Inloggen

VvAA als netwerkorganisatie

VvAA verbindt zorgnetwerken

VvAA ontwikkelt zich als de partij die spelers in het grote zorgnetwerk aan elkaar verbindt. VvAA kan ontwikkelingen versnellen die ten goede komen aan leden. Het is belangrijk dat de stem van de zorgprofessional gehoord wordt. Bij VvAA brengen we goede verbindingen en netwerken aan, zodat u als zorgprofessional beter weet tot wie u zich moet wenden met vragen of ideeën over het ‘werk naast uw werk’, zoals bedrijfseconomische  en fiscale aspecten, technologie en overheidsbeleid. Hoe kreeg dit in de praktijk vorm in 2015? Lees meer over onze samenwerking met PGGM&CO en Amref Flying Doctors en onze initiatieven Mobile Doctors en VvAA QualityTime. 

 

Beroepsorganisaties en VvAA

Binnen de Nederlandse gezondheidszorg opereren veel, in de verschillende (para) medische disciplines gespecialiseerde, beroepsorganisaties. Deze organisaties zijn belangrijk voor u en daarom zijn ze ook belangrijk voor VvAA. In de overtuiging dat samenwerking leidt tot een beter resultaat, heeft VvAA de afgelopen jaren dan ook geïnvesteerd in een stevige verbinding met de beroepsorganisaties, die onder meer de beroepsinhoudelijke belangen van onze leden behartigen. Andersom ondersteunden zij ons in de ontwikkeling van betere dienstverlening en producten voor wederzijdse leden.

 

Samenwerking met PGGM

Al sinds 2014 werkt VvAA samen met PGGM&CO, de ledenorganisatie voor deelnemers van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). VvAA en PGGM&CO bieden samen particuliere schadeverzekeringen aan: PGGM&CO als bemiddelaar en VvAA als verzekeraar en adviseur. De samenwerking met PGGM&CO levert VvAA veel op. We leren multidisciplinair samenwerken in een context van twee complexe organisaties, onderhouden een uitstekende samenwerkingsrelatie en leren gezamenlijk van het voortdurend verbeteren van de benadering van leden en het optimaliseren van de website. 


MobileDoctors: centraal podium voor zorgvernieuwersMobile Doctors creëert een plek waar zorgvernieuwers elkaar kunnen inspireren met praktische digitale toepassingen. Onze ambitie met Mobile Doctors is gebruikmaken van de kracht van het netwerk om door versnelling nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg mogelijk te maken. In 2015 startte Mobile Doctors de samenwerking met verschillende partners. Eén ervan is de Rockstart Digital Health Accelerator. Mobile Doctors ondersteunt de tien startups op het gebied van digital health die deelnemen aan het Rockstartprogramma door ons netwerk en onze kennis aan hen ter beschikking te stellen. 
In mei en december 2015 organiseerde Mobile Doctors twee evenementen onder de naam: Mobile Doctors LIVE! Inspirerende sprekers pasten trends als data, quantified self en robotica toe op de zorg voor een gehoor van honderden zorgvernieuwers.

 

 

VvAA en Amref Flying Doctors


Al sinds 2009 werkt VvAA samen met Amref Flying Doctors. Het doel van de samenwerking: bijdragen aan een betere gezondheidszorg in Afrika. Ook in 2015 vonden allerlei activiteiten plaats in samenwerking met Amref: 

- Dam-tot-Damloop (ook in 2016 doen we weer mee)
- Africa Classic
- VvAA-leiderschapsreis naar Oeganda om het plaatselijke Amref-team te helpen met een managementvraag

In 2015 konden we 232.039 euro overmaken naar Amref Flying Doctors. 


QualityTime

VvAA QualityTime is het reisonderdeel van VvAA. QualityTime maakte in 2015 een grote groei door op het gebied van kennisreizen en bijzondere vakantiereizen: de opbrengsten namen toe met 25 procent ten opzichte van 2014. Steeds meer zakelijke opdrachtgevers laten hun nascholingsreizen verzorgen door QualityTime. Ook particulieren weten de bijzondere vakantiereizen van QualityTime steeds beter te vinden. Het pakket blijkt te voorzien aan uw behoefte en de service van QualityTime krijgt hoge waarderingscijfers.