Effectief vergaderen

3 tips van trainer Mascha de Ridder

Over de training

Wilt u uw vergadertijd ook zo effectief mogelijk benutten? In de training 'Effectief vergaderen' leert u alle ins en outs over vergaderen. Trainer Mascha de Ridder deelt hier alvast 3 tips om u op weg te helpen.

Bekijk de training

Tip 1 - Niet praten, maar schrijven

De zwijger en de prater. Voor een evenwichtige discussie zijn ze allebei nodig. Maar hoe achterhaalt u de waardevolle mening van de zwijgers? Trainer Mascha de Ridder deelt een eenvoudige maar effectieve oplossing.

Tip 2 - Zo voorkomt u een monoloog

Tijdens een vergadering is de voorzitter vaak het meest aan het woord, terwijl deze óók de vergadering leidt. Hoe voorkomt u een monoloog en houdt u de sfeer erin? Kies iemand die lol heeft in het communicatieve aspect, adviseert Mascha de Ridder.

Tip 3 - Het nemen van besluiten

Besluitvorming kan een lastig punt zijn tijdens een vergadering. Hoe ga je daar goed mee om? Trainer Mascha de Ridder geeft als tip 'Besluit hoe je wilt besluiten'. Daarbij zijn zowel de bovenstroom als de onderstroom van belang.

Management in de zorg

In de uitgebreide leergang Management in de zorg wordt het thema vergaderen ook behandeld. Daarin leert u in 9 dagen alle vaardigheden omtrent leidinggeven.

Bekijk online leergang