Galapagos eilanden

Galapagos verkent u per schip, te voet, met de zodiac en snorkelend.  Dit unieke ecosysteem is de ultieme belevenis voor natuurliefhebbers. 
Boek reis

Galapagos - Expeditiecruise met MS Grace

Als er één eilandengroep de wereld op zijn kop heeft gezet, dan is het wel de Galapagos. Hier legde Darwin de basis voor zijn evolutietheorie, die een revolutie in het menselijk denken teweeg bracht. Op de eilanden zelf is sindsdien niet veel veranderd. Nog altijd is deze plek een biologische schatkamer waar u  vogels, planten en dieren vindt, van welke velen nergens anders ter wereld leven.

De Galapagos ontdekt u alleen per schip, en die zijn er in vele maten en kwaliteiten. Wij kozen voor twee kleinschalige schepen waarvan er één het honeymoon schip van Grace Kelly was: de Grace. U vindt hier de beschrijving van een reis met het motorschip Grace maar er zijn meerdere routes mogelijk. Daarnaast bieden wij u ook de mogelijkheid met de Evolution de Galapagos te ontdekken.

Galapagos verkent u per schip, te voet, met de zodiac en snorkelend.  Dit unieke ecosysteem is de ultieme belevenis voor natuurliefhebbers. U kunt hier het programma lezen waarbij u met de Grace vertrekt vanuit het eiland Baltra en eindigt in San Cristobal. In een week ontdekt u de meest interessante eilanden van de archipel.
 
Voorafgaand en na de reis kunnen wij uw reis verlengen met een rondreis of desgewenst een kort verblijf in Ecuador of Peru. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1 zaterdag Vertrek vanaf eiland Baltra – Daphne Major Islet
Dag 2 zondag Santa Fe Island – South Plaza Island
Dag 3 maandag Tower Island – St. Philips Steps/Darwin Bay
Dag 4 dinsdag Fernandina Island: Punta Espinoza/Isabela Island: Urbina Bay
Dag 5 woensdag Isabela Island: Tagus Cove, Punta Vicenta Roca of Punta Albemarle
Dag 6  donderdag Santiago Island/ Espumilla Beach of Buccaneers Cove
Dag 7 vrijdag Santa Cruz: Charles Darwin Research St. , de Highlands en Lava Tunnels
Dag 8 zaterdag Interpretation Centre en terug naar vasteland Ecuador

Reisbeschrijving

Dag 1 - Baltra – Daphne Major Islet (lunch en diner) 
In de ochtend  vliegt u naar Baltra eiland. Vanaf het vasteland van Quito is dat ongeveer 2 uur vliegen. Aan boord van het MS Grace wordt u ontvangen door de bemanning en krijgt u een korte briefing. Na de lunch vertrekt het schip richting onze eerste aanlegplaats: Daphne Major Islet. U vindt hier een enorme variëteit aan vogels zoals de Galapagos zwaluw en de blauwvoet Jan van Genten en vele andere tropische vogels. 

Dag 2 – Santa Fe Island – South Plaza Island (ontbijt, lunch en diner) 
In de ochtend bezoeken we een van de mooiste en beschutte baaien van Galapagos. Het is tevens een van de beste plekken om te snorkelen in het kristalheldere water. Hier zwemt u samen met zeeschildpadden, zeeleeuwen en kunt u mogelijk de wit-gestipte haai zien. Na een landing wandelt u naar een nabije gelegen klif om daar de land leguanen te zien in een gebied met de Opuntia Cactus.
In de middag wordt er aangelegd bij South Plaza, een van de kleinste maar meest kleurrijke eilandjes van Galapagos. Hier ziet u gele leguanen over een tapijt van rood zeewier lopen met groene cactussen als decor. Knaloranje krabjes lichten op tegen de zwarte lavagrond tegen een achtergrond van azuurblauw  water. Meeuwen, rode tropische vogels, fregatten, blauwvoet Jan van Genten en pijlstormvogels dansen om elkaar heen.

Dag 3 - Tower Island – St. Philips Steps/Darwin Bay (ontbijt, lunch, diner)
Tower Island zou zo dienst kunnen doen als filmset voor een geheime onderzeebasis. Het zuidelijke deel is een door de oceaan gevulde caldera van een vulkaan. Het eiland ligt wat verder afgelegen van de archipel en staat bekend als ‘vogeleiland’. Bij het bezoek aan St. Philips Steps zult u kennismaken met de roodvoet jan van Genten. Nergens ter wereld ziet u tijdens het snorkelen zulke felgekleurde tropische vissen die spectaculair oplichten tegen de zwarte lavarotsen.
Na de lunch is het tijd om te kayakken langs de randen van de caldera. We bezoeken een prachtige getijgrot waar vele zeevogels hun nesten hebben. Hier leidt een pad naar reusachtige kliffen waar grote kolonies meeuwen, tropische vogels en fregatten zitten. 

Dag 4 - Fernandina Island: Punta Espinoza/Isabela Island: Urbina Bay (ontbijt, lunch, diner) 

Vandaagt bezoeken we Fernandina Island, met haar La Cumbre vulkaan die regelmatig uitbarst. De meest recente uitbarsting was in 2005. We bezoeken Punta Espinoza, een smal stukje land waar unieke diersoorten huizen zoals de zeeluguaan, zeeleeuwen, aalscholvers, reigers en Galapagos haviken. Deze dieren kunnen van heel dichtbij gezien worden. 
In de middag wordt Urbina Bay bezocht, direct ten westen van Isabela’s vulkaan Alcedo. Hier kunnen we gemakkelijk een (natte) landing maken. Het rif komt hier uit het water en is een unieke plek om de reusachtige landleguanen te zien en reuzenschildpadden. Ook is dit een fantastische plek om tussen alle mogelijke zeewezens te zwemmen en te snorkelen of gewoon op het strand te ontspannen. 

Dag 5 - Isabela Island: Tagus Cove, Punta Vicenta Roca of Punta Albemarle (ontbijt, lunch, diner)

In de ochtend bezoeken we Tagus Cove op Isabela Island. Een houten trap leidt naar een ‘trail’ die door een droog gebied leidt rondom Darwin Lake. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over onze de ligplaats van ons schip en over de  Darwin en Wolf- vulkanen. De groene onderwaterweiden gevormd door  algen zijn een perfecte plek om te snorkelen met zeeleguanen, zeeschildpadden, pinguïns en zeepaardjes. 
In de middag bezoeken we Punta Vicente Roca op Isabela Island. Het snorkelen hier is ongelooflijk mooi omdat het water hier heel voedselrrijk is wat duizenden kleurrijke vissen trekt, pinguïns, zeeleeuwen en zeeschildpadden.

Dag 6 - Santiago Island/ Espumilla Beach of Buccaneers Cove (ontbijt, lunch en diner)
Een korte wandeling leidt vanaf het strand landinwaarts naar een mangrove die bewoond wordt door typische mangrove vogels. Naast de mangrove ligt een brakke lagune waar grote groepen flamingo’s leven en andere waadvogels. Het pad voert verder naar een klein bos voordat u teruggaat naar het strand. De tufformaties die u hier ziet lijken haast wel gebeeldhouwde kunstwerken. 
In de middag bezoekt u James Bay, waar we landen op een zwart strand met intrigerende rotsformaties. Een pas leidt naar kristalheldere grotten over een natuurlijk gevormde brug van lava. Dit is de beste plek in Galapagos om zeehonden te zien en leguanen die hier voedsel zoeken Ook hier zijn vele soorten vogels te zien en kunt u snorkelen met groene zeeschildpadden en tropische vissen. 

Dag 7 Santa Cruz: Charles Darwin Research St. , de Highlands en Lava Tunnels (ontbijt, lunch, diner)

Santa Crus is het tweede grootste eiland van de Galapagos en de hoofdstad is het economische centrum van de archipel. In de ochtend bezoeken we het onderzoekscentrum van Charles Darwin vanwege  de Reuzenschildpad en het speciale Leguanen broed-project.  Dit centrum diende voorheen als thuis voor Lonesome Goerge, de laatse reuzenschildpad van zijn soort die helaas overleden is.
In de middag bezoeken we de Highlands waar de droge kustomgeving overgaat in natte velden en bossen overgroeid met mos. We nemen een kijkje in het schildpadreservaat waar we mogelijkheid krijgen deze bijzondere dieren in het wild te zien. 

Dag 8 Interpretation Centre en terug naar vasteland Ecuador
Het Interpretation Centre is een interessant informatiecentrum dat zowel geologische als historische informatie geeft over de Galapagos eilanden.  Daarna vliegt u terug naar het vasteland van Ecuador. Uw kijk op de wereld na dit bezoek aan Galapagos zal nooit meer hetzelfde zijn.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

MY Grace

Sfeervol jacht dat plaats biedt aan maximaal 18 gasten en zeer wendbaar is in de Galapagos Archipel.
Het jacht heeft zowel tweepersoons hutten als suites met een stijlvolle inrichting.Het MY Grace is het jacht waarmee prins Rainier en prinses Gracia van Monaco hun huwelijksreis maakten. Het heeft een lengte van 45 meter en heeft dus slechts 9 hutten en suites waarmee het een van de kleinere schepen is die rond de Galapagos eilanden varen.

Het schip heeft een lounge, een groot achterdek, een zonnedek, jacuzzi, een dinerruimte binnen,  en een corridor vanwaar u goed zicht heeft op de omgeving. 

Het gezelschap aan boord is internationaal en u maakt als snel vrienden wanneer u samen de lunches en diners gebruikt op het achterdek. De keuken serveert voortreffelijke Ecuadoriaanse  driegangenmenu’s. Special diëten kunnen vooraf aangevraagd worden. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs

Prijs per persoon vanaf:  € 5.265,-

Per abuis is bij de lezersreis in Arts en Auto een verkeerde prijs opgenomen.
De prijs die u hier aantreft is de juiste vanafprijs.


Data 

Data 2017 met het MS Grace  10-17 juni/ 24jun – 1 jul/ 8 jul – 15 jul / 22 – 29 jul/ 5-12 aug/19-26 aug/ 2-9 sep/ 16 – 23 sep/ 30 sep – 7 okt/ 14 – 21 okt/ 28 okt – 4 nov/ 11 – 18 nov/ 25 nov – 2 dec/ 9 – 16 dec/ 23 – 30 dec Ook in 2018 vertrekken de expedities elke twee maanden.

Inbegrepen

 • Accommodatie aan boord van het MS Grace – 8-daagse expeditiecruise
 • Alle maaltijden en snacks gedurende de Galapagos cruise
 • Alle vervoer op Galapagos
 • Alle services van de gidsen en bemanning
 • Niet-alcoholische drankjes
 • Snorkeluitrusting en wetsuits (shorties)
 • Gebruik van de zeekayaks
 • Activiteiten als wandelingen, snorkelen, kayakken en zodiac-tochten

 • Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Hotelaccommodatie op vasteland Ecuador 
 • Fooien
 • Bar consumpties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Galapagos National Park entree 100 dollar volwassene en 50 dollar kinderen – prijzen kunnen veranderen zonder voorafgaand bericht
 • INGALA Transit Control Card 20 dollar
 • Boekingskosten € 35,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Bijzonderheden

  Er zijn meerdere routes in de Galapagos Archipel  - de autoriteiten beslissen of een bepaalde route vervangen moet worden of niet afhankelijk van het aantal bezoekers. 
  In bepaalde perioden zijn kinderkorting mogelijk oplopend tot 15% van de reissom.
  Toeslag voor eenpersoons hutten 50% en toeslag voor eenpersoons suites 75%.
  Entree, taxen en brandstofprijzen kunnen wijzigen onder bepalingen van het Galapagos National Park.

  Voorafgaand aan de expeditie kunt u een rondreis maken door Ecuador of Peru. Ontdek indrukwekkende culturen, de antieke Inca tempels, 400-jaar oude haciendas of het westen van het Amazonegebied of bezoek de gletsjers en valleien in Patagonië.  Er is al een driedaags verlengingsprogramma in Ecuador vanaf € 665,- per persoon of een 9-daagse verlenging in Peru vanaf € 2.675,- per persoon.

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Boek reis