Winters Paradijs

Juist buiten de zomer ervaart u de rust en ruimte van IJsland. 
Boek reis

4-WD rondreis IJsland winters paradijs

IJsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, ook in de winter is het er prachtig. Juist buiten de zomer ervaart u de rust en ruimte van IJsland. Wat dacht u van een schitterend besneeuwd landschap, een deels bevroren waterval en de kans om het noorderlicht te spotten? Verken het land van vuur en ijs in de winter per 4-wheel drive, rijd door het zuiden en westen langs de hoogtepunten en ontdek het schiereiland Snæfellsnes met de grote vulkaan.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1: Vlucht naar IJsland; via Blue Lagoon (optioneel) naar Reykjavík  
Dag 2: Watervallen, gletsjer en zwart strand naar omgeving Kirkjubaejarklaustur  
Dag 3: Nationaal Park Skaftafell en gletsjermeer Jökulsárlón  
Dag 4: Terug langs de zuidkust en watervallen naar omgeving gouden cirkel  
Dag 5: Geysir, Gullfoss en Thingvellir en rit naar Borgarnes  
Dag 6: Dag op Snaefellsnes of optionele excursie ijstunnel  
Dag 7: Reykjavík en rit naar Keflavík  
Dag 8: Vlucht van IJsland naar Nederland

Reisbeschrijving

Dag 1: Vlucht naar IJsland; via Blue Lagoon (optioneel) naar Reykjavík (ca. 60 km) 
Vanaf Schiphol vliegt u naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Uw auto staat klaar op het vliegveld, waarna u naar de dichtbij gelegen Blue Lagoon kunt rijden. Een bad in het blauwwitte water is een perfect begin van uw reis. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Een bijzonder alternatief voor een bezoek aan de Blue Lagoon is een rondrit over het schiereiland Reykjanes.  Op dit schiereiland ligt schitterende en relatief onbekende natuur. Vervolgens rijdt u naar de hoofdstad Reykjavík, waar u overnacht. 

Dag 2: Watervallen, gletsjer en zwart strand naar omgeving Kirkjubaejarklaustur (ca. 270 km) 

Op uw rit langs de zuidkust heeft u een mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Ook kunt u de Westmaneilanden voor de kust zien liggen. Na Hvolsvöllur rijdt u langs de waterval Seljalandsfoss: met enig geklauter kunt u achter de waterval langs lopen. Na dwars door zwarte zandvlaktes gereden te hebben kunt u naar de voet van een gletsjertong rijden. Op de route tot aan het dorpje Vík liggen vervolgens nog een aantal bijzondere rotsen en kapen aan de kust, naast zwart strand. Ander bijzonder landschap is de met mos begroeide eeuwenoude lava, waar u doorheen rijdt, en vervolgens door een immense spoelzandvlakte, ontstaan door uitbarstingen van vulkanen onder de gletsjer. U verblijft twee nachten in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur.

Dag 3: Nationaal Park Skaftafell en gletsjermeer Jökulsárlón (ca. 250 km) 
De hele dag heeft u de tijd om het prachtige gebied te verkennen. Natuurlijk rijdt u naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón, waarin tal van ijsbergen in de meest wonderlijke vormen ronddrijven. Optioneel kunt u onder leiding van een gids naar een ijsgrot gaan en bekijk het blauwe ijs en de bijzondere ijssculpturen.
Verder bezoekt u het Nationaal Park Skaftafell, gelegen tussen twee gletsjertongen. Hier zijn, indien de weersomstandigheden dit toelaten, een aantal gemarkeerde wandelingen te maken onder andere naar de waterval Svartifoss.

Dag 4: Terug langs de zuidkust en watervallen naar omgeving gouden cirkel (ca. 260 km) 
U rijdt dezelfde weg terug richting Skógar. Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 m loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige watervallen, die te voet makkelijk te bereiken zijn. Verder treft u in Skógar een museum aan, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden aan het begin van deze eeuw. Een nieuw museum over de uitbarsting van de Eyjafjallajökull, met mooie foto's, ligt iets verderop. Een bezoek aan dit kleine museum is beslist aan te raden. Via de ringweg rijdt u richting het westen en u overnacht in de omgeving van Fludir.

Dag 5: Geysir, Gullfoss en Thingvellir en rit naar Borgarnes (ca. 190 km) 
Vandaag gaat u naar twee van de beroemdste hoogtepunten van het vulkaaneiland: de geisers en bronnen van Geysir en de waterval Gullfoss. Daarna gaat u naar de historische streek Thingvellir, de vermaarde rechtsprekersvlakte. Geologisch gezien is ook deze plek uitermate interessant. Op deze plaats drijven de Amerikaanse en Europese continenten uit elkaar, wat goed te zien is aan de grote scheuren in het landschap. U rijdt door naar de omgeving van Borgarnes en bezoekt het Reykholtsdal. Reykholt is de vroegere woonplaats van Snorri Sturluson, politicus en middeleeuwse dichter van o.a. gedeelten van de vermaarde Edda. Zijn 13de eeuwse boerderij in Reykholt had hij voorzien van een heus buitenbad met een constante temperatuur van 38 graden. Deze eeuwenoude hot pot is nog steeds te bewonderen. Even ten oosten van Reykholt liggen de sierlijke watervallen van Hraunfossar, die vanonder een lavaveld tevoorschijn komen. Ook heeft u van hieruit een mooi uitzicht op een groot aantal gletsjers, met name de Eiriksjökull en de Langjökull. Verder kent dit gebied veel heetwaterbronnen, waaronder de Deildartunguhver, IJslands grootste hete bron, waar 200 liter kokend water per seconde uit komt. U verblijft twee nachten in de omgeving van Borgarnes.

Dag 6: Dag op Snaefellsnes of optionele excursie ijstunnel (ca. 300 km) 
U heeft de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes te bezichtigen. Langs de grillige kustlijn liggen veel vissersplaatsjes. Tussen twee van die kustdorpjes kunt u een prachtige wandeling maken: van Hellnar loopt u naar Arnarstapi, waarbij een klein pad langs de basaltrotsen voert, waar enorm veel zeevogels nestelen. U kunt in circa 2-3 uur heen en terug lopen. Geniet van de gletsjer Snaefellsjökull, stop bij Ytri Tunga om te kijken of u er de zeehonden kunt vinden die hier vaak liggen en neemt u zeker een kijkje bij het fotogenieke kerkje en kleurige lavastrand van Budir. U kunt ook naar het Reykholtsdal gaan met de mooie watervallen. Hier is ook een optionele excursie mogelijk naar de ijstunnel. U overnacht weer in de omgeving van Borgarnes.

Dag 7: Reykjavík en rit naar Keflavík (ca. 120 km) 
U reist langs de mooie kustweg van Borgarfjördur en Hvalfjördur naar Reykjavík. Reykjavík is een moderne hoofdstad met een levendig centrum. Er is genoeg te beleven: veel mooie en trendy winkels, diverse musea, moderne architectuur en een leuke haven. U kunt er heerlijk uit eten. Uiteindelijk rijdt u naar Keflavík voor de laatste overnachting. De vlucht morgen vertrekt namelijk vroeg.

Dag 8: Vlucht van IJsland naar Nederland (ca. 5 km) 
U neemt afscheid van IJsland. U rijdt met uw auto naar de luchthaven. U levert de auto in op het vliegveld en neemt de terugvlucht naar Nederland.
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

Vanaf € 1.195,- (bij 2 pers.)

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk van 1 oktober 2017 t/m 30 april 2018.

Inbegrepen

 • retourvlucht Amsterdam-Keflavík met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse v.v. (inclusief € 120,- luchthavenbelasting)
 • overnachtingen in guesthouses, hotels en boerderijen op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers met douche en toilet
 • 7 etmalen autohuur incl. onbeperkt aantal kilometers, CDW, TP en belasting
 • uitgebreid informatiepakket waaronder een goede wegenkaart (één per auto)

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (lunches en diners)
 • brandstof auto
 • milieubelasting à ISK 650 (ca. € 5,50) per huurperiode
 • airport surcharge van ISK 5.400 (ca. € 45,-) voor het ophalen van de auto op luchthaven Keflavík
 • toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25,- p.p.
 • reis-, annulerings- en cascoverzekering 
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij

Bijzonderheden

Er gelden voorwaarden voor autohuur, meer informatie op aanvraag.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis