Canada - Vancouver Island

VvAA QualityTime stelde een 14-daagse autorondreis samen, waarbij u kennismaakt met het prachtige Vancouver Island. Aansluitend zakt u de grillige Sunshine Coast af en tot slot doet u het Olympische bergdorp Whistler aan.
Boek reis

Canada - Magical Vancouver Island

Voor de kust van Vancouver ligt een groot eiland met indrukwekkende natuur, schilderachtige plaatsjes en fantastische accommodaties: Vancouver Island. VvAA QualityTime stelde een 14-daagse autorondreis samen, waarbij u kennismaakt met dit prachtige eiland. Aansluitend zakt u de grillige Sunshine Coast af en tot slot doet u het Olympische bergdorp Whistler aan. U heeft bij boeking de keuze uit een variant met 'comfort' (C) of 'deluxe' (D) accommodaties onderweg. Dezelfde rondreis maar op basis van verschillende kwaliteit/prijs in accommodatie.

Ontdekken, ontmoeten, beleven
De natuur in West-Canada is ruig, ongerept en gevarieerd. Wandel over de eindeloze zandstranden, maak een mooie walvis- of berentocht en leer meer over de omgeving aan de hand van de vele tips die in uw persoonlijke reisboek staan. In Victoria staat een ‘whale watch safari’ op het programma, met name de reusachtige orka’s zijn hier te vinden. Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maakt u met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speurt u naar zwarte beren.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Canada Vancouver Island VvAA QualityTime
Canada Vancouver Island VvAA QualityTime
Canada Vancouver Island VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 begin rondreis Vancouver (13 km / 30 min.)
Dag 2 Vancouver
Dag 3 Vancouver – ferry – Victoria (68 km / 4 uur inclusief ferry)
Dag 4 Victoria
Dag 5 Victoria – Tofino of Ucluelet (293 km / 6 uur)
Dag 6-7 Tofino
Dag 8 Tofino of Ucluelet – Strathcona Provincial Park (of Campbell River) (287 km / 5 uur)
Dag 9 Strathcona Provincial Park
Dag 10 Strathcona – Egmont (152 km / 6 uur) of Strathcona – Lund (130 km / 4 uur inclusief veerboot)
Dag 11 Sunshine Coast
Dag 12 Egmont – Whistler (240 km / 6-7 uur), Lund – Whistler (255 km / 6,5 uur)
Dag 13 Whistler
Dag 14 Whistler – Vancouver (135 km / 2,5 uur), einde rondreis


Van dag tot dag

Dag 1: begin rondreis Vancouver (13 km / 30 min.)

Vanaf de luchthaven van Vancouver rijdt u per huurauto naar een goed hotel. U verblijft twee nachten in Granville Island Hotel (C) of Hotel Blu of Rosewood Georgia Hotel (D) op basis van logies.

Dag 2: Vancouver

Iedereen is altijd 'weg' van het kunstzinnige Granville Island. Huur een fiets en rijd op uw gemak door het indrukwekkende Stanley Park en over de populaire Seawall naar English Bay. Vanaf hier wandelt u ook zo de gezellig drukke winkelstraten in. Wij geven u leuke tips voor mooie parken, restaurants en musea. Waar u ook bent, u heeft hier altijd fantastische uitzichten op de omliggende natuur.

Dag 3: Vancouver - ferry - Victoria (68 km / 4 uur inclusief ferry)

De oversteek per veerboot naar Vancouver Island is al een avontuur op zich. Wellicht ziet u de prachtige orka’s zwemmen. De Engels georiënteerde hoofdstad van British Columbia is een fijne stad met een ontspannen atmosfeer en kent werkelijk prachtige tuinen. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of natuurlijk op een terrasje neerstrijken. Vanaf uw hotel wandelt u zo naar de knusse en bedrijvige ‘Inner Harbour’, een ontmoetingsplaats van muzikanten, artiesten en andere performers. Er zijn hier leuke winkels, musea en theaters. Het Royal British Columbia Museum is echt de moeite waard. U kunt hier op een bijzondere manier kennismaken met het oude West Canada. U verblijft twee nachten in een studio in Oswego Hotel (C) of in Oak Bay Hotel (D) op basis van logies.

Dag 4: Victoria – whale watch tour

Vandaag gaat u op een échte ‘whale watch safari’. Met name de reusachtige orka’s zijn in deze omgeving te vinden.

Dag 5: Victoria - Ucluelet (293 km / 6 uur)

U doorkruist u het bergachtige binnenland van Vancouver Island en rijdt door een dicht regenwoud met zeer oude bomen. U komt uiteindelijk uit bij de Stille Oceaan, waar in een klein en romantisch vissersplaatsje uw mooie verblijf ligt. Vanaf hier kunt u tevens prachtig langs de ruige kust wandelen en iets verderop beginnen de eindeloze zandstranden die naar het bekende Tofino lopen. U verblijft twee nachten in Water's Edge Resort in Ucluelet (C) of in Black Rock resort in Ucluelet (D) op basis van logies.

Dag 6-7: Ucluelet / Tofino

In de omgeving van Tofino kunt u heerlijk wandelen over verlaten stranden met al haar baaien, de dichte regenwouden verkennen, maar ook de Indiaanse kunstgaleries zijn zeker de moeite waard. Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maakt u met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speurt u naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien wordt er geen garantie gegeven. Ook een boottocht waarbij u walvissen kunt tegenkomen, behoort tot de mogelijkheden.

Dag 8: Tofino – Strathcona Provicial Park of Campbell River (287 km / 5 uur)

Autorijden is hier altijd een genot. Er is veel te zien onderweg en u rijdt via de vissersplaats Cambell River, naar de Strathcona Park Lodge (of u verblijft in Campbell River). Dit is een soort eco-lodge middenin een beschermd natuurgebied en aan een groot meer. De lodge is eenvoudig, maar heel sfeervol en typisch Canadees. U verblijft hier twee nachten indien u kiest voor de comfort variant (of in Painters Lodge in Campbell River als u van meer comfort houdt). Bij de deluxe reis verblijft u in het April Point Resort & Spa in Campbell River op basis van logies.

Dag 9: Strathcona Provicial Park

U kunt hier uitstekend wandelen en kanovaren met uitzicht op de weerspiegeling van de besneeuwde toppen in Upper Campbell Lake. Het is ook zeer de moeite waard om een gids in te huren. Dit outdoor centrum staat o.a. bekend vanwege haar hoog gekwalificeerde gidsen.

Dag 10: Strathcona – Egmont (152 km / 6 uur) of Strathcona – Lund (130 km / 4 uur inclusief veerboot)

Van centraal Vancouver Island steekt u over naar de zeer grillige westkust van BC. De Sunshine Coast kent veel diepe fjorden, is zeer rijk aan de bekende en overheerlijke wilde zalm. U zult merken dat veel kunstenaars zich hier gevestigd hebben, om vrijelijk van een onbezorgd leven te kunnen genieten. Aan de Sunshine Coast vindt u tal van artistieke en nostalgische dorpjes met vriendelijke inwoners. Uw resort, de West Coast Wilderness Lodge (deluxe reis) ligt temidden van majestueuze ceders en sparren in Egmont en biedt u spectaculaire vergezichten op de omliggende baaien. U overnacht in een suite. Deze lodge staat tevens bekend vanwege haar uitstekende keuken. Bij de comfort reis verblijft u in The Historic Lund Hotel in Lund.

Dag 11: Sunshine Coast

Met een boek en een kop koffie op het grote terras, intens genietend van de omgeving, dat is de ultieme luxe. Niets moet, maar misschien wilt u met de eigenaar per kano de baai verkennen.

Dag 12: Sunshine Coast – Whistler

Via een andere ferry route dan hoe u gekomen bent gaat u weer terug het vaste land op en rijdt u via de Sea-to-Sky Highway naar het Olympisch bergdorp Whistler. U verblijft in het de Delta Whistler Village (C) of de Nita Lake Lodge (D) op basis van logies. De afstand van Egmont naar Whistler bedraagt 188 km (4,5 - 5 uur) en de afstand van Lund naar Whistler bedraagt 255 km (6,5 uur rijden).

Dag 13: Whistler

Whistler is een knus bergdorp met een gezellig centrum, vol met goede restaurants, bars en winkels. Direct buiten het dorp begint de prachtige natuur die uitnodigt om te gaan wandelen, fietsen of met de gondel naar de gletsjer te gaan. Of speelt u liever een ronde golf op één van de geweldige banen van Whistler?

Dag 14: Whistler – Vancouver (135 km / 2,5 uur), einde rondreis

Op uw gemak rijdt u terug naar Vancouver voor uw terugvlucht naar Nederland.

C = comfort

D = deluxe

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Canada Vancouver Island VvAA QualityTime
Canada Vancouver Island VvAA QualityTime
Canada Vancouver Island VvAA QualityTime

Prijs per persoon

O.b.v. Comfort accommodaties € 1.650,- (hoogseizoen)
O.b.v. Deluxe accommodaties € 2.725,- (hoogseizoen)

Inbegrepen

 • 13 overnachtingen in comfort of deluxe accommodaties (goede kwaliteit 3- en 4-sterrenhotels, lodges en resorts) op basis van logies
 • whale watch tour bij Victoria
 • coastal bear watch tour
 • ferry overtochten van en naar Vancouver Island
 • wegenkaart
 • reishandboek
 • uitgebreide reisbescheiden

Niet inbegrepen

 • vluchten (informatie bij VvAA QualityTime)
 • autohuur (informatie bij VvAA QualityTime)
 • maaltijden
 • evt. tol- en parkeergelden
 • overige excursies en entreegelden
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • ticketingkosten
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • De prijs is gebaseerd op het verblijf in genoemde hotels of gelijkwaardig. Indien deze niet beschikbaar zijn zoeken wij voor u een passend alternatief.
 • Ferry’s kunnen niet door VvAA QualityTime worden geboekt. Informatie en prijzen vindt u op www.bcferries.com, reserveren kan hier ook. U ontvangt hierover ook informatie bij aankomst in het reispakket.
 • Voor het huren van een auto is naast een geldig Nederlands rijbewijs ook een internationaal rijbewijs verplicht. U dient beiden bij u te hebben. U dient bij het afhalen van uw huurauto als borgstelling een geldige credit card te overleggen.
 • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt/rijdt, gelden andere bepalingen.

Paspoort & Visum

U dient in het bezit te zijn van een geldig (Nederlands) paspoort dat nog twee weken na terugkomst in Nederland geldig is. Met ingang van 15 maart 2016 is een ETA aanvraag verplicht voor alle passagiers die naar Canada willen reizen. Een aanvraag kost circa CAD 7, te voldoen per creditcard. U kunt online toestemming vragen als u naar Canada wilt reizen. De regering van Canada heeft de nieuwe toelatingseis, bekend onder de naam ETA (Electronic Travel Authorization), recentelijk geïntroduceerd voor visa-vrijgestelde passagiers die naar Canada reizen. Het programma is vergelijkbaar met de bestaande ESTA procedure dat enige jaren geleden door de Verenigde Staten is geïmplementeerd. Meer informatie kunt u vinden op www.Canada.ca/eTA .

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis