek Tokyo 


Dag 1: Aankomst Osaka 
U komt aan op kansai International airport, een moderne luchthaven gebouwd op een kunstmatig eiland in de baai van Osaka. Na aankomst reist u op eigen gelegenheid in 80 min per airportbus naar uw hotel. U overnacht in een zeer modern en centraal gelegen hotel met zwembad.
 
Dag 2: Osaka 
De enorme havenstad Osaka heeft veel te bieden. Voor kinderen is een bezoek aan de Universal Studio's een feest.U kunt ook kiezen voor het Osaka Aquarium met als grootste publiekstrekker de 4,5 m lange walvishaai. Voor electronica liefhebbers is Den Den Town een must, deze electronica markt ligt niet ver van de uitgaanswijk Namba waar het met name 's avonds goed toeven is.
 
Dag 3: Osaka - Himeji - Hiroshima - Miyajima 

Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass reist u van Osaka per hogesnelheidstrein (shinkansen) naar Hiroshima. Onderweg kunt u eventueel een stop maken in Himeiji waar het grootste Japanse samurai kasteel staat. Aan het begin van de middag reist u door via Hiroshima naar Miyajima. Het eiland is van verre te herkennen aan de grote tori; de toegangspoort tot het heiligdom. Aan het eind van de dag vertrekken de toeristen en verstilt het eiland. U verblijf in een typische Japanse ryokan. (1n).
 
Dag 4: Miyajima - Hiroshima - Kurashiki 
In de ochtend kunt u met de kabelbaan het hoogste punt van het eiland bezoeken voor een prachtig uitzicht over de Japanse binnenzee. Vervolgens pakt u de boot die u rechtstreeks tot aan het Atoombom museum in Hiroshima brengt [bootticket niet inbegrepen] Dit indrukwekkende museum laat zien wat het dramatische gevolg was van de atoombom die hier op 6 aug 1945 viel. Voor u Hiroshima verlaat raden wij u aan de lokale specialiteit : Okonomiyaki, te proberen. Een korte treinreis brengt u in Kurashiki waar u overnacht.

Dag 5: Kurashiki 

Het oude kanaalstadje Kurashiki heeft vele rijstpakhuizen gelegen rond de kanaaltjes. Verder het stadje te voet, ook is het mogelijk om in vanuit een nabij gelegen plaatsje een fietstocht te maken door de rijstvelden om zo het Japanse platteland te verkennen.  Voor liefhebbers is een bezoek aan het kunst eiland Naoshima ook een optie.
 
Dag 6: Kurashiki - Kyoto 
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass reist u per trein van Kurashiki naar Kyoto. Kyoto is de voormalige hoofdstad van Japan en het culturele en historische centrum van het land. Kyoto is een absolute must voor elke Japan-reiziger. De stad was bijna duizend jaar de zetel van de keizerlijke macht en de vestigingsplaats van vele boeddhistische sektes. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de gehele stad en langs de buitenrand vormen de tempels oases van rust.
 
Dag 7: Kyoto 
U kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel.Of loop via het ‘Filosofenpad' van de Zilveren Tempel naar het centrum van de stad. Verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en ga Japanse poffertjes eten aan een van de stalletjes is het park.Voor de manga en anime liefhebbers is er het Internationale Manga museum.  In de avonduren kunt u in de uitgaanswijk Gion geisha's tegen komen op weg naar hun afspraakjes.

Dag 8: Kyoto / Nara 
Gebruikmakend van uw Japan Rail Pass kunt u een dagtocht maken naar Nara, voor een bezoek aan de grootste houten tempel in Azië, de Todaiji Tempel. Rond de tempels lopen veel tamme reëen, dus pas op voor uw lunch!!
 
Dag 9: Kyoto - Tokyo 
Per super snelle Shinkansen (bullettrain) reist u naar Tokyo.  Het is de moeite om een half uur eerder op het perron te zijn om de vele hypermoderne modellen te fotograferen. Na een comfortabele rit van ca 3 uur arriveert u op Tokyo station (qua bouwstijl een kopie van het station in Amsterdam). De metropool Tokyo heeft meerdere centra, met elk een eigen karakter en sfeer: Harajuku en Shibuya, het shoppingwalhalla voor elke teener, het luxe winkeldistrict Ginza met de uitbundige neonverlichting in de avond, de elektronicawijk Akihabara die ook bekend is om haar "maiden café's" of de exentrieke uitgaanswijk Kabuki-cho.
 
Dag 10: Tokyo / Nikko 
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass kunt u op eigen gelegenheid een dagtocht naar Nikko maken. Nikko ligt 150 km ten noorden van Tokyo. In Nikko zijn enkele van de mooiste gebouwen van het land te vinden, waarvan de Toshogu Schrijn, het mausoleum van de eerste shogun, de bekendste is. NB: de Rinnoji en de poort van de Toshugu Schrijn worden momenteel gerenoveerd.
 
Dag 11: Tokyo 
Voor vroege vogels is er de visafslag van Tsukiji. De toegang tot de veiling is aan banden gelegd, maar in de praktische reisinformatie, die u bij de reisbescheiden wordt toegestuurd, leest u hoe u toch een kans kunt maken. Rond de visafslag treft u vele stalletjes met fantastische sushi. Tokyo heeft natuurlijk ook het fantastische Tokyo Disneyland en voor de liefhebbers regelen wij graag kaarten.
 
Dag 12: Tokyo 
Dag naar eigen inzicht in te vullen.
Wanneer u een laatste dag in Tokyo wilt gebruiken om souvenirs te kopen is de chique winkelstraat Omotesando een optie. Betaalbaarder is het nabij gelegen en hippe Shibuya waar voor elke beurs wel iets te vinden is.
 
Dag 13: Vertrek Tokyo 
Op de dag van uw vertrek hebben wij een transfer voor u geregeld. Per shuttle busje wordt u van uw hotel naar de luchthaven gebracht. Een rit van ongeveer 60 minuten.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime
Japan Minshuku VvAA QualityTime

Optionele verlenging

Wilt u een bijzondere verlenging op uw Japanreis; bezoek dan de snow monkeys in Yudanaka en verblijf in het dorpje Shibu Onsen in een traditioneel hotel. Shibu Onsen is een dorpje met een tiental publieke onsens (Japanse badhuizen) waar u gebruik van kunt maken. De sneeuwapen zijn inmiddels wereldberoemd geworden door natuurseries op National Geographic. U overnacht over het algemeen in grote traditionele kamers met zitgedeelte voor 2 persoonsgebruik. 

Accommodaties optionele verlenging:

Senshinkan Matsuya
Traditionele Japanse kamer met gedeeld toilet en bad.

Inclusief ontbijt en diner:

Maandag t/m vrijdag + zondag: €150,- p.p.p.n.
Zaterdag en de dag voor nationale vrije dagen: €180,- p.p.p.n.

Inclusief ontbijt:
Maandag t/m vrijdag + zondag: €105,- p.p.p.n.
Zaterdag en de dag voor nationale vrije dagen: €135,- p.p.p.n. 

Shibu Hotel
Traditionele Japanse kamer met eigen bad en toilet.

Inclusief ontbijt en diner:
Maandag t/m vrijdag + zondag: €215,- p.p.p.n.
Zaterdag en de dag voor nationale vrije dagen: €240,- p.p.p.n.


Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon 

vanaf € 2.295,- per persoon bij 2 personen

Kinderkorting overnachtingen
Van toepassing voor kinderen tot 2 jaar, indien zij het bed delen met een ouder.
Kinderkorting Japan Rails Pass
Kinderen t/m 6 jaar gratis, maar geen recht op eigen stoel
Kinderen 6 tot 11 jaar betalen een kindertarief. 
Wij maken graag een offerte op maat voor uw gezin.

Reisdata

dagelijks van 1 januari 2016 – 31 december 2017

Inbegrepen

 • overnachtingen in eenvoudige hotels, ryokans of minshukus (familiepensions) op basis van alleen logies
 • treintrajecten op basis van een 7-daagse Japan Rail Pass, 2e klasse
 • in Tokyo transfer per shuttlebus naar luchthaven Narita

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • transfers
 • dossier- en bemiddelingskosten € 35,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per boeking
 • maaltijden
 • excursies
 • fooien
 • verzekeringen
 • overige persoonlijke uitgaven
 • evt. verlenging in Shibu Onsen vanaf €105,- pp per nacht voor traditioneel hotel in Shibu Onsen inclusief ontbijt en transfer vanaf het treinstation.

Bijzonderheden


Maak optimaal gebruik van uw Japan Rail Pass voor een uitstapje vanuit Kyoto naar Nara. U vindt er de enorme houten Todaiji Tempel en reeën die zó uit uw hand eten.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis