Een prachtige 26-daagse autorondreis neemt u mee op een ontdekkingsreis langs de oostkust, de populairste reisbestemming van Australië. De route van Sydney naar Cairns is een onvergetelijke belevenis!
Boek reis

Australië - Eastern Wonders

Een prachtige 26-daagse autorondreis neemt u mee op een ontdekkingsreis langs de oostkust, de populairste reisbestemming van Australië. De route van Sydney naar Cairns is een onvergetelijke belevenis!

 

Ontdekken, ontmoeten, beleven

Sydney Opera house, Fraser Island, het Great Barrier Reef. De Australische oostkust kent vele bekende en onbekende hoogtepunten. U ervaart de mooie natuur, prachtige stranden, en gezellige havenstadjes. Onderweg kunt u proeven van de Australische wijnen en verse visgerechten. Tijdens deze reis kunt u een aantal bijzondere excursies bijboeken die uw reis tot een bijzondere belevenis maken. Bekijk Byron Bay bijvoorbeeld vanuit een luchtballon, ontmoet Aboriginals of geniet van prachtige uitzichten tijdens een helikoptervlucht boven het Great Barrier Reef.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1    Sydney
Dag 2    Sydney
Dag 3    Sydney
Dag 4    Sydney – Hunter Valley (216 km)
Dag 5    Hunter Valley
Dag 6    Hunter Valley – Port Stephens (101 km)
Dag 7    Port Stephens
Dag 8    Port Stephens – Coffs Harbour (440 km)
Dag 9    Coffs Harbour
Dag 10  Coffs Harbour – Byron Bay (251 km)
Dag 11  Byron Bay
Dag 12  Byron Bay – Lamington National Park (165 km)
Dag 13  Lamington National Park
Dag 14  Lamington National Park – Hervey Bay (447 km)
Dag 15  Hervey Bay – Fraser Island
Dag 16  Hervey Bay – Yeppoon (439 km)
Dag 17  Yeppoon – Airlie Beach (495 km)
Dag 18  Airlie Beach
Dag 19  Airlie Beach – Townsville (280 km)
Dag 20  Townsville
Dag 21  Townsville – Atherton Tablelands (377 km)
Dag 22  Atherton Tablelands
Dag 23  Atherton Tablelands – Port Douglas (118 km)
Dag 24  Port Douglas
Dag 25  Port Douglas – Cairns (67 km)
Dag 26  Cairns, einde rondreis

 

Van dag tot dag

Dag 1: Sydney
Na aankomst op de luchthaven van Sydney gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Sydney voor de eerste 3 overnachtingen.

Dag 2 en 3: Sydney
Neem de tijd om de kosmopolitische stad Sydney te verkennen. U kunt bijvoorbeeld de Sydney Harbour Bridge beklimmen, een bezoek brengen aan het Sydney Opera house of lekker op het strand van Manley bijkomen van uw lange reis.

Dag 4: Sydney – Hunter Valley (216 km)
U verlaat Sydney en rijdt in noordelijke richting via de Harbour Bridge naar de Pacific Highway. Bezoek onderweg de plaatsjes Gosford en Newcastle. Uw eindbestemming voor vandaag is Hunter Valley. Hier bevinden zich de uitgestrekte wijngebieden van New South Wales. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 5: Hunter Valley
Vandaag hebt u de hele dag de tijd om de wijnhuizen van Hunter Valley te bezoeken en om van de heerlijke Australische wijnen te proeven.

Dag 6: Hunter Valley – Port Stephens (101 km)
Op 1,5 uur rijden van Hunter Valley vindt u Port Stephens. Port Stephens is de verzamelnaam van het gebied rondom een grote baai die een natuurlijke haven vormt. Er zijn meer dan 26 prachtige zandstranden om te ontdekken. En vergeet niet om van de heerlijke verse visgerechten te proeven. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 7: Port Stephens
Maak een boottocht in Nelson Bay waarbij u vrijwel zeker dolfijnen tegenkomt. De boottochten vertrekken ’s ochtends en ’s middags. Vanaf Nelson Bay kunt u tevens een duiktrip maken. Verder zijn er een aantal prachtige wandelroutes in het Tomaree National Park, waar u koala’s in hun natuurlijke omgeving kunt tegenkomen.

Dag 8: Port Stephens – Coffs Harbour (440 km)
Reis in noordelijke richting naar Bulahdelah, de entree tot het Myall Lakes National Park. Volg ‘Lakes Way’, een toeristische route door het regenwoud met spectaculaire uitzichten over binnenlandse meren, de oceaan en stranden. Ga bij Forster de Pacific Highway weer op en via Manning Valley, Taree en Port Macquarie arriveert u uiteindelijk in het vissersplaatsje Coffs Harbour. Het kustlandschap wordt hier spectaculair. De oceaan en witte zandstranden grenzen meteen aan de bergen van de Great Dividing Range. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 9: Coffs Harbour
Vandaag is ter vrije besteding. Het gezelligste deel van het plaatsje is bij de 'Jetty' (steiger) en de Coffs Promenade. Neem een kijkje in het Historical Museum en in de North Coast Botanical gardens. Relaxen op het nabijgelegen Boambee Beach in Sawtell behoort ook tot de mogelijkheden. Of rij landinwaarts en volg de ‘Waterfall Way’ op weg naar Dorrigo National Park.

Dag 10: Coffs Harbour – Byron Bay (251 km)
Via de prachtige stranden en gezellige plaatsjes langs de kust van New South Wales arriveert u in Byron Bay. Dit voormalige hippiestadje is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gewilde vestigingsplaatsjes van Australië en hoewel de grondprijzen hier de laatste jaren behoorlijk gestegen zijn, straalt het stadje nog steeds een beetje de mentaliteit van de jaren zestig en zeventig uit. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 11: Byron Bay
Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Neem een surfles, relax simpelweg aan het strand of geniet in een van de restaurants of cafés. Zoekt u een wat rustiger strand? Dan zijn Lennox Head en Brunswick Head zeer geschikt. Een wandeling naar de vuurtoren bij Cape Byron is ook een aanrader. Vanaf hier hebt u prachtig uitzicht over de omgeving.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Dag 12: Byron Bay – Lamington National Park (165 km)
U verlaat Byron Bay en volgt de Pacific Motorway in noordelijke richting. U kunt een omweg maken en de kustweg volgen, onderweg komt u dan langs Hastings Point, Cabarita Beach en Kingscliff. Volg weer de Pacific Motorway en reis langs Tweed Heads en Coolangatta. Neem de afslag Nerang en geniet van de weilanden van Canungra, voor u aankomt in Lamington National Park. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 13: Lamington National Park
Lamington National Park is een van de mooiste nationale parken van Queensland. Tijdens uw verblijf in O’Reilly’s kunt u een aantal wandelingen in dit natuurgebied maken. Het park wordt gekenmerkt door een ruig berglandschap, watervallen, bergbeekjes, regenwoud en een unieke flora en fauna.

Dag 14: Lamington National Park – Hervey Bay (447 km)
U verlaat Lamington National Park en rijdt terug naar Nerang. U neemt hier de Pacific Motorway in noordelijke richting en vervolgens de Gateway Motorway. Neem een omweg om onderweg even te stoppen bij de Sunshine Coast stranden Coolum en Noosa Heads. Vervolgens rijdt u via Gympie en Maryborough naar Hervey Bay. U verblijft hier 2 nachten. 

Dag 15: Hervey Bay – Fraser Island
Voor de kust van Queensland ligt Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Het gehele eiland is uitgeroepen tot wereldnatuurerfgoed en is alleen per 4-wheel drive te bereizen. U gaat per ferry van Hervey Bay naar Fraser Island. Inbegrepen in deze reis is een dagexcursie over het eiland. Zwem in de heldere zoetwatermeren, wandel door de indrukwekkende regenwouden, rijd langs de Seventy-Five Mile Beach highway, bezoek het wrak van Maheno, ontdek een aantal van de 325 vogelsoorten en leer over de Aboriginals en de Europese historie van het eiland. Lunch en afternoon tea zijn inbegrepen.

Dag 16: Hervey Bay – Yeppoon (439 km)
Vandaag rijdt u over de Bruce Highway via Rockhampton naar Yeppoon, waar u een nacht verblijft. Dit comfortabele resort is gelegen aan zee en biedt uitzicht over Great Keppel Island.

Dag 17: Yeppoon – Airlie Beach (495 km)
Vandaag rijdt u via Malborough, Mackay en Prosperpine naar de gezellige badplaats Airlie Beach. Het is een populaire vakantiebestemming en de uitvalsbasis voor een bezoek aan de paradijselijke Whitsunday Islands. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 18: Airlie Beach
Maak vandaag een zeiltocht om de pracht van de 74 tropische Whitsundays te ontdekken. Relax op de hagelwitte stranden, duik in de turkoois blauwe zee en ontdek de prachtige onderwaterwereld. VvAA QualityTime adviseert u graag over de diverse mogelijkheden.

Dag 19: Airlie Beach – Townsville (280 km)
U rijdt richting Townsville, een gezellige plaats met veel restaurantjes, een mooie boulevard en tevens de plaats van waaruit u de ferry naar Magnetic Island kunt nemen. U verblijft 2 nachten in Townsville.

Dag 20: bezoek aan Magnetic Island
Bezoek vandaag het driehoekige rifeiland Magnetic Island. Met driehonderd zonnedagen per jaar het zonnigste eiland van de noordkust. U kunt er relaxen op het strand, snorkelen en het koraal ontdekken of rondrijden van het ene mooie uitzichtpunt naar het andere. Ook kunt u verschillende wandelingen maken door de bossen, over de rotsen en langs de mooie stranden en beschutte baaien. Er leven meer dan 160 soorten vogels en u heeft er een grote kans koala’s en rock wallabies in het wild te spotten. Niet voor niets is het grootste gedeelte van het eiland Nationaal Park.

Dag 21: Townsville – Atherton Tablelands (377 km)
Vanaf Townsville rijdt u verder naar de Atherton Tablelands via de plaatsjes Ingham en Tully. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 22: Atherton Tablelands
De Atherton Tablelands liggen middenin het tropische regenwoud en in de omgeving vindt u een aantal mooie watervallen en kratermeren zoals Lake Barrine en Lake Eacham. Bezoek verder de beroemde 'curtain fig tree'. Deze wurgvijg groeit om een andere boom heen, de luchtwortels die vanuit de boomtoppen naar beneden groeien vormen een 15 meter lang 'gordijn' met een omtrek van maar liefst 39 meter! Bij Millaa Millaa start het ‘Waterfall Circuit’. Korte wandelingen brengen u bij mooie uitkijkpunten en watervallen waar u kunt zwemmen, zoals de Millaa Millaa Falls, de Elinjaa Falls en de Zillie Falls.

Dag 23: Atherton Tablelands – Port Douglas (118 km)
Vandaag rijdt u via de Kennedy Highway naar Mareeba, waar u lokale koffiespecialiteiten kunt proeven. Vervolgens reist u verder naar Port Douglas, dat zo’n 80 kilometer ten noorden van Cairns ligt. Port Douglas staat bekend om zijn relaxte levensstijl en zijn vele restaurantjes, bars en het mooie strand. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 24: Port Douglas
Vandaag is ter vrije besteding. U kunt relaxen op het strand of de nabijgelegen Mossman Gorge verkennen. Ook een excursie naar het Great Barrier Reef behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de prachtige onderwaterwereld die u al snorkelend of duikend ontdekt.

Dag 25: Port Douglas – Cairns (67 km)
Rijd via de prachtige kustroute in zuidelijke richting naar Cairns. Maak onderweg een stop bij ‘Rex Lookout’ voor een spectaculair uitzicht over de kust. Het is de moeite waard een korte omweg te maken en een kijkje te nemen in Palm Cove, voordat u de Captain Highway richting Cairns volgt. Of neem een kijkje in Kuranda, ‘Village in the Rainforest’. U verblijft hier 1 nacht.

Dag 26: Cairns, einde rondreis
In Cairns eindigt deze rondreis. U kunt uw rondreis verlengen of terugvliegen naar Nederland.
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime
Australië - Eastern Wonders VvAA QualityTime

U boekt uw overnachtingen op basis van accommodaties categorie comfort of, tegen meerprijs, categorie deluxe. U overnacht in de volgende hotels (of gelijkwaardig bij onvoldoende beschikbaarheid):  

Comfort

Deluxe

Dag 1 t/m 3: Sydney

Vibe Hotel Sydney

Vibe Hotel Sydney

Dag 4 & 5: Hunter Valley

Crowne Plaza Hunter Valley

Peppers Guest House Vintage

Dag 6 & 7: Port Stephens

Nelson Resort

Anchorage Port Stephens

Dag 8 & 9: Coffs Harbour

Sanctuary Resort Coffs Harbour

Novotel Coffs Harbour Pacific Bay Resort

Dag 10 & 11: Byron Bay

Beach Suites

Byron at Byron

Dag 12 & 13: Lamington N.P.

O’Reillys Rainforest Retreat: Mountain View Room

O’Reillys Rainforest Retreat:
1 Bedroom Canopy

Dag 14 & 15: Hervey Bay

Mantra Hervey Bay

Alexander Lakeside Bed & Breakfast

Dag 16: Yeppoon

Mercure Capricorn Resort Yeppoon: standard

Oshen Apartments

Dag 17 & 18: Airlie Beach

Airlie Beach Hotel

Coral Sea Resort

Dag 19 & 20: Townsville

Chifley Plaza Townsville

Classique B&B

Dag 21 & 22: Atherton Tablelands

Rose Gums Wilderness Retreat: Studio Treehouse

Rose Gums Wilderness Retreat: Studio Treehouse

Dag 23 & 24: Port Douglas

Meridian Port Douglas

Pullman Sea Temple Resort & Spa

Dag 25: Cairns 

Rydges Esplanade Resort

Shangri-La Hotel The Marina Cairns

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

 • Vanaf € 2.295,- (bij 2 pers.)

Inbegrepen

 • 25 overnachtingen in comfort of deluxe hotels
 • 3 x ontbijt (indien u deze reis boekt o.b.v. comfort accommodaties)
 • 7 x ontbijt (indien u deze reis boekt o.b.v. deluxe accommodaties)
 • dagtour Fraser Island
 • reishandboek
 • wegenatlas

Niet inbegrepen

 • vluchten
 • autohuur
 • eventuele tol- en parkeergelden
 • overige excursies en entreegelden
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • ticketingkosten
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • Vertrek is dagelijks mogelijk.
 • Toeslag eenpersoonskamer, prijzen en mogelijkheden voor drie- of vierpersoonskamers en kindertarieven zijn op aanvraag.
 • De prijs is gebaseerd op verblijf in de genoemde accommodaties in de categorie van uw keuze. Indien een van de genoemde accommodaties is volgeboekt, zoeken wij een passend alternatief.
 • Uw Nederlandse paspoort dient minimaal geldig te zijn na terugkomst in Nederland. Voor Australië hebt u tevens een toeristenvisum nodig.
 • Voor een bezoek aan Australië zijn geen vaccinaties vereist. Denkt u er aan dat voor eventueel andere te bezoeken landen tijdens de reis afwijkende bepalingen kunnen gelden. Mocht dat zo zijn dan adviseren wij u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090 ca. € 0,70 p.m.) of www.lcr.nl of uw plaatselijke GG&GD te raadplegen, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies.
 • U hebt voor het besturen van een auto in Australië een geldig Nederlands rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen voor het geval zich  onverhoopt (verkeers)problemen mochten voordoen. U dient bij het afhalen van uw huurauto als borgstelling een geldige credit card te overleggen die op naam staat van de hoofdbestuurder.
 • Voor deze reis gelden afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden.
Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis