Bent u al eerder op safari in Afrika geweest of bent u op zoek naar het authentieke en ongerepte Afrika, dan komt u in Botswana volledig aan uw trekken.  Boek reis

Botswana - De ultieme safaribeleving

Bent u al eerder op safari in Afrika geweest of bent u op zoek naar het authentieke en ongerepte Afrika, dan komt u in Botswana volledig aan uw trekken. Wanneer het kleine vliegtuigje met slechts een paar andere medereizigers de zandstrip nadert en de piloot nog een extra rondje moet vliegen vanwege de olifanten die rustig over de strip sjokken, weet u: ik ben in het echte Afrika!

Botswana wordt over het algemeen gecombineerd met een reis door Zuid-Afrika of Namibie. Prima keuzes, want Botswana laat een heel ander Afrika zien dan haar buurlanden. Deze 9-daagse Botswana-beleving kunt u dan ook prima combineren met de andere zuidelijk-Afrika-reizen van VvAA, maar u kunt deze Botswana-beleving ook heel goed ‘los’ boeken. Zonder tijdsverschil geniet u optimaal van 9 dagen wildernis, pure natuur en het echte ‘Out-of Africa’ gevoel.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Botswana de ultieme safaribeleving VvAA QualityTime
Botswana de ultieme safaribeleving VvAA QualityTime
Botswana de ultieme safaribeleving VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Maun - Moremi Crossing
Dag 2 Moremi Crossing
Dag 3 Moremi Crossing – Hyena Pan Camp
Dag 4 Hyena Pan Camp
Dag 5 vlucht naar Kasane en transfer naar Chobe National Park
Dag 6 Chobe
Dag 7-8 Victoria Falls
Dag 9 Victoris Falls, einde rondreis

 

Van dag tot dag

Dag 1: Maun – Moremi Crossing
U arriveert in Maun (na uw reis in een van de buurlanden of vanuit Nederland). De luchthaven is klein en na de douane formaliteiten wordt u naar een van de tientallen kleine vliegtuigjes gebracht die u ver van de bewoonde wereld zullen brengen. Meestal heeft een van de passagiers de keuze om naast de piloot plaats te nemen. Het uitzicht over de Okavango delta is adembenemend! Prachtige kleurschakeringen, olifanten, ongereptheid. Na een vluchtje van 20 minuten ziet u de strip liggen waar het vliegtuigje zal landen. De rangers van Moremi Crossing en dragers staan al klaar om de gasten op te vangen. Met een kort wandelingetje van een paar minuten gaat het per bootje verder naar de safari lodge waar de gasten opgewacht worden. U heeft rustig de tijd zich even te installeren in de sfeervolle tent-lodge met buitendouche en alle comfort.

Het avontuur Botswana is begonnen: heerlijk op uw veranda uitkijken over de delta, olifanten die tot aan uw tent komen, wrattenzwijntjes die onder de veranda door rennen, alle mogelijke vogels: het is een waar paradijs. Afhankelijk van uw aankomsttijd, gaat u vervolgens op bootsafari. Vanuit de stille bootjes kunt u nijlpaarden, olifanten, krokodillen, visarenden en nog zoveel meer wild spotten. Met slechts een paar andere reizigers deelt u het bootje onder zeer deskundige leiding  van de rangers die u alles kunnen vertellen over wat u ziet. Rond zonsondergang is het tijd voor een sundowner en geniet u in het prachtige Afrikaanse licht in absolute stilte van een goed glas wijn en lekkere hapjes van de op korte snuivende nijlpaarden. In de avond vindt een gezamenlijk diner plaats in de open lounge met uitzicht op de omringende natuur. Er zijn nooit meer dan een dertigtal gasten. De rangers schuiven aan bij de maaltijden zodat u nog meer over hun cultuur en de natuur te weten komt. Alleen onder begeleiding mag u in de avonduren van en naar uw tent. Het is immers de echte wildernis waar u zich in begeeft.

Dag 2: Moremi Crossing
In de heel vroege ochtend wordt u gewekt en staat er een ‘vroeg’ ontbijt voor u klaar. Daarna wordt u met mokoro’s (uitgeholde boomstammen die door de rangers vooruit geduwd worden met stokken) door de delta gevaren. Steeds dieper de wildernis in, steeds kleinere doorgangen in het riet , vaak loopgangen van nijlpaarden.  Na een half uurtje gaat u aan land en volgt een stevige wandeling waarbij u zomaar oog in oog met een olifant, giraffe, gazelles, wrattenzwijnen of apen kan komen te staan. De rangers zijn echte wandelende encyclopedieën  van de Botswaanse natuur. Terug in de lodge staat er een uitgebreid ontbijt, kunt u lekker luieren in een van de loungebanken met uitzicht op de delta, of een dutje doen in uw tentlodge of gewoon even een duik nemen in het kleine zwembad. Of met de camera in de aanslag kijken wat die olifant daar bij uw tent doet. Gedurende de dag kunt u al naar gelang u wenst er met de mokoro op uit  en de dag wordt afgesloten met een boottocht in het andere deel van de delta.
Inbegrepen: 2 overnachtingen, maaltijden en lokale drankjes (lokaal bier, geselecteerde wijnen en frisdranken), activiteiten van uw keuze (wandelsafari, mokoro tochten, sunset boat cruises, vissen).

Dag 3: Moremi Crossing – Hyena Pan Tented Camp

Ontbijt en vertrek per boot en vliegtuigje naar het Noorden van de Okavango delta. 
Hyena Pan Tented Camp is rustig gelegen aan de rand van Moremi Game Reserve. De acht tenten zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht. Zo is er in elke tent elektriciteit aanwezig en heeft u beschikking over een douche. Relaxen kunt u in de lounge van Hyena Pan Tented Camp of u kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad. Vanuit Hyena Pan Tented Camp heeft u de mogelijkheid deel te nemen aan diverse activiteiten. Zo kunt u deelnemen aan een gamedrive of onder leiding van een gids gaan wandelen. Ook is het mogelijk om bij de accommodatie fietsen te huren.

Dag 4: Hyena Pan Tented Camp
Deze dag staat wederom in het teken van safari. Uw ranger neemt de indeling van de dag met u door. U heeft vandaag de keuze uit de meest uiteenlopende safari activiteiten.

Dag  5: Vlucht naar Kasane en transfer naar Chobe National Park
In de ochtend vertrekt u wederom per klein vliegtuigje en dit keer gaat u naar Kasane/Chobe. U wordt na aankomst naar een kleinschalige lodge gebracht gelegen aan de rivier. Het toerisme is hier wat uitgebreider en niet voor niets want u struikelt in dit gebied van Botswana over de dieren. U kunt hier zowel rivier als landsafari’s maken. Honderden olifanten, nijlpaarden, alle mogelijke vogels, krokodillen, alle mogelijke herten, apen en zo nu en dan een luipaard. Het kan hier niet op.

Dag 6: Chobe

Helemaal in het noorden van Botswana stromen de Kwando-, Linyanti- en Choberivier die een tesamen gevarieerd landschap van meren en eilanden vormen. Dit gebied heet het Chobe National Park, bekend vanwege de grote kuddes olifanten en buffels. Het aantal olifanten varieert van 50.000 tot 70.000 waardoor veel van de bomen en andere flora zo goed als verdwenen zijn. Hoewel olifanten en buffels de hoofdmoot vormen is er een grote verscheidenheid aan wild en vogels. Het park is verdeeld in vier verschillende eco-systemen: Seronela in het verre noordoosten van het Chobe riviergebied, met weelderig begroeide vlaktes en dichte bossen - Savuti moerasland in het westen - Linyati drasland in het noordwesten en het droge achterland daartussen. Wederom neemt u met het management van de lodge uw dagindeling door.
Inbegrepen: 2 overnachtingen o.b.v. volpension, 1x safari, 1x boat cruise.

Dag 7 en 8: Victoria Falls

Na het ontbijt wordt u naar Victoria Falls gebracht in Zimbabwe. De grensformaliteiten nemen slechts korte tijd in beslag en u kunt dan ook al snel genieten van magnifieke uitzichten op de Victoria Falls waar u aan de Zimbabwe kant een rondwandeling kunt maken om de indrukwekkende watervallen te bewonderen.In Angola ontspringt één van de vier grote rivieren van Afrika, de Zambezi. Deze rivier stroomt via Zambia naar de grens met Zimbabwe. Hier stort de Zambezi zich, als de Victoria Falls, in talrijke watervallen Zimbabwe binnen. De watervallen kunnen bezocht worden via het plaatsje Livingstone in Zambia en via het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe. De ‘Vic Falls’, Mosi-oa-tunya, of ‘de rook die  altijd dondert’ ontstonden door het ongelijkmatig afkoelen van de aardkorst in de Jurassicaperiode. Hierdoor kwamen er scheuren in de aardkorst waardoor de watervallen gevormd werden. In de loop van de eeuwen (miljoenen jaren) is de waterval verplaatst doordat delen instortten door erosie. U verblijft 2 nachten in Victoria Falls Safari Lodge waar u tijdens de zonsondergang een overweldigend uitzicht heeft over een waterplaats die in de schemering de dieren trekt. Wanneer u dat leuk vindt, kunt u in de avonduren een typisch Afrikaanse avond bijwonen met diner en dans.
Inbegrepen: 2 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt, begeleide tour naar de Victoria Falls (exclusief park entree)

Dag 9: Victoria Falls, einde rondreis
Nog een laatste dag in dit prachtige Afrika. Relax bij het zwembad, maak nog een safari als u dat wilt, ga naar de Zambiakant (visum aan de grens) om in Devel’s pool bovenaan de watervallen te baden (bij laag water). Ga voor een high tea naar het legendarische Vic Falls hotel met uitzicht op de beroemde brug waar elke dag waaghalzen een ‘ bungee jump’ maken, en geniet nog even na van uw prachtige ultieme Afrikaanse avontuur voordat u terugvliegt naar Nederland of verleng uw reis in een van de buurlanden.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Botswana de ultieme safaribeleving VvAA QualityTime
Botswana de ultieme safaribeleving VvAA QualityTime
Botswana de ultieme safaribeleving VvAA QualityTime

Prijs per persoon

Periode 

   bij twee personen  

laagseizoen

vanaf € 4.650,-

hoogseizoen

vanaf € 5.595,-


Inbegrepen

 • alle benodigde binnenlandse vluchten: Maun – Moremi, Moremi, - Hyena Pan, Hyena Pan – Kasane (gedeeld vervoer)
 • transfer naar Victoria Falls Safari Lodge (gedeeld vervoer)
 • transfer naar Victoria Falls Airport (gedeeld vervoer)
 • transfers vanaf de strips/luchthavens naar de lodges (gedeeld vervoer)
 • 8 overnachtingen zoals beschreven op basis van verzorging zoals beschreven
 • activiteiten volgens programma
 • diensten van de rangers
 • begeleide excursie naar de Victoria Falls (exclusief park entree)

 

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten naar Maun en vanaf Kasane
 • overige maaltijden en drankjes die niet in het programma van de lodge zitten
 • alle overige facultatieve activiteiten
 • privé transfers
 • parkentree Victoria Falls
 • visa
 • vertreksbelastingen
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

 

Bijzonderheden

 • De minimumleeftijd voor deze reis is 6 jaar.
 • NB: i.v.m. de chartervluchten mag u maximaal 20 kg in softbags meenemen. Houdt u hier rekening mee.
 • De prijs is gebaseerd op verblijf in de genoemde accommodaties. Indien een van de genoemde accommodaties is volgeboekt zoeken wij een passend alternatief.
 • Voor deze reis gelden afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden.

 

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis