Corsica autorondreis

Verscholen baaitjes, slingerende weggetjes langs de kust, lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes. Corsica heeft niet voor niets de bijnaam ‘Ile de Beauté’.
 
Boek reis

Corsica autorondreis

Verscholen baaitjes, slingerende weggetjes langs de kust, lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes. Corsica heeft niet voor niets de bijnaam ‘Ile de Beauté’. De diversiteit in landschappen op dit eiland is bijzonder.  De krijtrotsen van Bonifacio in het zuiden, de rode rotspartijen Les Calanche, het gebergte in de omgeving van Porto en de prachtige baaien met azuurblauw water.  Ontdek zelf de bijzondere sfeer en het natuurschoon van dit mooie eiland tijdens deze 15-daagse autorondreis.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling


Dag 1-2 Aankomst Ajaccio
Dag 3-4 Ajaccio – Calvi
Dag 5-7 Calvi – Corte
Dag 8-10 Corte - Porto-Vecchio
Dag 11-12 Porte Vecchio - Bonifacio
Dag 13-14 Bonifacio - Sarténe - terugreis
Dag 15 einde rondreis

Kaart

Van dag tot dag


Dag 1-2 Aankomst Ajaccio
U komt aan in Ajaccio. Deze dagen gaat u de stad bezoeken. Ajaccio is een leuke havenstad en heeft als grootste trekpleister het geboortehuis en museum van Napoleon. Ajaccio is niet heel groot en met de stranden en de lles des Sanguinaires heeft u hier aan een à twee dagen voldoende. 

Dag 3-4 Ajaccio - Calvi
Vandaag loont het om vroeg op te staan en de tijd te nemen voor de route langs de prachtige maar grillige kustweg die langs de westkust naar het noorden voert. De rode rotsen, de kleine stranden en de kleine dorpjes aan zee zorgen ervoor dat u hier wel gerust een dag voor uit kunt trekken. 

Dag 5-7 Calvi - Corte
Als u met een groepje reist en iemand is bereid de auto naar Corte te rijden, dan is het het voor de rest van de groep leuk om het treintje te nemen van Calvi of Ile Rousse naar Corte, de oude hoofdstad. Corte ligt in de bergen en is de moeite waard om te bekijken (Corsica Museum). De bergen en bossen op dit deel van Corsica bieden u veel wandelmogelijkheden (soms best pittig) langs de rivier de Restonica. 

Dag 8-10 Corte - Porto-Vecchio

Vandaag rijdt u de bergen weer uit om aan de oostkust uit te komen bij het vrolijke en leuk-toeristische stadje Porto-Vecchio, ook een gezellige havenstad. Genieten van mooie stranden bij Santa Giulia, Palombaggia en Rundinara. Wandelen in de bossen van Foret d'Ospedale en een autorondrit maken in het Bavella Massief. 

Dag 11-12 Porte-Vecchio - Bonifacio

We gaan nog een klein stukje verder naar het zuiden, naar Bonifacio. Bonifacio is een bijzondere stad waar in de geschiedenis veel is gebeurd. Hoog gelegen Citadel en een natuurlijke fjord als haven maken het een must om te zien. Bezoek Bonifacio, slenter door de kleine straatjes, dineer in de goede restaurants, speel golf op Sperone (één van de mooiste golfbanen van Europa) of maak een boottocht op zee. 

Dag 13-14 Bonifacio - Sarténe - terugreis
Terug richting het westen en op naar het bergstadje Sartène, de gezellige havenstad aan de oostkust. Sartène is een typisch Corsicaans bergstadje waarvandaan u wandelingen kunt maken en de Romeinse resten bij Filitosa kunt bezoeken of de havenplaats in Propriano.

Dag 15: einde rondreis

Overtocht naar Corsica
Wilt u graag met uw eigen auto deze rondreis maken? Vanuit Frankrijk (Toulon en Nice) en vanuit Italië (o.a. Livorno en Savona) vaart Corscia Ferries meerdere keren per dag naar diverse plaatsen op Corsica. Wij zoeken graag het beste reisschema voor u uit, afhankelijk van uw route en wensen.

Langer blijven op Corsica?
Indien u drie weken de tijd heeft, kunt u deze autorondreis Corsica uitbreiden met een ronde over de Cap Corse. Blijft u liever aan het einde van de rondreis een paar dagen of een week bij het strand? Ook dat regelen we graag voor u. Bijvoorbeeld in Residence Salina Bay in Porto-Vecchio of in de stijlvolle appartementen La Cuve. 
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon (bij 2 personen)

 • Comfort vanaf € 1.039,-
 • Deluxe vanaf € 2.259,-

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk t/m 31/10/2018.

Inbegrepen

 • 14 overnachtingen in comfort hotels (driesterrenhotels) of deluxe hotels (viersterrenhotels) met ontbijt
 • Corsica huistips

Niet inbegrepen

 • vervoer*
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
 • bemiddelingkosten (€ 37,50 per boeking)

Bijzonderheden

* Wilt u graag vliegen en de reis per huurauto maken? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen. 

Voor deze reis gelden afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

 • bij annulering tot 42 dagen voor de dag van vertrek/aankomst/aanvang van de reis: 30% van de reissom = de aanbetaling
 • bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag voor de dag van vertrek/aankomst/aanvang van de reis: 60% van de reissom
 • bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 8e dag van vertrek/aankomst/aanvang van de reis: 90% van de reissom
 • bij annulering vanaf de 8e dag tot en met de dag van vertrek/aankomst/aanvang van de reis of later: de volle reissom

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis