Highlights van Argentinië

  Ontdek het prachtige Argentinië tijdens deze 24-daagse autorondreis. In elk gebied verblijft u enkele dagen, waardoor u steeds een stukje proeft van het beste dat het land u te bieden heeft. Hasta pronto en Argentina!
Boek reis

Highlights van Argentinië

Argentinië staat voor afwisseling! In het noorden rondom Salta bepalen kleurrijke bergen en eindeloze zoutvlaktes het landschap, terwijl in het zuiden blauwe meren en gletsjers de horizon domineren. In elk gebied verblijft u enkele dagen, waardoor u steeds een stukje proeft van het beste dat Argentinië u te bieden heeft. Na deze kennismaking wilt u zeker nog eens terug naar dit indrukwekkende land.

Hasta pronto en Argentina!

De reis begint in het bruisende Buenos Aires, stad van voetbal en tango. Vanuit hier vliegt u naar Salta, waar u een rondrit per auto gaat maken door prachtige kloven en over eindeloze hoogvlaktes. Uw reis voert dwars door de Andes onder het toeziend oog van lama's en alpaca's.

In het Merendistrict rijdt u de bekende Zevenmerenroute en verder zuidwaarts in Patagonië bezoekt u het nationale park Los Glaciares. De Perito Moreno gletsjer is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld en staat erom bekend dat er regelmatig grote stukken ijs afbreken. Na een verblijf in Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, reist u verder naar Iguazu. Hier liggen meer dan 200 watervallen verscholen midden in de jungle. De ideale afsluiting van een prachtige reis!

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Highlights van Argentinië

Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime

Dagindeling

 

Dag 1           Aankomst Buenos Aires
Dag 2           Vrije dag
Dag 3           Naar Salta
Dag 4           Naar Cachi
Dag 5-6        Naar Cafayate
Dag 7-8        Tilcara
Dag 9           Naar Salta
Dag 10-11    Vlucht naar Bariloche
Dag 12         Zevenmerenroute
Dag 13         Terug naar Bariloche
Dag 14-15    Vlucht naar Calafate, vrije dag
Dag 16-17    El Chalten
Dag 18         El Calafate
Dag 19-20    Vlucht naar Ushuaia, vrije dag
Dag 21         Vlucht naar Iguazú
Dag 22-23    Vrije dagen Iguazú
Dag 24         Vertrek uit  Iguazú

 

Dag tot dag

Dag 1 Aankomst Buenos Aires
Na een vlucht van ongeveer 16 uur komt u aan op de luchthaven van Buenos Aires. Hier wordt u opgewacht door een Engels sprekende gids die u meeneemt naar het hotel. Eventuele vragen worden onderweg beantwoord.

Dag 2 Vrije dag in Buenos Aires
Een vrije dag om te genieten van de bruisende metropool Buenos Aires. Niet te missen bezienswaardigheden zijn Plaza de Mayo met het roze presidentieel paleis Casa Rosada, de tangowijk San Telmo en het elitaire Recoleta, bekend van de gelijknamige begraafplaats. Bezoek ook zeker de arbeiderswijk La Boca, met haar felgekleurde huizen en het voetbalstadion van de Boca Juniors. Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw vrije dag, adviseren wij u een fietsexcursie met Nederlandse gids te boeken. Zij laat u kennis maken met de mooiste plekken van de stad, zowel de bekende highlights als onbekende plekken.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime

Dag 3 Vlucht Buenos Aires – Salta
Op eigen gelegenheid gaat u naar de luchthaven van Buenos Aires. Na een vlucht van ruim 2 uur komt u aan in Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze koloniale stad is één van de mooiste van Argentinië, mede door haar architectuur en prachtige ligging tegen de uitlopers van het Andes-gebergte aan. Breng uw vrije tijd door in de stad, waar de kathedraal, het Plaza 9 de Julio met het MAAM museum en het uit de 18de eeuw stammende Cabildo de belangrijkste bezienswaardigheden zijn.

Dag 4 Rit naar Cachi (ca. 170 km)
In de ochtend haalt u de huurauto op en rijdt u in ongeveer 6 uur naar Cachi. De rit voert door de Cuesta del Ibispo, één van de mooiste bergroutes in Argentinië. De met kinderkopjes bestrate wegen, de koloniale architectuur en de voorname gebouwen maken Cachi het mooiste plekje in de Valle de Calchaquí. Op het centrale plein vindt u een museum waar de geschiedenis van dit welvarende dorp in beeld wordt gebracht. Daarnaast is het de moeite waard om de kerk te bezoeken aan hetzelfde plein. De kerk bestaat voornamelijk uit cactushout, daar dit het enige bouwmateriaal in de nabije omgeving is.

Dag 5 en 6 Rit naar Cafayate, vrije dag (ca. 185 km)
U verlaat Cachi en rijdt naar Cafayate. De rit zal ongeveer 4 uur duren en gaat grotendeels over een onverharde weg. U passeert typisch Zuid Amerikaanse dorpen als Angastaco, Molinos en Saclantas. Aangekomen in Cafayate kunt u gaan genieten van de heerlijke droge, fris en fruitige witte Torrontés wijn. Naast Mendoza is Cafayate een bekende wijnstreek in Argentinië, de omstandigheden zijn hier ideaal voor druiventeelt en wijnbouw. Struin door de smalle straatjes in het dorp en bezoek zeker een bodega.

Dag 7 en 8 Rit naar Tilcara en vrije dag (ca. 350 km)
De rit van vandaag voert u grotendeels over verharde wegen, via Salta richting het noorden. Het eerste deel van de route gaat door door de Quebrada de Cafayate en Valle de Lerma. Na Salta komt u bij San Salvador de Jujuy, een leuke plek om even te stoppen. U verblijft de aankomende 2 nachten in Tilcara, prachtig gelegen in de Humahuaca vallei. Maak tijdens uw vrije dag een tocht door Quebrada de Humahuaca of bezoek de zoutvlaktes Salinas Grandes.

Dag 9 Rit naar Salta (ca. 320 km)
Ook vandaag staat er weer een prachtige route op het programma. Vanaf Purmamarca rijdt u richting Salinas Grandes, waar u bij Tres Morros linksaf de Ruta 40 op draait richting San Antonio de los Cobres. De route naar Salta brengt u hoger dan 4.000 meter en voert door prachtige landschappen. Vanaf San Antonio volgt u grotendeels het traject van de Tren a las Nubes en arriveert u na een mooie rit weer in Salta.

Dag 10 en 11 Vlucht via Buenos Aires naar Bariloche en vrije dag
U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt via Buenos Aires naar Bariloche, de grootste stad in het Argentijnse Merendistrict. Daar aangekomen gaat u eigen gelegenheid naar uw overnachtingsadres. Bariloche heeft veel accommodaties, pubs, restaurants en winkeltjes. De plaats met ongeveer 90.000 inwoners is een smeltkroes van culturen van de oorspronkelijke bewoners gemixt met Europese cultuur. Veel van de eerste bewoners uit het begin van de 20ste eeuw kwamen uit Zwitserland en dat is goed te merken aan de chaletbouw en de sfeer die er hangt. De volgende ochtend haalt u de huurauto op en kunt u op pad gaan in de omgeving van Bariloche. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tocht over Cicruito Chico of naar de Cerro Tronador.

Dag 12 Via Zevenmerenroute naar San Martin (ca 200 km)
U vertrekt vandaag naar Villa la Angostura. De route tussen San Martin de Los Andes en Villa La Angostura staat bekend als de Ruta de los Siete Lagos (Zevenmerenroute). Tussen San Martin en Villa La Angostura liggen diverse kleinere plaatsen en twee nationale parken: Nahuel Huapi en Lanín. De natuur is overweldigend: prachtige meren worden omzoomd door bergen die zich spiegelen in het stille water. Onderweg zijn er diverse zijwegen die u  naar bijzonder mooie plekken leiden. Trekt u er een volle dag voor uit om deze route op uw gemak te rijden en optimaal te genieten van de prachtige omgeving. De totale lengte van Route Nacional 234, de Zevenmerenroute, is ca. 110 kilometer.

Dag 13 Terug naar Bariloche (ca 200 km)
Vandaag rijdt u weer terug naar Bariloche waar u in de loop van de middag aan zult komen. Geniet nog van het prachtige uitzicht en schuif aan in een van de diverse restaurants voor een kaasfondue, voor u de reis vervolgt naar het zuidelijke deel van Patagonië.

Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime

Dag 14 en 15 Vlucht naar Bariloche en El Calafate, vrije dag
U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt in ca. 2 uur naar El Calafate. Het is een toeristisch dorp met een aantal prima restaurants, allen gelegen aan de hoofdstraat. De naam komt van een plant met gele bloemen en donkerblauwe bessen, de calafate, die veel voorkomt in Patagonië. Bij de diverse ijssalons in het dorp kunt u ijs van deze bessen bestellen. Een excursie naar de immense Perito Moreno gletsjer mag u absoluut niet missen. Ondanks dat er veel toeristen komen en u hier dus zeker niet alleen zult zijn, is het voor velen een van de hoogtepunten van hun reis door Argentinië. De gletsjer is een van de weinig nog groeiende ter wereld en is hierdoor enorm actief. Voor de gletsjermond zijn kilometerslange loopbruggen zodat u het ijs van diverse kanten kunt bekijken. Ga vooral eens ergens zitten, doe uw ogen dicht en luister naar het kraken en exploderen van het felblauwe ijs. Spektakel verzekerd! Heeft u tijd over, boek dan een excursie naar de Balkons van El Calafate: een tocht per 4WD over privéland waarbij u imposante rotsformaties bezoekt als The Mexican Hat. Het droge achterland staat in schril contrast tot de groene en ijzige omgeving van Los Glaciares.

Dag 16 en 17 Rit naar El Chalten en vrije dag (ca. 220 km)
Nadat u de huurauto heeft opgehaald rijdt u naar het kleine bergdorp El Chalten, de uitvalsbasis voor het noordelijk deel van Los Glaciares. Het dorp is gesticht in oktober 1985, waarmee het één van de jongste dorpen van Argentinië is, en heeft zich inmiddels ontpopt tot dé plek voor wandelaars. U passeert achtereenvolgens de immense meren Lago Argentino en Lago Viedma, stop voor een kop koffie bij Estancia Leona. Bij helder weer kunt u de Cerro Torre (3.128 m.) en Cerro Fitz Roy (3.775 m.) in de verte al zien liggen. Ga zeker even langs bij het bezoekerscentrum net voor de ingang van het dorp om een wandelkaart op te halen en een planning te maken voor de komende dagen. Wanneer u wilt wandelen zijn de tochten naar Laguna Torre en Laguna de los Tres aanraders. Andere mogelijkheden zijn het maken van een boottocht op Lago Viedma of het maken van een ijsklimexcursie.

Dag 18 Terug naar El Calafate (ca. 220 km)
Over de zelfde route rijdt u weer terug naar El Calafate. Is het mooi weer, werp dan zeker nog eens een blik in uw achteruitkijkspiegel en geniet nog een keer van de machtige pieken van de Andes, voor u weer in El Calafate terug komt.

Dag 19 en 20 Vlucht El Calafate naar Ushuaia, vrije dag
Vandaag verlaat u El Calafate en vliegt u naar Ushuaia. Ushuaia, dat baai die uitkijkt op het westen betekent, telt ongeveer 64.000 inwoners en is de zuidelijkste stad ter wereld. Vanuit hier vertrekken diverse schepen naar Antarctica. Aangekomen in Ushuaia gaat u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. Er zijn volop mogelijkheden om u in Ushuaia te vermaken. Is het goed weer, kies dan bijvoorbeeld voor een bezoek aan Tierra del Fuego (Vuurland), dit park ligt op 12 kilometer ten westen van Ushuaia. In dit park eindigt de RN3, de Panamericana. Er zijn diverse (korte) wandelingen mogelijk, waaronder langs verlaten baaien, beverburchten en het zuidelijkste postkantoor ter wereld, waar u uw paspoort kunt laten stempelen. U kunt ook kiezen voor een boottocht over het Beagle Canal of een bezoek aan de Martial gletsjer. Is het weer slecht, dan raden wij een bezoek aan het gevangenis- en maritiem museum aan. Ook het Museo del Fin del Mundo is een bezoek waard.

Dag 21 Vlucht naar Iguazú
Vanuit Ushuaia vliegt u via Buenos Aires naar Iguazú. U verblijft de aankomende 3 nachten in een accommodatie in de omgeving van Puerto Iguazú. Deze kleine plaats is het toeristisch centrum waar velen neerstrijken voor een bezoek aan de machtige watervallen van Iguazú. U gaat op eigen gelegenheid naar uw accommodatie.

Dag 22 en 23 Vrije dagen in Iguazú
De watervallen van Iguazú zijn een indrukwekkend schouwspel bestaande uit ruim 275 watervallen, over een lengte van meer dan 3 kilometer. De watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië in twee nationale parken: Parque Nacional Iguazú (AR) en Parque Nacional do Iguaçu (BR). Vanaf de Braziliaanse zijde heeft u het beste panorama en kunt u zelfs met een helikopter de lucht in. Een bezoek aan de Braziliaanse zijde is absoluut de moeite waard, maar adviseren wij u wel georganiseerd te doen in verband met het oversteken van de grens. Aan de Argentijnse zijde kunt u over en onder de watervallen lopen, er zijn kilometers aan loopbruggen en wandelpaden. Een aanrader is de tocht per zodiak naar de bodem van de watervallen: pret en een nat pak zijn gegarandeerd!

Dag 24 Vertrek uit Iguazú
Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze prachtige reis.

Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime

Bijzonderheden

Reist u in de periode oktober of november? Dan is het de moeite waard om een extra stop te maken bij Peninsula Valdes. De wateren rondom dit schiereiland zitten boordevol wildlife en het is dé plek van Argentinië om walvissen te spotten. Ook pinguïns, zeeleeuwen en zeeolifanten behoren tot de inwoners van dit prachtige gebied.

Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime
Highlights van Argentinië VvAA QualityTime

Prijs per persoon

 • Vanaf € 2.320,- (bij twee personen - middenklasse accommodatie en cat. compact 3-deurs auto) 
 • Vanaf € 3.285,- (bij twee personen – in goede middenklasse accommodatie en compact 3-deurs auto)
 • Vanaf € 3.500,- (bij twee personen – in middenklasse accommodatie en cat. sport / 4WD)
 • Vanaf € 4.465 (bij twee personen – in goede middenklasse accommodatie en cat. sport / 4WD)

Reisdata

Dagelijks van 1 januari t/m 31 december 2017.

Inbegrepen

 • meet & greet bij aankomst in Buenos Aires incl. transfer naar uw hotel
 • 23 overnachtingen in middenklasse of goede middenklasse accommodaties op 2-persoonskamers met eigen faciliteiten
 • ontbijt
 • 6 dagen huurauto Alamo Salta – Salta conform gekozen type incl. 2.000 vrije kilometers
 • 3 dagen huurauto Alamo Bariloche – Bariloche conform gekozen type incl. 600 vrije kilometers
 • 3 dagen huurauto Alamo El Calafate – El Calafate conform gekozen type incl. 600 vrije kilometers
 • huur GPS
 • 24-uurs ondersteuning door onze lokale agent
 • uitgebreide reisinformatie ter plaatse
 • reisgids en wegenkaart Argentinië

 
Niet inbegrepen

 • intercontinentale en binnenlandse vluchten (vluchtprijs vanaf € 1.855,- per persoon | inclusief intercontinentale vluchten met KLM en 7 binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas. Op basis van de beschikbaarheid in de voordeligste vluchtklasse.)
 • transfers tussen de luchthaven en uw accommodatie
 • overige maaltijden
 • excursies en entreegelden nationale parken
 • brandstof
 • Cascoverzekering voor afkoop eigen risico huurauto
 • reis- en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • ticketingkosten (45,- per ticket)
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Autohuur
In de prijs zijn huurauto's van Alamo inbegrepen. Onderstaand een indicatie van het autotype per categorie: 

 • Compact auto 3 deurs: VW Gol of GM Corsa of vergelijkbaar
 • Sport / 4wd: Renault Duster of Chevrolet S-10 of vergelijkbaar 

Bijzonderheden

Alle reiselementen zijn op aanvraag en zijn nog niet vastgelegd.
In verband met de sterke fluctuatie van de Peso zijn de prijzen onder voorbehoud van koersveranderingen.

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Boek reis