Halve eeuw reizen met VvAA

Al een halve eeuw kunt u bij VvAA terecht voor het boeken van zakelijke reizen en bijzondere vakanties. VvAA QualityTime viert dit jubileum graag met u. In elk nummer van Arts en Auto treft u een interview met een van onze leden en een aanbieding, exclusief voor VvAA-leden.

Ga terug naar het overzicht
Januari

Interview met Hank Pull ter Gunne

 

Voormalig chirurg Hank Pull ter Gunne reisde met VVAA reisbureau zo’n beetje de halve wereld rond. Sinds haar pensionering  begin jaren zeventig kwam zij onder meer in China, Kenia, Ecuador, Namibië, Argentinië en Australië. Zij maakte met VvAA-collega’s ook een prachtige treinreis langs de Zijderoute, van Moskou naar Peking.

“Aangezien ik alleenstaand ben, kies ik als ik op reis wil, voor een groepsreis. In een groep voel ik mij prettig en heb ik snel contact. Je kunt je reisplezier met anderen delen. En reizen met collega zorgprofessionals vond ik extra leuk. In 2008 maakte ik met een VvAA-groep een treinreis langs de Zijderoute. De reis van Moskou naar Peking is zo’n 12.000 km lang en doet vijf landen aan. We reden in bijna drie weken met de ene train naar de Chinese grens en met een andere trein vandaar verder naar Peking. Al met al een pittige reis, maar van begin tot eind fascinerend.

Indrukwekkend vond ik vooral de bezienswaardigheden in Kazachstan en Oezbekistan. Er was ons daar al het een en ander over verteld tijdens de informatiebijeenkomst die VVAA reisbureau van tevoren had georganiseerd, maar de culturele en historische schatten overrompelden mij toch. Regelmatig verlieten we de trein en maakten we schitterende excursies per bus. 

Mooi vond ik ook het weerzien met het Terracotta leger in het Chinese Xi’an. Ik was daar eerder geweest, maar vond het zelfs nog imposanter dan de eerste keer.
De manier van reizen was al een avontuur op zich. Tijdens het Russische deel van de treinreis konden we Russische les volgen in een barrijtuig, inclusief wodka en barpianist. In de Chinese trein werd in de wagons nog met kolen gestookt. Elke wagon had een eigen treinsteward, die ons voorzag van thee en desgewenst een kruikje in bed. De reis eindigde in Peking met een galadiner met onder meer gefrituurde schorpioen op het menu.
Halve eeuw reizen met VvAA QualityTime
Bijzondere treinreis Iran -  Jewels of Persia

Reis naar de bakermat van de westerse beschaving met de comfortabele Golden Eagle Danube Express. De reis ‘Jewels of Persia’ is een unieke belevenis! Per trein van Budapest aan de Blauwe Donau naar Istanbul aan de Bosporus. Verder door het betoverende landschap van Cappadocië. En natuurlijk naar de cultuurschatten van het oude Perzische Rijk én het nieuwe Iran.