Levenslessen in de Rockies

Deze avontuurlijke 22-daagse autorondreis voert van Vancouver, via Vancouver Island, naar Whistler en van het binnenland van British Columbia naar de indrukwekkende Rocky Mountains.

Boek reis

Canada - Levenslessen in de Rockies

Tijdens deze fantastische en avontuurlijke reis door West Canada maakt u kennis met de vriendelijke bevolking en ontdekt u de ruige en overweldigende Canadese natuur. De 22-daagse autorondreis voert van Vancouver, via Vancouver Island, naar Whistler en van het binnenland van British Columbia naar de indrukwekkende Rocky Mountains. De accommodaties zijn authentiek en hebben een prachtige ligging.

Ontdekken, ontmoeten en beleven
“Zo intens blauw en letterlijk bruisend van energie. Wat is de natuur toch wonderlijk mooi. De prachtige Kootenay River stroomt dicht langs onze voeten en Sequoyah Trueblood vertelt heel boeiend over de belangrijke connectie tussen mens en natuur. We zijn er allemaal stil van en ik voel dat hij diep in mijn hart iets geraakt heeft. Een intens gevoel van rust overvalt me. Hij heeft zó gelijk.”

De eigenaar van onze Canadese agent was samen met zijn gezin te gast bij ‘Cross River Wilderness Centre’ grenzend aan Kootenay National park, in de westflank van de Rocky Mountains. Het verblijf is op een prachtige plek midden in de natuur in knusse cabins. Sequoyah Trueblood is een ‘Native Elder’ die opgegroeid is in Oklahoma in de VS, maar nu in Canada woont en zijn spirituele kennis en ervaring deelt met de gasten.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1            Begin rondreis Vancouver (13 km / 30 min.)
Dag 2            Vancouver
Dag 3            Vancouver – Victoria (68 km / 2,5 uur)
Dag 4            Victoria – Ucluelet (293 km / 6 uur)
Dag 5            Ucluelet
Dag 6            Ucluelet – Whistler (280 km / 7-8 uur)
Dag 7            Whistler
Dag 8            Whistler – Clinton (321 km / 5,5 uur)
Dag 9            Clinton - Clearwater (200 km / 3 uur)
Dag 10          Clearwater – Jasper (363 km / 4 uur)
Dag 11-12     Jasper National Park
Dag 13          Jasper – Banff (239 km / 3-6 uur)
Dag 14          Banff
Dag 15          Banff – Cross River Wilderness Centre (150 km / 2-3 uur)
Dag 16          Cross River Wilderness Centre
Dag 17          Cross River Wilderness Centre – Waterton Lakes National Park (398 km / 5-6 uur)
Dag 18-19     Waterton Lakes National Park
Dag 20          Waterton Lakes National Park – Kananaskis Country (312 km / 4,5 uur)
Dag 21          Kananaskis
Dag 22          Kananaskis – Calgary (116 km / 1,5 uur), einde rondreis

Van dag tot dag

Dag 1: begin rondreis Vancouver (13 km / 30 min.)
Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw comfortabele hotel in Vancouver, gelegen op het bekende Granville Island.
U verblijft twee nachten in het Granville Island Hotel (standard room) op basis van logies.

Dag 2: Vancouver
Vancouver is een heerlijke stad waar in 2010 de Olympische Spelen werden gehouden en is tevens een ideaal uitgangspunt voor deze rondreis. Deze multiculturele stad ligt aan de Stille Oceaan en wordt in het Oosten afgeschermd door de hoge Coast Mountains. Onze tips in de reisbescheiden doen u veel interessante opties aan de hand.

Dag 3: Vancouver – Victoria (68 km / 2,5 uur)
De oversteek per veerboot naar Vancouver Island is al een avontuur op zich. Wellicht ziet u de prachtige orka’s zwemmen. De Engels georiënteerde hoofdstad van British Columbia is een fijne stad met een ontspannen atmosfeer. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of natuurlijk op een terrasje neerstrijken.
U verblijft een nacht in het Oswego hotel op basis van logies.

Dag 4: Victoria - Ucluelet (293 km / 6 uur)
Vandaag doorkruist u het bergachtige binnenland van Vancouver Island en komt u uiteindelijk uit bij de Stille Oceaan, waar in een klein en romantisch vissersplaatsje uw fijne verblijf ligt. U verblijft twee nachten in het Black Rock Oceanfront Resort op basis van logies.

Dag 5: Ucluelet
Verken het dorpje, ook kunt u hier prachtig langs de ruige kust wandelen. Met de auto rijdt u via het Pacific Rim National Park in zo’n half uurtje naar het kleine, maar bekende Tofino. Ook is het de moeite waard een walvistocht te maken.

Dag 6: Ucluelet – Whistler (280 km / 7-8 uur)
Via een andere ferry route dan hoe u gekomen bent, gaat u weer terug het vaste land op. U volgt de zeer bekende Sea-to-Sky Highway naar het Olympisch dorp Whistler. U verblijft twee nachten in Whistler Pinnacle (deluxe studio) op basis van logies. Deze accommodatie is erg persoonlijk en de eigenaren maken graag een praatje met u en geven tips over de omgeving.

Dag 7: Whistler - bezoek aan Squamish lil'wat cultural centre
Whistler is een knus bergdorp met een gezellig centrum, vol met goede restaurants, bars en winkels. Direct buiten het dorp begint de prachtige natuur die uitnodigt om te gaan wandelen, fietsen of met de gondel naar de gletsjer te gaan. Of speelt u liever een ronde golf op één van de geweldige banen van Whistler? Breng een bezoek aan Squamish Lil'wat cultural centre en ontdek de eeuwenoude tradities van de Indianen.

Dag 8: Whistler – Clinton (321 km / 5,5 uur)
U maakt een reis door de ‘Cariboo’, vroeger ontdekt door de pioniers en goudzoekers. Geniet onderweg naar 108 Mile Ranch van de goudgele velden met wilde paarden en de droge woestijnachtige prairiegebieden. 108 Mile Ranch is een klein, maar knus dorpje waar de cowboys nog rondlopen. U verblijft een nacht in Cariboo Lodge (lodge room) op basis van logies.

Dag 9: Clinton - Clearwater (200 km / 3 uur)
Blijft u de ‘Gold Rush Trail’ volgen. U komt vandaag langs Wells Gray Provincial Park waar het prachtig wandelen is.
U verblijft een nacht in Alpine Meadows Resort (log suite) op basis van logies.

Dag 10: Clearwater – Jasper (363 km / 4 uur)
Nabij Blue River gaat u met samen met een natuurgids in een motorboot de rivier op om dit unieke stuk natuur van dichterbij te ervaren en op zoek naar grizzly beren te gaan (inbegrepen). Over de Yellowhead Highway komt u langs Mt. Robson en dan Jasper National Park binnengereden. U overnacht midden in de natuur in het Jasper National Park, in de pracht rondom de Icefields Parkway, 50 km ten zuiden van Jasper. U verblijft drie nachten in Tekarra Lodge op basis van logies.

Dag 11-12: Jasper National Park
U heeft twee dagen de tijd om de omgeving te verkennen. Wordt het Mt. Edith Cavell, de Skyline Trail, per fiets een tocht rijden over oude ruiterpaden of trekt u er met uw camera op uit op zoek naar het grote wild? Aan het einde van de dag is het heerlijk flaneren door de gezellige dorpskern.

Dag 13: Jasper – Banff (239 km / 3-6 uur)
Waarschijnlijk brengt u het grootste deel van de dag door op de Icefields Parkway, één van de top routes in de wereld. De natuur is hier zeer indrukwekkend en er zijn veel mogelijkheden om onderweg prachtige plekjes te verkennen. U verblijft twee nachten in Delta Royal Canadian Lodge (premier room) op basis van logies.

Dag 14: Banff
Banff is een gezellig bergstadje en biedt veel op het gebied van cultuur en geschiedenis, maar u moet hier ook zijn voor een aantrekkelijke spabehandeling, natuurwandelingen met rangers en het bezoeken van goede restaurants en prachtige winkels.

Dag 15: Banff - Cross River Wilderness Centre (150 km / 2-3 uur)
Een prachtige rit brengt u naar Kootenay National Park. U verblijft twee nachten in Cross River Wilderness Centre op basis van volpension. U verblijft in een river cabin.

Dag 16: Cross River Wilderness Centre
“Zo intens blauw en letterlijk bruisend van energie. Wat is de natuur toch wonderlijk mooi. De prachtige Kootenay River stroomt dicht langs onze voeten en Sequoyah Trueblood vertelt heel boeiend over de belangrijke connectie tussen mens en natuur. We zijn er allemaal stil van en ik voel dat hij diep in mijn hart iets geraakt heeft. Een intens gevoel van rust overvalt me. Hij heeft zó gelijk.”

De eigenaar van onze Canadese agent was samen met zijn gezin te gast bij ‘Cross River Wilderness Centre’ grenzend aan Kootenay National park, in de westflank van de Rocky Mountains. Het verblijf is op een prachtige plek midden in de natuur in knusse cabins met houtkachel. Een ervaring waar je in Nederland alleen van kunt dromen. Sequoyah Trueblood is een ‘Native Elder’ die opgegroeid is in Oklahoma in de VS, maar nu in Canada woont en zijn spirituele kennis en ervaring deelt met de gasten. U kunt hier verder prachtig wandelen door de Rocky Mountain wildernis en na afloop relaxen in de hot tub. Terwijl u vanuit het warme water het sterrendak boven je ziet, hoor je een houtvuur knisperen en klinken prachtige gitaarliedjes op de achtergrond.

Dag 17: Cross River – Waterton Lakes Park (398 km / 5-6 uur)
Vandaag gaat u op pad naar het in het Zuiden gelegen Waterton Lakes National Park. Onder Nederlanders wellicht niet zo bekend, maar onze absolute favoriet. U verblijft drie nachten in Bayshore Inn (Lakefront room) op basis van logies.

Dag 18-19: Waterton Lakes National Park
Tijdens hun migratie strijken hier in de beschutte wetlands veel verschillende vogelsoorten neer. Dit park vormt een overgangsgebied tussen het berglandschap en de uitgestrekte Prairies, met veel bergmeertjes, prachtige wandelroutes naar meren, watervallen en de bijzondere Red Rock Canyon. Tezamen met het in de VS gelegen Glacier National Park, vormt Waterton het Unesco International Peace Park.

Dag 20: Waterton Lakes National Park – Kananaskis Country (312 km / 4,5 uur)
Vandaag zal het ‘cowboy gevoel’ u wederom bekruipen en gaat wellicht de lokale radiozender met countrymuziek aan. U rijdt naar het noorden met aan uw linkerhand de scherpe ‘tanden’ van de Rocky Mountains. U verblijft in Delta Kananaskis (delta room). Uw hotel ligt adembenemend en van hieruit is het tevens heerlijk wandelen.

Dag 21: Kananaskis Country
Er is veel te doen in Kananaskis Country, in vijf prachtige parken in de omgeving kunt u mooie wandelingen maken.

Dag 22: Kananaskis Country – Calgary (116 km / 1,5 uur), einde rondreis
U verlaat de bergen vandaag en rijdt naar Calgary. Vanaf hier vliegt u terug naar Nederland.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime
Canada Levenslessen in de Rockies VvAA QualityTime

Prijs per persoon

vanaf € 2.925,- (in het hoogseizoen o.b.v. twee personen)

Optioneel activiteitenpakket

Optioneel kunt u een activiteitenpakket boeken, de volgende activiteiten zijn inbegrepen:

 • fietshuur Vancouver (4-6 uur)
 • Wild Water Rafting Jasper

Inbegrepen

 • 21 overnachtingen in comfortabele hotels en lodges o.b.v. logies
 • Entree Squamish Lil'wat Cultural Centre
 • verblijf o.b.v. volpension in Cross River Cabins
 • River Safari Blue River
 • ferryovertochten naar en van Vancouver Island
 • alle lokale belastingen
 • wegenkaart
 • reishandboek
 • uitgebreide reisbescheiden
* Let op! U moet zelf nog een tijd reserveren voor de veerboten. Informatie en prijzen vindt u op http://www.bcferries.com/. Hier kunt u tevens de reservering maken. 
 

Niet inbegrepen

 • retourvlucht (informatie bij VvAA QualityTime)
 • autohuur (informatie bij VvAA QualityTime)
 • overige maaltijden
 • entrees voor de Nationale Parken
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 • ticketingkosten
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • De prijs is gebaseerd op het verblijf in genoemde hotels of gelijkwaardig. Indien deze niet beschikbaar zijn zoeken wij voor u een passend alternatief.
 • Voor het huren van een auto is naast een geldig Nederlands rijbewijs ook een internationaal rijbewijs verplicht. U dient beiden bij u te hebben. U dient bij het afhalen van uw huurauto als borgstelling een geldige credit card te overleggen.        
 • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt/rijdt, gelden andere bepalingen.

Paspoort & visum

U dient in het bezit te zijn van een geldig (Nederlands) paspoort dat nog twee weken na terugkomst in Nederland geldig is. Met ingang van 15 maart 2016 is een ETA aanvraag verplicht voor alle passagiers die naar Canada willen reizen. Een aanvraag kost circa CAD 7, te voldoen per creditcard. U kunt online toestemming vragen als u naar Canada wilt reizen. De regering van Canada heeft de nieuwe toelatingseis, bekend onder de naam ETA (Electronic Travel Authorization), recentelijk geïntroduceerd voor visa-vrijgestelde passagiers die naar Canada reizen. Het programma is vergelijkbaar met de bestaande ESTA procedure dat enige jaren geleden door de Verenigde Staten is geïmplementeerd. Meer informatie kunt u vinden op www.Canada.ca/eTA .

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis