Costa Rica - 15-daagse autorondreis Pura Vida

Costa Rica is dé bestemming voor natuurliefhebbers. Uitgestrekte nevelwouden en mangrovejungle, rokende vulkanen en prachtige stranden. Ruim een kwart van het land is beschermd gebied. Aapjes klauteren onverstoord door bomen, bijzondere vogels vliegen voorbij en luiaards relaxen in een boom. Alleen in een dierentuin kunt u exotische dieren nog gemakkelijker bekijken dan in Costa Rica. En dat alles in een land niet veel groter dan Nederland. Hier leeft men het goede leven; Pura Vida!

Ontdekkingsreis langs de hoogtepunten van Costa Rica
Maak tijdens deze 15-daagse autorondreis kennis met de hoogtepunten van Costa Rica. Na een nacht in San José wordt u naar Tortuguero gebracht. De stranden zijn al eeuwenlang een broedplaats voor zeeschildpadden. Na Tortuguero haalt u uw huurauto op en reist via Sarapiqui naar de actieve vulkaan Arenal. Ook het sprookjesachtige nevelbos van Monteverde staat op het programma, met een beetje geluk ziet u de legendarische quetzalvogel. Relaxen kunt u aan de stranden van Samara en in Manuel Antonio, een nationaal park met prachtige witte stranden.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 begin rondreis San José
Dag 2 San José – Tortuguero
Dag 3 Tortuguero
Dag 4 Tortuguero – Guapiles, Guapiles – Sarapiqui
Dag 5 Sarapiqui - La Fortuna
Dag 6 Arenal
Dag 7 Arenal – Monteverde
Dag 8 Monteverde
Dag 9 Monteverde – Samara
Dag 10 - 11 Samara
Dag 12 Samara – Manuel Antonio
Dag 13 Manuel Antonio
Dag 14 Manuel Antonio – San José
Dag 15 San José, einde rondreis

Van dag tot dag

Dag 1 begin rondreis San José
U begint uw 15-daagse autorondreis in San José. Vanaf de luchthaven reist u naar uw hotel voor de eerste overnachting.

Dag 2 San José – Tortuguero (ca. 3 uur reistijd)
De komende dagen staat Tortuguero op het programma, een van de belangrijkste nestgebieden van de groene zeeschildpad. Het nationale park is alleen per boot bereikbaar en in het legseizoen (juli tot september) kunt u getuige zijn van de schildpadden die ’s avonds het strand op komen om hun eieren te leggen. Maar Tortuguero heeft meer te bieden, tijdens een boottocht of een wandeling met gids ziet u hier apen, luiaards, leguanen, kikkers, kaaimannen, reuzeotters, toekans en vele andere vogelsoorten. Op dag 2 wordt u in de vroege ochtend bij uw hotel in San José opgehaald en reist u per bus en boot naar Tortuguero (in groepsverband). Onderweg maakt u een stop om te ontbijten (inclusief) en u brengt een bezoek aan de bananenplantages. Het laatste gedeelte reist u per boot (tijdens deze bootreis mag u maximaal 12 kg bagage per persoon meenemen). Eenmaal aangekomen bij de lodge wordt u ontvangen met een welkomstdrankje en geniet u van de lunch. Na de lunch kunt u het museum, het strand en het kleine plaatsje Tortuguero bezoeken. (O, L, D).

Dag 3 Tortuguero
Neem in de ochtend deel aan een boottour door de kanalen van Tortuguero en een wandeling. De natuur is ‘ ochtends vroeg op haar mooist. In de periode van juli tot en met september kunt u 's avonds getuige zijn van het eieren leggen van de groene zeeschildpad. (O, L, D)

Dag 4 Tortuguero – Guapiles, Guapiles – Sarapiqui (ca. 2,5 uur reistijd)
Na het ontbijt in de lodge reist u per boot en vervolgens per bus naar Guapiles. In het restaurant waar u van de lunch geniet, staat ook de 4-WD huurauto voor u klaar. U rijdt naar Sarapiqui voor een overnachting. (O, L)

Dag 5 en 6 Sarapiqui - La Fortuna (ca. 2 uur reistijd)
U vervolgt uw weg naar La Fortuna. Suggestie voor de te volgen route: langs de actieve vulkanen van Costa Rica met onderweg een stop op een koffieplantage om de beroemde arabica te proeven. U zult op deze route genieten van prachtige vergezichten op koffieplantages, watervallen, regenwouden en vulkanen en bijna continue heeft u uitzicht op de vulkaan Arenal. Van de 112 vulkanen die Costa Rica telt, zijn er 7 actief en de meest actieve vulkaan is de Arenal. In 1968 vond hier de laatste grote eruptie plaats waarna de vulkaan nog altijd 'na pruttelt' en stenen, vuur en lava regelmatig uit de kratermond worden gespuwd. U kunt een wandeling langs de voet van de Arenal maken en een bezoek brengen aan de thermaalbronnen Tabacón. Vanuit de thermaalbaden heeft u een mooi uitzicht op de Arenal en bij helder weer kunt u een indrukwekkend vuurspektakel zien als de roodgloeiende lava naar beneden rolt. De eruptie gaat gepaard met een onheilspellend, rommelend geluid. (O)

Dag 7 en 8 Arenal – Monteverde (ca 3,5 uur reistijd)
De volgende bestemming is Monteverde. U kunt het beste vroeg vertrekken, want de weg er naar toe is redelijk slecht. Onderweg geniet u van de prachtige omgeving. Monteverde is een sprookjesachtig nevelbos met meer dan een miljard verschillende planten, dieren, insecten, amfibieën en meer dan 400 soorten vogels. En met een beetje geluk ziet u hier de heilige vogel van de Azteken, de legendarische quetzal. Houdt u van avontuur? In Monteverde kunt u een zogenaamde canopy tour maken. Tijdens deze tour verplaatst u zich als Tarzan door de boomtoppen (maar wel veilig aan katrollen). U bekijkt het oerwoud van boven. Deze manier van verplaatsing is ontwikkeld door natuuronderzoekers en biologen. (O)

Dag 9 en 10 Monteverde – Samara (ca. 3,5 uur reistijd)
Het strand van Samara is lang en breed, wat het uitermate geschikt maakt om te relaxen en te wandelen. Doordat er een rif voor de kust ligt is het ook heel veilig om te zwemmen. Het vissersdorp is klein en authentiek. Op het strand zijn tal van kleine restaurants en barretjes te vinden. (O)

Dag 11, 12 en 13 Samara – Manuel Antonio (ca. 4,5 uur reistijd)
Na een lange, maar prachtige reis arriveert u in Manuel Antonio. Het is een nationaal park met prachtige witte stranden en goed aangegeven wandelpaden. Tijdens een wandeling kunt u oog in oog komen te staan met onder andere kapucijnerapen, doodshoofdapen, neusbeertjes, luiaarden en meer dan 300 vogelsoorten. Vanaf uw badlaken kunt u vaak de apen door de bomen zien zwaaien en grote leguanen over het strand zien rennen. (O)

Dag 14 Manuel Antonio - Alajuela (ca. 3,5 uur reistijd)
Vandaag rijdt u terug naar de Centrale Vallei via de Costanera Sur en de nieuwe tolweg ‘27’. Uw hotel voor de laatste overnachting is vlakbij het vliegveld. Hier levert u ook de huurauto in. U kunt nog even ontspannen bij het zwembad voor de reis terug aanvangt.

Dag 15 San José, einde rondreis
Einde van de autorondreis. U reist naar de luchthaven van San Jose voor uw vlucht naar Nederland.

O = ontbijt L = lunch D = diner

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime
Costa Rica autorondreis VvAA QualityTime

Accommodaties

 Dag 1: San José: El Presidente
 Dag 2 en 3: Tortuguero: Mawamba Lodge
 Dag 4: Sarapiqui: Hacienda La Isla
 Dag 5 en 6: La Fortuna: Observatory Lodge
 Dag 7 en 8: Monteverde: Trapp Family Mountain Suite
 Dag 9 en 10: Samara: Hotel Montelaguna
 Dag 11, 12 en 13: Manuel Antonio: Villas Nicolas
 Dag 14: Alajuela: Trapp Family Country Inn

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

Vanaf € 1.795,- (bij 2 pers.)

Reisdata
Dagelijks t/m 31 maart 2018.

Inbegrepen

 •  14 overnachtingen in genoemde accommodatie
 •  maaltijden volgens programma
 •  transfer luchthaven - hotel v.v.
 •  vervoer van en naar Tortuguero en excursies Tortuguero
 •  11 dagen autohuur (dag 4 t/m dag 14): Suzuki Gran Vitara of gelijkwaardig
 •  wegenkaart
 •  reishandboek

Niet inbegrepen

 • vluchten (informatie bij VvAA QualityTime)
 •  overige maaltijden
 •  entreekosten Nationale parken
 •  overige excursies en entreegelden
 •  persoonlijke uitgaven en fooien
 •  bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 •  bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
 •  ticketingkosten (€ 45,- per ticket)

 

Bijzonderheden

 • De wegen in Costa Rica zijn van slechte kwaliteit. Indien u in Costa Rica per huurauto rondreist is een 4WD (four wheel drive) dan ook absoluut noodzakelijk. Tegen een meerprijs kunt u een grotere huurauto boeken.
 • Van en naar Tortuguero reist u gedeeltelijk per boot (inbegrepen), u kunt maximaal 12 kg bagage per persoon aan boord meenemen.
 • De prijs is gebaseerd op verblijf in de genoemde accommodaties. Indien één van de genoemde accommodaties is volgeboekt zoeken wij een passend alternatief.
 • Voor de terugvlucht bent u lokaal een vertrekbelasting van ca. USD 29 per persoon verschuldigd.
 • Er gelden voor Costa Rica gezondheidsbepalingen. Wij adviseren u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090), raadpleeg http://www.lcr.nl/ of uw plaatselijke GG&GD, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies.
 • Uw Nederlandse paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij inreis. U heeft voor Costa Rica geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Let op! Er gelden andere bepalingen indien u via de Verenigde Staten reist.
 • Naast een geldig Nederlands rijbewijs is een internationaal rijbewijs verplicht. U dient beiden bij u te hebben.
 • U dient bij het afhalen van uw huurauto een geldige creditcard te overleggen die op naam staat van de hoofdbestuurder.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis