Leiderschapsreizen in Afrika

Afrika is bij uitstek geschikt voor dit bijzondere leerprogramma waarin ‘inspiratie’ en ‘contributie’ hand in hand gaan.
Ik heb interesse

Africa Rising - Leadership Journey

Afrika is het continent van verbinding, wijsheid en veerkracht. Tegelijkertijd staat Afrika voor veel uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg. Daarmee is het continent bij uitstek geschikt voor dit bijzondere leerprogramma waarin ‘inspiratie’ en ‘contributie’ hand in hand gaan. Samen met collega zorgprofessionals uit Nederland en Afrikaanse zorgprofessionals werk je tijdens deze ‘leadership journey’ aan je eigen ontwikkeling. Met behulp van professionele coaches van VvAA en Better Future sta je stil bij wat jou bezielt in je werk en hoe je deze bezieling dagelijks kunt vormgeven. Daarnaast werk je samen met de lokale professionals vanuit Amref Flying Doctors aan duurzame verbetering van gezondheidszorg in Afrika. Je verblijft in lokale communities en gaat aan de slag met concrete uitdagingen ter plaatse. Een unieke combinatie van persoonlijk en gezamenlijk leren die garant staat voor een ‘life-changing experience’. 

Resultaten

  • Inzicht in je persoonlijk leiderschap: je eigen talent, drijfveren en ambitie
  • Vertaling van leiderschap naar je eigen werkomgeving
  • Concrete bijdrage aan vraagstukken over verbetering van gezondheidszorg in Afrika
  • Netwerk van collega zorgprofessionals uit Nederland en Afrika
     

Praktisch

Het gehele traject bestaat uit de volgende stappen:

Persoonlijke intake
Na inschrijving volgt een persoonlijke intake waarin je aan kunt geven wat je persoonlijke motivatie voor deelname is en wat je belangrijkste leerdoelen zijn.

Kennismaking
Kennismaking tijdens een diner in Nederland waarbij je de mede-deelnemers leert kennen en alle informatie over het programma in Afrika ontvangt.

7-daags intensief programma in Afrika
Tijdens deze week werk je aan je eigen ontwikkeling en die van anderen. Wederzijds leren staat centraal, samen met Afrikaanse professionals reflecteer op je eigen leiderschap en werk je aan ‘real-life cases’ in gezondheidszorg. Tijdens het programma vinden persoonlijke coaching sessies plaats. 

Terugkombijeenkomst
Circa 6 weken na terugkeer in Nederland is er een bijeenkomst om gestructureerd terug te blikken op wat deze ervaring jou heeft gebracht en hoe je het geleerde in je dagelijkse praktijk kunt verankeren.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Ik heb interesse

Prijsindicatie

Investering per deelnemer bedraagt € 7.250,- excl. BTW en exclusief vliegticket.
Inbegrepen zijn het totale inhoudelijke traject en begeleiding in zowel Nederland als in Afrika, overnachtingen, lokaal vervoer en alle maaltijden tijdens de reis.

Voorlichtingsbijeenkomst en programmadata


Er staan nog geen data vast voor de reizen. 
Stuur ons een mailtje als je geïnteresseerd bent. Wij nemen dan contact met je op om verder toelichting te geven op de drie verschillende leiderschapsreizen.

Ook kun je je opgeven voor een van de informatiebijeenkomsten (op 3 oktober 2017 vanaf 18:30 uur) waarbij je mensen spreekt die uit eigen ervaring kunnen vertellen wat de persoonlijke leiderschapsreis ze heeft opgeleverd.

Al naar gelang de interesse voor een bepaalde reis, vormen we groepjes en bepalen we de data waarop jouw livechanging journey zal plaatsvinden.

Je kan je hiervoor aanmelden via qualitytime@vvaa.nl

 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Ik heb interesse

"Onlangs reisde ik naar Kenia om een week lang met collega’s en onze partnerorganisatie Amref te werken aan een betere gezondheidszorg in Afrika.  Ondanks dat het een pittige werkweek betrof met lange dagen en korte nachten, kwam ik energieker en gedrevener terug in Nederland dan ooit.
Tijdens bezoeken aan projecten ondervond ik aan den lijve wat de kleinste verbetering aan zorg in dit land betekent. Het is vaak het verschil tussen leven en dood, tussen een uitzichtloos bestaan en de toekomst. Nergens zag ik zoveel passie in het werk terwijl de omstandigheden verre van optimaal zijn. Wat mij intens raakte was de verbinding die de mensen van Amref voelen met de lokale bevolking en het doel waarvoor ze staan. Een bijna niet te bevatten groot doel, namelijk het recht op een goede gezondheidszorg voor iedereen. 
Wat mij vooral raakte en waar ik ook van leerde, was  ‘togetherness’. Het samen ergens voor staan, de verbinding zoeken met elkaar en op die manier daadwerkelijk samen de zorg beter maken. Gericht op de wensen en behoeften van de doelgroep en in samenwerking met de gemeenschap. En om dat te zien gebeuren, om de warmte en blijdschap mee te mogen maken in dit bijzondere Afrikaanse land en samen te werken en aan de wieg te mogen staan van een doorbraak op het gebied van de gezondheidszorg in Afrika, dat geeft energie."

Thecla Amoureus, VvAA

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Ik heb interesse