De 14-daagse actieve familiereis ‘West Coast Indians’ van VvAA QualityTime heeft Vancouver Island als belangrijkste trekpleister.
Boek reis

Familiereis Canada - West Coast Indians

Op Vancouver Island kunnen jong en oud de uitgestrekte stranden van de Pacific verkennen, in aanraking komen met de Indiaanse cultuur, walvissen en beren zien en genieten van spectaculaire natuur. De 14-daagse actieve familiereis ‘West Coast Indians’ van VvAA QualityTime heeft Vancouver Island als belangrijkste trekpleister. De kans om hier beren en walvissen te spotten is groot. Kinderen kunnen hier flink uitdollen in Strathcona, een educatief centrum, waar jong en oud kan deelnemen aan begeleide sportieve activiteiten, zoals kanovaren, rotsklimmen en bergwandelen. Maar waar je ook gewoon kunt gaan zwemmen in het heldere meer. Tijdens de reis leert u veel over de lokale natuur en komt u in aanraking met de Indiaanse cultuur. U verblijft u op de prachtigste plekken en er zijn diverse excursies inbegrepen. U kunt de reis met acht dagen verlengen in de Rocky Mountains.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Canada West Coast Indians VvAA QualityTime
Canada West Coast Indians VvAA QualityTime
Canada West Coast Indians VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1-2        begin rondreis Vancouver
Dag 3-5        Vancouver – Ucluelet
Dag 6-8        Ucluelet – Campbell River
Dag 9-11      Campbell River – Powell River
Dag 12-13    Powell River - Whistler
Dag 14         Whistler – Vancouver (of mogelijkheid tot verlengen)

Optionele verlenging

Dag 14-15   Whistler  –  Clearwater
Dag 16-17   Clearwater  – Jasper
Dag 18-20   Jasper  –  Banff
Dag 21        Banff – Calgary, einde rondreis

Van dag tot dag

Dag 1: begin rondreis Vancouver
U haalt uw huurauto af op de luchthaven van Vancouver en rijdt naar uw eerste accommodatie, Carmana Plaza, waar u twee nachten in een ‘two bedroom suite’ verblijft. Vancouver heeft een bruisend centrum en er is hier van alles te doen.

Dag 2: Vancouver
Het prachtige Stanley Park kunt u per huurfiets gaan verkennen, want een halve dag fietshuur is bij deze reis inbegrepen. Hier is ook een geweldig zee-aquarium. Een absolute ‘must’ is het oergezellige Granville Island dat per watertaxi is te bereiken. Hier is een speciale ‘Kids Market’ en veel straattheater, muziek en zeer interessante winkeltjes voor kinderen.

Dag 3: Vancouver – Ucluelet
U doorkruist u het bergachtige binnenland van Vancouver Island en rijdt door een dicht regenwoud met zeer oude bomen. U komt uiteindelijk uit bij de Stille Oceaan, waar in een klein en romantisch vissersplaatsje uw mooie verblijf ligt. U verblijft drie nachten in Water's Edge Resort (two bedroom suite).

Dag 4-5: Ucluelet / Tofino
Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maakt u met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speurt u naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien wordt er geen garantie gegeven. Ook een boottocht waarbij u walvissen kunt tegenkomen, behoort tot de mogelijkheden.

Dag 6-8: Ucluelet – Campbell River
Via een mooie bergweg rijdt u naar het centrale deel van Vancouver Island. Alles is hier beschermde natuur en u verblijft in Strathcona Park Lodge, een leuke houten lodge in een educatief centrum. De komende twee dagen staan sportieve activiteiten onder begeleiding op het programma, zoals een kanotour, kayakken, berg beklimmen, zip line en touwklimmen. Maar u kunt ook gewoon gaan zwemmen in het heldere meer. U leert hier veel over de natuur en ’s avonds kunt u samen met uw kinderen een heerlijk kampvuur bouwen onder de eindeloze sterrenhemel en wellicht hoort u het gehuil van de coyotes in de bossen.

Dag 9-11: Campbell River – Powell River
U reist verder naar Powell River voor een verblijf in Desolation Resort. U verblijf in een cottage. Geniet van de prachtige uitzichten over de rustieke wateren van Okeover Inlet. U gaat een halve dag op zeekajak-avontuur met Nederlandse gidsen (inbegrepen). Geniet van al het moois dat het Desolation Sound Park te bieden heeft.

Dag 12-13: Powell River - Whistler
Hierna naar het bekende bergdorp Whistler. Dit is een zeer geliefd wintersportoord, maar heeft ook in andere jaargetijden een hoop activiteiten te bieden. Direct buiten het dorp begint de prachtige natuur die uitnodigt om te gaan wandelen, fietsen of met de gondel naar de gletsjer te gaan. Maar samen met de kinderen een spannende tokkelbaan beleven, is toch wel een hoogtepunt. Inbegrepen is een bezoek aan het 'Squamish Lil'wat Cultural Centre, waar u meer kunt leren  U verblijft twee nachten in Delta Whistler Village in een ‘two bedroom suite’.

Dag 14: Whistler – Vancouver
U rijdt terug naar Vancouver voor uw terugvlucht naar Nederland of u kiest voor een verlenging in de Rocky Mountains.

Optionele verlenging

Dag 14-15: Whistler – Clearwater
Vandaag rijdt u naar Clearwater, geniet hier van het prachtige meer. Maak gebruik van de gratis kano's, kajaks of roeiboten om het meer en de omgeving te verkennen. U verblijft twee nachten in Alpine Meadows Resort (in een 2 bedroom suite).

Dag 16-17: Clearwater - Jasper
Jasper National Park is één van onze favoriete bestemmingen. U verblijft hier twee nachten en heeft de tijd om de omgeving te verkennen. Wordt het Mt. Edith Cavell, de Skyline Trail, per fiets een tocht rijden over oude ruiterpaden of trekt u er met uw camera op uit op zoek naar het grote wild? Aan het einde van de dag is het heerlijk flaneren door de gezellige dorpskern. Een excursie wildwater raften is inbegrepen bij deze reis. U verblijft twee nachten Tekarra Lodge (cabin with kitchen).

Dag 18-20: Jasper - Banff
Vandaag rijdt u naar Banff. Midden in Banff National Park, is een paradijs voor ouders en kinderen: met een ranger op zoek naar beren of ander wild, het Banff Historic Museum, een rit met de gondel naar de top, vele wandelmogelijkheden en prachtige winkels, restaurants en cafés. U verblijft hier drie nachten in Banff Rocky Mountain Resort in een ‘two bedroom suite’.

Dag 21: Banff – Calgary, einde rondreis
U rijdt terug naar Calgary voor de terugvlucht naar Nederland.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Canada West Coast Indians VvAA QualityTime
Canada West Coast Indians VvAA QualityTime
Canada West Coast Indians VvAA QualityTime

Prijs per persoon vanaf

€ 2.985,-    volwassenen (o.b.v. 2 volwassenen)
€ 730,-       kinderen 5-12 jaar
€ 1.255,-    kinderen 13+ jaar

Reisdata

juni t/m september 2018

Inbegrepen

 • 13 overnachtingen in genoemde accommodaties
 • halve dag fietshuur in Vancouver
 • Coastal bear watch tour vanuit Tofino (Ucluelet)
 • 2 dagen gegidste activiteiten bij Strathcona Park Lodge (kano tour, kajakken, berg beklimmen, zip line, touwklimmen)
 • alle maaltijden bij Strathcona Park Lodge
 • halve dag zee kajak excursie met Nederlandse gidsen
 • bezoek aan het Squamish Lil'wat Cultural Centre
 • uitgebreide reisbescheiden
 • reishandboek Canada
 • wegenkaart
 • alle lokale belastingen
 • alle veerboten*
* Let op! U moet zelf nog een tijd reserveren voor de veerboten. Informatie en prijzen vindt u op www.bcferries.com. Hier kunt u tevens de reservering maken. 
     

Verlenging in de Rocky Mountains

Prijs per persoon vanaf

€ 1.265,-    volwassenen (o.b.v. 2 volwassenen)
€ 70,-      kinderen 5-12 jaar
€ 225,-    kinderen 13+ jaar

Reisdata

juni t/m september 2018

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in genoemde accommodaties
 • wild water raften vanuit Jasper (3 uur)
 • alle lokale belastingen
 • uitgebreide reisbescheiden

Niet inbegrepen

 • vluchten (informatie bij VvAA QualityTime)
 • huurauto (informatie bij VvAA QualityTime)
 • overige maaltijden
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • ticketkosten
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • De prijs is gebaseerd op het verblijf in genoemde hotels of gelijkwaardig. Indien deze niet beschikbaar zijn zoeken wij voor u een passend alternatief.
 • Voor het huren van een auto is naast een geldig Nederlands rijbewijs ook een internationaal rijbewijs verplicht. U dient beiden bij u te hebben. U dient bij het afhalen van uw huurauto als borgstelling een geldige credit card te overleggen.
 • Uw Nederlandse paspoort dient geldig te zijn durende het verblijf in Canada. Reizigers naar Canada zijn vanaf 15 maart 2016 verplicht om een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen (vergelijkbaar met de ESTA voor de Verenigde Staten).
 • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt/rijdt, gelden andere bepalingen

Paspoort & visum

U dient in het bezit te zijn van een geldig (Nederlands) paspoort dat nog twee weken na terugkomst in Nederland geldig is. Met ingang van 15 maart 2016 is een ETA aanvraag verplicht voor alle passagiers die naar Canada willen reizen. Een aanvraag kost circa CAD 7, te voldoen per creditcard. U kunt online toestemming vragen als u naar Canada wilt reizen. De regering van Canada heeft de nieuwe toelatingseis, bekend onder de naam ETA (Electronic Travel Authorization), recentelijk geïntroduceerd voor visa-vrijgestelde passagiers die naar Canada reizen. Het programma is vergelijkbaar met de bestaande ESTA procedure dat enige jaren geleden door de Verenigde Staten is geïmplementeerd. Meer informatie kunt u vinden op www.Canada.ca/eTA .

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis