China, keizers en karstbergen

Tijdens deze gevarieerde 12-daagse reis wisselen historie, het plattelandsleven en de prachtige natuur elkaar af....

Boek reis

China, keizers en karstbergen

Tijdens deze gevarieerde 12-daagse reis wisselen historie, het plattelandsleven en de prachtige natuur elkaar af. De reis voert van Beijing via het oude ommuurde Pingyao naar het eeuwenoude Terracotta leger bij Xi'an. U reist verder naar de karstbergen rondom Yangshuo, een sprookjeslandschap van steil omhoog rijzende heuvels en groene rijstterrassen. Dit is het China zoals u het zich voorstelt.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Aankomst op de luchthaven van Beijing

Dag 2 Vrije dag in Beijing

Dag 3 Vrije dag in Beijing

Dag 4 Treinreis van Beijing naar Pingyao

Dag 5 Per nachttrein van Pingyao naar Xi'an

Dag 6 Vrije dag in Xi'an

Dag 7 Vrije dag in Xi'an

Dag 8 Binnenlandse vlucht van Xi'an naar Guilin

Dag 9 Vrije dag in Ping'an

Dag 10 Per auto van Ping'an naar Yangshuo

Dag 11 Vrije dag in Yangshuo

Dag 12 Per auto naar Guilin


Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Beijing
Bij aankomst op de luchthaven van Beijing staat uw Engelssprekende gids al op u te wachten. De gids brengt naar uw hotel. Mocht u hulp willen bij de incheck, uw gids zal u zeker daarbij willen helpen. Het is handig om vandaag al een afspraak met uw gids te maken hoe laat u op dag 4, de dag dat u verder reist naar Pingyao, opgehaald wilt worden in uw hotel. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Vrije dag in Beijing
Vandaag heeft u alle tijd om in uw eigen tempo Beijing te verkennen. In eerste instantie lijkt Beijing een grote moderne stad, maar tijdens een wandeling door de hutongs, de traditionele wijken van de stad, vindt u nog de charme van het oude Beijing. Huur eens een audiotour en verken de verboden Stad: het paleis van de keizer, waar de gewone sterveling geen voet over de drempel mocht zetten. Boek een Peking Eend diner of een theatervoorstelling voor de avonduren.

Dag 3: Vrije dag in Beijing
Ook vandaag besteedt u geheel naar eigen inzicht. Ga naar de Chinese Muur, zo’n 50 kilometer buiten Beijing of kies ervoor om te gaan varen en wandelen in het Zomerpaleis. Misschien gaat u wel naar de Tempel van de Hemel. De gebedshal is helemaal uit hout opgetrokken zonder dat er een spijker aan te pas kwam. De prachtig donkerblauw geglazuurde dakpannen symboliseren de hemel. Met de taxi, metro of lopend kunt u een aantal bijzondere monumenten in de stad gemakkelijk bezoeken.

Dag 4: Treinreis van Beijing naar Pinyao
In de ochtend is de transfer naar het station. U stapt op de hogesnelheidstrein naar Pingyao. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht en heeft u de tijd om zelf het compacte centrum van de stad de ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Qiao Mansion. Dit oude herenhuis is meer dan 200 jaar oud. Ook de stadsmuren zijn een bezoek waard. Het oude stadscentrum van Pingyao is autovrij. U verblijft in Pingyao in een klein traditioneel hotel, in Chinese stijl ingericht.

Dag 5: Per nachttrein van Pingyao naar Xi'an
Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid Pingyao te verkennen. Pingyao is een zeer goed bewaard gebleven oud handelsstadje. Binnen de imposante stadsmuren wandelt u tussen traditionele tempels, huizen en historische winkels. Bijzonder is ook het museum gewijd aan de eerste commerciële bank van China. In de avond, op het afgesproken tijdstip gaat u naar het treinstation van Pingyao. Hier stapt u op de nachttrein naar Xi’an. U overnacht in de trein, in een vierpersoonscoupé (softsleeper).

Dag 6: Vrije dag in Xi'an
Na aankomst begeleidt de gids u naar uw hotel. Xi’an, ooit een van de grootste steden ter wereld, was het eindpunt van de Zijderoute. Dit netwerk van karavaanroutes liep vanuit het Middellandse Zeegebied naar de hoofdstad van het Chinese keizerrijk. De moslimwijk ligt in het oude stadscentrum. Met de Grote Moskee, lage huizen en uitstekende keuken is het zeker de moeite waard om hier uitgebreid rond te wandelen. Liever fietsen? Wat dacht u van een fietstocht over de stadsmuren?

Dag 7: Vrije dag in Xi'an
Een bezoek aan het terracotta Leger van de eerste keizer van China mag natuurlijk niet ontbreken in uw reisprogramma. Meer dan 7000 soldaten, boogschutters en paarden bewaken het graf van Qin Shi Huangdi. U zou ook kunnen gaan lunchen bij het bekende Dafachang restaurant. Hier krijgt u dumplings in allerlei verschillende vormen, en smaken, geserveerd. Of laat u zich verrassen door het grote aanbod op de levendige avondmarkt?

Dag 8: Binnenlandse vlucht van Xi'an naar Guilin
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht. Bij aankomst gaat u met uw Engelssprekende gids, en auto met chauffeur, op weg naar Ping’an. U rijdt door het betoverende karstlandschap van Guilin. Ping’an is een klein gemoedelijk dorpje dat alleen te voet bereikbaar is. Samen met uw gids loopt u dan naar uw guesthouse, in ongeveer 20 minuten. Eenmaal ingecheckt, bespreekt u met uw gids hoe laat u op dag 10 weer opgehaald wordt.

Dag 9: Vrije dag in Ping'an 
Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving van Ping'an te verkennen. Uw houten guesthouse ligt tussen de rijstvelden en is een prima startpunt voor een dag wandeling door de prachtige omgeving. Eenmaal op pad loopt u al snel tussen de duizelingwekkende steile rijstterrassen. Na wat klimmetjes is de beloning fenomenaal: het uitzicht over een van de mooiste Chinese landschappen. 

Dag 10 -  Per auto van Ping'an naar Yangshuo
Op het vooraf afgesproken tijdstip haalt uw gids u op in uw guesthouse. Samen wandelt u weer naar de hoofdweg, waar uw auto met chauffeur op u wacht. Na een prachtige autorit van ongeveer drie uur rijdt u het sfeervolle Yangshuo binnen. De markante kalksteenheuvels, de rijstvelden en de meanderende Li-rivier leveren een prachtig landschap op. Uw hotel ligt in een dorpje net buiten Yangshuo, tussen de rijstvelden vlakbij Moon Hill.

Dag 11 -  Vrije dag in Yangshuo
U kunt in de omgeving van uw hotel prachtige fietstochten maken door de omringende dorpen en over kleine wegen langs de Li rivier naar de Maanheuvel, de bekendste piek bij Yangshuo. Wie de Maanheuvel beklimt kan genieten van een prachtig uitzicht, en misschien wel een mooie zonsopkomst. Ook vanaf het water, dobberend op een bamboevlot, ziet het landschap er schilderachtig uit. In de avond kunt u een magische lichtshow aan de oevers van de rivier bijwonen.

Dag 12 -  Per auto naar Guilin
Vandaag is alweer de laatste dag van uw Keizers en Karsbergenreis. Op het vooraf afgesproken tijdstip gaat u, samen met uw gids, naar het station of vliegveld van Guilin, voor het vervolg van uw reis.

Er vertrekken vanaf de luchthaven van Guilin geen directe vluchten naar Europa. Wel naar andere steden binnen China, zoals Kunming, Hangzhou, Shanghai of Hongkong. Kortom, Guilin is een prima uitvalsbasis om uw reis binnen China te verlengen. Wij adviseren u graag.
 


Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime

Prijs per persoon

Periode

2-persoonskamer

01/12/17 - 28/02/18

€ 1.455,-

01/03/18 - 31/03/18

€ 1.530,-

01/04/18 - 30/11/18

€ 1.490,-

01/12/18 - 28/02/19

€ 1.395,-

01/03/19 - 31/03/19

€ 1.490,-


Reisdata

Dagelijks t/m 31 maart 2019

Inbegrepen

 • overnachtingen in 3*/4*-hotels inclusief ontbijt
 • transfers en city-to-city vervoer per privé-auto met chauffeur
 • dagtrein (HSL) in soft seat Beijing - Pingyao
 • nachttrein in softsleeper Pingyao - Xi'an
 • binnenlandse vlucht in economy class Xi'an - Guilin

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • visum voor China
 • Pingyao en Ping'an Protection Fee
 • overige maaltijden 
 • optionele excursies
 • fooien
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • overige persoonlijke uitgaven
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime
Keizers en karstbergen VvAA QualityTime