Rondreis IJsland langs vakantiehuisjes

Deze 14-daagse reis is daardoor ook zeer geschikt voor gezinnen. Op uw gemak bekijkt u de hoogtepunten van de IJslandse natuur. Boek reis

Rondreis IJsland langs vakantiehuisjes

Doordat u meerdere nachten op één plek in een vakantiehuisje verblijft, kunt u in alle rust de omgeving verkennen. Deze 14-daagse reis is daardoor ook zeer geschikt voor gezinnen. Op uw gemak bekijkt u de hoogtepunten van de IJslandse natuur. U rijdt het hele eiland rond, langs het ijsbergenmeer, de fjordenkust en bij Mývatn gaat u op ontdekkingstocht in de omgeving vol vulkanische verschijnselen. U heeft nog tijd om het Skagafjördur te bezoeken en u sluit de reis af in Reykjavík.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1      vlucht naar Keflavík; naar huisje bij Selfoss/Laugarvatn
Dag 2-4   drie dagen vrij te besteden in Zuid-IJsland
Dag 5      Nationaal Park Skaftafell
Dag 6      IJsbergenmeer en Oostfjorden
Dag 7      dag in Oostfjorden
Dag 8      naar Myvtan
Dag 9-10 omgeving Myvatn verkennen
Dag 11    Godafoss, Akureryi en Skagafjördur
Dag 12    Skagafjördur, optioneel paardrijden of raften
Dag 13    Reykholtsdal of Kjölur
Dag 14    terugvlucht

Van dag tot dag

Dag 1: vlucht naar Keflavík; naar huisje bij Selfoss/Laugarvatn (ca. 100 km)
Vanaf Schiphol vliegt u in drie uur naar Keflavík met Icelandair, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland, waar u in de middag arriveert. Uw huurauto staat klaar op het vliegveld en na de nodige formaliteiten kunt u op weg gaan naar het eerste overnachtingadres. Het is handig om onderweg wat inkopen te doen. Tussen het vliegveld Keflavík en Reykjavík is o.a. een Bonus supermarkt en verderop op uw route ligt de plaats Selfoss. Dit is een klein dorp met direct aan de weg een hele grote supermarkt, waar werkelijk van alles te koop is. U bent hier in de buurt van uw eerste overnachtingadres, waar u vier nachten verblijft. Het vakantiehuisje is mooi ingericht, heeft een volledig ingerichte keuken, slaapkamer en hotpot.

Dag 2: Bezoek Geysir, Gullfoss en Thingvellir
Uw eerste dagrit volgt IJslands meest populaire excursieroute, de Golden Circle. Thingvellir ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Na het bezoek aan Thingvellir rijdt u naar Laugarvatn. Het is een aanrader om een bezoek te brengen aan het stoombad Laugarvatn Fontana Spa. Nadat u helemaal ontspannen bent rijdt u naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied van IJsland. Hier kunt u zich vergapen aan de geiser Strokkur, die wel tot 20 meter hoog de lucht inspuit en met een beetje geluk zien we ook de moeder van alle geisers, de Geysir, spuiten. Sinds een aardbeving in 2000, komt ze zo nu en dan omhoog. IJslands beroemdste waterval Gullfoss ligt een paar kilometer verder dan Geysir. Hier valt een enorme hoeveelheid water in twee trappen naar beneden, wat een bijzonder spectaculair gezicht is.

Dag 3: Zuidkust van IJsland tot aan Vík
U volgt de ringweg langs de dorpjes Hella en Hvolsvöllur. De volgende plekken kunt u zowel op de heen als terugreis bezoeken. Onderweg heeft u mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Ook kunt u de Westmaneilanden voor de kust zien liggen. Voorbij Hvolsvöllur kunt u een bezoekje brengen aan de waterval Seljalandsfoss en dan rijdt u naar Skógar, dat vooral bekend is om de grote waterval Skógafoss, waar het water 60 meter loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige kleinere watervallen, die te voet gemakkelijk te bereiken zijn en bovendien minder druk zullen zijn. Verder treft u in Skógar een klein museum aan, dat een goed beeld geeft over het leven van de IJslanders aan het begin van de vorige eeuw. U bent er ook vlak bij de Sólheimajökull. Deze gletsjertong hoort bij de Mýrdalsjökull ijskap en het is mogelijk om met een gids een gletsjerwandeling te maken, waarbij u anderhalf uur op het ijs bent.

In de omgeving van Vík liggen een aantal vogelrotsen, waarbij u Dyrhólaey zeker niet mag overslaan. Tot begin augustus treft u hier grote aantallen papegaaiduikers aan. U kunt uw auto ook onder aan de rots parkeren en omhoog wandelen. Vík is een klein dorp aan de kust met zwart zandstrand en grillige rotsformaties. U kunt er koffie drinken en de wolfabriek bezoeken, waar allerhande producten te koop zijn. Uiteindelijk rijdt u weer terug naar de omgeving Selfoss/Laugarvatn.

Dag 4: Blue Lagoon en Reykjanes of excursie Landmannalaugar
Het schiereiland Rekjanes ligt ten zuiden en zuidwesten van Reykjavík. De natuur heeft er een mooi landschap gevormd. Bijna het gehele schiereiland bestaat uit en is bedekt met lava. Veel wegen zijn van zwart vulkanisch zand en juist deze zijn veel gebruikt in diverse auto reclames. U kunt er zelf rijden naar het meer Kleifarvatn en het nabij gelegen hete bronnengebied Krýsuvík, met kokende en rokende modderpoelen. In het vissersplaatsje Grindavík neemt u een kijkje in de haven en het tegenover de haven gelegen Saltfish museum, dat uitleg geeft over de rijke (visserij)geschiedenis van dit gebied. Natuurlijk gaat u naar de Blue Lagoon en neemt u een bad in het blauwwitte water temidden van zwarte lavarotsen. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Een andere optie is een excursie naar het spectaculaire binnenland bij Landmannalaugar. Indien u een 4wd huurauto heeft, kunt u hier ook zelf naar toe rijden.

Dag 5: Nationaal Park Skaftafell (ca. 230 km)
Na drie dagen in het vakantiehuisje, gaat u weer op pad voor een prachtige dag met een aantal hoogtepunten van IJsland. Wederom rijden we langs de zuidkust via Vík en Kirkjubaejarklaustur naar het gebied van de Vatnajökull. Deze ijskap is zo groot dat alle gletsjers van Scandinavië en het Alpengebied er gemakkelijk in verdwijnen. Het Nationaal Park Skaftafell ligt tussen twee gletsjertongen van de Vatnajökull. Hier kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden o.a. naar de waterval Svartifoss, die bekend is door de basaltformaties waarlangs het water naar beneden klettert. U overnacht een nacht in een hotel in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur of Skaftafell.

Dag 6: IJsbergenmeer Jökulsárlón en door naar de Oostfjorden (ca. 380 km)
Vandaag gaat u nog een ander aspect van deze grote Vatnajökull geltsjer bewonderen; het betoverend mooie ijsbergenmeer, Jökulsárlón. Sinds het als decor heeft gediend voor twee James Bondfilms, kent vrijwel iedereen het en als u er zelf stopt en een eerste blik op de ronddobberende ijsbergen werpt begrijpt u waarom velen in de ban van het meer zijn. U kunt hier heerlijk wandelen en al struinend langs de oever van het meer ontdekt u steeds nieuwe ijsbergen in de meest wonderlijke vormen. Als alternatief voor de wandeling kunt u een boottocht op het meer maken. Een aanrader is koffie met een wafel in het cafetaria. Let ook op of u geen zeehondjes ziet zwemmen in de smalle doorgang naar zee. U rijdt vervolgens door naar de Oostfjorden. Aan de fjorden liggen leuke visserplaatsjes, waarvan in ieder geval Djúpivogur een korte stop wel waard is. Een stuk verder ligt Egilsstadir, het centrum van de Oostfjorden. U overnacht twee nachten in een huisje in de Oostfjorden.

Dag 7: dag in Oostfjorden
U kunt vandaag het dorp Borgarfjördur Eystri bezoeken. Ruim 20 kilometer vóór Egilsstadir slaat u af naar het noorden. U volgt kleine ongeasfalteerde wegen door een niemandsland, van wijde rivieren, plassen, grasvlaktes en soms een soort duinlandschap. Vlak voor de plaats Borgarfjördur Eystri gaat de weg een bergpas over, waarbij u fantastisch uitzicht heeft op de omgeving. De weg houdt in het dorp op. Hier wonen 130 mensen in gekleurde huizen aan het fjord. Er zijn prachtige wandelingen te maken, want Borgarfjördur Eystri is omringd door mooie bergen. Zodra u stijgt heeft u fraai uitzicht. De bergen zelf hebben prachtige kleuren en zijn kaal en rotsig. Er zijn verschillende routes, waarbij u over de bergen naar een volgende baai wandelt. Bij Borgarfjördur Eystri kunt u ook een korte wandeling maken, of u rijdt naar de haven, die ongeveer 5 kilometer voorbij het dorp ligt. Hier is een zeer makkelijk toegankelijke vogelrots, waar o.a. papegaaiduikers nestelen (tot begin augustus). Er zijn ook een aantal kleine musea.

Dag 8: Vulkanisme bij Mývatn (ca. 175 km)
Vanaf Egilsstadir voert de ringweg over de hoogvlakte Jökulsdalsheidi, waar u een beeld krijgt van het kale woestijnachtige binnenland. Bij mooi weer kunt u wel heel ver kijken. Let maar eens op of u de breedgeschouderde tafelberg Herdubreid kunt ontwaren aan de horizon. U rijdt naar de omgeving van Mývatn, waar u uw intrekt neemt in een vakantiehuisje. Deze regio is zeer populair en we gebruiken een aantal verschillende plekken met huisjes: in de buurt van Mývatn zelf, bij Husavík 50 kilometer noordelijker, of bij Akureyri 80 kilometer ten westen van Mývatn. Aangezien u de komende dagen de hele regio zult verkennen, zijn alle locaties zeer geschikt.

De omgeving van Mývatn is zo fascinerend dat u meerdere dagen kunt gebruiken om het gebied goed te verkennen. U kunt zeker twee of drie dagen uw ogen uit kijken rond Mývatn, waar zeer veel vulkanische verschijnselen te zien zijn. Met uw auto rijdt u naar verschillende interessante plekken om daar te voet verder te gaan. De echte wandelliefhebber kan hier halve of hele dagtochten maken, maar er zijn ook korte routes uitgezet van bijvoorbeeld een uur. De hoogtepunten zijn het lava-labyrinth Dimmuborgir, de explosiekrater Hverfjall en de Grotagjá (een grot met warm water). Het gebied rond de Krafla is een actief vulkanisch gebied, met lava en kraters, dat onder andere in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw nog actief was. Overal komt er stoom uit de grond en ruikt het naar zwavel. In dit gebied ligt ook een krater met een meer erin, de Víti ofwel hel. Tot slot is Námaskard één van de mooiste en gemakkelijkst bereikbare solfatarenvelden in dit gebied. Hier zijn kokende modderpoelen, zwavelbronnen en stoomgaten te zien. De grond is gekleurd door de vele mineralen die in het gesteente zijn opgelost. Na al die indrukken is het heerlijk om te ontspannen en dat kan in het Nature Bath bij Mývatn. Dit is een mineraalrijk bad (net als de Blue Lagoon) gelegen in Jardbardshólar, vlakbij het pruttelende Námaskard.

Dag 9: Húsavík, Ásbyrgi en Dettifoss (ca. 200-300 km)
Een mooie route voert ons naar nog meer fascinerende natuurfenomenen, dit keer ten noordoosten van Mývatn. Vanuit Húsavík is een indrukwekkende walvisexcursie te maken. U gaat aan boord van een authentieke vissersboot die u na een klein uurtje varen in het leefgebied van de walvis brengt. Er zijn diverse afvaarten per dag, dus afhankelijk van het weer kunt u zelf bepalen wanneer u meevaart. Vervolgens rijdt u door naar het park Ásbýrgi. De hoefijzervormige kloof met steile wanden is zo vervreemdend dat er allerlei theorieën over het ontstaan ervan de ronde doen. Het is een idyllische plek, die door zijn beschutte ligging dicht begroeid is met berkenbomen, waar watertjes stromen en zeer veel vogelsoorten te zien zijn. Heel spectaculair is weg 864 naar de indrukwekkende waterval Dettifoss. In principe is de weg voor gewone auto’s goed te berijden vanaf half juni tot begin september, hoewel een jeep veel prettiger rijdt. Bij de waterval Dettifoss zelf kunt u ook nog doorlopen naar de meer stroomopwaarts gelegen Selfoss. Heeft u een 4WD auto dan kunt u weg F862 nemen naar de Dettifoss, wanneer deze geopend is. U rijdt dezelfde route terug of u rijdt vanaf de Dettifoss door naar de ringweg en op die manier weer naar uw accommodatie.

Dag 10: Mývatn of Askja vulkaan
Vandaag kunt u nog een dag in de omgeving van Mývatn doorbrengen. Er is genoeg te zien, u kunt wandelen en nog een keer naar het Myvatn Nature Bath gaan. Wie in de maanden juli en augustus in dit gebied is, kan deze dag gebruiken om een dagexcursie naar de spectaculaire vulkaan Askja te maken. Heeft u een 4WD auto dan kunt u proberen of u zelf de Askja kunt bereiken. Neem hier ruim de tijd voor en neem voldoende eten en drinken mee, want het is een lastige route met de nodige rivierdoorsteken. Heeft u een gewone auto of neemt u liever het zekere voor het onzekere, dan kunt u een excursie boeken vanuit Mývatn. In het binnenland van IJsland ligt de Askja, een reusachtig ingezakte krater omringd door een weergaloos maanlandschap. Astronauten hebben hier in het verleden getraind en als u dit gebied bezoekt zult u vanzelf begrijpen waarom.

Dag 11: Godafoss, Akureryi en Skagafjördur (ca. 175 km)
Een korte rit brengt u bij de waterval Godafoss. De waterval is 12 meter hoog en prachtig van vorm. Het is aan te raden om vanaf de ringweg naar de Godafoss te lopen, omdat ook de kloof waar de rivier door stroomt zeer indrukwekkend is met fraaie rotsvormen en allerlei kleine watervalletjes. Vervolgens rijdt u naar Akureyri, ook wel de hoofdstad van het Noorden genoemd. Eindelijk weer een stad, met wel 16.000 inwoners, een aantal musea en een winkelstraat met gezellige trendy cafés. Tevens aan te raden, is de mooie botanische tuin en de architectonisch interessante kerk, met prachtige glas-in-lood ramen. Vervolgens rijdt u over de ringweg naar de Skagafjördur. De omgeving van dit fjord is bekend om de vele IJslandse paarden. Een bijzonder sterk ras van kleine, krachtige paarden. Morgen kunt u een ritje maken als u wilt. U overnacht twee nachten in de omgeving van Varmahlíd.

Dag 12: dag in Skagafjördur regio, optioneel paardrijden of raften 
U kunt dichtbij huis het avontuur zoeken, door zelf een paardrijrit te maken. De eigenaar van de vakantiewoning regelt dat graag voor u. Tevens kan hij u helpen met het boeken van een spectaculaire riverrafting tocht. Natuurlijk onder deskundige begeleiding. Voor wie dat allemaal wat veel is kan met de auto een tocht gemaakt worden langs de mooie kust van de Skagafjördur, naar het dorpje Siglufjördur. Dit was in de eerste helft van de 19de eeuw het belangrijkste centrum voor de haringvisserij. Het museum ter plaatse geeft een nostalgisch beeld van de opkomst, bloei en teloorgang van de ooit zeer lucratieve en grootschalige haringhandel. Op de heen- of terugweg stopt u vlakbij Varmahlíd, bij de museum-turfboerderij Glaumbaer. Een stop bij het nieuwe zwembad in Hofsos is ook de moeite waard. Dit zwembad heeft een spectaculair uitzicht over het fjord. Hier kunt u een kijkje nemen in de historische boerderij met grasdak en zien hoe de mensen vroeger leefden. Er is ook een leuk koffiehuis waar u heerlijke IJslandse specialiteiten kunt proeven.

Dag 13: Reykholtsdal of Kjölur (ca. 275 km)
Op weg naar Reykjavík kunt u bij Varmaland het Reykholtsdal inrijden. De plaats Reykholt is bekend als woonplaats van de middeleeuwse dichter en politicus Snorri Sturluson. Zijn 13de eeuwse boerderij in Reykholt had hij voorzien van een buitenbad met een constante temperatuur van 38 graden. Deze eeuwenoude hot pot is nog steeds te bewonderen. Even ten oosten van Reykholt liggen de sierlijke watervallen van Hraunfossar, die halverwege de lava tevoorschijn komen. Wat verder in dezelfde rivier ligt nog een waterval, de Barnafoss. Bezoekt u ook de Deildartunguhver, IJslands grootste hete bron, met 200 liter kokend water per seconde.
Met een 4WD huurauto kunt u over de route Kjölur naar het zuiden rijden. Ongeveer 25 km voorbij Varmahlíd begint deze hooglandroute dwars door het kale binnenland, langs grote gletsjers. U rijdt er niet snel, dus start op tijd. U komt dan niet in het Reykholtsdal.
Bij het schiereilandje Akranes kunt u door een toltunnel in plaats van rond het Hvalfjördur (walvisfjord) te rijden (scheelt u 50 kilometer). Uiteindelijk bereikt u Reykjavík, waar u de auto inlevert.

Let op! Autohuur is volgens het 24 uur systeem. U dient de auto in te leveren op hetzelfde tijdstip waarop u de eerste huurdag de auto heeft opgehaald op het vliegveld. Indien u de auto later inlevert zal er een extra huurdag worden berekend. De komende nacht logeert u in Reykjavík.

Reykjavík is een moderne hoofdstad met een levendig centrum. Er is genoeg te beleven: veel mooie winkels in de hoofdstraat, diverse musea, moderne architectuur en bij mooi weer kunt u naar het bijzonder strand van Reykjavík, Nauthálsvík. Er zijn ook een aantal excursiemogelijkheden vanuit Reykjavík, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de Westmaneilanden of het maken van een walvissafari. In de avond heeft u ruime keuze uit de vele restaurants die Reykjavík telt en voor de liefhebber kan er gestapt worden tot in de vroege uurtjes.

Dag 14: bus naar Keflavík en vlucht naar Amsterdam met Icelandair
U neemt afscheid van Reykjavík en IJsland en rijdt met de Flybus naar Keflavík voor de terugvlucht naar Nederland met Icelandair. U dient de avond voor vertrek in uw accommodatie te overleggen waar u op de Flybus kunt stappen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime
IJsland vakantiehuisjes VvAA QualityTime

Vervoer

Vanuit Nederland vliegt u met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven van Reykjavík. Koffie, thee en frisdranken zijn gratis tijdens de vlucht.U kunt een maaltijd en alcoholische dranken aan boord kopen. Uw huurauto haalt u op de luchthaven op en u heeft de auto tot in de middag van dag 13 tot uw beschikking. In Reykjavík levert u de auto dan weer in. De laatste dag gaat u met de Flybus van Reykjavík naar Keflavík, waarna u in 3 uur terugvliegt naar Nederland.

Accommodatie

Wanneer de IJslanders zelf vakantie vieren maken ze graag gebruik van de vakantiehuisjes op IJsland. Ook voor ons is het een erg prettige manier om in IJsland te verblijven. Doordat u vaak meerdere nachten op één plek verblijft kunt u in alle rust de omgeving verkennen. Houdt u er wel rekening mee dat er in IJsland geen vakantieparken zijn met luxe vakantiewoningen. Naar onze maatstaven zijn de huisjes eenvoudig, soms bijna een soort trekkershut. Elk vakantiehuisje is weer anders ingericht maar beschikt altijd over een keukentje, douche en toilet. Er is beddengoed en handdoeken aanwezig en de schoonmaakkosten zijn inbegrepen. Neem zelf theedoeken mee. In het keukentje kunt u zelf koken, keukengerei is aanwezig. Er is verschil in ruimte en comfort tussen de verschillende vakantiehuisjes. Sommige zijn wat klein en eenvoudig ingericht en anderen zijn ruimer en beschikken over een oven, barbecue en soms is er een hotpot (een soort IJslandse jacuzzi) bij. Mocht u met vier volwassenen willen reizen, dan raden wij u aan om twee huisjes te huren. Voor een gezin met 2 kinderen zijn deze huisjes wel geschikt.  
Onderweg overnacht u twee keer niet in een huisje, één nacht in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell en één nacht in Reykjavík. U overnacht dan in een hotel of guesthouse in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt.
Indien er kinderen meereizen wordt er meestal een extra bed geplaatst in de kamer maar kan er een toeslag van toepassing zijn indien er een familiekamer geboekt moet worden.  

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt niet inbegrepen, u dient zelf voor de maaltijden te zorgen. Als u zelf wilt koken in de huisjes, dan moet u er rekening mee houden dat u zeer bewust boodschappen haalt. Onderweg zijn voldoende mogelijkheden in de grotere plaatsen. In Reykjavík, Selfoss, Egilsstadir en Akureyri zijn grote supermarkten, bijvoorbeeld Bonus (goedkopere keten) of Hagkaup (breder assortiment). In Reykjahlíd en Húsavík zijn kleine (soms duurdere) supermarkten. Mochten er in de omgeving geen supermarkten zijn, dan is het handig om te weten dat veel benzinestations in IJsland ook etenswaren verkopen en ook vaak simpele maaltijden bereiden. Wilt u eens een keer uit eten, reken er dan op dat u voor een diner ca. € 40,- p.p. (zonder drank) en voor een lunch ca. € 20,- (b.v. soep en brood) betaalt.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

Op basis van verblijf in een tweepersoons huisje met twee volwassen en een huurauto.

Periode

   Cat. A        Cat. N        Cat. B        Cat. E       Cat. F        Cat. P       Cat. K    

01.05.18 - 10.05.18     

€ 2.475

€ 2.485

€ 2.520

€ 2.560

€ 2.660

€ 2.695

€ 2.975

11.05.18 - 24.05.18   

€ 2.425

€ 2.445

€ 2.475

€ 2.510

€ 2.620

€ 2.660

€ 2.925

25.05.18 - 14.06.18

€ 2.875

€ 2.880

€ 2.910

€ 2.970

€ 3.120

€ 3.180

€ 3.550

15.06.18 - 30.06.18              

€ 3.080

€ 3.095

€ 3.150

€ 3.245

€ 3.470

€ 3.575

€ 4.170

01.07.18 - 18.08.18

€ 3.120

€ 3.140

€ 3.185

€ 3.280

€ 3.510

€ 3.610

€ 4.195

19.08.18 - 31.08.18

€ 2.910

€ 2.915

€ 2.945

€ 2.995

€ 3.150

€ 3.220

€ 3.585

01.09.18 - 20.09.18

 € 2.550  

€ 2.570

€ 2.595

€ 2.660

€ 2.795

€ 2.870

€ 3.240


Autocategorie

Cat. A    Hyundai i10 of gelijkwaardig (handgeschakeld)
Cat. N    Hyuandai i20 of gelijkwaardig (handgeschakeld)
Cat. B    Hyundai i30 of gelijkwaardig (handgeschakeld)
Cat. E    Hyundai i30 Station of gelijkwaardig (handgeschakeld)
Cat. F    Suzuki Jimny 4WD of gelijkwaardig (handgeschakeld)
Cat. P    Dacia Duster 4WD of gelijkwaardig (handgeschakeld)
Cat. K    Toyota Landcruiser 4WD of gelijkwaardig (automaat)


Kinderprijs

* De reissom van vakantiehuisjes is voor volwassenen.

Reissom voor kinderen 0 t/m 1 jaar vanaf: € 25,-
Reissom voor kinderen 2 t/m 5 jaar vanaf: € 290,-
Reissom voor kinderen 6 /m 11 jaar vanaf: € 550,-

Bij bovenstaande prijs is geen aparte slaapkamer voor het kind in de huisjes. Er is een slaapbank in de woonkamer en in sommige huisjes is er een stapelbed in de slaapkamer. Als u een aparte slaapkamer wenst voor het kind is de volwassenen prijs van toepassing (wel geldt dan een kleine korting op de vlucht).


Inbegrepen

 

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 120 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • 11 overnachtingen in 2-persoonsvakantiehuisjes o.b.v. logies inclusief beddengoed en schoonmaakkosten
 • 2 nachten in guesthouse/hotel o.b.v. logies en ontbijt in 2-pers.kamer
 • 12 etmalen autohuur incl. onbeperkt aantal kilometers, CDW, TP en belasting
 • flybus Reykjavík-Keflavík
 • uitgebreid informatiepakket met een goede wegenkaart (één per auto)

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (ontbijt, lunches en diners)
 • brandstof auto
 • milieubelasting à ISK 650 (ca. € 5,-) per huurperiode
 • airport surcharge van ISK 5.400 (ca. € 45,-) voor het ophalen van de auto op luchthaven Keflavík
 • toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
 • cascoverzekering
 • reis- en annuleringsverzekering
 • eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • Voor de autohuur gelden voorwaarden (op aanvraag beschikbaar).
 • Op IJsland kunt u met een gewone auto rijden. Sommige gebieden zijn in bepaalde maanden alleen per 4WD auto bereikbaar. Wij adviseren u graag over het type huurauto.
 • Deze reis is ook zeer geschikt voor gezinnen.
 • Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis