Veelzijdig Brazilië

De bruisende wereldstad Rio de Janeiro, het Afrikaans aandoende Salvador, ongerept Pantanal en het uitgestrekte Amazonegebied. Ontdek het veelzijdige Brazilië tijdens deze 21-daagse rondreis.

Boek reis

Bruisend en natuurlijk Brazilië

Brazilië heeft zoveel te bieden dat  het lastig is keuzes te maken. Naast de bruisende wereldstad Rio de Janeiro en het Afrikaans aandoende Salvador, horen het uitgestrekte Amazonegebied en het ongerepte Pantanal thuis in een reis door Brazilië. Sluit af met een bezoek aan de beroemde Iguazu watervallen. Met onderstaande reis hoeft u niets te missen. De reis is een gunstig geprijsde reis in middenklasse hotels, pousada’s en een jungepark lodge.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTimeDagindeling

Dag 1 Aankomst Rio de Janeiro
Dag 2 - 3 Rio de Janeiro
Dag 4 - 6      Manaus - Amazone
Dag 7 Amazone - Campo Grande
Dag 8 Campo Grande - Bonito
Dag 9 - 10 Bonito
Dag 11 Bonito - Pantanal
Dag 12 Pantanal
Dag 13 Pantanal - Campo Grande - Iguazu Falls
Dag 14 - 15    Iguazu
Dag 16 Iguazu - Salvador de Bahia
Dag 17 Salvador de Bahia
Dag 18 Salvador de Bahia - Itacimirim
Dag 19 - 20 Itacimirim
Dag 21 Itacimirim - Salvador de Bahia

 

Dag tot dag

Dag 1     Aankomst Rio de Janeiro
De rondreis start in Rio de Janeiro; deze wereldstad brengt u meteen in de juiste sfeer. Rio is de plek om te flaneren over de Copacabana met een cocktail en het Christusbeeld op de achtergrond. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Uw hotel ligt op 500 meter van het wereldberoemde Copacabana strand. Op nog geen twee minuten lopen vindt u een verscheidenheid aan eetgelegenheden waar u kunt lunchen en dineren. Overnachting in Rio (logies en ontbijt).

Dag 2     Rio de Janeiro
Ipanema en Copacabana zijn de beroemdste stranden, maar in totaal heeft de stad meer dan 20 stranden en baaien. Dé manier om de stranden van Rio te verkennen, is per fiets. Langs een groot deel van de kust ligt een fietspad, waar de carioca's, de inwoners van Rio, zelf ook graag ontspanning zoeken. Wij regelen een halve dag fietshuur met meertalige gidsen. U kijkt er uw ogen uit naar de bewoners van Rio die op en langs het strand joggen, skaten, volleyballen, surfen of gewoon relaxen in hun mini-bikini's en stoere shorts. Voor een versnapering onderweg wordt gezorgd. Overnachting in Rio (logies en ontbijt)

Dag 3     Rio de Janeiro
Tijdens uw verblijf in Rio heeft u voldoende tijd om de stad te ontdekken. Bezoek de beroemde 'Suikerbrood' berg en Cristo Redentor, het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser, waar u het gevoel hebt écht in Rio te zijn. Ontdek historisch downtown en bezoek enkele van de oudste kerken van Rio vol gouden ornamenten. In de artistieke wijk Santa Teresa slentert u langs galeries, winkeltjes en Portugese huizen in oorspronkelijke stijl. Wilt u deze dag liever ingevuld zien met vervoer en een gids, dan kunnen we dat voor u regelen. Overnachting in Rio (logies en ontbijt)

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime

Dag 4 - 7 Manaus – Amazone
U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en vliegt naar de grootste handelsstad en doorvoerhaven in de Amazone: Manaus. Bij aankomst wordt u direct naar de haven gebracht. U reist per auto en gemotoriseerde kano of typische Amazone boot naar uw ecopark jungle lodge. De bootreis is een avontuur op zich: hoe dichter u bij de lodge komt, hoe meer het bootverkeer plaats maakt voor jungle gevoel. De boottransfers zijn aansluitend op de aankomst van de vluchten tussen 6.00 uur s’ochtends en 17.00 uur in de middag.

De ecolodge ligt midden in een prachtig beschermd natuurgebied in het Amazonewoud waar u overnacht in comfortabele en rustiek ingerichte bungalows. U kunt hier tot rust komen in het natuurlijk gevormde zwembad, het eigen strand en de relax zone met hangmatten. De overnachtingen in de ecolodge zijn op basis van volpension met vaste tijden voor ontbijt, lunch en diner.

In de dagen dat u hier verblijft, maakt u verscheidene excursies in de Amazone: een nature hike, een bezoek aan Monkey Forest, een bezoek aan een typisch Amazone-huis waar u kennismaakt met de gewoonten en tradities van de Amazone-bewoners, een vistour per kano waarbij u piranha’s en andere vissen kunt vangen, een avondtour per cano en een volledige dagtour ‘Meeting of the Waters’.

 • Tijdens de nature hike gaat u met een gids op pad die u alle facetten van het maagdelijke regenwoud laat ontdekken. Kleine kreekjes en warm stromend water. Van de gids leert u hoe te overleven in het regenwoud; welke vruchten zijn eetbaar en welk water is te drinken. De belangrijkste eerste hulp acties en hoe vind u de weg terug in de jungle als u verdwaalt. Deze zeer leerzame tocht duurt een tot drie uur.
 • In Monkey Forest worden dieren opgevangen die in gevangenschap hebben geleefd. Men probeert deze dieren weer te laten wennen aan het natuurlijke leven en biedt waar nodig extra voeding en zorg. Tweemaal per dag worden de dieren gevoed en mogen bezoekers, begeleid door een team van dierenartsen en biologen, een kijkje nemen. Dit bezoek neemt ongeveer een uur in beslag.
 • De nachttour per kano is een unieke ervaring. Met zaklampen kunnen kleine alligators gespot worden. U ziet hun ogen als rode lichtjes boven het water. Uw ervaren gids kan u alles vertellen over de leefgewoonten van deze kleine alligators. (Van april-augustus en tijdens volle maan kan het lastiger zijn om alligators te vinden)
 • De ‘Meeting of the Waters’ is een volledige dagtour. U vaart met een dubbeldekboot over de rivier de Negro naar de kust van Manaus. Hier heeft u alle gelegenheid om een aantal bezienswaardigheden van Manaus te zien zoals de paalwoningen en het Amazonas Theater en de haven van Manaus. Dan gaat u naar de plek waar de Negro en de Solimoes rivier bij elkaar komen. Over een afstand van 12 kilometer, stromen de rivieren naast elkaar zonder te mengen. Een bijzonder natuurfenomeen. Op het eiland Terra Nova wordt de lunch genuttigd in een authentiek restaurant. Tevens zal (afhankelijk van de waterstand) een bezoek gebracht worden aan een Amazone-dorpje.

 

Dag 7     Amazone - Campo Grande
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Campo Grande. Op de luchthaven van Campo Grande wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht waar u één nacht verblijft op basis van logies en ontbijt. De volgende dag gaat u over land naar Bonito. Omdat het teveel reistijd is voor een dag hebben we deze dag een hotel in Campo Grande geregeld zodat u in rustig tempo de volgende dag naar Bonito kunt reizen. Uw hotel ligt op 1,5 km van het centrum en de markt en heeft een zwembad en fitnessruimte. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 8     Campo Grande - Bonito
Vandaag reist u overland naar Bonito. De tocht zal ongeveer 3 uur in beslag nemen. Na de check-in hebt u de dag ter vrije besteding. Uw viersterrenhotel ligt op 15 minuten lopen van het centrum van Bonito. Overnachting in op basis van logies en ontbijt.

Dag 9     Bonito
In de ochtend maakt u een excursie naar de Lago Azul grot. De grot is één van de highlights van Bonito. Met een korte wandeling van een halve kilometer, bereikt u de grot die duizenden jaren oud is. Vanaf de ingang daalt u 200 meter via uitgehouwen trappen af om de bodem van de grot te bereiken. Hier bevindt zich het prachtige diepblauwe meer, omgeven door sprookjesachtige stalactieten en stalagnieten. Een uitzonderlijk schouwspel.

In de middag staat een bezoek aan één van de meest heldere rivieren ter wereld, de Sucuri, op het programma. De excursie start met een wandeling door het regenwoud. De gids legt uit wat er tijdens de tocht allemaal te zien is aan flora en fauna. U eindigt bij de hoofdbron van de rivier en aan het einde van de wandeling krijgt u de gelegenheid om te snorkelen in het kristalheldere water. Snorkelen in de Sucuri rivier is als snorkelen in een groot natuurlijk aquarium met bont gekleurde vissen. Overnachting in Bonito (logies en ontbijt)

Dag 10 Bonito
Vrije dag in Bonito. Het onbekende gebied rondom Bonito behoort - zoals de naam al aangeeft - tot de mooiste streken van Brazilië. U kunt gaan fietsen in de omgeving of wandelingen maken door de beboste heuvels. Een goede tip vandaag is een raft-tocht op de Formoso rivier. Overnachting in Bonito (logies en ontbijt)

Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime

Dag 11   Bonito – Pantanal
Na het ontbijt rijdt u de vlakke Pantanal in. Het landschap verandert in een heuvelachtig bosgebied, waar rivieren doorheen kronkelen. Een deel van de route voert over gravelwegen. U bent nu in het gebied van de ranches en cowboys en grote kuddes vee. Wanneer het donker wordt, hoort u de krijsende ara’s en brulapen. U overnacht in Pantanal in een ecopousada op basis van volpension.

In de namiddag gaat u per paard een tocht maken door de omgeving.

Dag 12    Pantanal
De hele dag staat in het teken om de Pantanal te ontdekken. U maakt in de ochtend en middag tours. Met de gids gaat u op pad: op safari per truck, een natuurwandeling of kanotocht maken, piranha-vissen, of paardrijden. Het aantal diersoorten dat hier leeft is enorm: papagaaien, toekans, wolven, capibaras (grote cavia’s), wasberen, gordeldieren, apen en miereneters. 's Avonds kunt u in het donker vanuit een boot zoeken naar kaaimannen. Overnachting in de Pantanal (ontbijt, lunch, diner)

We raden u aan om op deze trip mee te nemen:
Goede wandelschoenen (liefst vrij hoog en in ieder geval met profielzool), badkleding, waterfles regenjas of poncho, een kleine handdoek, insecten spray, korte broeken, hoofddeksel, zonnebril, zonnebrand, verrekijker en een zaklamp. Van juni tot september ook een warme sweater/trui.

Dag 13    Pantanal – Campo Grande – Foz de Iguazu
Na het ontbijt wordt u per privé transfer teruggebracht naar de luchthaven van Campo Grande. Het is een lange rit van ongeveer 6 uur. U vliegt van hieruit naar uw volgende bestemming: Foz de Iguazu. Met een beetje geluk kunt u, als u links zit in het vliegtuig, de watervallen al zien liggen vanuit het vliegtuig. Na uw vlucht naar Iguazu wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft in uw hotel op basis van logies en ontbijt, dat vlakbij de Argentijnse en de Paraguyaanse grens ligt.

Dag 14    Iguazu (watervallen Braziliaanse kant)
Deze dag staat een privé auto met Engelstalige gids tot uw beschikking om de wereldberoemde Iguazu watervallen te bezoeken aan de Braziliaanse kant. Allereerst passeert u het Visitor Centre, waar u officieel het Nationale Park Iguazu ingaat. Vanaf dit punt is 'gewoon verkeer' niet meer toegestaan zodat de dierenwereld zo min mogelijk gestoord wordt. Vervolgens komt u bij het enige hotel ìn het nationale park Das Cataratas (wanneer u hier zou willen verblijven, kunt u dit doorgeven bij boeking).

Vanaf hotel Das Cataratas loopt een pad langs de Iguazu rivier. U ziet de watervallen aan de overkant van de rivier, met daarachter Argentinië. Bij de Duivelskeel stort zoveel water naar beneden dat u op het platform honderd meter ervoor nog besproeid wordt met watermist. Het pad eindigt bij een verbazingwekkend goed lunchrestaurant waar heerlijke Braziliaanse specialiteiten kunt proberen. De entree voor het park is inbegrepen. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 15    Iguazu (watervallen Argentijnse kant)
Deze dag staat een privé auto met Engelstalige gids tot uw beschikking om de wereldberoemde Iguazu watervallen te bezoeken aan de Argentijnse kant.
Na ontbijt vertrekt u richting Argentinië. De gids neemt uw paspoort in en zorgt voor de formaliteiten. Een treintje brengt u eerst naar een wandelpad langs de bovenkant van de watervallen. Tijdens de wandeling van ongeveer een uur vliegen de tropische vogels, zelfs toekans boven uw hoofd. Met een andere trein wordt u naar een 'walkway' gebracht die uitkomt bij de 'Duivelskeel'. Hier is het gebrul van de watervallen zo oorverdovend dat het u letterlijk stil maakt. Nu ziet u pas goed wat een hoeveelheid water hier per seconde naar beneden dendert. De beleving van de watervallen is hier totaal verschillend van die aan de Braziliaanse kant.

Na de lunch wordt u naar het startpunt voor de jetboatsafari gebracht. De safari bestaat uit meerdere delen: u start met een rit door tropisch regenwoud. Vervolgens wandelt u door dicht woud, langs de watervallen, naar de Iguazu rivier. Daar liggen jetboats klaar en nadat u uw zwemvest hebt aangetrokken,  vaart u met de jetboat tot heel dicht bij de overweldigende watervallen. U zult ongetwijfeld nat worden dus een poncho of regenjas is geen overbodige luxe. Ondanks dat deze boottocht toeristisch is, krijgt u op deze manier de kans om het donderende geweld van dichtbij mee te maken. Na de safari wordt u afgezet bij uw hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime

Dag 16    Iguazu – Salvador de Bahia
In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Salvador de Bahia. De aankomst in deze stad is even wennen want vanuit de jungle belandt u hier in een bruisende miljoenenstad. U wordt bij aankomst naar uw accommodatie gebracht. Slenter door de kinderkopstraten van de kleurrijke wijk Pelourinho, dans mee op de muziekklanken die uit open ramen waaien en misschien probeert u zelfs wel een les capoeira. U overnacht in een sfeervolle pousada, gevestigd in een 18e-eeuws herenhuis in prachtige koloniale stijl. Het terras biedt een adembenemend uitzicht op de baai Todos os Anjos en het hotel ligt op slechts 600 meter van het historische centrum Pelourinho van Salvador. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 17    Salvador de Bahia
Vrije dag. In Salvador vindt u nog veel sporen van de Afrikaanse cultuur. Tijdens uw verblijf geniet u van de  pittig gekruide keuken, de ritmische drummuziek die u overal hoort, en misschien bent u ook wel getuige van één van de talrijke (bij)gelovige festivals.

Begin de dag zoals de locals met een Braziliaanse koffie op het historische plein Praça da Se. Ook als u niet van kerken houdt mag een bezoek aan de kathedraal São Francisco niet ontbreken in deze reis: het goud blinkt u tegemoet. U loopt over kinderkopjes langs pastelkleurige huizen, barokke kerken en kunstenaarsateliers naar de Largo do Pelourinho, waar slaven werden gekeurd en verhandeld. Hier ligt nu Senac, een prima lunchrestaurant. Het is heel betaalbaar want het eten wordt bereid door studenten. Verken in de namiddag deze charmante wijk verder of pak de bus naar het strand. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 18    Salvador de Bahia – Itacimirim
Per privé transfer met een Engelstalige gids wordt u vandaag in anderhalf uur over de coconut Highway naar Itacimirim gebracht. Itacimirim is de uitgelezen plek om aan het einde van uw Brazilië vakantie bij te komen van alle indrukken. U overnacht hier in een pousada-pension aan het witte strand van Praia do Porto. De pousada wordt omgeven door natuurlijke tuinen en heeft een groot buitenzwembad. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 19 – 20   Itacimirim
De laatste dagen bent u vrij om te relaxen of om de omgeving van Itacimirim te ontdekken. Stap op de fiets of neem een taxi naar het 10 minuten verderop gelegen Praio do Forte. Dit levendige vissersdorp bestaat uit een autoloze straat met pastelkleurige huisjes waarin kleding- en souvenirwinkeltjes, restaurants en verschillende pousada's gevestigd zijn. Er is een schildpadden research project en ook een capoeiraschooltje. 's Avonds is er live muziek in de barretjes. De sfeer in Itacimirim is heerlijk relaxed en typisch ‘Bahia’. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 21    Itacimirim – Salavador de Bahia
In de loop van de ochtend (afhankelijk van de vertrekttijd van uw vlucht) wordt u opgehaald bij uw pousada en naar de luchthaven van Salvador gebracht. Tijdens de lange vlucht terug heeft u alle tijd bij te komen van alle bijzondere ervaringen tijdens deze reis in Brazilië.

Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime

Tijdens deze reis verblijft u in onderstaande accommodaties. Tevens kunt u in luxere hotels verblijven dan de hotels die voor deze reis gebruikt zijn. Neemt u dan contact met op met VvAA QualityTime.

DAG PLAATS ACCOMMODATIE
Dag 1 - 3 Rio de Janeiro Hotel Atlantico Rio
Dag 4 - 6              Manaus - Amazone          Amazone Ecopark Jungle Lodge
Dag 7 Campo Grande Hotel Brumado
Dag 8 - 10 Bonito Hotel Marruá
Dag 11 - 12 Pantanal Pousada Aguapé
Dag 13 - 15       Iguazu Viale Tower
Dag 16 - 17     Salvador de Bahia Pousada do Pilar
Dag 18 - 20 Itacimirim Pousada da Espera

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime
Bruisend en natuurlijk Brazilië VvAA QualityTime

Prijs per persoon

Vanaf € 5.315,- per persoon in een tweepersoonskamer

Reisdata

Dagelijks tot en met 31 maart 2018

Inbegrepen

 • alle vervoer over land (grotendeels via privétransfers)
 • 20 overnachtingen in middenklasse hotels, pousada’s en junglelodges incl. ontbijt
 • volpension in de Amazone en in Pantanal (exclusief drankjes)
 • excursies volgens programma inclusief entrees 

Niet inbegrepen

 • internationale en binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • Voor uw specifieke reisdata, boeken wij voor u de juiste vluchten. Wilt u langer op bepaalde plekken verblijven, laat het ons dan weten. Tevens kunnen wij luxere hotels boeken dan de hotels die voor deze reis gebruikt zijn.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis