Het ritme van Cuba

Een exotische mix van koloniale steden, zwoele muziek, sigaren, oldtimers en witte stranden. Ontdek dit fascinerende land in melancholisch Havana, in de verstilde typisch Cubaanse dorpen in het onbedorven binnenland en sluit af op een tropisch droomstrand. Boek reis

Cuba - Het ritme van Cuba

Een exotische mix van koloniale steden, zwoele muziek, sigaren, oldtimers en witte stranden. Ontdek dit fascinerende land in melancholisch Havana, in de verstilde typisch Cubaanse dorpen in het onbedorven binnenland en sluit af op een tropisch droomstrand. Tijdens deze tweeweekse autorondreis beleeft u het allemaal.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Het ritme van Cuba VvAA QualityTime
Het ritme van Cuba VvAA QualityTime
Het ritme van Cuba VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Havana
Dag 2 Havana 
Dag 3 Havana
Dag 4 Havana – Vinales – Havana
Dag 5 Havana – Matanzas
Dag 6 Matanzas – Santa Clara
Dag 7 Santa Clara – Cienfuegos
Dag 8 Cienfuegos – Trinidad
Dag 9 Trinidad
Dag 10 Trinidad – Sancti Spiritus
Dag 11 – 13 Sancti Spiritus – Cayo Santa Maria
Dag 14 – Cayo Santa Maria – Havana
Dag 15 – Havana 

Dag tot dag

Dag 1 Havana
Bij aankomst op Habana International Airport Jose Marti wordt u verwelkomd en wordt naar het hotel  Parque Central gebracht in Oud Havana.

Dag 2 Havana
U maakt kennis met de gids en krijgt uitleg over het programma. Voor vandaag staat een begeleide wandeling door Oud Havana op het programma:  naast de koloniale gebouwen en pleinen krijgt de wandeling iets extra’s mee:  de geuren van Havana met een bezoekje aan het parfummuseum, museo de chocolate en de casa de tobacco in Conde de Villanueva.  U luncht in la Bodeguita del Medio, het restaurant waar Hemingway zijn dagelijkse Mojito dronk. 
Na de lunch wacht  een prachtige 50er jaren classic american car op u  voor een tour door het moderne Havana: Prado, Malecon, Miramar, Plaza de la Revolucion, Vedado.
Overnachting in Havana – ontbijt en lunch

Dag 3 Havana (o-l)
Vandaag volgt u de voetstappen van Ernest Hemingway: een tocht met classic car langs zijn Villa Vigia, nu het museum Hemingway, een bezoek aan Cojimar, waar zijn jacht Pilar destijds lag en wiens beroemde kapitein 103 jaar werd.
U bezoekt verder La Terraza en nuttigt de lunch in Cojimar. 
De middag heeft u vrij om zelf lekker Havana te ontdekken of om optioneel een van de sigarenfabrieken als Partagas of Carl Upman te bezoeken om het hele productieproces te zien van dit wereldberoemde  product van Cuba.
Overnachting in Havana (ontbijt en lunch) 

Dag 4 Havana – Vinales  (o-l)
Na ontbijt wordt u opgehaald door de gids en chauffeur en staat een classic car voor u klaar om een dagtocht naar Vinales te maken. U bezoekt de Cuevas Portales, waar Che Guevara zijn hoofdkwartier had gedurende de rakettencrisis in 1962.
Een maakt een prachtige tocht door de Valle de Vinales met de kalksteenrotsformaties (mogotes) die zo typerend zijn voor deze mooiste provincie van Cuba.  Hier groeit de beste tabak van Cuba.
In het  dorp Vinales luncht u  in een van de paladares.
In de middag brengt u nog een bezoek aan de tabaksplantage en klein sigarenfabriekje. Let op deze zijn wel op zaterdag en zondag gesloten. Dan rijdt u terug naar Havana waar u overnacht. (ontbijt en lunch) 

Dag 5 Havana – Matanzas 
Vanochtend wordt een tocht gemaakt naar Matanzas.  De reis gaat deels  door de Yumuri Vallei, een prachtig natuurgebied met kleine dorpjes en veel palmbomen. Wij komen aan in Matanzas, de stad van de bruggen.  Hier wordt overnacht  in het kleine koloniale hotel Velasco of El Louvre , dat  middenin de stad ligt aan het rustige pleintje waar  ook het Apothekersmuseum is.
Matanzas is de stad van Piet Hein; vanuit hier werd de zilvervloot veroverd op de Spanjaarden. Er staat ook nog een standbeeld van Piet Hein op de boulevard van Matanzas uitkijkend over baai. In het Museum van Matanzas liggen nog vergeelde  documenten van Piet Hein.
Overnachting in Matanzas (ontbijt).

Dag 6 Matanzas – Santa Clara  
In de ochtend vertrekt u naar  Santa Clara, de stad van Che Guevara.  Hier vocht hij de laatste grote veldslag tegen het leger van Batista en versloeg de gepantserde trein. Hierna lag de weg open naar Havana en was de revolutie gewonnen. U kunt een bezoek brengen aan deze trein. In Santa Clara staat ook het mausoleum van Che Guevara.

Overnachting in het hotel Los Caneyes,  Granjita of Central In Matanzas (ontbijt) . 

Dag 7 Santa Clara – Cienfuegos 
Wij vertrekken naar Cienfuegos, de derde stad van Cuba.  Een korte wandeling door het centrum met theater Terry is aan te bevelen. In  Palacio de Valle,  een gebouw met  invloeden uit verschillende stijlen zoals de Moorse tijd, Rococco en andere stijlen,  geniet u van een drankje en kijkt u uit over de baai.
Overnachting in een van de hotels als La Union,  Casa Verde of Jagua (ontbijt).

Dag 8 Cienfuegos – Trinidad 

Langs de mooie kustweg rijdt u  naar Trinidad, gesticht door de Spanjaarden in 1514 en uitgeroepen door Unesco als Werelderfgoed.   Bij aankomst in Trinidad bezoek u het oude centrum met de typische ‘cobblestone’ straatjes. Bezoek het Museo Romantica  dat een goed beeld van de levenswijze van de ‘suikerbaronnen’ geeft die  in de 19e en begin 20e eeuw hier leefden. 
U overnacht  in Gran Hotel Trinidad,  Tribunal of gelijkwaardig. (ontbijt) 

Ga in Trinidad zeker dineren  in een van de paladares bijv. SolAna of El Museo 1514, verrassende restaurantjes met veel antiek en een goede keuken.
Of waag in de avond een dansje  bij de trappen  van de kathedraal waar lokale muzikanten spelen. Een bezoek aan de Casa de la Musica is ook zeker de moeite waard.
Overnachting in Trinidad (ontbijt)

Dag 9 Trinidad 
Verken Trinidad of bezoek de Escambraye bergen  voor een wandeling. Een bezoek aan het strand van Trinidad is ook aan te raden.
Overnachting in Trinidad (ontbijt)

Dag 10 Trinidad – Sancti Spiritus 
In de ochtend rijdt u  naar Sancti Spiritus,  één van de vergeten plaatsjes in Cuba met een historisch centrum.   Voor die tijd  rijden wij door de Valle de los Ingenios, het rijkste  suikerriet gebied van Cuba. Hier woonden de rijke suikerboeren met hun grote plantages en  bezoek u  Isnaga.    Hier staat één van mansions van de suikerbaronnen en een grote uitkijktoren  van waaruit men de hele omgeving kon overzien en zo de slaven in de gaten kon houden maar ook eventuele branden op tijd kon ontdekken.
In Sancti Spiritus bezoekt u  het kleine  centrum.  U overnacht  in één van de koloniale hotelletjes Del Rijo,  Plaza of Don Florencio. 
Overnachting  in Sancti Spiritus (ontbijt).

Dag 11-13 Sancti Spiritus – Cayo Santa Maria 

Na het ontbijt  reist u  via Santa Clara naar Remedios, ook zo’n stil koloniaal stadje.  Van hieruit rijden wij, via Caibarien  (bezoek eens het suikermuseum Marcello waar een groot aantal stoomlocomotieven staan die destijds werden gebruikt om de oogst binnen te halen. naar een van de eilanden voor de kust.  Via een dijk rijden wij  via Cayo Las Brujas naar Cayo Santa Maria. Een van de meer dan 2000 eilandjes die rondom Cuba liggen.   
Hier verblijft u in het beste hotel van Cayo Santa Maria: Melia Buenavista The Level, waar het u aan niets zal ontbreken.  Een all inclusive top-resort.  Diepblauwe zee en sneeuwwit strand.
Als u een auto met chauffeur heeft, dan neemt die hier afscheid.
Overnachting Cayo Santa Maria (ontbijt, lunch, diner) 

Dag 14 Cayo Santa Maria – Havana 
Vandaag gaat u naar  vliegveld van Cayo las Brujas van waar u met een binnenlandse vlucht terug vliegt naar Havana.
Op het vliegveld wordt u  naar het hotel Parque Central  gebracht  in Havana voor de laatste nacht in Cuba.
Geniet nog van Havana, bezoek Tropicana als u dat nog niet gedaan heeft of neem een drankje in de tuin van Hotel Nacional de Cuba bij zonsondergang  en dineer in één van de vele uitstekende restaurantjes.
Overnachting Havana  (ontbijt)
 
Dag 15 Havana – terugvlucht naar Nederland  (o)

Transfer  naar het vliegveld.   Houdt u  rekening met de 25 cuc aan airport taks die u bij vertrek dient te betalen.  

Dag 16 aankomst in Nederland

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Het ritme van Cuba VvAA QualityTime
Het ritme van Cuba VvAA QualityTime
Het ritme van Cuba VvAA QualityTime

Prijs per persoon

vanaf € 2.850,- (bij 2 pers.) 

Inbegrepen

  • 14 nachten o.b.v ontbijt in kleinschalige, veelal koloniale hotels inclusief maaltijden zoals in het programma vermeld
  • excursies en entreegelden volgens programma
  • binnenlandse vlucht Cayo las Brujas – Havana
  • transfers

Niet inbegrepen

  • retourvlucht Amsterdam – Havana
  • niet genoemde maaltijden en drankjes
  • visumkosten (€ 20,-)
  • naar wens huurauto (Volkswagen Passat of vergelijkbaar) vanaf € 595,- per persoon voor 8 dagen of auto met chauffeur/gids vanaf € 1.880,- per persoon voor de volledige reisperiode
  • bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)

Bijzonderheden

Deze reis kan naar wens verlengd worden.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis