Excursies Boedapest

Binnenkort gaat u met de nascholingsreis van Huisartsenkring Twente en Zorggroep Twente naar Boedapest. Tijdens deze reis is er op vrijdagmiddag geen gezamenlijk programma. Voor die middag hebben wij twee excursies samengesteld waar u op kunt inschrijven. In de maand september is het bijzonder druk in Boedapest en wij raden u daarom aan – als de excursies u aanspreken – hiervan gebruik te maken. Als u van plan bent dit op eigen gelegenheid te doen, is de kans namelijk erg groot dat het niet lukt vanwege de grote drukte.

Vanwege Yom Kippur, het belangrijkste Joodse feest, is de Grote Synagoge tot en met zaterdag 23 september gesloten. Jammer, want hij is echt een bezoek waard!. Om u toch in de gelegenheid te stellen deze synagoge te bezoeken, hebben wij twee rondleidingen geregeld op zondagochtend, een voor de deelnemers die terugreizen met de vroege vlucht en de tweede voor de deelnemers op de latere vlucht. 

Op deze pagina kunt zich meteen aanmelden voor de hieronder beschreven excursies. Reist u samen met uw partner, geeft u dan a.u.b. aan dat u zich inschrijft met twee personen

Wanneer u zich niet van tevoren opgeeft, is de kans groot dat inschrijven ter plekke niet meer mogelijk is. U betaalt ter plaatse aan de reisleiding voor uw excursie, maar uw inschrijving is wel bindend, omdat wij afspraken maken met gidsen en entreebewijzen inkopen.


Bezoek aan het Burchtdistrict met de Matthias-kerk en het Hospital in the Rock 

Tijdens het gezamenlijke stadsbezoek op donderdagmiddag bezoeken we de wijk Pest. Tijdens deze excursie ziet u de – aan de overzijde van de Donau gelegen – wijk Buda. Toonaangevend in de wijk is de Matthias kerk, één van de belangrijkste kerken van Boedapest. Veel van de koningen van Hongarije werden hier gekroond, waaronder keizer Frans-Josef die gehuwd was met ‘Sissi’.
Maar voordat u de kerk bezoekt, ziet u eerst het Hospital in the Rock, een uniek historisch monument! Dit ziekenhuis is gelegen in een nucleaire bunker onder het Koninklijk Paleis van Boedapest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog fungeerde het als ziekenhuis, maar ook tijdens de koude oorlog speelde het een belangrijke rol.

Prijs: € 37,50 per persoon.
Wanneer: vrijdag 22 september van 13.30 – 17.30 uur.
Inclusief: begeleiding door een Nederlandstalige gids, vervoer per bus, entreebiljet Matthiaskerk t.w.v. € 5,- en entreebiljet Hospital in the Rock t.w.v. € 13,50
Maximum aantal personen: 60 personen (bij meer dan 30 personen gaan er twee gidsen mee).

Indien u tijdens het bezoek aan Hospital in the Rock uw ziekenhuispas kunt tonen, krijgt u als zorgprofessional € 4,50 korting op deze excursie. 


Bezoek aan het Hongaarse Parlementsgebouw

Het gebouw, een van de fraaiste monumenten van de wereld, is een ontwerp van Steindl. Zijn ontwerp werk uitgekozen na een prijsvraag. De nummers twee en drie zijn eveneens gerealiseerd en vindt u op hetzelfde plein, tegenover het Parlementsgebouw. De rondleiding door het prachtige gebouw gaat langs de enorme ontvangsthal, de koepel met de kroon, scepter en koningsappel en de zaal van het Hongaarse Hogerhuis. Als u dit unieke monument niet wilt missen, schrijft u zich dan vooral in!

Prijs: € 32,50 per persoon 
Wanneer: vrijdag 22 september 14.15 – 17.30 uur
Inclusief: begeleiding van een Engelstalige gids, metrokaartjes van hotel naar Parlement v.v., bezoek aan het Parlementsplein het plein, rondleiding in het Parlement, entreebiljet Parlement t.w.v. € 12,-
Maximum aantal personen: 50 personen.


Bezoek aan de Grote Synagoge

Deze synagoge, de grootste van Europa en op één na grootste ter wereld, biedt plaats aan 3000 bezoekers. Hij staat in de voormalige Jodenwijk, een wijk waar heden ten dage ook nog een aanzienlijk aantal Joden woont.
Deelnemers die met de vroege vlucht vertrekken (groep 1) bezoeken alleen de synagoge en gaan aansluitend naar het vliegveld; deelnemers op de late vlucht (groep 2) maken eerst een wandeling door de Joodse wijk met een Nederlandstalige gids. Na het bezoek hebben zij nog even vrije tijd in de stad. De rondleidingen in de synagoge zelf worden gedaan door Engelssprekende gidsen. 

Prijs groep 1: € 23,- per persoon 
Wanneer: zondag 24 september 09.30 – 11.15 uur (uw vlucht vertrekt om 13.55 uur)
Maximum aantal personen: 40 personen

Prijs groep 2: € 25,- per persoon
Wanneer: zondag 24 september 09.30 – 12.00 uur
Inclusief: Engelstalige rondleiding in de synagoge, entreebiljet synagoge t.w.v. € 12,-. De tweede groep maakt ook nog een wandeling in de Joodse wijk o.l.v. een Nederlandstalige gids.
Maximum aantal personen: 26 personen.


Excursie voor meereizende partners op donderdagochtend.

Boedapest staat al sinds de Romeinse tijd bekend om zijn geweldige warmwaterbronnen. De stad telt maar liefst 123 thermale- en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen. De organisatie nodigt meereizende partners uit voor en bezoek op donderdagochtend – als de medici vergaderen – aan de beroemdste spa van de stad, het  Széchinyi bad. 15 indoorbaden, 3 grote buitenzwembaden, een sauna, stoomcabines…een perfecte plaats om u te verkwikken. Omdat wij dit bezoek vooraf moeten reserveren, verzoeken wij partners om zich aan te melden voor dit (gratis) bezoek. 
 

Schrijf u nu in

*
*
Excursies
De Matthias-kerk en het Hospital in the Rock


*
Het Hongaarse Parlements-gebouw


*
De Grote Synagoge


*
Excursie voor meereizende partners

*