Ik wil mijzelf ontwikkelen:

Mindfulness voor zorgprofessionals

Schrijf u direct in
  • Inhoud van de opleiding
  • Details van de opleiding
  • Lees artikel
  • Direct inschrijven

Mindfulness zorgt voor balans en energie

Minder werkplezier, burn-out, emotionele uitputting, somatische klachten, lagere patiënttevredenheid en meer fouten. Dat zijn belangrijke indicatoren van stress waarmee u te maken kunt krijgen. Werken in de zorg vergt veel van u. Hoe houdt u als zorgverlener dan de juiste balans én energie in uw leven? U leert én ervaart het vooral in de training Mindfulness voor zorgprofessionals.

Schrijf u nu in

Wij helpen u graag

U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur.

Inhoud van Mindfulness voor zorgprofessionals

Technieken

Tijdens de cursusdagen maakt u kennis met o.a. geleide aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en cognitieve technieken. U krijgt cd’s en een werkboek met instructies mee naar huis. Tevens worden oefeningen aangereikt, die u kunt toepassen in uw dagelijks leven: thuis en op het werk. Zo kunt u mindfulness meteen integreren in uw dagelijks leven. Tevens komen tijdens de reflectiemomenten beroepsspecifieke situaties aan bod en kunt u ervaringen uitwisselen met beroepsgenoten.

Onze MBSR-training is evidence-based.

Barbara Doeleman – van Veldhoven is afgestudeerd aan de postdoctorale opleiding Mindfulness van de UMC st. Radboud Universiteit in Nijmegen, welke zij volgde om zich verder te verdiepen in de wetenschappelijke onderbouwing en de toepasbaarheid van mindfulness. Zij volgt al ruim twintig jaar lessen, trainingen en retraites op het gebied van meditatie en van boeddhistische en westerse psychologie. 

Barbara heeft sinds april 2016 haar werkzaamheden neergelegd als directeur van een multidisciplinair gezondheidscentrum om zich verder in te kunnen zetten voor mindfulness & compassie binnen zorg & organisaties. Zij is als docent mindfulness inmiddels geruime tijd verbonden aan de Academie voor Medisch Specialisten, de VvAA en de VvOCM. Tevens is zij bestuurslid van de landelijke beroepsvereniging voor Mindfulness de VMBN. Barbara is gecertificeerd als categorie 1 trainer bij de VMBN (Vereniging Mindfulness België Nederland). Dit is de hoogst haalbare certificering op het gebied van mindfulness. 
 

Details van Mindfulness voor zorgprofessionals

Uw accredidatiepunten/-uren

  • 8 punten (ABC1). Let op: De accreditatieperiode loopt af op 19 september 2018. Voor alle bijeenkomsten die na deze datum plaatsvinden zal opnieuw accreditatie worden aangevraagd.

Academie voor medisch specialisten | VvAA

Academie voor Medisch Specialisten

VvAA opleidingen en teamcoaching organiseert deze training in samenwerking met de Academie voor Medisch Specialisten.

Barbara Doeleman
Wie is uw trainer?

Wij helpen u graag

U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur.