Inloggen

Ervaringen van Jeannette van Capelleveen

Management in de zorg

Projectleider integrale geboortezorg Jeannette van Capelleveen | VvAA

Jeannette van Capelleveen

Projectleider integrale geboortezorg

Bekijk ook de antwoorden van:


Jeannette hebben we vier vragen gesteld:


1. Wat heb je geleerd?

Voor mij was de leergang vooral een praktische herkenning en opfrissing van mijn kennis over het goed managen van de zorg. In mijn rol naar de opdrachtgever is het belangrijk om te weten hoe de zorg exact werkt. Vooral om draagvlak te creëren en daarmee mensen die ik tot mijn doelgroep reken positief te kunnen beïnvloeden. Daarin heb ik weer wat bijgeleerd. Mede dankzij Mascha en Remco als inspirerende docenten. 

De onder- en bovenstroom in zorgorganisaties  vind ik een onderwerp dat mooi is aangestipt in de leergang. Ook wel de zachte en harde factoren genoemd. Voor mij heel belangrijk om succesvol toe te passen. Denk bij zacht aan machteloosheid, vertrouwen en wantrouwen. De harde factoren gaan meer over visie, strategie, regels en protocollen.

2. Heb je er al iets mee gedaan?

Wat ik heb geleerd kan ik natuurlijk direct in de praktijk toepassen. Dat doe ik in het project Integrale geboortezorg in Den Haag waarvan ik de projectleider ben.  

3. Heb je verbeterpunten voor ons?

De module Projectmanagement en marketingplan kan wat mij betreft beter door meer de diepte in te duiken.

4. Zou je opleiding aanbevelen?

De leergang vind ik zeker zinvol voor zorgverleners die zich nog niet hebben verdiept in de theorie achter (verander)management. Voor mij zat de verdieping vooral in de praktische toepassing ervan, zoals in rollenspellen en de spiegel die werd voorgehouden (door de docenten en de deelnemers). De leergang zou ik dan ook zeker willen aanbevelen. Ik kan nog niet bevestigen of het volgen van de leergang ook een positief effect bij bijvoorbeeld sollicitaties heeft.

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email