Dwars door Canada per trein

Doorkruis tijdens deze treinreis het machtige en uitgestrekte landschap van Canada per trein. Boek reis

Dwars door Canada per trein

Doorkruis tijdens deze treinreis het machtige en uitgestrekte landschap van Canada. Vanuit Toronto reist u met 'The Canadian' van VIA Rail naar Jasper. Na een verblijf in de Rocky Mountains vervolgt u uw reis aan boord van de Rocky Mountaineer vanuit Banff naar Vancouver. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het mooie Vancouver Island.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1: Toronto

Dag 2: Toronto

Dag 3: Niagara Falls

Dag 4: Toronto & The Canadian

Dag 5 en 6: Aan boord The Canadian

Dag 7: Jasper

Dag 8: Jasper

Dag 9: Jasper - Lake Louise

Dag 10: Lake Louise - Banff

Dag 11: Banff

Dag 12 & 13: Banff - Kamloops - Vancouver

Dag 14: Vancouver

Dag 15: Victoria

Dag 16: Vancouver

 

 

Van dag tot dag

 

Dag 1: Toronto

Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid verder naar uw hotel voor de komende drie nachten. Toronto, de grootste stad van Canada, ligt aan de noordoevers van Lake Ontario waar hightech architectuur en bosrijke, Victoriaanse wijken gebroederlijk naast elkaar staan. Van alle Canadese steden bezit Toronto het grootste aantal restaurants en theaters. De bekende CN Tower, met zijn 553,33 m. één van de hoogste, vrijstaande toren ter wereld, en de Harbourfront Centre, hebben Toronto tot populairst startpunt voor een vakantie in Canada gemaakt. Andere attracties die u niet mag missen zijn de Skydome, het Royal Ontario Museum en de Art Gallery of Toronto met wereldberoemde collecties. In het Eaton Centre bevindt u zich in een ongekend winkelparadijs met meer dan 350 winkels en restaurants, in het hart van de binnenstad!

 

Dag 2: Toronto

Vandaag maakt u een stadsrondrit door Toronto en is de rest van de middag ter vrije besteding.

 

Dag 3: Niagara Falls

Niagara Falls Vandaag staan de Niagara watervallen op het programma. U kunt aan boord van de “Maid of the Mist” tot vlak onder de watermassa’s varen. Voordat u naar Toronto terugkeert, brengt u een bezoek aan het charmante stadje Niagara-on-the-Lake en kunt u genieten van een lunch (inbegrepen).

 

Dag 4: Toronto & The Canadian

U heeft nog een dag de tijd om Toronto te verkennen. Om ca.22.00 uur vertrekt The Canadian voor haar reis richting Vancouver. Overnachting aan boord.

 

Dag 5 & 6: Aan boord The Canadian

Korte stop van 4 uur in Winnipeg: diverse excursies mogelijk (niet inbegrepen).

 

Dag 7: Jasper

Tegen de klok van 13.00 uur rijdt The Canadian het station van het vriendelijke bergstadje Jasper binnen en staat u tussen de machtige bergen van de Rocky Mountains. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u de komende 2 nachten verblijft. Jasper bevindt zich in het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park van de Rocky Mountains. Een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren.

 

Dag 8: Jasper

Een hele dag ter vrije besteding om kennis te maken met Jasper en haar schitterende omgeving. Breng een bezoek aan het kristalheldere Lake Maligne en Maligne Canyon voor een heerlijke wandeling en geniet van de indrukwekkende uitzichten. Of ga in de bossen die Jasper omringen op zoek naar wildlife. Hier worden meer beren en elanden gespot dan in elk ander park in de Rockies.

 

Dag 9: Jasper - Lake Louise

U vertrekt vandaag per bus over de Icefield Parkway naar Lake Louise. De Icefield Parkway behoort tot de mooiste routes ter wereld, waarbij u langs de hoogste bergen en meest indrukwekkende gletsjers van Canada komt. U maakt onderweg een stop bij de Sunwapta Watervallen voordat u de immense Athabasca Gletsjer bereikt. Op deze gletsjer maakt u een tocht per Ice Explorer, een soort sneeuw-scooter, waarmee u de gletsjer oprijdt. Voordat u Lake Louise bereikt, komt u langs Bow Lake en Peyto Lake en heeft u zich op de Crowfoot Gletsjer.

 

Dag 10: Lake Louise - Banff

Neem de tijd om in de morgen het dorpje Lake Louise te verkennen. Maak een wandeling rond het schitterende meer of huur een kano en geniet vanaf het helderblauwe water en van het u omringende prachtige berglandschap. Daarna zult u via de kronkelende wegen door Banff National park aan komen bij u hotel in Banff City.

 

Dag 11: Banff

In de ochtenduren maakt u een excursie door Banff en bezoekt u onder andere “The Hoodoos”, Tunnel Mountain Drive met mooie uitzichten op Bow River Valley. Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies. In 1883 ontdekten enkele arbeiders warme bronnen in het gebied, dat enkele jaren later werd uitgeroepen tot het eerste Canadese natuurreservaat. Het nationale park beslaat een gebied van 6.641 km2 en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land. Indrukwekkende pieken, bossen, meren en machtige rivieren.

 

Dag 12 & 13: Banff - Kamloops - Vancouver

In de vroege ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het Rocky Mountaineer station, waar u aan boord gaat van de Rocky Mountaineer. Tijdens deze 2-daagse treinreis, die u volledig bij daglicht aflegt, mist u niets van het u omringende landschap dat wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander standpunt zien.

Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon en de brug over de peilloos diepe Stoney Creek. Maar feitelijk is heel de reis één groot hoogtepunt, want ook het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is indrukwekkend.

U overnacht halverwege in een middenklasse hotel te Kamloops. Tegen het eind van dag 13 arriveert de Rocky Mountaineer in Vancouver. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de komende 3 nachten.

 

Dag 14: Vancouver

De komende dagen heeft u de tijd om zelf te ontdekken waarom zoveel mensen graag in Vancouver willen wonen en werken. Ook staat er een 4,5 uur durende excursie op het programma. Vancouver is een stad om verliefd op te worden. Prachtig gelegen aan het water, met op de achtergrond de contouren van de Rocky Mountains. Een stad waar wolkenkrabbers en laagbouw harmonieus samengaan met de vele parken en groenvoorzieningen. Een bezoek aan de historische wijken of aan Stanley Park mag niet ontbreken evenals een bezoek aan het bruisende avondleven.

 

Dag 15: Victoria

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Victoria op Vancouver Island. U bezoekt de stad en de prachtige Butchart Gardens. De kalme sfeer in deze stad wordt in de zomermaanden versterkt door de overvloed aan bloemen. In de beginjaren was Victoria de handelspost, maar werd later voorbij gestreefd door Vancouver. Maar het bij de toeristen geliefde Victoria is nog steeds het politieke hart van de provincie. Aan het einde van de dag keert u terug naar Vancouver.

 

Dag 16: Vancouver

Einde van uw reis.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Rocky Mountaineer

Een reis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist de Rockies en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. Het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen en diepe kloven komt vanuit een totaal ander perspectief uitstekend tot hun recht.

SilverLeaf Service - "Experience a New Level of Service"       
De SilverLeaf service is een uitgebreide service, waarbij het motto voor u is: 'Sit back, relax and enjoy the view'. Vanuit uw comfortabele stoel geniet u door de grote, panoramische ramen van het adembenemende landschap.

Bij deze service is inbegrepen:

 • Zitplaats in het 'SilverLeaf'-rijtuig met grote panoramische ramen.
 • 2x warm ontbijt en 2x warme lunch aan boord van de trein, geserveerd op uw stoel.
 • Alcoholvrije en alcoholische dranken en snacks aan boord van de trein.
 • Transfers tussen station en hotel in Kamloops/Whistler/Quesnel
 • Bagage-afhandeling in Kamloops/Whistler/Quesnel
 • Overnachting in een comfortabel middenklassehotel in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Reisdocumentatie

 • GoldLeaf Service – “Service as spectacular as the scenery”

  Vanaf het moment dat u aan boord stapt van het ruime dubbeldeks panoramarijtuig, voelt u zich meteen thuis. Uw ruime en comfortabele zitplaats biedt 360º zicht op de spectaculaire omgeving. Tevens kunt u genieten van de heerlijke, vers bereide maaltijden begeleid door een goed glas Canadese wijn.

  Bij deze service is inbegrepen:

 • Aparte check-in service.
 • Zitplaats in het ‘Goldleaf’-panoramarijtuig op het bovendek met glazen dak.
 • Uitgebreid ontbijt en warme lunch in het restaurant van het rijtuig op het benedendek.
 • Toegang tot het open uitzichtbalkon aan de achterzijde van de trein.
 • Bagage-afhandeling in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Transfers tussen hotel en station in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Overnachting in een comfortabel middenklasse hotel in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Non-alcoholische, alcoholische dranken en snacks inbegrepen.
 •  

  The Canadian

  De meest indrukwekkende trein in Canada is de transcontinentale trein The Canadian. Deze trein legt driemaal per week tijdens een 4-daagse tocht de 4500 kilometer af tussen Toronto en Vancouver.

  Reizen met een van de treinen van VIA Rail is een ideale en avontuurlijke manier om kennis te maken met Canada. De zitplaatsen in de treinen zijn ruim en hebben een verstelbare rugleuning. Maar voor een betere nachtrust gaat er niets boven een slaapaccommodatie. In de transcontinentale treinen tussen heeft u de beschikking over zeer comfortabele zitplaatsen en diverse slaapaccommodaties. U heeft de keuze uit 5 verschillende slaapaccommodaties:

 • Cabin for 1
 • Bovenbed en benedenbed
 • Cabin for 2
 • Cabin for 3
 • Prestige Class

 •  U reserveert de slaapaccommodatie per traject en dus niet per nacht. Zodoende heeft u overdag uw eigen privé-compartiment met een of meer comfortabele zitplaatsen en ’s nachts uw ideale slaapkamer met een of meer ruime bedden. 
    
  Publieke ruimten
  Aan boord van de trein vindt u diverse publieke ruimten, waar u bij het boeken van een slaapaccommodatie gebruik van mag maken. 

  Restaurantwagen

  Hier wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. 
   
  Dome Car
  Rijtuig met panoramadek op de 1ste verdieping en lounge op de begane grond. In de lounge kan men spelletjes doen, tv kijken en er staan gedurende de hele reis kannen met koffie en thee en water en kleine snacks (geen extra kosten). 
   
  Park Car
  Deze bestaat uit 2 lounges en biedt een prachtig uitzicht (360 graden) naar achteren op de rails en op de 1ste verdieping bevindt zich een panoramadek. Koffie, thee en snacks gratis beschikbaar en overige dranken tegen betaling. 

  Panoramarijtuig
  Deze is beschikbaar tussen Vancouver en Edmonton en v.v. 

  Maaltijden
  Uw reis is vanzelfsprekend niet compleet zonder kwalitatief goede maaltijden. De treinen van VIA Rail zijn vrijwel allemaal uitgerust met gezellige en comfortabele restauratierijtuigen waar u aan een keurig gedekte tafel kunt genieten van een heerlijk driegangendiner in combinatie met een ruim aanbod aan zowel alcoholische als non-alcoholische dranken.

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Boek reis

  Prijs per persoon (bij 2 pers.)

  O.b.v. SilverLeaf Discounted* / Standaard Hotels

  Vertrekdata

  • 3, 6, 10, 13 mei 2017: € 3.290,-
  • 17, 20 mei 2017: € 3.315,-
  • 24, 27, 31 mei 2017: € 3.420,-
  • 3, 7, 10, 14 juni 2017: € 3.555,-
  • 17, 21, 24, 28 juni 2017: € 3.555,-
  • 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26, 29 juli 2017: € 3.575,-
  • 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30 augustus 2017: € 3.575,-
  • 2, 6, 9, 13, 16 september 2017: € 3.575,-
  • Toeslag Golf Leaf 2017: € 450,-  Prijs per persoon (bij 2 pers.)

  O.b.v. GoldLeaf Discounted* / DeLuxe Hotels

  Vertrekdata

  • 3, 6, 10, 13, 17, 20 mei 2017: € 4.895,-
  • 24 mei 2017: € 5.055,-
  • 27, 31 mei 2017: € 5.285,-
  • 3, 7, 10, 14, 17, 21 juni 2017: € 5.285,-
  • 26, 30 augustus 2017: € 5.285,-
  • 2 september 2017: € 5.285,-
  • 24, 28 juni 2017: € 5.475,-
  • 6, 9, 13, 16 september 2017: € 5.475,-
  • 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26, 29 juli 2017: € 5.410,-
  • 2, 5, 9, 12, 16, 19 augustus 2017: € 5.410,-
  • 23 augustus 2017: € 5.350,-

  Genoemde prijzen zijn richtprijzen per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

  * Discounted tarieven zijn speciale VIA Rail tarieven. Deze tarieven zijn beperkt beschikbaar.

   

  Reisdata

  Vertrek is iedere woensdag en zaterdag mogelijk van 3 mei t/m 16 september 2017.

   
  Inbegrepen

  • 2-daagse treinreis Rocky Mountaineer op basis van Silver Leaf Service (Gold Leaf Service bij Deluxe Hotels). Treinreis is incl. hotelovernachting in Kamloops, ontbijten lunches aan boord van de trein
  • VIA Rail treinreis Toronto - Jasper aan boord van The Canadian (3 nachten) incl. betreffende accommodatie en alle maaltijden aan boord, Standard - Beneden en bovenbed; Deluxe - Cabin for 2 
  • hotelovernachtingen o.b.v. logies
  • genoemde excursies en transfers
  • lokale belastingen
  • Capitool Canada reisgids
  • reisdocumentatie

  Niet inbegrepen

  • vluchten Amsterdam - Toronto & Vancouver – Amsterdam
  • overige maaltijden en dranken
  • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • eTA reistoestemming (visum voor Canada)
  • optionele excursies of activiteiten
  • reis- en/of annuleringsverzekering
  • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
  • bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

  Reisvoorwaarden:
  Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
   
  Betaling:
  - bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
  - het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

  Annuleringskosten:
  Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
  - bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
  - bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.

  N.B. CA$ 1 = € 0,71 (koers per september 2016)

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Boek reis