Persbericht

VvAA en SpotOnMedics versterken banden

  • 7 juli 2020
  • Leestijd 3 min

VvAA, collectief van en voor ruim 124.000 zorgverleners, en SpotOnMedics, leverancier van all-in-one platform FysioOne, versterken hun banden. VvAA en het management van SpotOnMedics hebben hun belang beiden uitgebreid.

Een stap die past in de strategie van VvAA om haar leden, waaronder fysiotherapeuten, ook in de toekomst zoveel mogelijk te ontzorgen via online en integrale dienstverlening. Sandor Brouwer is benoemd tot algemeen directeur van SpotOnMedics. Samen met oprichters Frans Rientjes en Wilco Hamoen vormt hij de driekoppige directie die het zelfstandige bedrijf naar een volgende fase zal leiden.

SpotOnMedics biedt praktijkhouders in de fysiotherapie een integraal online platform FysioOne met diensten waarmee zij hun volledige praktijkadministratie - van behandelingen, declaraties, patiëntendossiers, financiële administratie en personeels/salarisadministraties tot en met business intelligence en benchmarks met andere praktijken - volledig, snel en accuraat kunnen organiseren. De gegevens en kennis die worden vastgelegd in het online platform vormen de basis voor ondersteunende dienstverlening en maatwerkadvies aan praktijken. Dit leidt tot ontzorging van de praktijk en verbetering van het praktijkrendement.

Potentie voor de toekomst

De uitbreiding van de deelneming van VvAA in SpotOnMedics past in de strategie van VvAA waarin het ontzorgen van zorgverleners met behulp van integrale, online dienstverlening een van de speerpunten vormt. De ondersteunende administratieve dienstverlening van SpotOnMedics, zoals het verzorgen van boekhoudingen, jaarrekeningen en verloning, sluit bovendien aan bij de bestaande dienstverlening van VvAA en biedt kansen voor groei en verdere ontwikkeling.

Freek Roelofs, lid van de hoofddirectie VvAA: “SpotOnMedics is een succesvol en innovatief bedrijf met een meer dan gezonde potentie voor de toekomst. De integraliteit tussen de dataverwerking op het platform, ondersteunende diensten en advies vormen hét fundament om zorgverleners te kunnen adviseren en ontzorgen.”

Volgende fase

Sinds de oprichting van SpotOnMedics in 2011 heeft het bedrijf een belangrijk aandeel verworven in de markt voor fysiotherapeuten, een van de belangrijke doelgroepen van VvAA. Samen met oprichters Frans Rientjes en Wilco Hamoen, die hun aandeel in het bedrijf eveneens uitbreiden, vormt nieuwkomer Sandor Brouwer de driekoppige directie die het bedrijf de volgende fase in zal leiden. Brouwer heeft een brede achtergrond als directeur, interim-manager en adviseur. Hij heeft veel ervaring met het realiseren van groeistrategieën en bedrijfstransformaties en werkte onder meer bij Novamedia, Deutsche Bank en KPMG.

Sandor Brouwer: “Ik kijk ernaar uit om de toekomst van SpotOnMedics samen met Frans en Wilco verder vorm te geven. Onze focus blijft gericht op het maximaal ontzorgen van fysiotherapeuten en praktijkhouders, zodat zij zich kunnen richten op de uitoefening van hun vak.” Frans Rientjes: “Wilco en ik verwelkomen de intensivering van de banden met VvAA. Met elkaar staan we sterker dan ooit en zijn we optimaal toegerust om het succes van SpotOnMedics verder te vergroten. Met de nu uitgetreden fysiotherapie-aandeelhouders vormen we in de komende periode een adviesraad om de betrokkenheid van de founding fathers te behouden.”

Over SpotOnMedics

Vanuit het idee dat fysiotherapiepraktijken behoefte hebben aan een all-in-one platform dat hen ondersteunt heeft SpotOnMedics een innovatief platform ontwikkeld met praktijksoftware, financiële en personele/salaris diensten, opleidingen en business intelligence tools met een praktijk- en ketendashboard. Met haar drie-lagen-businessmodel van producten en diensten staat SpotOnMedics steeds meer naast de fysio-ondernemers om samen te werken aan hun praktijk en de en zorgkwaliteit te visualiseren met haar business intelligence advies.

Innovatie, samenwerking met zorgprofessionals, gebruiksgemak, efficiëntie in administratie, doelmatigheid en verbetering van het praktijkrendement door verschillende mogelijkheden van waardecreatie zijn voor SpotOnMedics belangrijke kernwaarden. Dagelijks werken er bijna 5.000 fysiotherapeuten met FysioOne en er zijn meer dan 1,5 miljoen patiëntportalen actief op het FysioOne platform. Kijk op spotonmedics.nl voor meer informatie.

Over VvAA

Als collectief van ruim 124.000 zorgverleners is VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een collectief van ruim 124.000 leden. VvAA laat de stem van zorgverleners horen op zorgbrede onderwerpen als bezieling in de zorg, vrije artsenkeuze en vermindering van bureaucratie. Daarnaast ondersteunt VvAA haar individuele leden en hun zorgondernemingen in de vorm van kennisdeling, advies, ontwikkeling, verzekeringen en andere beroeps specifieke dienstverlening. Afgestemd op hun situatie en mede ontwikkeld door en voor zorgverleners.

Vragen?

Neem voor meer informatie over SpotOnMedics contact op met Vicky Los (communicatie SpotOnMedics). Zij helpt u graag.

Communicatie SpotOnMedics
088 66 008 00
Bel ons
E-mail
v.los@spotonmedics.nl

Meer lezen?

Oud VvAA-kantoor
29 november 2023
  • 29 november 2023
  • Leestijd 1 min

Terugblik 100 jaar VvAA: de Watersnoodramp en meer

Het is weer tijd voor een nieuwe VvAA-door-de-decennia-heen, in aanloop naar ons jubileum in 2024. Deze keer: de Watersnoodramp en meer.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen