Tips om overtuigender over te komen

De training Overtuigend Overkomen richt zich op het optimaal afstemmen van uw gedrag op de ander(en). Daarbij worden geen trucjes aangeleerd waarvan uw omgeving onmiddellijk doorheeft dat ze niet bij u passen.

Het gaat om concreet, veranderbaar en bovenal authentiek gedrag.

U weet na afloop hoe u beter invloed kunt uitoefenen in uw gesprekken, vergaderingen, onderhandelingen en u kunt daarmee direct in de praktijk aan de slag.

 • Lichaamstaal klinkt altijd luider dan woorden      

  Bedenk wanneer u iets duidelijk wilt maken dat de manier waarop u het zegt én uw non-verbale communicatie, altijd meer impact hebben dan de woorden die u gebruikt. 93% Van de impact van uw boodschap wordt veroorzaakt door non-verbale communicatie: houding, stemgebruik en mimiek.

 • Geef uzelf regieaanwijzingen

  Focus niet alleen op de inhoud van uw boodschap tijdens een vergadering, maar geef uzelf regieaanwijzingen qua non-verbale communicatie: ‘Nu even een pauze laten vallen, hier een glimlach, daar iedereen aankijken, dan extra rechtop gaan zitten, etc.’: Wees de regisseur van uw eigen gedrag om maximale impact te hebben op uw collega’s.
 • Blijf uzelf! (met ander gedrag)

  Wees gerust: in de kern zal u altijd blijven wie u bent. Het inzetten van ander, nieuw gedrag zal u niet direct een ander mens maken. Het kan u wel helpen om overtuigender over te komen en meer te bereiken dan u tot nu toe hebt bereikt. Het voelt in het begin wat onwennig om iets anders te doen, maar wanneer u uzelf effectief aanstuurt, wordt het nieuwe gedrag vanzelf ‘eigen’. Kortom: geef uzelf de kans en de tijd om te wennen aan nieuw gedrag.
 • Oefening baart kunst

  Het duurt gemiddeld 66 dagen om een nieuwe gewoonte in te laten slijten... Blijf dus oefenen totdat het vanzelf gaat! Zorg dat u een duidelijke analyse hebt van het gedrag dat minder effectief is in lastige situaties. Met heldere en concrete regieaanwijzingen start daarna het oefenen in de praktijk.

Stuur uw gedrag om overtuigend over te komen

Ideeën, oplossingen en meningen hebben we allemaal. Ze met resultaat overbrengen is iets heel anders. Niet de inhoud, maar de presentatie bepaalt immers de acceptatie van de boodschap bij de ontvanger.


Bereik het gewenste effect bij uw gesprekspartners

Wilt u krachtiger of juist empathischer overkomen? In deze training draait het om deze PK’s: uw persoonlijke kracht. Na afloop kunt u bewust self-monitoring toepassen: u stuurt uw eigen gedrag om het gewenste effect bij uw gesprekspartners te bereiken. 


Inschrijven