Estland, Letland en Litouwen

Deze 11-daagse reis laat u niet alleen kennismaken met de rijke historie in de hoofdsteden maar neemt u ook mee naar het achterland waar de natuur volop aanwezig is, de wegen rustig en de mensen ongelooflijk gastvrij.

Boek reis

Baltische ontdekkingen

Estland, Letland en Litouwen
Een reis door deze drie landen is een reis langs historie en natuur. Duitse, Poolse, Russische en Scandinavische invloeden treft u  hier aan en alles op korte afstand van elkaar.  Deze 11-daagse reis laat u niet alleen kennismaken met de rijke historie in de hoofdsteden maar neemt u ook mee naar het achterland waar de natuur volop aanwezig is, de wegen rustig en de mensen ongelooflijk gastvrij.

De Baltische landen worden meestal in een adem genoemd maar u zult tijdens deze rondreis de eigen identiteit van elk land ontdekken.
De rijke geschiedenis van Tallinn, Riga en Vilnius is onmiskenbaar aanwezig in de Baltische hoofdsteden. De historische gebouwen herinneren aan de eeuwen dat de hanzesteden de speelbal waren van de grote mogendheden. Slechts weinigen zullen zich realiseren dat elke Baltische Staat een eigen boeiende taal en cultuur bezit..

U bezoekt tijdens deze 11-daagse reis de tot de verbeelding sprekende culturele hoogtepunten in deze eigengereide hoofdsteden en hun omliggende pareltjes zoals Tartu, Sigulda en Klaipeda.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1 Aankomst Riga
Dag 2 Riga - Tallinn
Dag 3 Tallinn
Dag 4 Tallin - Tartu
Dag 5 Tartu - Sigulda
Dag 6 Sigulda - Klaipeda
Dag 7 Klaipeda - Vilnius
Dag 8 Vilnius
Dag 9 Vilnius - Riga
Dag 10 Riga
Dag 11 Riga - Amsterdam

Van dag tot dag


Dag 1  Amsterdam – Riga
Vlucht  naar Riga. Ophalen van uw huurauto om naar het hotel te rijden.

Dag 2 Riga – Tallinn
Na het ontbijt rijdt u vanuit Riga langs de prachtige kust richting het bekende badplaatsje Pärnu (Estland). U komt door verschillende kleine plaatsjes waar u even kunt rondneuzen. Pärnu is een bekend kuuroord en in de zomer een zeer populaire strandbestemming. Ook de Oude Stad heeft het een en ander te bieden, zoals verschillende monumenten uit de vijftiende eeuw. In de namiddag arriveert u in Tallinn. 
Totale reisafstand 310 km.
Boutique: Savoy Boutique Hotel Tallinn of vergelijkbaar

Dag 3 Tallinn
Vandaag bezoekt u de middeleeuwse hoofdstad van Estland. Tallinn heeft een relatief klein oud centrum met veel nauwe voetgangersstraatjes, pleintjes, hofjes en schitterende oude stadsmuren. De stad wordt gedomineerd door Toompea, de heuvel waarop en waar omheen de stad zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Hier vindt u onder andere het uit de 13de eeuw daterende Toompea Castle, het oude stadhuis en de Alexander Nevski-kathedraal. Talloze historische bezienswaardigheden worden afgewisseld door recent opgezette moderne maar leuke cafés en goede sfeervolle restaurants. In deze romantische en oude stad kunt u de geschiedenis echt beleven. Ook 's avonds is het er erg gezellig en vooral romantisch. De oude straatlantaarns verlichten de prachtig gerestaureerde gebouwen en creëren een middeleeuwse sfeer. Tallinn is dan ook een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Zowel de oude stad als het nieuwe centrum bevinden zich op loopafstand van uw hotel.

Dag 4 Tallinn – Tartu
Er zijn twee mogelijkheden om naar de stad Tartu te rijden: rechtstreeks (ca. 190 km) of via een zeer mooie omweg langs het Peipsi-meer. Wij adviseren u de laatste route. U rijdt richting Rakvere (Narva) waar u een bezoek brengt aan het Lahemaa National Park. Het park is 72.500 ha groot en telt onder andere 14 meren, rivieren, watervallen en verschillende dorpjes. De flora en fauna zijn er overweldigend. Via Rakvere rijdt u naar het plaatsje Mustvee aan het Peipsimeer. De prachtige route langs het meer, dat aan Rusland grenst, brengt u bij het plaatsje Kallaste. Tartu, de spirituele hoofdstad van Estland bezit veel historische monumenten. Het was lange tijd verboden gebied voor westerlingen vanwege een zeer grote Sovjetvliegbasis. Overnachting in Tartu. 
Totale reisafstand ca. 280 km.
Boutique - Hotel Antonius of vergelijkbaar

Dag 5 Tartu – Sigulda
In Tartu is het aan te raden eerst een bezoek te brengen aan het stadhuisplein, de oude universiteitsgebouwen, Dome Hill en de Angel en Devil-bruggen. Via Valga (Estland) of Valka (Letland) passeert u de grens. Deze stad werd in 1920 in twee delen gesplitst. De oude binnenstad van Valmiera is in 1944 grotendeels afgebrand. De Simons-kerk uit 1283 is een bezichtiging waard. Bezoek ook Cesis, een prachtige oude stad met voornamelijk houten gebouwen. Het Cesis-museum geeft u toegang tot het oude kasteel uit 1209. U rijdt richting Sigulda dat in de pittoreske Gauja-vallei ligt en de poort is tot het grote nationale park, ook wel Lets Zwitserland genoemd. Bezoek het aartsbisschoppelijk Turaida-kasteel uit 1214 en het museum. U overnacht in Sigulda.
Totale reisafstand ca. 205 km.
Boutique – Hotel Aparjods Sigulda

Dag 6 Sigulda – Klaipeda
Vanuit Sigulda rijdt u via Salaspils om Riga heen, waarna u de A9 neemt richting Liepaja aan de Baltische Zee. De afstand tussen Riga en Liepaja is ongeveer 220 kilometer. Buiten de mooie natuur zijn er onderweg geen bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. Liepaja, de derde stad van het land, leeft van oudsher van haar ijsvrije haven. Interessant zijn de plaatselijke waren- en vlooienmarkt. In Palanga, zomers de meest populaire badplaats van Litouwen, kunt u de middag op het prachtige en gezellige zandstrand doorbrengen of bezoekt u het Amber-museum in het voormalige Tyszkevicz-paleis. U overnacht in Klaipeda.
Boutique – Hotel National Klaipeda

Dag 7 Klaipeda – Vilnius
Onderweg bezoekt u Kaunas, de tweede stad van Litouwen. Ontdek hier de Oude Stad met zijn prachtige historische centrum. Aan het stadsplein liggen het 17de eeuwse raadhuis (ook wel de Witte Zwaan genoemd) en een paar prachtige 15de eeuwse Duitse koopmanshuizen. De Kaunas-kathedraal is in Barokstijl met gotische ramen. Het moderne leven speelt zich vooral af op en rond de Laisves Aleja. In een van de meest adembenemende gebieden ligt de middeleeuwse hoofdstad Trakai. De schitterende oude burcht op een van de eilandjes in het meer van Galvé is als een sprookje. U overnacht 2 nachten in Vilnius. 
Totale reisafstand ca. 315 km.
Boutique – Ramada Hotel en Suites Vilnius

Dag 8 Vilnius
Vandaag heeft u een hele dag de tijd om de prachtige stad Vilnius te ontdekken. De diversiteit van de verschillende architectonische bouwwerken getuigt van een rijke geschiedenis. De stad Vilnius bestaat uit het nieuwe gedeelte (het centrum) met als middelpunt de Gedimino Prospekt, de belangrijkste winkelstraat die uitkomt bij de Arkikathedra-basiliek. Hier begint het oude gedeelte (Oude Stad) van de stad, dat onder het werelderfgoed van de UNESCO valt. Het is zeker de moeite waard om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de prachtige kathedraal, het oude stadhuis, de universiteitscampus, de Pilies-straat met zijn vele 17de en 18de eeuwse historische monumenten en de gotische wijk met de St. Anne- en de Bernadine-kerk. 

Dag 9 Vilnius – Riga
In de ochtend rijdt u via Panevezys naar Siauliai voor een bezoek aan de Kruisberg. De heuvel, geheel bezaaid met tienduizenden kruizen, is een echte bedevaartsplaats. Net over de grens met Letland ligt bij het plaatsje Bauska met het schitterende achttiende-eeuwse Rundale-paleis, de voormalige zomerresidentie van de hertog van Kurland. De architect van dit paleis, Bartolomeo Rastrelli, ontwierp ook het Winterpaleis in St. Petersburg (nu de Hermitage). Het gehele interieur met veel marmer en decoraties doet niet onder voor die van de meeste Russische paleizen. Verder naar Riga waar u overnacht. 
Totale reisafstand ca. 340 km.
Boutique – Hotel Neiburgs Riga

Dag 10 Riga
Omstreeks 09.30 wordt uw huurauto bij uw hotel opgehaald. U heeft een hele dag de tijd om de gezellige stad Riga te bezoeken. De Oude Stad en het nieuwe centrum liggen op loopafstand van uw hotel. Dankzij de gunstige geografische ligging is Riga onder handelslieden en missionarissen altijd een populaire plaats geweest. Derhalve is de stad rijk aan vele prachtige monumenten zoals de Domkathedraal (met een van de grootste en mooiste kerkorgels ter wereld), de St. Petruskerk, de St. Jacobskerk, het Riga-kasteel en meerdere authentieke gebouwen waarvan ook vele zich in het nieuwe centrum van de stad bevinden. Riga telt zo'n 800.000 inwoners en ligt aan de Daugava-rivier, op een steenworp afstand van de kust van de Golf van Riga.

Dag 11 Riga – Amsterdam
Vandaag vliegt u weer naar Amsterdam. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u misschien nog even tijd om een paar laatste souvenirs te kopen. U neemt zelf een taxi van het hotel naar de luchthaven.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Baltische ontdekkingen - VvAA QualityTime
Baltische ontdekkingen - VvAA QualityTime
Baltische ontdekkingen - VvAA QualityTime
Baltische ontdekkingen - VvAA QualityTime

Prijs per persoon (bij 2 personen)

Boutique hotels vanaf € 975,- 

Reisdata

dagelijks vanaf 01/01/2017 – 31/12/2017

Inbegrepen

  • 10 overnachtingen in 4*+ boutique hotels
  • dagelijks ontbijt
  • wandeling met gids in Riga, Tallin, Kleaipeda en Vilnius

Niet inbegrepen

  • vlucht Amsterdam-Riga v.v.
  • huurauto
  • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
  • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)

Bijzonderheden

Wij raden aan om te verblijven in de 4*+ boutique hotels, het is echter ook mogelijk om in 4* comfort hotels te verblijven, prijs vanaf €875,- p.p. (bij 2 personen). Afhankelijk van de beschikbare en best passende vluchten kunt u deze rondreis maken vanaf Riga of Vilnius. Vraag naar de best beschikbare vluchten voor de periode waarin u wilt reizen. Daarnaast kan deze rondreis verder op maat gemaakt worden en kunnen eventuele excursies bijgeboekt worden.
Op maat regelt VvAA QualityTime een verlenging in St. Petersburg of Helsinki. 

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis