Halve eeuw reizen met VvAA

Al een halve eeuw kunt u bij VvAA terecht voor het boeken van zakelijke reizen en bijzondere vakanties. VvAA QualityTime viert dit jubileum graag met u. In elk nummer van Arts en Auto treft u een interview met een van onze leden en een aanbieding, exclusief voor VvAA-leden.

Ga terug naar het overzicht
September

Interview met Just Schilder

Gepensioneerd fysio- en haptotherapeut Just Schilder komt al 23 jaar lang jaarlijks in de regio Nepal, Tibet en Bhutan. Hij organiseert en begeleidt er ook groepsreizen. Schilder werkt daarbij samen met VvAA QualityTime.

“Als kind was ik al geïnteresseerd in Tibet en in het boeddhisme, maar na in 1992 twee maanden lang door Nepal en Tibet te hebben gereisd, was ik voorgoed verkocht. Ik bleef ernaartoe gaan, later ook met mijn vrouw en zonen. Op een goed moment ben ik zelf groepsreizen naar Tibet gaan organiseren. Toen ik een aantal jaar geleden Bhutan ‘ontdekte’, was ik verrast door de schitterende natuur en door de cultuur die weinig beïnvloed lijkt door de moderne tijd.

Inmiddels heb ik ook een groepsreis in Bhutan begeleid en in maart 2016 volgt, in samenwerking met VvAA QualityTime, een tweede. Er is plaats voor maximaal vijftien reizigers. Er gaat in elk geval een echtpaar (eveneens VvAAleden) mee dat ook op mijn eerste Bhutanreis mee was. Die zijn blijkbaar ook ‘verslaafd’.

Onderdeel van de reis is een bezoek aan het Paro Festival. Kloosterfestivals worden overal in Bhutan gehouden, maar dat van Paro is een absoluut hoogtepunt.
Dansende monniken dragen prachtige kostuums en maskers en er wordt met veel ceremonieel een enorme Thanka (heilige doek/kleed) uitgerold. Het wordt overigens geen reis waarbij we van klooster naar klooster jagen. Er is minstens zoveel tijd om te genieten van het schitterende landschap en de vriendelijke bevolking. We stoppen waar mogelijk als deelnemers willen fotograferen en ook maken we tijd als zich onderweg een onverwachte blik achter de schermen aandient.
Ik werkte eerder samen met de reisafdeling van VvAA en vind hun ervaring en kwaliteit belangrijk. Alle reden om daar in 2016 weer voor te kiezen.”

Bhutan VvAA QualityTime
Syllabus

Bij boeking van de reis ontvangt u een uitgebreide syllabus over Bhutan die Just Schilder samenstelde.

Festivalreis Bhutan

Festivalreis Bhutan

Dit is één van de allerlaatste plekken op aarde waar natuurschoon en cultuurschatten nog ongestoord te bewonderen zijn zonder massatoerisme. Een exclusieve ervaring.

Bekijk ons volledige aanbod