Ik wil mijzelf ontwikkelen:

VvAA Master of Business Administration (MBA)

Schrijf u direct in voor de informatieavond

Vergroot uw loopbaanperspectief

Wilt u zich als professional in de zorg ontplooien tot een professioneel manager of bestuurder, persoonlijke groei realiseren of uw loopbaanperspectief vergroten omdat u door uitbreiding van uw bedrijfskundige kennis meer voor uw instelling gaat betekenen? VvAA heeft specifiek voor zorgprofessionals de Master of Business Administration (MBA) ontwikkeld. Met gerenommeerde docenten uit de universitaire wereld en het bedrijfsleven. De volgende start in september 2017.
Inschrijven voor de MBA

Introductie
De gezondheidszorg en haar deelmarkten zijn aan grote veranderingen onderhevig. De discussie over marktwerking is in volle gang, toezichthouders stellen strengere eisen en andere financieringsmogelijkheden nemen toe. Dat vraagt meer ondernemerschap, creativiteit en aanpassingsvermogen. Zeker als u uw eigen praktijk voert, leidinggeeft en samenwerkt in een gezondheidscentrum of leiding geeft aan een zorginstelling.

VvAA onderschrijft het belang van de deelname van medici in het management en bestuur van organisaties in de zorg. Zoekt u een passend antwoord op de vraagstukken in de zorg en wilt u tegelijk leren van anderen, dan is de VvAA MBA voor u.

De VvAA MBA, in het hart van de gezondheidszorg
Voor professionals in de zorg is er nu de topopleiding in de zorg in Nederland: het Master of Business Administration (MBA)-programma. Dit bedrijfskundeprogramma onderscheidt zich doordat:

  1. u samen met andere zorgprofessionals deelneemt en met hen discussieert en leert.
  2. topdocenten (met ervaring in de zorg) interessante zorgcases met u behandelen
  3. het programma bestaat uit ‘action-learning’-onderwijs dat direct toepasbaar is in de praktijk en uw rol als manager of professional direct en herkenbaar versterkt.
  4. uw afstudeeropdracht innovatief is: ‘ontwerp een nieuw zorgbedrijf’, dat u werkelijk kunt lanceren in de zorgmarkt.

VvAA MBA in het bijzonder
De VvAA MBA biedt een breed programma-aanbod, integratief en ‘state-of-the-art’. Het geeft een breed inzicht en overzicht en expliciteert samenhang die de ervaren manager intuïtief aanvoelt. Bovenal is deze MBA praktisch, met actuele zorgcases uit het internationale bedrijfsleven. Door reflectie op uw eigen managementpraktijk en het verbreden van uw praktijkkennis, kunt u de stof direct in uw eigen organisatie toepassen. Tevens zult u samen met uw medestudenten de module 'Change management' volgen in Engeland aan de Ashridge Business school.


Programma

Het programma bestaat uit 10 bedrijfskundige modules met examen per module, 8 persoonlijke-ontwikkelingmodules om toepassing in het managementleven te bevorderen en 7 themamodules over actuele onderwerpen. De modules zijn evenredig verdeeld over 18 studiemaanden. Het programma kunt u goed inpassen in de dynamiek van werk- en privéleven. Mail voor praktische zaken Sander Cannegieter (sander.cannegieter@vvaa.nl), bel voor inhoudelijke vragen decaan Ger Hofstee: 06 5394 44 34.

Het programma is opgebouwd uit drie clusters van modules die elk essentiële aspecten omvatten voor bedrijfsvoering in de gezondheidszorg. Bedrijfskundige kennis en inzichten, zoals strategiemanagement, supply-chain en financieel management. Persoonlijke ontwikkeling, zoals management in de zorg en durven te ondernemen. Actuele zorg gerelateerde modules, zoals coaching, smartreading + mindmapping.


Topdocenten
De VvAA MBA wordt gegeven door absolute topdocenten op hun vakgebied, zoals prof.dr. Pieter Klaas Jagersma (strategiemanagement) en prof. dr. Walther Ploos van Amstel (Supply Chain management). Vanuit hun jarenlange ervaring maken zij op inspirerende wijze de brug naar de zorg. 


Investering
Het te investeren bedrag is totaal € 29.990,- btw-vrij (exclusief € 2.700,- accommodatiekosten). Overnachting en reiskosten zijn exclusief. De factuur ontvangen de deelnemers twee weken vooraf aan het programma. Van dit bedrag moet 50% bij aanvang van het programma zijn voldaan. Het overige gedeelte kan in twee termijnen van 25% worden betaald.

 
Locatie
De MBA-colleges vinden plaats op onze eigen locatie Slot Zeist.



Accreditatiepunten/uren

ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing): 40 punten


Testimonials

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de MBA?


Download de MBA-brochure

Allan Vafi

vaatchirurg

“Leemten in mijn opleiding en de behoefte aan verdieping en professionalisering van bestaande kennis over management en bedrijfsvoering. Dat zijn mijn belangrijkste redenen om met een MBA te beginnen.”


Meer over onze Business School

Data informatieavonden

Bent u overtuigd van de waarde van onze MBA of wilt u zich verder oriënteren, dan kunt u deelnemen aan een van de informatieavonden op:

  • Woensdag 12 april
  • Donderdag 11 mei
  • Woensdag 7 juni
Locatie
Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist

Inschrijven voor informatieavond