VET safari's in Afrika

Ontdek het wildleven van Zuidelijk Afrika onder begeleiding van dierenarts Peter Brothers en help met het opsporen van wild en het verwisselen van zenders. Boek reis

VET safari's in Afrika

Bent u al vaker op safari geweest en wilt u echt in contact komen met de dieren van Zuidelijk Afrika? Of wilt u uit professionele overweging uw kennis over ‘het Afrikaanse wildleven’ verbreden? Denk dan eens aan speciaal door VvAA QualityTime georganiseerde VET-safari’s.

Peter Brothers
Onder begeleiding van de specialist op dat gebied - dr. Peter Brothers - gaat u op stap tijdens immobilisatie safari’s, safari’s met het doel bepaalde diersoorten te behouden, safari’s om bepaalde diersoorten in kaart te brengen of echte professionele cursussen. Dr. Peter Brothers is dierenarts, gespecialiseerd in het Afrikaanse wildleven en gecertificeerd gids. De duur van een dergelijke VET-safari kan variëren van 4 dagen tot een volledige cursus van 16 dagen voor studenten dierengeneeskunde. Sommige VET-safari’s zijn prima geschikt voor ‘leken’ waarbij je als deelnemer de dierenarts mag helpen met bijvoorbeeld het opsporen van het wild en het verwisselen van de zenders. Andere VET-safari’s zijn gericht op de professional. Een ding hebben ze alle gemeen: het is een ‘once in a lifetime’ ervaring om aan de zijde van deze bekende en uitermate bevlogen dierenarts het wildleven van Zuidelijk Afrika van zo dichtbij mee te mogen maken en te beleven.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
De VET-safari’s bieden u een kijkje achter de schermen van het Afrikaanse natuurbehoud. Maak van dichtbij mee hoe de immobilisatie van het wild plaatsvindt tijdens een interactieve safari. Of leer als professional alles over veeartsenij en het wild leven van Afrika en/of volg specifieke cursussen. Dr. Peter Brothers is werkzaam als dierenarts gespecialiseerd in ‘African Wildlife’. Hij biedt collega’s of leken de gelegenheid te leren en betrokken te zijn bij de vele aspecten van het rijke dierenleven dat Afrika biedt. Alles afgestemd op uw interesse.

De safari’s vinden plaats in kleine groepjes om zo de veiligheid van zowel mens als dier te garanderen en in alle rust te participeren in het werk dat Peter Brothers verricht. Een deel van de kosten voor deelname aan een VET-safari wordt ingezet voor het behoud van het wildleven. De uitgevoerde handelingen op de dieren maken deel uit van het programma dat door de dierenartsen in Afrika uitgevoerd moeten worden.

De VET-safari’s zijn dus ook ethisch correct. Er worden nooit onnodig dieren opgespoord, verdoofd of behandeld. U mag van dichtbij ‘meewerken’ in een ‘normaal’  programma van de veterinair arts. Alle handelingen met en op de dieren hebben een wetenschappelijk en/of medisch belang, allen gericht op het behoud van de diersoorten. Dieren die zoal behandeld worden zijn: luipaarden, neushoorns, olifanten, leeuwen en nog veel meer. Verdovingen vinden plaats om bepaalde zaken te onderzoeken zoals het monitoren van zwangerschappen, gezondheid checks, wisselen van zenders etc. en worden volgens speciale procedures uitgevoerd.

Als deelnemer werkt u actief mee maar mag u ook gewoon van dichtbij meekijken. Of voelen: de dikke huid van de neushoorn, de haren op de start van een olifant, alles op een veilige en verantwoorde manier. Naast het meehelpen en kijken in deze specifieke programma’s, heeft u natuurlijk ook alle tijd om ‘gewoon’ te genieten van de natuur en het wildleven om u heen zoals u dat tijdens een ‘normale’ safari zou doen; alleen gaat u nu een paar stapjes verder voor een unieke beleving!

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Deze speciale safari reis neemt de reiziger mee naar de wereld van de cheeta en de dinosaurusachtige zwarte en witte neushoorn en natuurlijk de machtige leeuw. Het gebied waar u naar toe reist is het malariavrije Kaapgebied in Zuid-Afrika. U maakt hier op een  bijzondere manier kennis met enkele iconen van het Afrikaanse wildleven. U wordt hierin begeleid en meegenomen door onderzoekers, ecologen, dierenartsen en gidsen. Deze reis staat garant voor een ‘once in a lifetime’ ervaring die zijn weerga niet kent.


4-daagse immobilisatie safari

Olifanten
Tijdens de safari worden de olifanten in een privé wildpark in Botswana opgespoord. U helpt mee met het opsporen van de dieren. Na verdoving kunt u hand- en spandiensten verrichten door o.a. de zenders (kragen) mee te vervangen. Daarnaast geniet u uitgebreid van een aantal game drives waarbij met name aandacht is voor de olifanten. Dichter bij de olifanten dan dit gaat u niet komen.

Witte neushoorn
Deze specifieke neushoornsafari vindt plaats in Limpopo, het Noorden van Zuid-Afrika. De witte neushoorn is een bedreigde diersoort en wordt daarom goed gevolgd. Ook hierbij geldt dat u na verdoving mee mag en kan helpen maar u mag natuurlijk ook alleen foto’s maken.7 – 8 daagse safari’s

Heeft u speciale wensen voor specifieke dieren die u tijdens een VET-safari beter zou willen leren kennen? Dat kan. Deze safari’s starten meestal in een centrum waar de dieren gefokt worden of verzorgd worden om vervolgens in het ‘wild‘ naar ze op zoek te gaan. Zo kunt u heel gericht de kenmerken en gedragingen van de dieren volgen. Het opsporen en de immobilsatieprocedures maken deel uit van deze safari's.

 


Gespecialiseerde VET-safari’s voor dierenartsen, verpleegkundigen en studenten

Deze safari’s gaan echt de diepte in. Op aanvraag kunnen alle elementaire basiskennis maar ook gedetailleerde en diepgaande aspecten van het ‘Wildlife Management’ aan bod komen al naar gelang uw wens.

Er zijn standaard ‘Wildlife’ cursussen. Deze bieden een goede basis voor het werk dat u wellicht in de toekomst ergens ter wereld ten behoeve van het behoud van het wildleven wilt verrichten.

De ‘Advanced Wildlife Immobilisation and Conservation Course’ sluit aan bij de basiscursus en biedt de professional een enorme ervaring om toe te passen op elk gebied van ‘werken met wilde dieren’  waar ook ter wereld.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs en data

Doordat de VET-safari’s afhankelijk zijn van het werk dat er in bepaalde periodes verricht moet worden, zijn er maar zelden vaste data en prijzen te geven.
Data op aanvraag. Neem contact op met VvAA QualityTime voor een offerte op maat.


Informatie

Kijk bij de reis 'Bijzondere safari reis - iconen van het Zuid-Afrikaanse wildleven'.

Wanneer u interesse heeft als leek of als professional, neemt u dan contact op met Thecla Amoureus of met Jelica Hijmenberg om de mogelijkheden (aantal dagen, diersoorten, gebied en prijzen) op te vragen. De datum, groepsgrootte, het gebied, de dieren en de duur van de VET-safari’s zijn op aanvraag.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis