Ik wil mijzelf ontwikkelen:

Bedrijfskunde in de zorg

Schrijf u direct in
 • Inhoud van opleiding
 • Details van opleiding
 • Bekijk alle opleidingen
 • Direct inschrijven

Wat is bedrijfskunde in de zorg?

Bedrijfskunde houdt zich bezig met de relatie tussen markt en de zorgorganisatie. Bedrijfskunde maakt ook gebruik van inzichten uit andere disciplines zoals bedrijfseconomie, economie, psychologie en sociologie. Bovendien is bedrijfskunde sterk praktijk gericht; veel inzichten worden ontleend aan de praktijk. Doel is om de strategie van zorgbedrijven aan de marktontwikkeling aan te passen. Bedrijfskunde houdt zich dan ook vooral bezig met verkoop en marketing, kwaliteitszorg, ondernemings-financiering, management van bedrijfsprocessen, personeelsontwikkeling en natuurlijk strategie. Er is veel aan de hand in de zorgmarkt daarom is de vraag naar ontwikkeling van deze kennis en kunde door professionals groot. Vandaar deze leergang Bedrijfskunde in de Zorg.

Schrijf u nu in

Inhoud van Bedrijfskunde in de Zorg

De deelnemers van Bedrijfskunde in de zorg

Deelnemers aan de nieuwe leergang Bedrijfskunde in de Zorg zijn zorgprofessionals die meer kennis, begrip en inzicht willen verwerven in de (complexe) bedrijfskundige samenhang van een zorgorganisatie. En eigen collega’s en medewerkers uit willen kunnen dagen door slimme vragen, alternatieven van oplossingen aan te reiken en aan te kunnen geven welke oplossingen en waarom de voorkeur verdienen. Tot slot leiderschap kunnen en willen vertonen (met name in kritische perioden) die elke organisatie door kan maken. Om hier richting aan te geven wordt gedurende de leergang aan een persoonlijk visiedocument over de ontwikkeling van de eigen organisatie gewerkt.

Uitgangspunten van de leergang Bedrijfskunde in de Zorg zijn

 • Alle colleges door de beste professoren in de context van de zorgmarkt
 • Alle bedrijfskundige functies komen aan bod ook in relatie tot elkaar
 • Persoonlijke counseling is mogelijk gedurende het programma
 • Programma is gebaseerd op action learning, ervarend leren, situationeel ervaringen opdoen
 • Doorlooptijd programma is 10 maanden waarin 66 contacturen per jaar
 • Plus 120 uren als studiebelasting door visiedocument en zelfstudie.

De leergang omvat naast de start- en slotdag alle 10 bedrijfskundige modules

1. Startdag bedrijfskunde
2. Marketing Prof. Ger Hofstee MBA
3. Strategie Prof. Dr. Pieter Jagersma
4. Supply Chain Drs. Jan Scheffer
5. Procurement Dr. Jacques Reiniers
6. Sales Mr. Harry Stol
7. Finance Drs. Gijs Hiltermann
8. Leiderschap Prof. Dr. Jaap van Muijen
9. ICT Dr. William Goossen
10. Organisatie Prof. Drs. Sybren Tiemstra
11. Change Drs. Ger Jonkergouw
12. Slotdag presentatie visiedocument

Doel van het persoonlijk visiedocument

Door de vervaardiging van je eigen visiedocument kunnen alle bedrijfskundige onderdelen van de leergang door de deelnemers worden toegepast in het perspectief van de eigen zorgonderneming. Hierbij gaat het om het integreren van de bedrijfskundige inzichten. Doel is het ontwikkelen van ’n visie om richting te geven aan een je huidige of toekomstige (zorg)organisatie.

Begeleiding en coaching

De voortgang van het persoonlijk visiedocument kan worden voorgelegd aan het programma team. Tijdens dat gesprek bestaat er mogelijkheid indien gewenst om eigen vragen eveneens te bespreken.

Slotdag commissie

Op de laatste dag van de leergang vindt de slotdag plaats waar de deelnemers de eigen bevindingen en voorstellen tot verbeteringen aan de eigen zorgorganisatie aan de slotdag commissie kunnen voorleggen ter discussie. De slotdagcommissie
bestaat naast de decaan uit 2 docenten uit de faculteit van de VvAA Business School. De commissie beoordeelt de kwaliteit van het visiedocument en doet voorstellen ter verbetering. Criteria die de slotdagcommissie hanteert zijn: wijze waarop de analyse is uitgevoerd, de mate waarin conclusies en aanbevelingen zijn onderbouwd; en de mate waarin operationalisering met randvoorwaarden en condities zijn aangekleed.

Details van Bedrijfskunde in de Zorg

Uw accreditatiepunten/-uren

 • Voor de leergang “Bedrijfskunde in de Zorg” wordt accreditatie aangevraagd voor Medisch Specialisten, Huisartsen en Tandartsen. Aan aantal toe te kennen punten gaan wij zo spoedig mogelijk communiceren.
Opleidingen en teamcoaching | VvAA
Kosten van de leergang

Wat kost deze op­lei­ding inclu­sief les­mate­riaal?

 • 1 jarige leergang: € 4.950,-
De toelatingseisen voor deelname aan de leergang: nieuwgierig en gemotiveerd, potentieel leiderschap en mogelijk al management ervaring; en HBO of academische achtergrond of gelijkwaardig.
Hand wijst radars aan VvAA
Opleidingslocatie

Slot Zeist
Zinzendorflaan 1 
3703 CE Zeist

Opleidingen en teamcoaching | VvAA
Startdatums in 2017

6 oktober 2017

12 januari 2018

Wij helpen u graag

U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur.