Persoonlijke Profiel Analyse (PPA)

De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA), ontwikkeld door Thomas International, brengt jouw kernkwaliteiten in kaart. Voorafgaand aan het tweede sollicitatiegesprek vragen we je de Persoonlijke Profiel Analyse in te vullen. Met behulp van de PPA krijgen wij snel en eenvoudig inzicht in:

  • hoe je bij voorkeur werkt
  • je sterke kanten
  • de manier waarop je wilt communiceren
  • factoren die je motiveren
  • de bijdrage die je kunt leveren aan VvAA 

Talenten, motivatoren, ontwikkelingspunten

In combinatie met je cv geeft de PPA ons een compleet en objectief beeld van wat wij van jou kunnen verwachten in een bepaalde functie of werksituatie. Ook voor jou persoonlijk levert de PPA een positieve bijdrage, want je krijgt veel inzicht in je talenten en motivatoren. Hierdoor kun je bepalen of de functie optimaal aansluit op de resultaten van je PPA. Tegelijkertijd krijg je meer inzicht in je ontwikkelingspunten.

Het invullen van de PPA neemt circa 10 minuten in beslag. Voorafgaand aan het tweede gesprek ontvang je per e-mail de samenvatting van de uitkomsten, die je kunt meenemen in je voorbereiding. Tijdens het gesprek bespreekt een gecertificeerde collega de resultaten van jouw PPA met je. Na afloop ontvang je via e-mail de volledige rapportage.

Geen fouten 

De PPA is een analyse, geen test. Foute antwoorden zijn dus niet mogelijk. De PPA-resultaten, -vaardigheden en -kwaliteiten worden met behulp van woordenlijsten en een in de praktijk beproefd verwerkingssysteem op objectieve wijze in kaart gebracht.

In de analyse wordt gebruikgemaakt van het DISC-model, dat uitleg geeft over vier gedragsstijlen. Hiermee wordt duidelijk welke stijl jouw voorkeur heeft.

Nicole Metsemakers
Nicole Metsemakers, propositiemanager Werkgeverszaken

Werken bij VvAA