Persbericht

VvAA steunt Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC)

  • 8 april 2020
  • Leestijd 49 sec

VvAA, collectief van en voor ruim 124.000 zorgverleners, steunt het initiatief van Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC). Doel van Stichting ZWiC is het creëren van een steunfonds voor (familieleden van) zorgverleners zoals IC-verpleegkundigen in het ziekenhuis en ambulancepersoneel, die als gevolg van werken in de frontlinie van de coronazorg, zélf arbeidsongeschikt worden of komen te overlijden.

Zorgverleners die intensief werken met COVID-19-patiënten lopen daarbij zelf een verhoogd risico op besmetting met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Met dit initiatief roepen de initiatiefnemers, traumachirurg Marijn Houwert en orthopedisch chirurg Sander Muijs, Nederland op te zorgen voor de zorgverleners die nú voor Nederland zorgen.

Stichting ZWiC vraagt overheid, organisaties, bedrijven en burgers om via haar website bij te dragen aan het steunfonds zodat (familieleden van) onder meer arts-assistenten en verpleegkundigen er indien nodig een beroep op kunnen doen.

Willem Veerman, vicevoorzitter bestuur Vereniging VvAA "Corona raakt iedereen, en zorgverleners, onze leden, in het bijzonder: zij staan vooraan. Als VvAA kunnen wij niet anders dan een initiatief als dit, ondersteunen. In woord en in daad, met een financiële bijdrage voor het steunfonds. Daarnaast staan we de initiatiefnemers bij met raad en advies bij de opzet en verdere ontwikkeling van de stichting."

Update 2023: Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen bij ZWiC. Op 30 juni 2023 wordt ZWiC opgeheven.

Meer lezen?

Zorgmedewerker wist de vloer in een ziekenhuis
COVID-19??
COVID-19
20 april 2022
  • 20 april 2022
  • Leestijd 3 min

Stichting ZWiC zet laatste offensief in om zorgmedewerkers te bereiken

Een financiële bijdrage voor alle zorgverleners die door hun werk in de coronazorg op de IC zijn opgenomen of zijn overleden. Dat is het doel van ZWiC.