Inloggen

Pre-master 'Bedrijfskunde in de zorg'

 • Praktijkgericht en direct toepasbaar
 • Eén dag per maand college, goed te combineren
 • Met en van andere zorgprofessionals leren
 • Onder begeleiding aan je eigen praktijkcase werken
Download de brochure
 • Inhoud van opleiding
 • Details van opleiding
 • Bekijk alle opleidingen
 • Direct inschrijven

Bedrijfskunde in de zorg

De gezondheidszorg verandert razendsnel. Op het gebied van ondernemerschap, concurrentie, digitale ontwikkelingen en een steeds mondiger wordende patiënt. Om hier een goed antwoord op te hebben en uw zorgbedrijf stevig te positioneren is bedrijfskundige kennis en inzicht essentieel.

Bent u op zoek naar verdere groei tot professional in de zorg door verbreding van uw bedrijfskundige kennis of verdere ontplooiing als manager? Wilt u reflectie op uw eigen managementpraktijk en leren van praktijkkennis die u direct kunt toepassen in uw eigen zorgpraktijk? Of wilt u uw loopbaanperspectief vergroten omdat u meer voor uw zorgbedrijf en voor uzelf gaat betekenen? Dan is de leergang 'Bedrijfskunde in de Zorg' echt iets voor u!

Vraag gratis de brochure aan

Contact

Hebt u vragen? Wij helpen u graag.

Michiel Vaneker

Anesthesioloog

“Het is een heel praktijkgerichte leergang waarbij ik met allemaal gelijkgestemden zit - collega's uit de zorg - waarbij wij ook veel van elkaar leren. ”

Inhoud van Bedrijfskunde in de Zorg

De leergang 'Bedrijfskunde in de Zorg' duurt 1 jaar en bestaat uit 12 collegedagen waarin 10 bedrijfskundige modules behandeld worden. Met uitzondering van de zomermaanden volgt u 1 dag per maand college bij VvAA Business School op Slot Zeist. 

Alle colleges zijn gericht op de context van de zorgmarkt en worden gegeven door de beste professoren. Tijdens het programma wordt u ondersteund bij het maken van uw persoonlijke praktijkcase: een visiedocument waarin u de opgedane kennis toepast op uw eigen zorgorganisatie.
 

U volgt de volgende modules:

  1. Marketing   Ger Hofstee
  2. Strategie Dr. Gert-Jan Melker
  3. Supply Chain Drs. Jan Scheffer
  4. Procurement Dr. Jacques Reijniers
  5. Sales Mr. Harry Stol
  6. Finance Drs. Gijs Hiltermann
  7. Leiderschap Prof. Dr. Jaap van Muijen
  8. Digitaal ondernemen in de zorg   Jelle Drijver
  9. Organisatie Prof. Drs. Sybren Tijmstra

Zelfstudietijd

Naast 72 contacturen moet u rekening houden met ongeveer 120 uur zelfstudietijd. Deze zelfstudie bestaat uit het voorbereiden van de colleges en de totstandkoming van uw eigen praktijkcase.
 

Diploma

Tijdens de slotdag presenteert u uw bevindingen en voorstellen tot verbeteringen aan de eigen zorgorganisatie aan een commissie en eigen genodigden. De commissie bestaat uit de decaan en twee docenten van de faculteit van de VvAA Business School. Zij beoordelen de kwaliteit van uw visiedocument en of u aan uw werkomgeving kan aantonen fundamentele bedrijfskundige kennis te hebben opgedaan in het kader van het ontwikkelen van de onderneming of afdeling in een ontwikkelende zorgmarkt. Na goedkeuring van de commissie ontvangt u uw diploma!
 

Esther van Harlingen 

Longarts

“In de vergaderingen met onze managers en bestuurders merk ik dat ik de taal die zij spreken nu veel beter heb leren begrijpen en meer begrip heb gekregen voor gemaakte keuzes. Daardoor ben ik ook een betere gesprekspartner geworden.”

Details van Bedrijfskunde in de Zorg

Uw accreditatiepunten/-uren

 • ABAN: 40 punten
 • V&VN
 • Stichting Keurmerk Fysiotherapie
Opleidingen en teamcoaching | VvAA
Kosten

De leergang 'Bedrijfskunde in de Zorg' kost €5.950. Dit tarief is vrijgesteld van btw. Literatuur, studiemateriaal, uitgebreide lunch en snacks tijdens de collegedagen zijn hierbij inbegrepen. Het is ook mogelijk om gespreid over de programmaperiode heen te betalen.

 
 
Hand wijst radars aan VvAA
Opleidingslocatie

VvAA Business School
Slot Zeist

Zinzendorflaan 1 
3703 CE Zeist

Opleidingen en teamcoaching | VvAA
Startmomenten
 • 28 september 2020 (vol)
 • 26 maart 2021
 • 1 oktober 2021

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email