Bali - Smaak van het oosten

Deze drieweekse reis laat u op een heel complete manier kennismaken met Bali en is ook een zeer geschikte reis om met kinderen te doen. 
Boek reis

Bali - smaak van het Oosten

Voor velen spreekt het mystieke Bali tot de verbeelding. De groener dan groene sawa’s en de vulkanen bepalen het landschap. De Balinezen zelf, hun vele ceremonies, uitbundige tempels en heerlijke eten laten de bezoeker kennismaken met de ‘stille kracht’ van dit tropisch paradijs.

Deze drieweekse reis laat u op een heel complete manier kennismaken met Bali en is ook een zeer geschikte reis om met kinderen te doen. Er zitten vele verrassende activiteiten in zoals een kookworkshop en een fietstocht maar het reisschema blijft relaxt. Een fantastisch complete reis die de vele facetten van Bali uitstekend tot hun recht laten komen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Cruise naar Indonesië VvAA QualityTime
Cruise naar Indonesië VvAA QualityTime
Bali - Kunst van het leven VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1  begin rondreis Bali
Dag 2 - 4       Sanur
Dag 5 Mas, Celuk Candidasa
Dag 6 - 7 Candidasa
Dag 8 - 10 Ubud
Dag 11 - 12 Lovina
Dag 13 - 14 Blayu
Dag 15 - 19 Sanur
Dag 20 einde rondreis

Kaart

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Bali
Aankomst op Bali waar u naar het hotel worden gebracht en de middag vrij is om te acclimatiseren bij het zwembad van het hotel of op het strand. (-/-/-)

Dag 2: Sanur
Vrije dag in Sanur om te winkelen, luieren aan het zwembad of strand, naar de spa te gaan en lekker te acclimatiseren. (O/-/-)

Dag 3: Sanur (Jimbaran, Uluwatu)
In de ochtend wordt u opgehaald en naar een keramiek fabriekje gebracht. Hier kunnen uw kinderen keramiek beschilderen (tegen betaling). Het beschilderde keramiek wordt gebakken en wordt later tijdens de reis afgeleverd. Terwijl de kinderen bezig zijn, kunnen de volwassenen een kijkje nemen bij de pronkstukken van de keramiekfabriek en de tentoonstellingen die hier gehouden worden of een drankje nemen in het eigentijdse café. U vervolgt de route naar Jimbaran waar de mooiste stranden liggen en waar u de lunch gebruikt in één van de vele strandrestaurants waar Jimbaran om bekend staat.

Na een heerlijke lunch en een duik in het warme zeewater, gaan we in de namiddag naar Uluwatu waarvoor u via een voor Bali bijzonder landschap rijdt dat bergachtig en kaal is, in tegenstelling tot de rijke begroeiing elders op Bali. Op het uiterste zuidpuntje van Bali ligt hier de fameuze Uluwatu tempel, balancerend op de hoge kliffen. De tempel en haar omgeving worden bewoond door tientallen apen. U wandelt over muren en trappen waar steeds weer de mooiste uitzichten op de tempel zijn en tegen zonsondergang gaat u naar het theater aan de rand van het tempelcomplex. Hier zal u uw eerste indrukwekkende Balinese voorstelling bijwonen: de Kecak oftewel apendans (zeer toepasselijk bij deze tempel). Terwijl het vuur ontstoken wordt voor de dans en het geluid van de kecak-dansers aanzwelt, geniet u hier van één van de mooiste zonsondergangen in een mystieke sfeer. Na de voorstelling wordt u teruggebracht naar het hotel in Sanur. (O/L/-)

Dag 4: Sanur
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald om naar een lokale markt te gaan waar u uitleg krijgt over alle mogelijke groenten, fruit en kruiden die gebruikt worden in de Balinese keuken. Ook ziet u hier de verkopers van offerandes en kunt u zien hoe deze offerandes gemaakt worden. Als u de markt bezocht heeft, gaat u door naar de kookles. In een huiselijke en sfeervolle ambiance gaat u aan de slag en maken verschillende boemboe’s met de vijzel en bereiden zo onder toegewijde leiding een typisch Balinese lunch. Kinderen kunnen naast het koken ook leren hoe ze van bananenbladeren bootjes kunnen maken of even lekker een duik nemen in het patio-zwembad. In de middag gaat u terug naar Sanur waar u nog een nacht in het comfortabele hotel verblijft. (O/L/-)

Dag 5: Mas, Celuk Candidasa
Na het ontbijt bezoekt u een Barong dansvoorstelling waar het mogelijk is even achter de schermen te kijken hoe de dansers en toneelspelers zich opmaken en aankleden en waar alle indrukwekkende maskers hangen. Het verhaal is makkelijk te volgen en voor jong en oud zeer interessant. De rode lijn van het verhaal is het gevecht tussen goed en kwaad. Na deze onvergetelijke voorstelling gaat u naar Bali Bird park waar alle mogelijke inheemse Indonesische en buitenlandse vogelsoorten zijn te bewonderen in een heerlijk wandelpark. In een deel van het park verblijven ook de beroemde Komodovaranen.

U vervolgt de dagtrip vandaag naar Mas en Celuk waar u kleine zilversmeden en houtsnijwerkfabriekjes kunt bezoeken en waar de kinderen zeker even uitgenodigd worden om mee te helpen. U gaat lunchen in een authentiek restaurant met een prachtig uitzicht over een begroeide vallei. De laatste stop vandaag maakt u bij de Goa Lawa grottempel waar duizenden vleermuizen huizen en aanbeden worden. De priesters hier willen u graag zegenen met heilig water en rijstkorrels. In Candidasa neemt u na een inspannende en afwisselende dag uw intrek in een comfortabel strandhotel. (O/L/-)

Dag 6 - 7: Candidasa
Op dag zes hebt u een vrije dag in Candidasa om uit te rusten aan het zwembad, met de vissers te gaan vissen of te gaan snorkelen bij de Blue Lagoon. (O/-/-)

Op dag zeven rijdt u na het ontbijt via een adembenemend landschap naar Tirta Gangga, de beroemdste watertempel van Bali die door de Balinese vrouwen vaak bezocht wordt om zwanger te worden. Er kan in een speciaal bassin gezwommen worden en over stapstenen in het water gesprongen worden. U vervolgt de route naar een klein dorpje waar u begint aan de wandeltrektocht die ongeveer een halve dag zal duren. U begint met het oversteken van een avontuurlijke bamboebrug en wandelen over smalle paadjes langs rijstvelden en akkers. Hier en daar staan kleine hutjes, warungs om wat te eten en u passeert boeren, en kleine dorpjes. Het laatste stuk van de tocht voert door een dicht begroeide jungle. Het pad eindigt in Tenganan een van de meest traditionele dorpen van Bali waar oorspronkelijke Balinezen wonen en waar een speciaal soort ikat (weefwerk) gemaakt wordt. De hanen in het dorp zijn geverfd in allerlei vrolijke kleuren en de buffels lopen rond in het dorp. Vanuit Tenganan wordt u terug gebracht naar Candidasa. (O/L/-)

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bali smaak van het oosten VvAA QualityTime
Bali - Kunst van het leven VvAA QualityTime
Bali smaak van het oosten VvAA QualityTime

Dag 8: Ubud
Vandaag gaat u na het ontbijt op weg naar Ubud, het culturele centrum van Bali. Maar eerst bezoekt u een basisschool in Candidasa waar de kinderen en hun leerkrachten het leuk zullen vinden hun klaslokalen te laten zien. De kinderen vinden het bovendien erg leuk contact te maken met hun leeftijdsgenoten uit Nederland. Halverwege Ubud bezoekt u de Besakih tempel die als meest heilige tempel van Bali bekend staat. Als u de machtige trappen beklommen heeft, heeft u een fantastisch uitzicht over het omliggende landschap met haar vulkanen en valleien. U luncht onderweg en komt in de middag aan in het gemoedelijke en kunstzinnige Ubud waar u kunt inchecken in een comfortabel hotel. (O/L/-)

Dag 9: Ubud
De ochtend is vrij en kunt u gebruiken om langs de vele kunstwinkeltjes te slenteren, het apenbos te bezoeken met haar gebeeldhouwde bruggen en beelden of in de omgeving wat te wandelen. In de middag volgt u in een mooie ambiance workshops houtsnijwerk, vliegers beschilderen, dansen, eieren beschilderen of gamelan spelen. Als u klaar bent met de workshops (voor jong en oud leuk) geniet u van een Balinees diner terwijl er een traditionele show wordt opgevoerd. Overnachting in Ubud. (O/-/-)

Dag 10: Ubud
In de ochtend rijdt u naar het Kintamani gebied bij de Batur Vulkaan en haar gelijknamige meer. Hier ontbijt u in de vroege ochtend met wijds uitzicht over de vulkaan en het meer. Na nog een klein stukje rijden, waarbij u nog een bezoek kunt brengen aan een cacao- en koffie-plantage, krijgt u bij een rustig weggetje uitleg over de fietsen en de route die u onder begeleiding van een gids zult gaan rijden. De fietsen worden op maat gesteld, handschoentjes en helmen worden uitgedeeld en dan gaat u op weg. U volgt veelal rustige wegen en rijden grotendeels bergafwaarts. Onderweg passeert u de mooiste landschappen, bezoekt u een tempel en een kampong en arriveren uiteindelijk weer in Ubud waar u kunt lunchen. De middag is vrij om uit te rusten en te relaxen. (O/L/-)

Dag 11: Lovina
Na het ontbijt gaat u op weg naar Lovina. In de koele bergomgeving van Bedugul maakt u een korte stop. U bezoekt een lokale fruit – en groentemarkt en de mooie drijvende tempel Ulun Danau. De tempel is gebouwd in het Bratan meer en lijkt op het water te drijven. U bezoekt tevens een boeddhistische tempel en de warmwaterbronnen waar u kunt zwemmen. In Lovina verblijft u in een comfortabel hotel met zwembad. (O/L/-)

Dag 12: Lovina
Heel vroeg in de ochtend gaat u aan boord van kleine bootjes met drijvers en varen een aantal kilometer uit de kust. Tegen zonsopgang zal u de eerste dolfijnen zien zwemmen, een unieke ervaring. Als u weer aan land gaat wacht ons een ontbijt. De verdere dag is om uit te rusten. Overnachting in Lovina. (O/-/-)

Dag 13: Tabanan
U rijdt na het ontbijt van Lovina naar Blayu, een authentiek Balinees dorp waar het toerisme nog totaal geen vat op heeft gehad. Onderweg zijn de mooiste rijstterrassen te bewonderen.
Lunch in het hotel. De middag is vrij om te genieten van het zwembad, contact te leggen met de dorpelingen en de kinderen die in de buurt komen vliegeren. Ook kan er gevist worden met het hotelpersoneel in de kanaaltjes en riviertjes aan de rand van het dorp. (O/L/-)

Dag 14: Tabanan
U begint de ochtend rustig. Er kan gefietst worden, gewandeld, gezwommen of gevist. Ook kunnen de kinderen leren hoe er offertjes of versieringen gemaakt kunnen worden van natuurlijk materiaal. Na de lunch gaat u naar de vlindertuin. Hier komen dagelijks in een speciale ‘poppen-kamer’ de vlinderpoppen uit waaronder die van de zeer grote Barongvlinder. Vlinders zo groot als vogels vliegen hier om u heen. Ook zijn er grote wandelende takken, bladeren, schorpioenen etc te bewonderen. Verder gaat u naar de beroemde Tanah Lot tempel die majestueus in zee gelegen is. Vlak bij is een grot waar heilige slangen leven die de priesters van de tempel u graag laten zien. Tanah Lot is een must voor elke bezoeker aan Bali. We dineren in het hotel in Blayu. (O/L/D)

Dag 15: Sanur
Vandaag gaat u terug naar Sanur waar u nog een aantal dagen van het strand kunt genieten voordat u terugvliegt naar Nederland of nog uitstapjes kunt maken in de omgeving. (O/-/-)

Dag 16 t/m 19: Sanur
Verblijf in Sanur. (O/-/-)

Dag 20: einde rondreis
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

O = ontbijt | L = lunch | D = diner

Bali - Kunst van het leven VvAA QualityTime
Bali - Kunst van het leven VvAA QualityTime
Bali - Kunst van het leven VvAA QualityTime
U overnacht in de volgende accommodaties (of gelijkwaardig bij onvoldoende beschikbaarheid)
Dag 1 - 5     Sanur Mercure Resort (superior room)
Dag 5 - 8 Candidasa      Puri Bagus (garden view room)
Dag 8 - 11 Ubud Tjampuhan (deluxe Raja room)
Dag 11 - 13 Lovina Aneka (room cottage)
Dag 13 - 15 Blayu Villa Taman (superior room)
Dag 15 - 20     Sanur Mercure Resort (superior room)

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bali smaak van het oosten VvAA QualityTime
Bali smaak van het oosten VvAA QualityTime
Bali smaak van het oosten VvAA QualityTime

Prijs per persoon (bij 2 pers.)

vanaf € 2.650,-
 

Gaat u met uw gezin? Dan gelden er speciale familiekortingen.

In juli tot en met september geldt een hoogseizoentoeslag van 320,- per persoon.

 

Inbegrepen

 • hotelovernachtingen in goede, sfeervolle middenklasse hotels
 • maaltijden volgens programma
 • airconditioned vervoer tijdens rondreis met chauffeur en Engels/Nederlandssprekende gids
 • transfers
 • excursies en entreegelden volgens programma
 • reishandboek Bali

 

Niet inbegrepen

 • vluchten Amsterdam - Denpasar (informatie bij VvAA QualityTime)
 • overige maaltijden
 • airporttax ongeveer Rp 100.000 p.p.
 • visum Indonesië (op de luchthaven aan te schaffen) ongeveer USD 25,- p.p.
 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)

 

Bijzonderheden

 • Voor de kookcursus op dag 4 is een minimum van vier personen benodigd. U kunt ook met minder personen deze cursus volgen, dan betaalt u echter wel de prijs voor vier personen voor deze cursus.
 • Uw Nederlandse paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Bali.
 • Een visum voor Indonesië is verplicht en kan op de luchthaven aangeschaft worden.
 • Voor Bali gelden gezondheidsbepalingen. Wij adviseren u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090), raadpleeg www.lcr.nl of uw plaatselijke GG&GD, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies.

 

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis