Myanmar's Gouden Glimlach

Ontdek de gouden glimlach tijdens deze 15-daagse reis, waarbij u de hoogtepunten van Birma bezoekt en kennismaakt met één van de meest vriendelijke bevolkingsgroepen van Azië.

Boek reis

Myanmar's Gouden Glimlach

Prachtige landschappen, gouden pagodes, oude koningssteden, en één van de meest vriendelijke bevolkingsgroepen van Azië. Dit is een prachtreis door het boeddhistische land dat in recente jaren is herontdekt. Een reis waarbij u de hoogtepunten van Myanmar bezoekt, natuurlijk met de pagodes van Bagan, maar ook het nog onbekende Monywa met zijn vele Boeddhabeelden en waarin u kennismaakt met enkele minderheden tijdens een trekking in Kalaw.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn opgenomen in de route. In Yangon ziet u het prachtige complex van de met goud bedekte Shwedagon. U vliegt naar het sfeervolle Inle Meer. U overnacht er in een drijvend hotel en geniet van de rust op en rond het water. Uw auto met chauffeur brengt u naar Kalaw. Daar kunt u wandelen door het heuvellandschap en kennismaken met de lokale minderheden. Het historische Mandalay biedt het voormalige paleis en diverse sfeervolle tempels. Rond Mandalay kunt u de oude steden Ava, Sagaing en Amarapura bezoeken. U rijdt naar Monywa met zijn rijk gedecoreerde Thanboddhi Pagode vol boeddhistische beelden. Per privéboot vaart u over de rivier van Pakkoku naar Bagan. De vele tempels die verspreid liggen in het landschap maken duidelijk wat een machtig rijk hier heerste, dit is een waar werelderfgoed! U kunt ze in uw eigen tempo per fiets, taxi of paard en wagen verkennen. U sluit uw reis af in de vroegere hoofdstad Yangon.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Birma rondreis VvAA QualityTime
Birma rondreis VvAA QualityTime
Birma rondreis VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1: Aankomst Yangon
Dag 2: Yangon
Dag 3: Via Pindaya naar Inle Meer
Dag 4: Inle Meer
Dag 5 & 6: Kalaw
Dag 7 – 9: Mandalay
Dag 10: Monywa
Dag 11: Via Pakokku per boot naar Bagan
Dag 12 & 13: Bagan
Dag 14: Yangon
Dag 15: Vertrek YangonVan dag tot dag

 

Dag 1: Yangon
Uw tour start bij aankomst op de luchthaven van Yangon, tot voor kort de hoofdstad van Myanmar. Nadat u uw bagage van de bagageband heeft gehaald wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen en de nodige documenten voor het vervolg van uw reis zal overhandigen. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een relatief rustige en charmante stad en een van de meest fascinerende en authentieke hoofdsteden in Zuidoost-Azië. Wat gelijk opvalt zijn de mannen die Longyi's dragen, een wikkeldoek die ze om hun heupen knopen. Myanmar is het enige land waar de meerderheid van de mannen deze traditionele kleding (nog) draagt.

Dag 2: Yangon
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Yangon verkennen. Eén van de hoogtepunten is de Shwedagon Pagode. De gouden pagode schittert u van verre al tegemoet. Dit prachtige complex is dé meest heilige plek van Myanmar. Het is heerlijk om hier rond te lopen tussen de devote Birmezen. De Bogyoke (Scott) Markt is een goede plek om souvenirs te kopen. U vindt hier kleding, stoffen,  houtsnijwerk, edelstenen etc. Om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van de Birmezen kunt in de buurt van de markt ook een theehuis bezoeken. Hier komen alle rangen en standen bij elkaar om wat te eten en te drinken en uiteraard om bij te praten.

Dag 3: Yangon - Heho (vlucht), via Pindaya naar Inle Meer
Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, voor uw vlucht naar Heho. Bij aankomst op de heel kleine luchthaven van Heho wordt u wederom opgewacht door een auto met chauffeur. U merkt gelijk het klimaatverschil met Yangon omdat Heho op het Shan Plateau ligt. Indien er tijd is bezoekt u onderweg de grot van Pindaya. In deze grot vindt u duizenden Boeddha's in alle formaten. Door het prachtige berggebied rijdt u verder naar het Inle Lake. Hier stapt u op een bootje dat u naar uw hotel aan het Inle Meer brengt.

Dag 4: Inle Meer
Een hele dag om op eigen gelegenheid dit schitterende meer te verkennen. Om en rond het meer zijn veel bezienswaardigheden te vinden en bovendien krijgt u een idee van het dagelijkse leven op het meer. Het mooie Inle-meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. Rond het Inle meer woont de Intha minderheid, vaak in dorpen met op palen gebouwde huizen. Intha betekent 'zonen van het meer', zij staan bekend als hard werkende mensen. Ze leven van de opbrengst van het meer: visvangst en de groenten die ze verbouwen in de bijzondere drijvende tuinen. De Intha's hebben een speciale manier van roeien, ze staan achter op de boot en bewegen de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst, het bewerken van de tuinen en bovendien hebben ze zo beter uitzicht over het meer dat dicht begroeid is met waterplanten. Op het meer ziet u al gauw de vissersbootjes en de eerste "beenroeiers". Deze beenroeiers vindt u nergens anders ter wereld.

Dag 5: Inle Meer, Inle - Kalaw
Via kleine bergweggetjes reist u vandaag per auto met chauffeur verder naar Kalaw. Onderweg brengt u een bezoek aan het tempelcomplex van Kakku. Het is een prachtige rit met mooie vergezichten. Vraag de chauffeur gerust onderweg te stoppen als u bijvoorbeeld een boer met zijn os het veld ziet bewerken. De lokale bevolking vindt het over het algemeen erg interessant om samen met u, of alleen, op de foto te gaan. Aangekomen in het plaatsje Kalaw wordt u naar uw hotel gebracht. In de koloniale tijd was Kalaw een populair "hill station" waar de Britten verkoeling zochten. U vindt hier geen bezienswaardigheden maar Kalaw is vooral erg sfeervol. Het vervoer per paardenkar draagt bij aan die sfeer. U vindt hier veel karakteristieke koloniale villa's.

Dag 6: Kalaw
Vanuit Kalaw kunt u prachtige wandelingen maken. Vandaag gaat u dan ook op pad met een gids om een wandeling te maken door de bergen. Vraag van te voren aan de gids om langs de lokale markt te gaan zodat u wat spulletjes kunt kopen voor de bergbewoners die u onderweg zal tegenkomen. De wandeling voert u langs groene rijstvelden en minderhedendorpjes.

Dag 7: Kalaw - Heho, Heho - Mandalay (vlucht)
Op de afgesproken tijd wordt u naar de luchthaven van Heho gebracht. Na een korte vlucht van circa 40 minuten komt u aan in Mandalay. Na Yangon is Mandalay de grootste stad van Myanmar en voor de Birmezen zelf de culturele en religieuze hoofdstad. In en om Mandalay zijn tal van interessante bezienswaardigheden te vinden. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. In de omgeving van het Mandalay Palace zijn veel restaurantjes te vinden. Een paar straten verder bevindt zich ook een marionetten poppentheater waar u eventueel 's avonds naar toe kunt om een show bij te wonen.

Dag 8: Mandalay
U heeft twee dagen de tijd om zelf Mandalay te ontdekken. Mandalay is een stad die niet overgeslagen mag worden tijdens een reis door Myanmar. Het was de laatste hoofdstad van de vorsten van de Konbaung-dynasty. Helaas heeft Mandalay wel wat van zijn glans verloren maar er zijn gelukkig volop interessante bezienswaardigheden in en om Mandalay overgebleven. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Mandalay Fort, de Mahamuni Pagode en Shwendaw Kyaung. Maak een uitstapje naar de koningssteden Mingun, Sagaing en Ava. Sagaing, in 1315 voor korte tijd hoofdstad van het Shan-rijk. In 1364 verhuisde Thadominbya, de kleinzoon van de stichter, de hoofdstad naar Ava. De ligging van Sagaing is werkelijk prachtig. Verspreid over de heuvels langs de Ayeyarwady-rivier liggen zo'n 600 kloosters en stoepa's, er wonen enkele duizenden monniken. Mensen komen van ver naar dit religieuze centrum voor meditatie. In Ava kunt u een tocht per paard-en-wagen maken. Ava werd gesticht door koning Thadominbya in 1364 en was gedurende vier eeuwen het middelpunt van een machtig rijk. Na een bloedige machtsstrijd besloot de toenmalige koning Bodawpaya Ava te verlaten omdat hij meende dat er een vloek op de stad rustte. Hij bouwde zijn nieuwe machtscentrum in Amarapura. Ga aan het eind van de middag naar Mandalay Hill. Vanaf deze heuvel heeft u een mooi uitzicht over Mandalay en als u geluk heeft kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

Dag 9: Mandalay
Ook vandaag kunt u Mandalay op eigen gelegenheid verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Mingun. De oude koningsstad Mingun is alleen per boot bereikbaar over de Irrawaddy Rivier. Vanaf de levendige kade vertrekken de boten. In de droge periode staat het water erg laag en kijkt u op tegen de hoge wallen langs de rivier waar een bedrijvig tafereel plaatsvindt van handelaren en vissers. In de regentijd is de rivier flink buiten zijn oevers getreden. Na ongeveer een uur varen komt de boot aan in Mingun. Hier ervaart u de rust van het rurale leven in het nog nauwelijks ontwikkelde Myanmar.

Dag 10: Mandalay - Monywa
De meeste reizigers gaan van Mandalay naar Bagan per boot of vliegtuig maar wij hebben ervoor gekozen om dit per auto met chauffeur te doen met een overnachting in Monywa. Zo krijgt u de kans om lokale dorpjes en de heuvels van Monywa te bezoeken. Onderweg bezoekt u het grote Mahagandayan klooster en de U-bein brug in Amarapura. In het Mahagandayon klooster wonen circa 1300 monniken van alle leeftijden. Om 10.00 uur kunt u hier een fascinerend schouwspel zien. De monniken stellen zich op in rijen en trekken met hun bedelnappen langs grote pannen met eten, dat daarna in de eetzaal genuttigd wordt. De maaltijden worden door rijke Birmezen geschonken. Vlakbij het klooster vindt u de langste teakhouten brug ter wereld; de U-Bein brug. De monniken en lokale bevolking flaneren graag over deze brug. In de middag arriveert u in Monywa bij uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 11: Monywa - Pakokku - Bagan (auto/boot)
In de ochtend bezoekt u de Thanboddhay Pagoda met meer dan 500,000 Boeddha beelden en een gigantische liggende Boeddha. Aansluitend wordt u naar Pakokku gebracht waar er een privé boot op u ligt te wachten voor de tocht naar Bagan. Over de Irawaddy Rivier vaart u in circa 1,5 uur naar Bagan. Veel mensen zijn afhankelijk van deze rivier en er is dan ook genoeg te zien onderweg zoals vrouwen die de was aan het doen zijn of spelende kinderen. Hoe dichter u bij Bagan komt hoe meer tempels u op de oevers van de rivier ziet. Halverwege de middag legt uw boot aan bij Bagan. De rit naar uw hotel is maar 5 minuten.

Dag 12: Bagan
U heeft twee hele dagen de tijd om zelf Bagan te verkennen. Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië. In 1057 begon voor Bagan met de komst van koning Anawratha de bloeiperiode als centrum van het Eerste Birmaanse Rijk, ook wel het Rijk van Pagan genaamd. De vele koningen die hem opvolgden overtroffen elkaar steeds weer met de bouw van nog mooiere en nog indrukwekkender tempels en pagodes. In 1287 veroverde de Mongoolse heerser Kublai Khan Bagan. Zijn leger plunderde de tempels en pagodes en daarna was het met de macht van Bagan gedaan. Momenteel is men volop bezig met de restauratie van de tempels en pagodes. Bezoek de Shwezigon Pagoda met zijn prachtige gouden stupa, de grot-tempel Wetkyi-In Gubyaukgyi versierd met verfijnde muurschilderingen, of de elegante Htilominlo Tempel. De (na)middag leent zich voor een bezoek aan Ananda Okkyang, een architectonisch meesterwerk uit de vroege Bagan-periode, en geheel opgetrokken uit baksteen. Vanaf Thatbyinnyu, met zijn 61 meter de hoogste tempel van Bagan kunt u een tochtje per paard-en-wagen maken. Naast de talloze tempels mag u een bezoek aan de kleurrijke lokale markt van Bagan niet overslaan.

Tip: Van oktober tot maart is het mogelijk om een ballonvlucht over de tempelvlakte van Bagan te maken. Een unieke en exclusieve ervaring die u nooit meer zult vergeten. Volgens deskundigen is het één van de mooiste plekken ter wereld om een ballonvlucht te maken. Rond 05.00 uur wordt u bij het hotel opgehaald en naar de plaats van vertrek gebracht. Hier krijgt u koffie of thee en bent u getuige van het gereed maken van de ballon. Met maximaal 8 personen maakt u een vlucht van 30 tot 75 minuten. De daadwerkelijke vlucht en route is geheel afhankelijk van de wind. Na landing wordt een fles champagne ontkurkt en wordt er getoast op deze onvergetelijke ervaring. Rond 08.00 uur bent u weer terug in het hotel. Deze unieke ervaring kunt u vooraf reserveren.

Dag 13: Bagan
Vrije dag in Bagan.

Dag 14: Bagan - Yangon (vlucht)
Na het ontbijt checkt u uit en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Yangon, waar u nog een laatste nacht verblijft. De rest van de dag is vrij.

Dag 15: Vertrek Yangon
Uw reis zit er bijna op. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u nog wat vrije tijd om de laatste inkopen te doen of de laatste foto's te maken. Op de afgesproken tijd zal de auto met chauffeur u ophalen bij het hotel en u naar de luchthaven brengen waarna het tijd is om afscheid te nemen van Myanmar.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Birma rondreis VvAA QualityTime
Birma rondreis VvAA QualityTime
Birma rondreis VvAA QualityTime

Prijs per persoon (bij 2 pers.)

Bij verblijf in driesterrenhotels 
Vanaf € 1.795,-

Bij verblijf in viersterrenhotels
Vanaf € 2.435,-

Inbegrepen

 • hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • transfers en city-to-city vervoer per airco privé-auto met chauffeur
 • transfer per privé-boot op Inle Lake (jetty - hotel - jetty)
 • binnenlandse vluchten in economy class Yangon - Heho, Heho - Mandalay, Bagan – Yangon
 • privé-boot  Pakokku – Bagan
 • wandelexcursie met gids in de omgeving van Kalaw
 • bezoek aan Pindaya, Kakku, Amarapura en de Thanbodday pagode in Monywa inclusief entreegelden

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • visum Myanmar
 • overige maaltijden
 • overige excursies en entreegelden
 • fooien en overige persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • ticketingkosten
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reisgelden ( € 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijswijzigingen).

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis