Inloggen

Tips en adviezen bij 'lastige' communicatie

In de cursus Time- en stressmanagement leert u te sturen met de tijd, in plaats van dat de tijd ú stuurt. Lees hier alvast de 5 handige tips van trainer Mascha Gibbs-de Ridder om zonder stress effectiever te werken. 

 • Plan bruto tijd

  Wat kost een afspraak werkelijk? Plan dat dan ook in. Dus: niet vergaderen van 10-11.00 uur maar van 9.45 - 11.15 uur (want u moet erheen, u leest de agenda door, blijft even hangen, het loopt uit, etc.)

 • Lees uw e-mail op gezette tijden

  Maximaal 3x per dag, en zet buiten die momenten uw e-mail uit. De postbode kwam 'vroeger' ook niet 3x per dag!

 • Plan volgende week deze week in

  Neem hier een half uur de tijd voor. Schuif items van deze week door, kijk waar de drukke pieken zitten en plan uw administratieve rompslomp in. Zo hebt u beter zicht. Doordat u weet wat u te wachten staat, hebt u een psychologische buffer gecreëerd.

 • Bundel uw werk

  Doe zoveel mogelijk 'dezelfde' klussen achter elkaar: e-mail, dicteren, administratie, bel-uur, etc. Medici kunnen dit toepassen bij niet-patiëntgebonden werk.

 • Leer uw 'ja' uitstellen en gebruik 'ja, mits'

  Vraag bedenktijd voordat u 'ja' zegt en denk vervolgens na over uw 'voorwaarden': 'Ja, ik wil die patiënt wel voor jou zien, mits jij zorgt dat de papieren rompslomp is verwerkt.'

Remco Heukels

Wie is uw trainer?

Leer in 1 dag effectief communiceren

De basics van effectief communiceren? In deze interactieve, eendaagse training komen ze in vogelvlucht voorbij. Fris uw vaardigheden op en krijg grip op technieken en mechanismen die voor u van belang zijn. Deze training is kort en to-the-point, maar allesbehalve oppervlakkig.

Informatie over de training
Effectief communiceren VvAA opleidingen