Ontdek één van de zeven wereldwonderen, het tempelcomplex Angkor Wat of de indrukwekkende Killing Fields nabij Phnom Penh. Maak een boottocht door de ongerepte natuur, rust uit op een paradijselijk strand en ontmoet de goedlachse bevolking.  Boek reis

Mysterieus Cambodja

Cambodja is een relatief onbekend land. Onterecht want Cambodja heeft veel te bieden. Ontdek één van de zeven wereldwonderen, het tempelcomplex Angkor Wat of de indrukwekkende Killing Fields nabij Phnom Penh. Maak een boottocht door de ongerepte natuur, rust uit op een paradijselijk strand en ontmoet de goedlachse bevolking. U zult Cambodja voor altijd in uw hart sluiten.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Cambodja VvAA QualityTime
Cambodja VvAA QualityTime
Cambodja VvAA QualityTime
Cambodja VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Aankomst Cambodja, Phnom Penh
Dag 2 Phnom Penh
Dag 3 Phnom Penh
Dag 4 Phnom Penh – Battambang
Dag 5 Battambang
Dag 6 Battambang – Siem Reap
Dag 7 Seam Reap – Angkor Wat -  Siem Reap
Dag 8 Siem Reap – Beng Malea – Kampong Kleang – Siem Reap
Dag 9 Siem Reap
Dag 10 Siem Reap

 

 

Dag tot dag

Dag 1 Aankomst Cambodja
Welkom in Cambodja! Bij aankomst op het vliegveld van Phnom Penh wordt u hartelijk welkom geheten met een welkomstgeschenk en wordt u naar uw hotel gebracht. Hier krijgt u een welkomstdrankje aangeboden en wordt u geïnformeerd over Cambodja en over de fantastische reis die op het punt staat te beginnen. Hierna kunt u lekker neerstrijken op een ligstoel onder de palmbomen terwijl u uitkijkt over het zwembad. De vakantie is begonnen!

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald door een gids en gaat u een bezoek brengen aan een pagode, waar u kennis maakt met het Boeddhisme op een wel heel bijzondere manier: u wordt hier gezegend door een monnik! Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel voor de nacht. Overnachting in Phnom Penh.

Dag 2 Phnom Penh
Tijd voor een kennismaking met deze stad. ´s Ochtends brengt een tuktuk u naar het Koninklijk paleis, een gebouwencomplex dat dienst doet als residentie voor de koning van Cambodja. Hier ziet u de pure Khmer architectuur. Hierna is het slechts een kort ritje naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school werd door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Na de lunch vervolgt u deze citytour door de stad te verlaten om Choeung Ek te bezoeken, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel stopt u bij de projecten van Kimlay. Hij heeft verschillende scholen gesticht voor misdeelde kinderen en hij helpt families te bouwen aan een beter bestaan. Zo krijgt u ook de andere kant van Cambodja te zien. Overnachting in Phnom Penh, inclusief  ontbijt en lunch.

Dag 3 Phnom Penh
De Cambodjaanse keuken is vrij onbekend  bij ons maar we kunnen u verzekeren dat u versteld zult staan van de heerlijke gerechten die het land te bieden heeft. De Cambodjaanse keuken is het beste te vergelijken met de Thaise keuken, met het grootste verschil dat de Cambodjaanse keuken mild van smaak is en niet zo heet is als de Thaise keuken. Om dit te ontdekken gaat u vandaag zelf aan de slag. U gaat samen met een Cambodjaanse kok verschillende gerechten klaarmaken. Zo leert u pas echt de Cambodjaanse keuken kennen. Deze kookcursus duurt een halve dag en ‘s-middags kunt u relaxen aan het zwembad of langs de boulevard slenteren. Maar ook een massage of een bezoek aan de lokale marktjes kan ter optie worden genomen. Overnachting in Phnom Panh inclusief ontbijt, kookcursus

Dag 4 Phnom Penh – Battambang
Vandaag verlaat u Phnom Penh en reist u naar Battambang in een privéauto. Onderweg krijgt u een goede indruk van de enorme rijstvelden van Cambodja. ´s Avonds verblijft u in een hotel met een prachtig zwembad en een rustieke palmtuin, gelegen tussen de rijstvelden. Geniet van een romantisch diner en een flesje wijn van het huis. Overnachting in Battambang, inclusief ontbijt en diner.

Dag 5 Battambang

Samen met uw gids gaat u het achterland van  Battambang ontdekken. Een ritje met de beroemde bamboetrein vormt een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor ons aan de kant gaan. Een mooie tocht voert ons naar Phnom Sampaue. Een prachtig uitzicht over de ‘countryside’ van Battambang maar pas op de voor aapjes. Zij zijn ondeugend maar een mooi onderwerp om foto’s te maken. Eind van de middag ziet u een geweldig schouwspel. Duizenden en nog eens duizenden vleeurmuizen verlaten hun grot om op jacht te gaan naar hun voedsel. Overnachting in Battambang inclusief ontbijt.

Dag 6 Battambang – Siem Reap

In de loop van de ochtend verlaat u Battambang om naar Siem Reap te rijden. Siem Reap is de thuisbasis van een van de zeven wereldwonderen: Angkor Wat. Maar voordat u hier arriveert, bezoekt u eerst een zijdefarm waar lokale mensen een opleiding volgen. Het weven van zijde is van oudsher een traditioneel beroep in Cambodja en u zult alles te weten komen van Cambodjaanse zijde, van de rups tot het kleuren van zijde en van design tot eindproject. In de loop van de middag komt u in Siem Reap aan waar u overnacht. Overnachting in Siem Reap inclusief ontbijt.

Dag 7 Siem Reap – Angkor Wat – Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel door een tuktuk om samen met een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit werelderfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoekt u Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Tussendoor kunt u de dorst lessen met een verse kokosnoot.  Na een kort ritje arriveert u bij Angkor Thom waar u de 12de-eeuwse Bayontempel bezichtigt. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Een bezoek aan de Ta Phrom tempel mag uiteraard ook niet ontbreken. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boomwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt. Na al deze indrukken en fysieke inspanningen gaat u heerlijk ontspannen met een 60-minuten durende aromatische Khmer-massage, en u zult zich na afloop weer helemaal herboren voelen. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 8, Siem Reap – Beng Malea – Kampong Kleang – Siem Reap
´s Morgens rijdt u met een Amerikaanse A2 Jeep naar de mysterieuze 12e eeuwse tempel van Beng Melea die middenin de jungle ligt. Deze tempel is bijna geheel overgroeid met planten, bomen, lianen en mos. Na het bezoek aan de tempel, brengt u een bezoek aan het grootste drijvende dorp van Cambodja, genaamd Kampong Kleang. Tijdens het droogseizoen kunt u tussen de palen door lopen waar het dorp op rust, zo´n 10 meter boven uw hoofd. In het regenseizoen bereikt het water z´n hoogste stand en komt het water tot op 2 meter onder de huizen. U kunt hier genieten van een boottocht door het dorp  en naar het Tonle Sap meer. U krijgt de kans om kennis te maken met de lokale bevolking.  Op de terugweg rijdt u door kleine dorpjes om vervolgens terug te gaan naar het hotel. Overnachting in Siem Reap inclusief ontbijt

Dag 9, Siem Reap
Vandaag kunt u Angkor Wat vanuit een geheel ander perspectief zien: u kunt namelijk in een helikopter boven dit wereldwonder vliegen! Een spectaculaire ervaring om nooit te vergeten. De dag is vrij te besteden. Ontdek zelf Siem Reap en koop de  laatste souvenirs voor het thuisfront. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 10,Siem Reap – Siem Reap airport
Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. U wordt met een taxi naar het vliegveld van Siem Reap gebracht, vanwaar u weer terug naar huis vliegt

Wilt u nog een strandvakantie aan deze reis vastplakken? Dat kan. Er gaat 2x per dag een vlucht van Siem Reap naar Sihanoukville, dé badplaats van Cambodja. Hier kunt u nog een paar dagen lekker aan het strand nagenieten van uw reis door Cambodja.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Cambodja VvAA QualityTime
Cambodja VvAA QualityTime
Cambodja VvAA QualityTime
Cambodja VvAA QualityTime

Prijs per persoon

Vanaf € 1.899,-  bij 2 personen.

In het hoogseizoen (oktober-maart) geldt er een toeslag (ca. € 150)

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen in boutique hotels inclusief ontbijt, lunches en diners volgens programma
 • binnenlands (uniek) vervoer
 • Engelssprekende gids
 • entree Angkor Wat tempels
 • kookcursus
 • Khmer-massage
 • excursies volgens dag-tot-dag programma
 • entreegelden
 • Cambodjaanse sim-card en 24-uurs hulp Nederlandse helpdesk

 

Niet inbegrepen

 • internationale retourvluchten en ticketingkosten
 • visum Cambodja
 • fooien
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

 

Bijzonderheden

 • Unieke helikoptervlucht is bij te boeken.
 • Er is ook een budgetvariant mogelijk van deze route.
 • Verlenging en aanpassingen van de route is mogelijk.

 

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis