Top van Alaska

Deze 18-daagse rondreis door de ongerepte wildernis van Alaska neemt u mee naar de hoogste bergen, de grootste gletsjers en de diepste fjorden van Noord-Amerika.

Boek reis

Top van Alaska

De hoogste bergen, de grootste gletsjers en de diepste fjorden van Noord-Amerika. Alaska is een land van superlatieven. Op het land leven de grootste beren en elanden ter wereld. Hoge vulkanen spuwen as en magma uit terwijl de flanken zijn bedekt met eeuwige sneeuw. In het water leven zalmen, zeeotters, walvissen, zeeleeuwen en orka’s.

Deze reis voert langs imposante gletsjers, ruige fjordenkusten en eindeloze toendra’s. Onderweg kan er zomaar een eland of beer uw pad kruisen. Een prachtige reis door de ongerepte wildernis waar Alaska zo beroemd om is.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 aankomst in Anchorage
Dag 2 naar Talkeetna
Dag 3 en 4 naar Denali National Park
Dag 5 Fairbanks
Dag 6 mooie rit naar Chitina
Dag 7 en 8 bushplane en verblijf Wrangelle St. Elias Mountains
Dag 9 en 10 bushflight naar Chitina, rit naar Valdez  en Prince William Sound
Dag 11 en 12 Matanuska Valley
Dag 13 en 14 Seward en Kenai Fjords National Park
Dag 15 en 16 naar Homer en optionele beren excursie
Dag 17 en 18 terug Anchorage en vertrek uit Alaska

Route


Van dag tot dag


Dag 1: aankomst in Anchorage
Bij aankomst in Anchorage kunt u met de telefoons in de aankomsthal uw hotel bellen, zij hebben een shuttleservice die u zal komen ophalen. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: ophalen huurauto en rit over Parks Highway naar Talkeetna (ca. 185 km)
Na het ontbijt brengt de hotelshuttle u terug naar de luchthaven waar u de huurauto ophaalt. Vandaag maakt u voor het eerst kennis met de schitterende natuur van Alaska onderweg naar Talkeetna. De weg is eerst nog een drukke snelweg maar als u eenmaal een halfuur buiten Anchorage bent, wordt het rustiger en kunt u genieten van prachtige uitzichten op de ruige bergen van de Alaska Range en de Talkeetna Mountains. Is het een heldere dag dan ziet u de hoogste berg van Noord Amerika, Mount McKinley al liggen in de verte. Het gezellige Talkeetna is een authentiek Alaskaanse plaats met 1 straat. Het Talkeetna Roadhouse staat er om bekend dat zij de beste cookies en cakes van heel Alaska bakken. Maak wanneer het mooi weer is een flightseeing over Mount McKinley of kies voor een jetboat tour.

Dag 3-4: verder naar Denali National Park en bustour (ca. 250 km)
Vandaag vertrekt u naar één van de beroemdste nationale parken van Noord Amerika, namelijk het Denali National Park. Denali komt uit het Athabascaans en betekent "The Great One". Het park is vernoemd naar Mount McKinley, die ook wel Denali wordt genoemd. Uw accommodatie ligt ongeveer een kwartier rijden van de ingang van het park en na het inchecken heeft u de rest van de dag vrij. U kunt gaan wandelen op één van de trails in de omgeving van het Visitor Center, raften op de Nenana River of bij mooi weer een rondvlucht maken over het park. De volgende dag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor uw veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. De tocht voert u tot Eielson en duurt ca. 7-8 uur retour. Onderweg kunt u in- en uitstappen waar u wilt. Indien u deze excursie voor 1 juni maakt, reist u tot aan Toklat omdat de weg verder naar Eielson dan nog gesloten is.

Dag 5: korte rit naar Fairbanks, vrije middag (ca. 198 km)
Vandaag volgt u de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Onderweg krijgt u een goede indruk hoe ruig en eenzaam het Alaskaanse binnenland is. De middag heeft u ter vrije besteding in Fairbanks. Indien u van plan bent slechts één museum te bezoeken in Alaska, laat dit dan het Museum of the North zijn. Dit schitterende museum kent diverse tentoonstellingen over onder meer de historie van Alaska en het wildlife dat hier voorkomt. U kunt ook kiezen voor een tocht per raderboot over de Chena River, een bezoek aan de Chena Hot Springs of gewoon lekker wandelen langs de rivier en door het historische Pioneer Park. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een dagtocht te maken naar de eskimogemeenschap Barrow of naar de poolcirkel.

Dag 6: mooie rit over de Richardson Highway naar Chitina (ca. 500 km)

U verruilt Fairbanks voor het verlaten binnenland van Alaska. De Richardson Highway voert dwars door de onherbergzame en imposante Alaska Range naar Chitina (spreek uit als Chit-na). Het eerste deel van de reis van vandaag gaat door vrij vlak landschap met uitgestrekte wouden en meanderende rivieren, waarvan sommige in het voorjaar nog bevroren kunnen zijn. Af en toe ziet u de Alaska pijplijn opduiken die grotendeels dezelfde route volgt als de Richardson Highway. Bij Delta Junction maken de bossen langzaam plaats voor toendra en van verre zijn de toppen van de Wrangell Mountains al zichtbaar. Vergeet ook niet om even te stoppen bij het Visitor Center van het Wrangell St.Elias National Park vlak bij de afslag naar Chitina. In Chitina overnacht u in het historische Gilpatrick's Hotel.

Dag 7-8: Bushplane en verblijf in McCarthy en Kennicott
In de ochtend rijdt u naar de airstrip in Chitina waar u aan boord gaat van een Alaskaanse bushplane. Een vlucht van ca. 25 minuten brengt u diep het hart van de Wrangell Mountains in. U ervaart hoe machtig de natuur hier is wanneer uw bushpilot het vliegtuigje over de immense ijsvelden manoeuvreert en uiteindelijk op een onverharde airstrip landt. Kennicott en McCarthy zijn al sinds lange tijd verlaten ghost towns, maar aan het begin van de 19e eeuw floreerde dit gebied vanwege de koper die hier gevonden werd. Sporen hiervan kunt u terug vinden in de enorme Kennicott mijn die in het gelijknamige dorpje ligt. Hier werd vroeger hard gewerkt, in McCarthy kwam men voor de ontspanning. Heeft u interesse in de geschiedenis dan raden we u aan een begeleide excursie door de mijn te boeken. De vallei wordt gedomineerd door de immense Kennicott en Root Glaciers met hun spectaculaire ijsvallen. De Stairway Icefall die van Mount Blackburn (4996m) afstroomt is met 1 mijl hoogte één van de hoogste ijsvallen ter wereld. Bent u liever actief bezig, kies dan voor een wandeling diep de bergen in of bijvoorbeeld een gletsjerwandeling, die voor iedereen met een basisconditie goed te doen is. Liever nog actiever? Ga dan raften of ijsklimmen, ervaring is niet vereist!

Dag 9: per bushplane terug naar Chitina en rit naar Valdez (ca. 195 km)
Vandaag vliegt u terug naar Chitina waar u de huurauto heeft achtergelaten. Hier aangekomen rijdt u terug naar de Richardson Highway en verder zuidwaarts richting Valdez. Onderweg steekt u de schitterende Thompson Pass over en kunt u een bezoek brengen aan de Worthington Glacier. Even verderop ziet u de Bridal Veil en Horseshoe watervallen. U overnacht in Valdez, door de mooie ligging vaak het “Zwitserland van Alaska” genoemd. Valdez is tevens het eindpunt van de Alaska Pipeline, hier wordt de olie in enorme loodsen verzameld en naar de rest van de wereld gedistribueerd.

Dag 10: vrije dag Valdez voor boot- of zeekajakexcursie Prince William Sound
Valdez is de toegangspoort tot de Prince William Sound, deze biedt uitstekende mogelijkheden om uw vrije dag hier te besteden. Zo kunt u aan boord van een schip gaan en zo de Sound verkennen. Onderweg ziet u hopelijk walvissen, zeevogels en ander marine wildlife. Hoogtepunt van de dag is het bezoek aan de gletsjers. Bij de gletsjers dobberen zeehonden rond op afgekalfde ijsschotsen en zo af en toe scheert er een bald eagle over uw hoofd. Als u liever actief bezig bent, raden we u aan te gaan zeekajakken. De mooise tocht is die bij de ijsbergen van Columbia Glacier. Ook het maken van een raftexcursie of gletsjerwandeling behoort tot de mogelijkheden.

Dag 11: door de Matanuska Valley richting Palmer (ca. 430 km)
Via Thompson Pass rijdt u terug richting Glenallen en daarna links af de Glenn Highway op naar de Matanuska Valley. Langzaam gaat de weg omhoog en komt u in de alpine toendra terecht met prachtige vergezichten. Na de pas bij Chickaloon worden ook de bomen weer hoger en rijdt u door een gemengd bosgebied. Midden tussen de groene bossen liggen grote brokken blauw ijs, dit is het onderste deel van de immense Matanuska gletsjer. Hoe dichter u er bij komt hoe meer u van de gletsjer kunt zien. Een wandeling naar de voet van de gletsjer is zeker aan te bevelen. U overnacht in de prachtig gelegen Knik River Lodge.

Dag 12: vrije dag Knik River Valley
Het gebied rondom de Knik River Valley is rijk aan bezienswaardigheden. Wij adviseren u een excursie te maken naar de Knik Glacier en het bijbehorende ijsbergenmeer. De groene Hatcher Pass ligt op ca. 1 uur rijden van de Knik River Lodge en kent een rijke historie, u kunt hier heerlijk wandelen of een tour maken door de Independance Mine. Een bezoek aan het kleine plaatsje Eklutna mag u eigenlijk ook niet missen, want de Russisch Orthodoxe begraafplaats met bijbehorende kerkjes is erg bijzonder. Bij het azuurblauwe Eklutna Lake kunt u heerlijk wandelen en fietsen, zwarte beren worden hier regelmatig waargenomen. Het maken van een hondensledetocht op de gletsjer behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 13-14: via Anchorage naar Seward en Kenai Fjords(ca. 275 km)

Vandaag gaat u de bergachtige Kenai Peninsula op. U rijdt via Anchorage en langs de mooie fjord Turnagain Arm. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Portage Glacier en het naastgelegen Visitor Center. In het najaar wordt de Portage Valley door veel trekvogels gebruikt om op de thermiek over de bergen te komen. De weg naar Seward voert over de Seward Highway en over Moose Pass, door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen. Seward is een gezellige havenplaats waar in de zomer de immense cruiseschepen van de Holland America Line voor anker gaan. Op uw vrije dag kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken door Kenai Fjords National Park waar u een grote kans heeft om zeeleeuwen, zeeotters, bald eagles, papegaaiduikers en andere op de rotsen broedende zeevogels van dicht bij te zien. Met een beetje geluk kunt u walvissen, dolfijnen en orka’s zien. Ook kunt u Exit Glacier bezoeken, een prachtig gelegen gletsjer waarlangs een steil pad naar boven voert voor een weids uitzicht over het immense Harding Icefield. Het is de klim zeker waard!

Dag 15-16: over het Kenai Peninsula naar Homer en optionele berenexcursie (ca. 307 km)
Vandaag vertrekt u uit Seward en rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer. De weg loopt door groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol van de zalmen. In het westen van het schiereiland maken de bergen plaats voor vlakker landschap en meer bewoning en op de Sterling Highway staan regelmatig elanden langs de weg. Uiteindelijk rijdt u het laatste stuk door heuvelachtig landschap langs de Cook Inlet en bij helder weer ziet u aan de overkant de twee machtige vulkanen Mount Iliamna en Mount Redoubt die enkele jaren geleden nog is uitgebarsten. Vanuit Homer kunt u een geweldige excursie maken naar de bruine beren van Katmai National Park aan de andere kant van Cook Inlet. U vliegt per bushplane of floatplane naar de overkant van de baai waar u samen met een ervaren gids bruine beren gaat spotten. In de maand juni houden ze zich vooral bezig met de voortplanting en struinen ze het strand af op zoek naar eetbare schelpdieren. Vanaf eind juli vullen de rivieren zich met zalmen en zijn de beren hier te vinden. Aan het einde van de zomer liggen de beren op hun rug in de bessenstruiken om hun laatste voedsel binnen te krijgen voordat ze aan hun winterslaap beginnen. Heeft u belangstelling voor deze bijzondere excursies reserveer dan wel gelijk bij de boeking, de beschikbaarheid is heel beperkt.

Dag 17-18: terug naar Anchorage en vertrek uit Alaska (ca. 360 km)
17-18: Terug naar Anchorage en vertrek uit Alaska (ca. 360 km)
In ongeveer 5 uur rijdt u terug over de Kenai Peninsula naar Anchorage. Onderweg kunt u uitkijken naar de Beluga walvissen in Cook Inlet, de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm of de vogels bij Potters Marsh (vooral) tijdens de vogeltrek. Ook komt u langs het gezellige plaatsje Girdwood; een prima plek voor een wandeling of een goede lunch. Na aankomst in Anchorage heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Na een laatste nacht in de grootste stad van Alaska is uw reis ten einde gekomen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Wij bieden de reis aan in twee verschillende typen accommodatie:
 • Hotels & Lodges
  Nette hotels en lodges, soms in het dorp, soms middenin de natuur gelegen. Alle kamers beschikken over eigen faciliteiten, met uitzondering van Kennicott en McCarthy, waar u de faciliteiten deelt met de andere gasten (kamers met eigen faciliteiten mogelijk tegen een toeslag van € 90,- per kamer per nacht).
 • B&B’s
  Kleinschalige accommodaties gelegen op mooie plekken en inclusief ontbijt. In McCarthy en Kennicott zijn de faciliteiten gedeeld.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Alaska land van superlatieven VvAA QualityTime
Alaska - land van superlatieven VvAA QualityTime

Optionele excursies

Tijdens uw reis zijn er vele excursies mogelijk. Hieronder vindt u een overzicht van de optionele excursies en klik hier voor de uitgebreide beschrijvingen, voorwaarden en prijzen.

 • Raften bij Denali
 • Denali Jeep Tour
 • Arctic Circle Fly & Drive
 • IJsklimmen Matanuska Glacier
 • Kennicott Mine Tour
 • Kennicott Hiking
 • Gletsjerwandelen en ijsklimmen
 • Columbia of Meares Glacier cruise
 • Zeekajakken Prince William Sound
 • Airboat excursie Knik Glacier
 • Hondensledetocht op de Knik Glacier
 • Talkeetna jetboat excursie
 • Kenai Fjords en Northwestern Fjords cruise
 • Berenexcursie Emerald Air
 • Berenexcursie Homer Air

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
VvAA QualityTime Alaska
VvAA QualityTime Alaska
VvAA QualityTime Alaska
Alaska VvAA QualityTime

Prijs per persoon

Verblijf in hotels en lodges
Prijs per persoon bij twee personen (verblijf in een tweepersoonskamer).

Auto categorie

20 t/m 30 mei 2017

31 mei t/m 31 aug 2017

1 sep t/m 5 sep 2017

Compact

€   2.895,-

€   3.170,-

€   2.925,-

Midsize

€   2.925,-

€   3.170,-

€   2.925,-

Midsize SUV

€   3.070,-

€   3.360,-

€   3.070,-

 
Prijs per persoon bij 4 personen (verblijf in 2x tweepersoonskamer) in 1 auto op aanvraag.

Verblijf in B&B’s
Prijs per persoon bij 2 personen (verblijf in een tweepersoonskamer)

Auto categorie

20 t/m 30 mei 2017

31 mei t/m 31 aug 2017

1 sep t/m 5 sep 2017

Compact

€   2.995,-

€   3.235,-

€   2.995,-

Midsize

€   2.995,-

€   3.235,-

€   2.995,-

Midsize SUV

€   3.140,-

€   3.430,-

€   3.140,-

 
Prijs per persoon bij 4 personen (verblijf in 2x tweepersoonskamer) in 1 auto op aanvraag.

Reisdata

20 mei t/m 05 september 2016

Inbegrepen

 • 17 overnachtingen op 2-persoonskamers in middenklasse hotels, inns en lodges, B&B’s of budget accommodatie
 • 5x ontbijt bij hotelversie
 • 17x ontbijt bij B&B versie
 • 16 dagen huurauto Hertz conform gekozen type inclusief LDW verzekering, WA verzekering tot USD 1.000.000, 1 bestuurder en ongelimiteerde mijlen
 • Denali shuttlebus tot Eielson
 • bushflight Chitina – McCarthy v.v.
 • 24-uurs ondersteuning door onze lokale agent
 • uitgebreid informatiepakket ter plaatse inclusief The Milepost Routeplanner; reisgids en wegenkaart Alaska

Niet inbegrepen

 • vlucht Amsterdam – Anchorage v.v.
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • brandstof
 • parkeergelden
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen € 2,50
 • reis- en annuleringsverzekering
 • cascoverzekering voor de huurauto

Accommodaties

 • Hotels & Lodges: Nette hotels, lodges en inns, soms in het dorp, soms middenin de natuur gelegen. Alle kamers beschikken over eigen faciliteiten, met uitzondering van Kennicott en McCarthy waar u de faciliteiten deelt met de andere gasten (kamers met eigen faciliteiten mogelijk tegen een toeslag van € 90 per kamer/nacht) 
 • Bed & Breakfast: Kleinschalige accommodaties gelegen op mooie plekken en inclusief ontbijt. In McCarthy en Kennicott zijn de faciliteiten gedeeld.

Bijzonderheden

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Askja Reizen.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis