Halve eeuw reizen met VvAA

    Al een halve eeuw kunt u bij VvAA terecht voor het boeken van zakelijke reizen en bijzondere vakanties. VvAA QualityTime viert dit jubileum graag met u. In elk nummer van Arts en Auto treft u een interview met een van onze leden en een aanbieding, exclusief voor VvAA-leden.
Ga terug naar het overzicht
April

Interview met Tom Teunissen

 

Huisarts Tom Teunissen uit Tilburg is medeorganisator van de zogenaamde Barningnascholingscursussen. Die vinden om het jaar in het buitenland plaats en er nemen zo’n tweehonderd huisartsen en specialisten gezamenlijk aan deel. Voor de organisatie van deze transmurale reizen, klopt Teunissen graag aan bij VvAA QualityTime.

“Huisartsen en specialisten werken samen bij de transmurale zorg in onze regio, Midden-Brabant. Om die samenwerking te bevorderen gaan we om het jaar samen op nascholingscursus in het buitenland. Er zijn zo’n 200 deelnemers verdeeld over twee weken. De helft van de tijd wordt besteed aan geaccrediteerde nascholing. Tijdens het sociale programma dat we daarnaast volgen, leren de verschillende beroepsgroepen elkaar beter kennen want vaak weten ze alleen elkaars naam. Bij vertrek op Schiphol verlopen de contacten soms nog wat onwennig, aan het eind van de week zijn vriendschappen ontstaan. Het is leuk om de veranderingen in zo’n week te zien. Het resultaat is een steeds betere transmurale samenwerking in onze regio.

De Barning-cursussen organiseren we al meer dan twintig jaar in samenwerking met het reisbureau van VvAA. Ik ging voor het eerst mee in 1995. In de loop der jaren ben ik op mooie plekken geweest. We waren onder meer in Budapest, Sevilla, Marrakesh en in Jordanië. Een van de hoogtepunten daar was een uitgebreide picknick aan de Dode Zee. Die was perfect geregeld.

Sinds 2009 zit ik aan de ‘Barning-kant’ in de organisatie. Dat jaar waren we in Krakau. De excursie naar Auschwitz die we van daaruit maakten, zal ik nooit vergeten.

Volgende maand is het weer zover. We gaan met zo’n 220 mensen naar Madrid. De reisorganisatie is weer in handen van de medewerkers van VvAA QualityTime. Zij kennen inmiddels onze wensen op het gebied van hotels, restaurants, cursusfaciliteiten en sociaal programma. Never change a winning team!”